Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 4
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
And
veterán
válasz Tibiajax #17951 üzenetére
Na ezzel most hirtelen megfogtál, mert az én routeremhez (Broadcom-chipset, Linksys) szánt verzióban a forwardnál nincs 'Source Net' nevű mező. Mondjuk azt írják erről, hogy ha azt a nyilvános címtartományt, amelyről a bejövő kéréseket akarod továbbítani, nem áll szándékodban korlátozni, akkor hagyd üresen, nálad pedig úgy van. ('Apply Settings' ugye megvolt, nem csak a 'Save' ? Mert egyébként jónak tűnik.)
Mod: és ugye a router távoli elérése (aminek a beállítása nem itt látszik, viszont azt írtad korábban, hogy az megy) még véletlenül sem a 80-as portra van állítva?[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Aha, az utolsó feltételezésem beigazolódni látszik: az általad nem kitakart WAN IP-címet beírva portszám nélkül (vagyis az alapértelmezett 80-ason) egy "TP-LINK" nevezetű webhely, azaz a routered kér nevet és jelszót. Tehát port forward menübe írt sorral ütközik a távoli menedzsment beállítása, utóbbit konfiguráld át valami másra, például a 8080-as portra (Administration -> Management -> Remote Access menücsoport, 'Web GUI Port' nevezetű paraméter).
-
And
veterán
És látom, már megy is..
Mod: valami jelszót azért állíts be, mert így nagyon nyitva van, a jelenlegi IP-det pedig közzétetted.
#17955, atos: igen, valóban említetted, de a DD-WRT-nél (a Broadcom-os kiadásoknál legalábbis) eddig minden esetben 8080 volt az alapértelmezett remote http-port. A távoli (WAN) eléréshez ugyanis sosem azt a portszámot szokták használni, mint a LAN-felőlihez.[ Szerkesztve ]
-
tomika-123
csendes tag
Üdv, komoly kérdésem lenne, bár lehet, hogy annyira nem is komoly. Adott egy T-home-os tévés netes mindenes wifis modem. Ebből megy net egy routerbe amiből a szomszéd házba megy a net. a szomszéd házban ismét van egy T-homos Pirelli modemrúterwifi de nem működik. Wifi jel van csatlakozni tudok, de nincs adat. lehetséges h neki kell ülni és sikerülni fog, vagy hagyjam a pibe? Összegezve: modem-router-router(wifi)-gép. köszi előre is a válaszokat
-
atos19881101
senior tag
Örülök hogy végül összejött.
Szerk: Amint nézem, a 8001-es portot is be kell majd állítani, mert a stream-ek ezen a porton mennek.
Illetve ha valahogy lehetséges, akkor javaslom a webes felületét ennek a lejátszónak levédeni egy felh./jelszó párossal mert így nem valami biztonságos. ...
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
And
veterán
válasz tomika-123 #17958 üzenetére
És az a T-Home-os modem/router vajon képes wifi-kliensként működni? Mert jó esély van rá, hogy nem (vagy ha véletlenül mégis, akkor nem annak van konfigurálva). Vagy a két ház között kábeles LAN-kapcsolat van? Ha igen, melyik portok vannak összekötve (LAN-LAN vagy LAN-WAN)? Ezeket tisztázni kéne.
-
tomika-123
csendes tag
a két ház között kábel van a többihez pedig hozzáböfögni se nagyon tudok
-
Krissz5435
aktív tag
Helló!
Meg tudnátok esetleg mondani, hogy melyik a legolcsóbb olyan eszköz, mint a tp-link powerlinejai? Egy 25/5-ös netet kéne megosztani, és sajna a kábel nem játszik, a wifi pedig nem a legjobb megoldás. Jobb lenne esetleg ez mint a wifi? Jelenleg wifin megy a net, de elég sokszor szakadozik. Stabilabb lenne ezzel? Ez gondolom majdnem olyan mintha vezetéken menne a net. Megéri ilyent venni? Sajnos nem ismerem ezeket az eszközöket azért kérdezek ennyit. Előre is köszönöm a választ.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
mezis
félisten
válasz intercooler #17956 üzenetére
A routeren a DHCP nincs véletlenül letiltva ?
A Win7-es gép WiFi-n vagy vezetékkel csatlakozik a routerhez ?mezis
-
mezis
félisten
válasz intercooler #17964 üzenetére
A Win7-es géppel tudsz csatlakozni a routerhez kábellel ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Predator2
addikt
Haveromék vettek egy új routert T-online netet szeretnének megosztani vele
xp fut az asztali gépen náluk
a kérdésem az lenne h az xp-ben kell valamit állítani h menjen rendesen a net?
vagy csak elég rendesen konfigurálni a routert és megy is?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
nagyúr
Sziasztok!
usb-s mobilnetet (telenor) szeretne egy ismerősöm megosztani wifi-n, routeren keresztül. Azaz a sticket bedugni a routerbe, és úgy szétosztani a netet. Kicsit olvastam a fórumot, de egyértelmű választ nem találtam. Az a kérdés, milyen router (gyártó/típus) tudja ezt nyújtani?
Előre is köszi a válaszokat!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Topikgazda
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #17971 üzenetére
Köszönöm!! Még 1 kérdés megnyugtatandó az ismerőst, a router menüjében beállítható a dolog ugye? Nem kell extra tudás a beállításához?!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
krealon
veterán
válasz playerxy #17913 üzenetére
"A routert hogyan lehet switch üzemmódba kapcsolni?"
- csak LAN portra csatlakozol
- DHCP szervert kikapcsolod a routeren
- a router LAN IP-je ne utkozzon mas gep IP-jevel a helyi halozaton."Beállítottam amit kell, de amikor megosztanám a kapcsolatot azt írja ki hogy már konfigurálva van egy lan hálózat a gépen, és használatban van az ip cím ami kéne ahhoz hogy meg tudjam osztani "
Meg mukodik a router DHCP szervere vagy IP cim utkozes van.
"Miután megpróbáltam megosztani a router elérhetetlenné vált és csak reseteléssel lett megint elérhető."
Egy switch nem is kell, hogy elerheto legyen.
Ha nem utkozik a LAN-on mas IP-vel, akkor elerheto kell maradjon a router web-es felulete. -
Altbrucke
tag
válasz Predator2 #17975 üzenetére
ha nem használtál eddig routert akkor úgyis azon lesz, viszont ha automatikus betárcsázás volt beállítva a net kapcsolatodhoz akkor azt töröld ha betudod állítani magadtól is a tárcsázót akkor szintén töröld és nem okoz gubancot nem szerencsés ha át akar tárcsázni a routeren
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Krissz5435 #17962 üzenetére
Gondolkodtam, és jó lehet nekem egy poe adapter kit? Ilyenre gondoltam, vagy inkább ilyesfajta érné meg jobban? Van esetleg valami ötletetek, hogy milyen ilyen eszközt kéne vennem max 5-10.000 forintért?
-
jNk
senior tag
válasz Krissz5435 #17978 üzenetére
A Power Over Ethernet (PoE) teljesen más célra való mint PowerLine megoldás, ezért a net megosztásra közvetlenül csak az utóbbi technológia használható.
Amennyire tudom a lakások/házak között az ilyen hálózat használata nem játszik, tehát a wifi kapcsolat javítása tűnik a legjobb megoldásnak. -
Krissz5435
aktív tag
A netet házon belül akarnám megosztani, szóval akkor a powerline elvileg jó lenne. Kérdés, hogy milyent vegyek? Gondolkodtam egy ilyenen csak jelenleg nincs rá keretem(meg a 7k szállítással jobb esetben 8,5k lenne) Esetleg van valami ilyen csak olcsóbban(nem muszáj tp-linknek lennie) ami ezt a netet elbírná? Néha-néha lenne hálózaton keresztüli fájlmásolás amit még esetleg el kéne bírnia, de ez lenne minden.
-
jNk
senior tag
válasz Krissz5435 #17980 üzenetére
Házon belül miért nem kábeleztek ? Az a legolcsóbb, leggyorsabb és legstabilabb megoldás.
-
Krissz5435
aktív tag
20-30 méter kábelt kéne elvezetni, amit sem szépen, sem ügyesen nem lehet elvezetni. Na meg ha szépen kéne akkor a "kanyargások" miatt lehet kéne 40-50 méter. A wifi meg nem a legjobb, mert van amikor szakadozik, és van amikor wifin nincs net, de kábelen igen. Ezért gondoltam valami powerline-os megoldásra, mert ott lényegében kábelen megy. És ha neadjisten több helyre kéne, akkor csak veszek egy plusz készüléket és kész.
-
atos19881101
senior tag
válasz Krissz5435 #17982 üzenetére
Az 50m szerintem nem eget rengetően sok. A maximum hossznak (100m) a fele, és kapsz egy stabil kapcsolatot.
-
tajcsi
őstag
ADSL és ADSL2 router között mi a különbség? Gondolok itt arra h ha pl ADSL vonalra ADSL2 routert kötök...?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
Krissz5435
aktív tag
válasz atos19881101 #17983 üzenetére
Csak az a baj, ha csak 1 falat akarok átfúrni akkor az egész lóg a levegőben(majdnem szó szerint) ha pedig szépen el akarom vezetni, akkor 2-3 fal amit át kéne fúrni, és itt jön a bibi, hogy van egy plafon is ami vasbeton(vashálóval) + lehetséges azon a részen betongerenda is(ami nem kis teljesítmény lenne átfúrni). Plafon közepén meg mégsem fúrnék
-
atos19881101
senior tag
válasz Krissz5435 #17985 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy van elhelyezve az eszköz a lakásban, de én a helyedben mindenképp valahogy kábellel oldanám meg.
-
atos19881101
senior tag
Illetve ezeknek a PowerLine-os megoldásoknak van azért hátránya. Ha megszakítón keresztül vezet az út, akkor eléggé csökken a stabilitás és a sebesség.
-
jNk
senior tag
A szép kábelezésen a többféle színű és formájú kábelcsatorna is segíthet, a sok falfúrás helyett pedig az első ablaknál ki lehet vinni és a házon kívül vezetve eljuttatni a végpontig.
-
Krissz5435
aktív tag
Az ablakok kivezetés sajna nem játszik, mert teljesen másfele van a szoba ahova kéne a net. A kábelcsatornázás, pedig lehet többe jönne ki mint amennyibe egy powerline-os megoldás kerülne. A router a hát egyik végében van és a szoba ahova kéne pedig a másik végben. Mindenképpen a benti szobákon kellene keresztülvezetni. Jelenleg wifivel van megoldva, de ha itthon van használva g-s eszköz(3 wifisből 2 g-s) akkor az én n liteos vevőmnél lecsökken a net, és ez kábelen is érezhető. Azért gondoltam, hogy az egyik g-s vevőt n-esre(van itthon) lecserélném, a másikat pedig ilyen powerlinennal.
-
tajcsi
őstag
válasz Gubek-Einste #17986 üzenetére
Kösz Lenne még egy kérdésem.
EZZEL lehet e olyat csinálni, hogy ha sugárzom a wireless jelet akkor egy porthoz több IP-t is beállíthatok és minden IP-hez más más sebességet adok meg?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
mezis
félisten
-
And
veterán
válasz Tibiajax #17977 üzenetére
Ketten is leírtuk, hogy teljesen nyitva van a bejárás (a set top box-od webfelületére), oda be sem kell lépni, mert egyáltalán nem kér jelszót! Mit akarsz, váltogassam neked a csatornákat vagy kapcsoljam ki innen a boxot? Láttam, mikor melyiket nézed, meg üzenetet is küldtem (valószínűleg ilyen popup-windows szerű ablakba teszi, az enyém is tud hasonlót). A 8080-as porton a routered figyel, az szerencsére feldobja a bejelentkezőablakot, és a név / password nem az alapértelmezett.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz tajcsi #17991 üzenetére
Egy MAC címhez csak egy IP címet lehet rendelni.
Inkább 941ND-t ajánlanám mivel azon cserélhetőek antennák így könnyen lehet nagyobbat tenni rá.
Van lehetőség szabályok létrehozására amivel lehet korlátozni az egyes klienseket.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Krissz5435 #17995 üzenetére
És egy ilyen mennyire dobná meg a stabilitást? Vagy csak a jelerősségen javít? Csináltam egy ilyent, de -50-nél jobb jelet így sem fogtam. Ja és hova érdemes inkább tenni, a router antennájára vagy a vevőegység antennája köré?
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Krissz5435 #17996 üzenetére
De basszus, hát -50 [dBm] jelszint az óriási, annyival vígan mennie kellene maximális fizikai linksebességen a kapcsolatnak. Nálem egy wifi telefon fél méterre van a routertől, és bár a routeren tetőantenna van, azért ilyen közelségben bőven átszűrődik egy rakás jel. A router ezt a klienst -62 dBm-mel veszi..
Mod: hogy hova teszed, az elvileg mindegy. A gyakorlatban érdemesebb a routerhez tenni, mert annak a megnövekedett EIRP-értékéből más kliensek is érezhetnek valamit, míg ha a kliensre tennéd, azzal csak a router által arról az egy bizonyos kliensről vett jel növekedne. Persze csakis főirányban, a 'tükör' előtt, mivel ez - mint minden antenna - csupán nyalábol, pontosabban ezzel a kiegészítéssel hatásosabban nyalábol, mint előtte (ergo megnő a nyeresége). Tehát a többi irányban könnyen lehet, hogy ezentúl gyengébb térerőt fogsz tapasztalni.[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Krissz5435 #17996 üzenetére
Nagyjából rajzold már le nekünk, hogy hogyan is áll a helyzet abban a lakásban. A falak illetve az eszközök elhelyezkedése elég. Látatlanba elég nehéz beszélni. ...
-
Krissz5435
aktív tag
Csak valamiért szokott olyan lenni, hogy van net, vígan töltök, és hopp egy kis szünet, ahol a http letöltés már megérzi és már meg is szakadt a 2 órás letöltés. Persze folytatni nem lehet a letöltést. Az egyébként lehet baja, hogy n-es és g-s(esetleg b-s) eszköz is van használva és az n-esnek bezavarna a g-s eszköz? Mindenesetre akkor marad a wifi egy ideig, aztán majd meglátom milyen lesz. Mondjuk 4 napig nem volt használva csak n-es eszköz és akkor nem volt semmi baja a netnek.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Vettem, 20m gyári,szerelt sima utp kábelt. A padláson akarok elvezetni kb 10 métert. Mennyire véd a szigetelése? Télen befúj a hó,meg hasonlók. Szigeteljem be még valamivel? pl villanyszereléshez használt gégecső vagy felesleges?
Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest