Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz gtamate2 #17600 üzenetére
Pontosan ezért, mert nem megosztja, hanem átengedi magán, illetve ADSL esetén betárcsázni is csak 1x lehet. Lehet hogy párszor, bizonyos körülmények között megy, egy darabig, de a switch nem való internet megosztásra.
Routert kell vásárolni (a legolcsóbb kb 4000 ft - switch árban van). Az internet felől ilyen esetben mindegy mennyi géped van, csak 1 eszköz (a router) látszik. A router elválasztja egymástól a két hálózatot (a szolgáltatótól jövő internetet a Te belső hálózatodtól) és a kettő között megoldja az adattovábbítást.
Akitől a tippet kaptad hogy switch is jó nem ért a dolgokhoz (igen, bizonyos körülmények között, speciális esetben működhet is - pl egy egyetemi hálózaton).[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Viktoár
addikt
válasz InfiniteReality #17599 üzenetére
Invitel ADSL nekem is switch-el volt elosztva évekig,hibátlanul működött mindegyik gépen.Sőt még a gépek közötti másolás is szuper volt.
Most viszont ezzel szívok,valaki tudja miért?
Üdv:Viktor
-
verb003
tag
sziasztok!
van egy kis problémám. kb másfél hete megjött az új netem a t-mobiletól.
5 megás csomag, itthon a net osztva van routerrel.
gondol egyet az egész dolog, és elmegy a net, majd kis idővel, vagy modem restart után újra jó lesz, napi 1x mindenképp eljátsza, de ma például 3x is volt.
modem: t-mobiles alap d-link
router: tp-link WR841ND3 eszköz van rákötve általába a wifire, házon belül. egy asztali gép lankábellal, egy acer laptop wifin és egy mbp szintén wifin. mi lehet a probléma?
mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
Viktoár
addikt
válasz InfiniteReality #17604 üzenetére
Legalább valamiben szerencsém volt.Most nincs mert nem tudom miért lassú a hálózat a 2 gép között.
Üdv:Viktor
-
-
Soma01
veterán
válasz InfiniteReality #17601 üzenetére
Így van.
-
verb003
tag
sziasztok!
van egy kis problémám. kb másfél hete megjött az új netem a t-mobiletól.
5 megás csomag, itthon a net osztva van routerrel.
gondol egyet az egész dolog, és elmegy a net, majd kis idővel, vagy modem restart után újra jó lesz, napi 1x mindenképp eljátsza, de ma például 3x is volt.
modem: t-mobiles alap d-link
router: tp-link WR841ND
3 eszköz van rákötve általába a wifire, házon belül. egy asztali gép lankábellal, egy acer laptop wifin és egy mbp szintén wifin. mi lehet a probléma?mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
mandriva11
tag
Kérek egy kis segítsége, mert fontos lenne:
Van 2db XP pro gép összekötve, egyszerű fájl megosztás pipa kivéve létrehoztam egy user-t és hozzá passwd-t, majd az egyik gépen egy megosztott mappa, engedélyben benne van a létrehozott user.
A másik XP-n egy másik user+passwd a megosztás a hálozatihelyen látszik, de ha rá kattintok kiírja, hogy nincs hozzáférésem a mappához.
Ha azt a user-t és passwd-t hozom létre akkor azzal belépve az xp-re minden OK látom a mappa tartalmát.Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell beállítani, hogy ha más user van belépve akkor egy ablakot adjon fel, hogy ha beírom oda a jó usert és a passwd-t akkor betudok lépni a mappába. Itt van amit kiír amikor nem a jó user-rel vagyok belépve a másik XP-re
Köszönöm előre is a segítségért!
Zsolt
-
gtamate2
veterán
válasz InfiniteReality #17601 üzenetére
Na szóval kivettem a switchet is a képből de még mindig nem megy a net a gépemen lát 2 hálót a korábbi 1 helyett, és nincs net. Win7 alól próbálom. Valaki valami ötlet? :S
*Sn0w
-
InfiniteReality
őstag
válasz mandriva11 #17611 üzenetére
Szerintem XP-n egyenrangú hálózatban ez nem fog menni. Csak az, hogy az A gépen lévő usert létrehozod azon a gépen is ami a megosztás van, azonos usernévvel és jelszóval, és akkor eléri a hálózati erőforrásokat.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Soma01
veterán
válasz mandriva11 #17611 üzenetére
Szerintem kapcsold vissza az egyszerű megosztást és azzal csináld meg. Legalább 1x, aztán kikapcsolhatod. Ott majd lesz egy kérdés, és azt nem tudom, hogy az egyszerű megosztás nélkül, hogyan lehet előhozni.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Van egy asztali gép és egy netbook, mindkettőn win 7 van. Egy routeren át csatlakoznak a netre, az asztali gép kábellel, a netbook wifin. A 2 gép természetesen így össze is van kötve egymással, otthoni csoportban vannak. Akövetkező dolgot nem értem:
Ha egyik gépről másolok át a másikra fileokat, így a wifit használva, akkor a max sebesség 2.3 MB/s körül van, ha közben internetről töltök le valamit, akkor pedig még kevesebb, ilyenkor a 2 gép közti másolás sebessége és a letöltés sebessége együttesen adják ezt a 2.3 MB/s körüli sebességet, ami egyébként az internetem sebessége is.
Ebből azt gondoltam, hogy biztos valahogy neten keresztül jön a cucc a másik gépről, ezért oszlik meg a sebesség is. Aztán kipróbáltam, hogy a routerből kihúztam a bejövő internet kábelt, és ugyanúgy tudtam a 2 gép között másolni, ugyanazzal a sebességgel. Most akkor hogy is van ez? Ha net nélkül is megy, vagyis nem neten megy az adatátvitel a 2 gép között, akkor ha net is van, mért nem plusszba jön erre annak a sebessége? Illetve ha nem neten megy az adatátvitel akkor mért csak 2,3 MB/s, mért nem 13 MB/s körüli, mint ha UTP kábellel csatlakoztatom a netbookot is a routerre?Bocs, ha érthetetlen a leírás.
-
jNk
senior tag
válasz Hellas #17616 üzenetére
Feltételezem hogy ez a sebességprobléma a wifit használó netbookon jelentkezik. A 2.3MB/s (18mbit/s) sebesség G szabványt használó routerre és/vagy wifi kártyára utal, ahol a gyakorlatban elérhető maximális sebesség 2.7-3MB/s (22-24 mbit/s) de ez is csak optimális körülmények között.
Ezen gyorsítani N szabványt ismerő routerrel és wifi kliensel lehet, de a 12MB/s (100mbit/s) még azokkal sem lesz elérhető. -
Hellas
senior tag
-
bandi0000
nagyúr
hali
Adott 2 win 7 es gép
Hogyan tudom össze kötni őket lan ba hogy tudjunk játszani
mik kellenek hozzá és mit kell beállítani hogyan?Xbox One: bandymnc
-
mezis
félisten
válasz bandi0000 #17619 üzenetére
Amennyiben mind a két gépen van ETHERNET csatlakozó (RJ-45), akkor egy keresztkötésű UTP kábellel. (Aztán ha jönne egy harmadik is, meg WiFi-t is szeretnél használni, akkor érdemes meggondolni egy WiFi-s router beszerzését, amihez egy-egy UTP kábellel csatlakozhatnak a gépek. Vagy WiFi-n, de az lehet, hogy játékhoz lassú lesz.
Beállítások hardver függőek.
mezis
-
törölt tag
Üdv!
Egy laptop és egy asztali gép között használok otthoni csoportot és másolgatok ide oda!
A másolási sebesség olyan 2,5-5 mb között van!Ennél nem kellene gyorsabban másolnia?
router tplink 841nd, mindkét gépen win64 ultimate. -
krealon
veterán
válasz #96630784 #17621 üzenetére
Kabeles kapcsolatot hasznalva elvileg 8-10 MByte/sec atvitelt kene elernie.
Ha WiFi-n csatlakozol, akkor idealis esetben is elerheto 8-10Mbyte/sec atvitel, de ehhez:
- 300Mbit-es WiFi linknek kell felepulni a gep es a router kozott
- csak 1 gep lehet WiFi-re csatlakozva, a masiknak kabelen kell csatlakoztatva lennie
- kulso zavartol mentesnek kell lennie az eternek (ezt gyakorlatilag egy pusztasag kozepen teljesulo feltetel).Ha mindket gep WiFi-n csatlakozik, akkor az atvitel felezodik.
Ha azonos vagy kozeli csatornan uzemel a szomszedsagban router/AccessPoint, akkor csak lasabb link fog letrejonni.Konkluzio: Sok adat mozgatasara hasznalj kabelt.
-
bandibandi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, h nem a legjobb helyre írok, de az internet problémás fórumot nem tudom betölteni.
A problémám, h nem tudok rájönni, h miért lassul le vagy be sem tölt az oldal. De az "alap oldallal" (oldalakkal) semmi gond. A net jó. Ping 35ms, Downl.7,91mbps, Upl.1,04mbps.
Pl: álláskeresésnél, ha rámegyek a részletek mutatására már nem működik normálisan, vagy FB játékok gyakran be sem tölt. Ezen az oldalon sem tudok bármit megnézni, mert nem jön be az oldal, csak jelzi, h tölti befele, de semmi. De mindig csak úgymond a "tovább irányitott" oldalakkal van gond. Nem tudom másként fogalmazni. Semmi gond a filmnézéssel pl. Wireless-t használunk, a másik gépen is ez a gond. Router nélül is próbáltuk, kábelen keresztül, de semmi változás.Ötletek?
-
törölt tag
válasz bandibandi #17623 üzenetére
Nekem is csinálja néha az explorer win7 64bit alatt, de ilyenkor töröld az internet előzményeket, cookikat stb...Ha nem lesz jobb akkor nem tudom!Nálam ez után rendbejön!
-
Thusor
őstag
válasz bandibandi #17625 üzenetére
Ha router nélkül is ilyen, és a lakás összes gépén ilyen a net elérése, akkor biztos, hogy a szolgáltatónál van a gond. Hívd fel őket, hogy nem jó a neted és nézzék meg mi lehet a gond.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz bandibandi #17627 üzenetére
Bebizonyítani tényleg nem tudod. De logikusan le tudod nekik is vezetni, hogy ha a lakás összes gépén ilyen a net, ha router nélkül is ilyen a net, akkor a lakás hardveres és szoftveres hibái ki vannak zárva. Innentől kezdve csakis náluk lehet a hiba, vagy esetleg még a házban ha többen laktok benne, de ha a szomszédoknak is jó a nete akkor csakis a te szolgáltatódnál lehet a hiba, sehol máshol ezt nekik is el kellene fogadniuk. Ilyenkor kell tőlük megkérdezni, hogy akkor mondja el szerinte mi lehet a hiba forrása?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz bandibandi #17629 üzenetére
Nagyon szívesen, habár nem tudtam sokat segíteni.
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
A tulajdonomba került (ingyé) egy Technicolor 608i (DSL)modem-router kombó, és az lenne a gondom, hogy sehogy nem sikerült belőnöm a kicsikét, hogy internetre csatlakozzon.
Találkozott már valaki ezzel a típussal? Ha lenne olyan kedves valaki és el tudná mondani a helyes beállításokat, azt nagyon megköszönném.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
bandibandi
csendes tag
-
InfiniteReality
őstag
válasz bandibandi #17633 üzenetére
Szerintem ha a közbülső állomások közül vannak amik nem válaszolnak a pingre, az nem a Te és nem a szolgáltató hibája. Úgy vannak beállítva azok az eszközök.
Ha a végcél elérhető és működik, és válaszol is a pingre, akkor nincs hiba... legalábbis a jelenlegi állapot szerint.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
A következő problémát kellene megoldanom:
Adott 7 eszköz, melyből 6 csak kábellel csatlakoztatható a hálózathoz, egy notebook wifin, viszont a routerre csak 4 eszköz csatlakoztatható.Ha vásárolok egy switch-et, akkor hogy kellene rádugnom a kütyüket, hogy mind lássa egymást és legyen net elérés is (a kábelesek és a wifis is lássa egymást)?
Az is fontos lenne, hogy az IP-ket meg tudjam adni kézzel...THX
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
jNk
senior tag
válasz Norbi.Sz #17635 üzenetére
A router lan portjaira kötsz 3 eszközt, negyediknek a switch megy és arra csatlakoztatod a maradék hármat. A dhcp szervert kikapcsolod (ha fix ip lesz mindenkinek akkor szerintem felesleges) és a router lan ip tartományából kiosztasz minden eszköznek egyet, az átjáró is a router lesz és kb ennyi
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Van otthon egy 120mb/s netem.Csak egy switch-em van rákötve amivel 2 pc és ps3 üzemel.Most már mindegyikünknek lett okostelefonja és ezért wifire is szükség lenne otthon.Milyen routert tudtok ajánlani ami bírja vezetékkel a 120mbit netet és wifit is tud?
A logikában semmi sem véletlen!
-
prandris
tag
Sziasztok!
Van egy asztali számítógépem, sima kábeles routeren keresztül van megosztva a net mindegyik gép között. A problémám az, hogy az én gépem mindig "dobálja" a hálózatot pár percenként (villog a tálcán jobb oldalon lévő hálózati ikon először hogy nincs hálózat majd korlátozott majd visszajön az internet), és a routert sem látja ekkor. Valamikor pár másodpercenként csinálja, van hogy több ideig is jó. Mintha sűrűbben csinálná ezt a jelenséget akkor amikor teljesen leáramtalanítom a számítógépet, vagy pedig amikor pl. az egeret ki és bedugom.
A kérdésem az volna, hogy mi lenne erre a megoldás? Routert újra indítgattam, beállításait nem bántottam, kábelokat átdugdostam más slotokba. A kábel biztos jó, másikkal is kipróbáltam. Nekem gyanús az integrált NVIDIA nforce hálózati kütyü, próbáltam más drivereket feltenni rá de az sem segített. Lehet be kell ruháznom egy hálózati kártyára? Sajnos nem volt még alkalmam kipróbálni másikkal.
Win7 sp1
ASUS M2N-E SLI
NVIDIA nforce integrált hálózat
SMC 7004VBR routerAz esetleges választ előre is köszönöm.
-
krealon
veterán
válasz prandris #17642 üzenetére
Akkor 2 tippem marad:
- valoban a geped halokartyaja kezdi megadni magat
- a gepedben levo halokartya erzekenyebb, mint a tobbi gepben levo, ezert csak ott jon elo a router tap haldoklasa.Mindket esetet keresztprobaval lehet kizarni, de ehhez kellene egy masik halokartya, illetve tap / router.
-
ett
aktív tag
Sziasztok!
Van otthon tesómnak digis kábelnet. Vezetékes router. Ehhez kéne valahogy wifit varázsolni a router cseréje nélkül. Gondolok itt olyanra, hogy valamit rádugok a routerre, esetleg a gépre és tudjunk végre mobilról is netezni wifivel ha akarunk. Én már eljöttem otthonról, de amikor hazajövök, hozom a notebookot és jó lenne ilyenkor wifin nyomni. Léteznek ilyen kütyük?
Hogy lehet ezt megoldani?Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
bendikeee11
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem amit szombatig meg kéne valahogy oldanom...
A kérdés az: notim van és csak wifivel van netem (szóval nem utp kábelről), és van egy internetes telefonom, ami egy routerrel működik. A kérdésem az, hogy meg tudom e osztani a wifi hálózatot a kábeles csatira, hogy a telefon modemét feltudjam csatlakoztatni net-re kébelem keresztül. Ha igen akkor hogyan kell ezt megcsinálni? Win 7-em van.Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
MikiASD
tag
Sziasztok!
2 éve használom a fibernet szolgáltatásait. Mivel 1 hete vásároltam egy laptopot szeretném megosztani az internetet egy TL-WR340GD nevű routerrel. Ha a modemről közvetlenül a gépre van rádugva az internet minden simán megy. Viszont ha a modemről a routerre csatlakozok semmit nem csinál, a modemen nem villog a pc led vagyis hogy érzékelni a modemet és a routeren sem a WAN led. Valaki tudna segiteni hogy mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest