Hirdetés
- Magic: The Gathering Arena
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elite: Dangerous
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 4
- Android játékok topikja
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
Tudtok olyan programot ami több ip-t kezel? Vagyis olyan gondom lenne, hogy otthon és melóhelyen is ki van a gépemnek osztva egy ip, de hogy ne kelljen mindig minden csatlakozáskor átírni az ipket, ehhez szeretnék valami programot ami megtenné ezt helyettem. Tudtok ilyet?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
krealon
veterán
válasz Soma01 #17102 üzenetére
A NetSetMan-hez a korrekt link:
http://www.netsetman.com/ -
Thusor
őstag
Köszönöm a linkeket. Nekem nem igazán vált be, főleg ha több van mint 2. Az a baj az alternatív ip-vel, hogy sok idő mire megtalálja, hogy az alternativat vagy simát kell használnia...van hogy 20 percbe telik neki.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Nordic
Közösségépítő
Újra itt vagyok. Továbbra sem tudom beállítani azt., hogy tesóm ne foglalja le a teljes sávszélességet. A gond valószínűleg az, hogy az ő gépének állandóan változik az ip-címe. Én hiába párosítom routerben az ip-címeket Mac-címekhez, és fogadok el egy sebességkorlátozást ugyanúgy hozzá dobja szint majd az egész sávszélt. Gondolom, valahogy be kellene lőni nála, hogy fix legyen az ip-címe, viszont nem egészen tudom hogy kell ezt. Meg akkor már nálam se ártana egy ilyet megtenni.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz f_sanyee #17108 üzenetére
ip&mac binding résznél a routerem automatán adott egy mac címet, az én ip-címemnek ,meg tesóménak is, ezeket kötöttem össze(a 'bind' be volt pipálva), majd csináltam egy szabályt tesóm ip-címére. Viszont most néztem, hogy azóta megváltozott az ip-címe, meg az enyém is. Nem lehet ,hogy azért mert a dhcp be volt kapcsolva? Elvégre az adott időközönként új ip-ket oszt ki nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
DesertDog
tag
Sziasztok.
Nem nagyon találtam mobilinternet megosztásával foglalkozó topicot, ezért kötöttem ki itt.
A problémám a következő: Adott egy Nokia 701-es telefon, aminek az internet kapcsolatát szeretném megosztani Bluetooth-on keresztül egy tabletnek. Sajna ez sehogy sem akar sikerülni, a tablet az IP cím beszerzése című résznél megakad. Ha viszont kicserélem a telefonban a SIM kártyát, T-ről Vodára, akkor simán sikerül. Mindkét SIM-en előfizetéses mobilnet van. Az access point adatai jól vannak megadva a T-s SIM hez is (ap: internet, felh. név, jelszó nincs) Valaki találkozott -e már ilyennel? Mire kérdezzek rá a T-nél? -
Tomika1981
tag
Sziasztok!
Segítaégeteket szeretném kérni. Van egy WRT120N Linksys routerem, 1 40/20 megás netem.
A net tökéletesen működik ha egyenesen a gépre van kötve. Viszont ha a routeren keresztül akarok netezni, amint nagyobb sebességre van szükségem lefagy a PC-m. A legszembetűnőbb pl. a speedtest.net. Elindítom a sebességtesztet majd pár másodperc múlva kifagy a PC. Ha a router nélkül egyenesen a gép van a netre kötve, tökéletesen üzemel a speedtest. A pc akkor is kifagy ha másik gépre akarok másolni hálózaton keresztül vagy hálózati médialejátszóra akarok filmet küldeni. A router biztos hogy nem rossz mert egy Belkinnel is ezt csinálta. Előre is köszi a válaszokat.
Tomika
-
Soma01
veterán
válasz Tomika1981 #17115 üzenetére
Hálókábelt húzd ki, hálókártyát távolítsd el az eszközkezelőből, majd restart.
Várd meg amíg újratelepíti a kártyát és kábel mehet vissza. Esetleg tölts le új driver-t előtte és installkor vagy utána add neki oda.Mi lett?
[ Szerkesztve ]
-
-
Soma01
veterán
válasz Tomika1981 #17121 üzenetére
Szívesen! Örülök, hogy sikerült!
-
atesss
addikt
Üdv !
Ugyan főleg elektronikai a kérdésem, de mivel egy router tápellátásáról van szó, itt is megkérdezem azért: [link] -
-
zeix
senior tag
Két gép között szeretnék LAN hálózatot beállítani wifin keresztül.
Egyik gépre sincs csatlakoztatva internet.
Mindegyik win7.
Router nincs.
Hogyan álljak neki? -
FoDyPeTyA
csendes tag
Sziasztok!
Van a házban 1 wifi router, amit szeretnénk bőviteni, oly módon, hogy betenni egy plusz router ami kábellel csatlakozna az elsőhöz, viszont ugyan azt a beállítást használni mint az első. Az lenne a kérdésem, hogy kivitelezhető-e ez a kábeles megoldás, mert olyat már hallottam amikor a wifi keresztül csatlakozik az előző routerre, és úgy továbbítja.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Topikgazda
válasz FoDyPeTyA #17128 üzenetére
Természetesen, mindkét router-t a LAN porton kell összekötni + a másodikon kikapcsolni a DHCP szervert mert így csak az első fog IP osztani és ezzel sokkal könnyebb az adminisztráció. Wifi-t is be lehet állítani ugyan arra az SSID-re de egy másik csatornára kell tenni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zeix
senior tag
válasz krealon #17127 üzenetére
Köszi!
Az Ad-hoc összejött, de csak azokat a mappákat látjuk, amik az all users-ben vannak.
Ha én osztok meg egy mappát, akkor nem enged hozzáférni jogosultsági okok miatt.
Mindkettőn otthoni hálózat van beállítva, jelszóvédelem kikapcsolva.
A másolás igen gyatra 2MB/s, de legalább működik.
Kiváncsi vagyok lehet-e multizni vele... -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Tudnátok nekem segíteni? Fix IP-t akarok kiosztani az otthoni hálózaton lévő gépeknek, de sehol nem találok erre utaló opciót a router beállításai között. (Régen a sokak által szidott TP-Link routerem volt, abban megvolt hogy adott MAC címhez milyen IP címet rendel.)Ez egy Linksys WAG54GS router, V1.01.05-s fw-vel. Ilyen a menüje: [link]
Azért kellene a fix ip cím, mert így port forwarding elég halott dolog, beállítom, aztán pár nap múlva újra állíthatom át, mert megváltozott az ip cím -
atos19881101
senior tag
válasz barnam_ #17132 üzenetére
Üdv,
Ahogy nézem ez a típus nem támogatja a MAC binding-et. Úgy tudod beállítani a fix ip-ket, hogy a Network setup-nál megadod a routernek a címet (pl. 192.168.100.1, NM: 255.255.255.0), aztán a DHCP-t kikapcsolod, majd az összes gépen ami csatlakozik rá kézzel beállítgatod.
Pl így:
1. gép: IP: 192.168.100.2, NM: 255.255.255.0, GW: 192.168.100.1
2. gép: IP: 192.168.100.3, NM: 255.255.255.0, GW: 192.168.100.1
4. gép: IP: 192.168.100.4, NM: 255.255.255.0, GW: 192.168.100.1
.
.
.
stb.[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
f_sanyee
senior tag
válasz atos19881101 #17135 üzenetére
ez altalaban alapbol igy van.
-
barnam_
nagyúr
válasz atos19881101 #17133 üzenetére
Ez is egy megoldás, bár nem a legkényelmesebb. DNS címet is meg kell adnom, vagy azt megkapja a router-től?
(#17134) f_sanyee: ez jó ötlet!
-
meroly
veterán
válasz atos19881101 #17140 üzenetére
T-online, SMC routerrel ment minden, csak szegény annyira meghalt, hogy a 192.168.2.1-es címre semmi se jött be vele. Ma vettem ezt a másik csodamasinát.
WAN lyukakba kábel (modem, router), aztán a router-ből az 1-es portra a gép.
Már vagy ezerszer reseteltem, ip-t frissítettem a gépen, de semmi.
Lövésem sincs mit kell még beállítani, az SMC-vel ennyit kellett és ment.Impossible is nothing
-
atos19881101
senior tag
válasz meroly #17141 üzenetére
Na akkor így néz ki a dolog? Modem ---) router Wan portja ----) gép 1. LAN port igaz?
A PPPoE résznél a felhasználónév és jelszó helyesen van beállítva? Vagy egyáltalán PPPoE lenne a te szolgáltatód? próbáld meg dinamikus ip-re rakni, hogy úgy kap-e a WAN rész ip-t.
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
meroly
veterán
válasz atos19881101 #17142 üzenetére
Igen, úgy néz ki.
Tuti PPPoE, mert eddig is az volt, nem változott. Jelszó, felhasználó ok.
De megnézem ezt a dinamikus IP-t.Impossible is nothing
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest