Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
sziasztok
milyen ADSL2+ modemet ajánlotok T-s területre?
mögötte egy WRT54GL (dd-wrt) van -
Topikgazda
válasz eastsider #18555 üzenetére
D-Link 360R T1 (T-Pont-ban kapható) vagy 321B, ajánlott rájuk tenni dchard fórumtárs által fejlesztett firmware-t.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Reno7
senior tag
Sziasztok
Az árnyékolt TP kábelnek speciális aljzatra van szüksége(a fém burkolatos?)? Vagy mehet a sima UTP aljzatba is, nem lehet gond?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
eastsider
nagyúr
válasz Gubek-Einste #18556 üzenetére
köszi!
most sima 360R van, érdemes lecserélni? a T-sek szerint le kellene, próbálták ilyen 321B-vel, és jobb volt a vonal... -
soundsthu
csendes tag
Üdvözlet,
a kérdésem az lenne, hogy kapható-e olyan antennás router aminek az USB bemenetére egy másik külső antennát tudok tenni és az így tovább osztott jelet tudnám elérni a laptopon?
megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
-
Topikgazda
válasz eastsider #18562 üzenetére
Ha a régi B1 vagy C1 változat (kék-szürke) van akkor mindenképpen érdemes cserélni de ha fekete (T1) akkor nem kell cserélni.
A 360R T1 olcsóbb mint 321B.
Mivel újabb és sokkal többet tud mint a régiek így feltétlenül ajánlott a csere + dchard féle firmware, hogy még jobb legyen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
eastsider
nagyúr
válasz Gubek-Einste #18566 üzenetére
akkor cserélem iPonban 321B-t látok.. T-pont itt a közelben nem nagyon van
köszönöm a segítséget!
-
-
Reno7
senior tag
válasz atos19881101 #18569 üzenetére
Nem,csak mostanság sokat olvastam a hálózati dolgokról, és érdekel hogy van-e ilyen megoldás
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
soundsthu
csendes tag
válasz soundsthu #18563 üzenetére
Sziasztok, akkor egyszerubben kozelitem meg a dolgot: A kulteri usb-s antennaval fogott jelet szeretnem egy masik gepen is hasznalni. Ehhez vennem kell egy vezetek nelkuli routert amit az asztali gephez kapcsolok? De igy akkor a PC-nek bekapcsolva kell lenni, ha egy masik helyisegben akarom hasznalni a net-et. Pls. segitsetek!
-
-
poli27
veterán
válasz Claude Leon #18574 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
soundsthu
csendes tag
válasz soundsthu #18572 üzenetére
Sziasztok,
tudnátok ajánlani olyan routert ami vevőként is tud működni?
Az usb bemenettel is rendelkező router-ekbe gondolom nem lehet bedugni mondjuk egy külső USB-s antennát a vétel céljára oda, ahova a 3g modemet szokták tenni. Vagy ezt is le lehet programozni az openwrt-vel? Valami olyan megoldás kellene ami jelenleg a PC-ken is működik programban, csak itt a router admin felületén lehetne beállítani a választható ap-k közül az eddig is használtat és így a router saját antennáján meg továbbküldi a jelet.
Létezik valamilyen hasonló megoldás?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
And
veterán
válasz soundsthu #18576 üzenetére
Minden router (és egyben mindenfajta wifi-készülék) működik vevőként, de te gondolom e helyett a kliens-módú működésre gondolsz.
Nem érdemes USB-s kliens és router összeházasításán gondolkodni. Ezt normálisan, PC nélkül csak két eszköz felhasználásával fogod tudni megoldani: egy kliens módú eszköz és egy újabb AP segítségével. A kliens csatlakozik fel a kiválasztott távoli AP-ra, a belső AP pedig a helyi wifi elérést adja. (Megoldható egyetlen eszközzel, repeaterrel is, de többféle korlátozás árán).
Kliens-módban rengeteg router tud menni akár gyárilag is, de külső firmware-rel (már amelyikre feltelepíthető ilyesmi), mint a Tomato, DD-WRT, OpenWRT meg a többi, egész biztosan. -
roberto211
őstag
Sziasztok. A következőben kérném a segítségetek. 1hete van nálunk valaki hozta a laptopját is, s ugye netezik meg wowozik egész nap. Ez eddig rendben van, de 1hét alatt minden nap a hajam tépem mert olyan lassú ez a sz*r net mióta használja h már nem bírom. Nem valami nagy netünk van 15mbps-os de eddig tökéletes volt. És nem lehet valamit erre h pl belehet állítani a modem vagy a router setup részében h csak ennyit használhasson, a 15mbps-ból és ennyi? Vagy valami megoldás nincs erre? Ip alapján ugye le lehet blokkolni de azt nem akarom...
Várom ötleteket. Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
legenda
válasz roberto211 #18579 üzenetére
van/lehet megoldás, például sok router esetében alapban is adott a korlátozás lehetősége, de kérdés a routered típusa, mert anélkül - látatlanban - nehéz lenne megmondani!?!?
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
roberto211
őstag
válasz roberto211 #18581 üzenetére
De van egy másik is az modem/router az cisco epc3925. Ez a "fő". Tehát ez adja a netet.. A tp link az azért kellett lentre mivel több emeletes családiház.
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
szokeherceg
aktív tag
Sziasztok, olyan gondom van, adott egy wifi halozat, amire csak egy gep tud csatlakozni egyszerre. Ezt a gep valamilyen modon kabellel vagy szinten wifivel tovabb tudja osztani egy masik gep szamara? Surgos lenne, koszonom!
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
atos19881101
senior tag
válasz szokeherceg #18583 üzenetére
Visszaolvasás a tudás anyja.
Lásd: connectify.me
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
psg5
veterán
-
Topikgazda
válasz szokeherceg #18583 üzenetére
Szerezz egy client módot ismerő router-t, ez lehet gyári és/vagy 3rd party firmware-rel szerelt modell is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
krealon
veterán
Letoltod a hardver verzionak megfelelo manual-t es az alapjan beallitod a port-forward-ot.
-
Claude Leon
senior tag
válasz poli27 #18575 üzenetére
A kérdéséből kihámozhazó szakirányú ismereteinek feltételezése szerintem ellenjavallat az openwrt-re, pláne, ha áttanulmányozod az openwrt wikiben, hogy előfordulhat a tp-link741 újabb szériáinál némi heggesztés a beüzemelés során.
Ja, hogy 1043-at javasoltál vargalex builddel, az más, de vajon van-e szüksége a majdnem 3*zsetonba fájó többletficsőrökre?
-
Dell XPS
veterán
-
törölt tag
Üdv emberek,
Volna egy nagyon idegesítő probléma, van egy wifis hálózat, amin van 5 gép. Na most ezen az 5 gépen hol bejönnek bizonyos oldalak, hol nem. Az ok, amiért nem, hogy a képeket nem tölti be, mert egy idő után bejön, csak képek nélkül, eléggé keszekuszán. Pl a racing.bazar, vagy a vatera.hu ahol sok kép van egy oldalon. Minden böngészővel ezt csinálja, gondolom a routerben lehet a hiba.
Köszi a tippeket. -
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Van itt bent a melóhelyen a gép amin dolgozom.
Ez régen itt egy szerver szerepét töltötte be.
Dell PowerEdge SC440.
Na már most. Amikor megkaptam, kicsit át kellett építeni a vinyó résznél, mert nem volt hajlandó az XP felismerni.
Nem értek hozzá. De valami cucc volt még rádugva a vinyóra, aminek a hálózathoz van valami köze. Nem én csináltam, csak ezt mondta a srác.
Van rajta gyári integrált hálózati kártya, és van egy külön kártya. Mivel feltelepítés után rám hárult a driverek telepítése, így szépen lassan felraktam mindent, de a Broadcom BCM5754 gyári hálókártya driverét sehol sem találtam, illetve amit találtam hivatalos oldalon is, azt nem fogadja el a rendszer. Nem tudom miért.
Ez még nem is lenne probléma, mert van benne egy külön hálókártya is. Ezt sikerült feltelepítenem, de a probléma a következő. Kb. 10 másodpercenként megszakad a kapcsolat. De nem látványosan (tehát nem úgy mintha kihúznánk a kábelt,), nem ír ki semmit, de oldalak néha nem jönnek be teljesen, vagy pl. ahol igazán látszik az a youtube. Elindul a videó, és leáll 10s múlva, azután húzok picit a csúszkán, elindul, majd kis idő múlva újra leáll.
Letölteni sem lehet semmit, még egy nagyobb drivert sem. Elindul a letöltés, és az is megáll.
A routuer amiről üzemel, kiszolgál még egy másik gépet is, ott semmi probléma nincs.Mit tanácsoltok, hol lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Magnat #18595 üzenetére
Köszi a tippet, ez is valami gagyi router, az smc egy világmárka hozzá képest. Az a gond, nem én kezelem a routert, csak néha vendégségben vagyok, de marha idegesítő, hogy néha kellene neteznem, és nem jönnek be az oldalak. Még a jelszavát se tudom a routernek, mert a ház ura lejelszavazta, már gondoltam, valahogy feltöröm, le is mentettem html formában az oldalt, de sokra nem jutottam...
-
attiati
veterán
a gépben levő második hálókártya az eszközkezelőben "felkiáltójeles".
"Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)"Emlékeim szerint az xpmről készült backup image - amit most visszaállítottam - már a helyes drivert tartalmazta a hálókártyához, és akkoriban működött.
Próbáltam eltávolítani az eszközkezelőben a hálókártyát, de újraindítás után magától felismeri a hardvert, és hozzárendeli a korábban feltelepített drivert. Próbáltam lecserélni a drivert, de azt írja, hogy nem folytatható, mert nem talál ennél alkalmasabbat.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Kb 2 hónapja nem használtam ezt az itthoni gépet, és a hálókártyát. Időközben a hálózati kábel irányából kapott egy rántást, és ezáltal kicsúszott a kártya a csatlakozóból. Most világít rajta a zöld lámpa, ha beledugom a kábelt. Kizárhatom azt, hogy sérült fizikailag a kártya?
-
Magnat
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Kingston 32GB DDR5 5600MHz Kit(2x16GB) Fury Beast Black
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Black újszerű szép független, 3 hó gar
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest