Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zserigta
csendes tag
Ha jól értem, WLAN sehol sincs a rendszerben.
Én sem tudok róla.A laptop realtek hálókártyájának driverét próbálnám frissíteni, de nem az Asus-nál, onnan csak a pontos típusra lennék kíváncsi.
Próbáltam már ezt is, de nem segített.Esetleg a laptopon nincs valami (nem MS) szoftveres tűzfal?
Nincs. Csak az alap Windows tűzfal.Mi egyébként rajta az operációs rendszer (XP vagy 32 bites Vista?).
Mind 2 gépen Windows 7 64bit van. -
club1
veterán
-
noblem1983
senior tag
Mit jelent ha az eszközkezelőben a hálózati kártyáknál a Wan miniport PPPOE felkiáltójeles? Megpróbáltam csak modemmel csatlakozni és a adott egy 797-es hibát(A kapcsolat nem használható mert modem vagy a hálózati adapter hibás). Routerrel viszont tudok kapcsolódni.
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
club1
veterán
válasz noblem1983 #16403 üzenetére
Milyen operációs rendszerről beszélünk (melyik Windows)?
-
club1
veterán
válasz noblem1983 #16405 üzenetére
797-es mögött általában felhasználói - jóval ritkábban hardver - hiba van. A te esetedben a hardverhiba kizárható, mivel alternatív módon mind a két hálózati eszköz működik. A felhasználó oldali hibák elég nehezen kitalálhatóak, pl. a pppoe kapcsolatot fix ip címmel rendelkező hálókártya mellett hozzák létre, vagy rosszul konfigurált nem MS tűzfal progit használnak, vagy nem a megfelelő kábellel kötik össze a modemet a hálókártyával.
-
noblem1983
senior tag
válasz noblem1983 #16405 üzenetére
A Raspppoe filet-t piszkáltam(átneveztem majd a Microsoft oldaláról leszedtem egy másikat és bemásoltam) mert a T-online oldalán is van egy ilyen megoldás ha gyakori az internet sebesség ingadozás.Talán ez lehet az oka, hogy modemmel már nem tudok csatlakozni
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz noblem1983 #16407 üzenetére
Akkor ez lesz a gond, Windows 7 alatt ui. nem kell semmit sem piszkálni, mivel a W7 része a pppoe betárcsázás. És alapból jól működik.
-
Zserigta
csendes tag
Ez meglepett, mert az ASUS-nál egyértelműen csak 32 bites támogatást írnak ehhez a típushoz.
Hát igen, ezen én is meglepődtem legelőször, mikor felment rá a 64bit-es Windows 7.Windows 7-el meg sem próbáltad ezt a laptopot használni?
Nem próbáltam még 32bit-essel, de nem is szeretném, mivel 32bit-es Win7-em nincs és nem is akarom csak a laptop miatt beszerezni. De szerintem nem sok köze van a problémához. Legalábbis remélem.Mi a realtek hálókártya meghajtó-szoftverének verziószáma?
Maga a hálókártya az Aida32 szerint: Realtek RTL8168B/RTL8111B.
Verziószám meg: 7.49.927.2011 -
club1
veterán
válasz Zserigta #16410 üzenetére
A pályafutásom alatt nem egy hálókártyával (és még több más hardverrel) találkoztam, ami 64 biten egyáltalán nem, vagy hibásan működött. Ezért 64 bites oprendszert oda telepítek, ahol van gyártói támogatás. Ez kb. olyan alap, mint hogy saras földre nem megyünk szántani...
-
club1
veterán
válasz Zserigta #16412 üzenetére
Én nem. Főleg úgy, hogy se az RTL8168B, se a 8111B nincs rajta a Windows 64 bit HCL-en. Igaz, a 32 bit-en sincs, miközben azon azért láttam normálisan működő példányt...
[ Szerkesztve ]
-
-
club1
veterán
válasz noblem1983 #16409 üzenetére
Ezt most nem értettem. Ha routered van, akkor nem használod a pppoe-t, hiszen a routered tárcsáz ki a pc helyett, ilyenkor a munkaállomás simán arra a LAN-ra csatlakozik, amit a router kreál.
-
club1
veterán
válasz noblem1983 #16418 üzenetére
Akkor olvasd el mit írtál, illetve mit reagáltam rá. A routeren egyértelműen pppoe-t kell állítsál, de ha routered van, akkor a munkaállomásokon nem kell pppoe-t használni, ezért nincs összefüggés a munkaállomások pppoe betárcsázó szoftverei és a routerek cseréje között...
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Adott 2 gép melyen windows 7 fut. Mindkettő 1 routerre csatlakozik, csináltam közöttük 1 sima hálózatot.(otthon csoport, fájl és nyomtató megosztással)
Minden rendben is ment, milyen sebesség számítana normálisnak? 400k/sec-et hoz a hálózat, internetről gyorsabban tudok letölteni ezen gépek segítségével. Ez normális?
Szerk: 630-ra begyorsult
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz Studiossrác #16420 üzenetére
Ha használsz wlan-t, akkor logikus is lehet, hiszen 630 kB/s~=5 Mbps. Amúgy a windows 7 fájlmegosztása nem egy villám, főleg tűzfalak mellett.
-
noblem1983
senior tag
Na az a helyzet hogy most csak modem megy és a net nem kapcsol szét már egy jó ideje(a raspppoe-t visszaállítottam ahogy volt) előtte routerrel ment a dolog és akkor voltak pillanatnyi sebességeséseim.A router teljesen új, TP-Link TL-WR741ND típus szóval vagy rosszul állítottam be valamit vagy nem szeretik egymást a D-Link DSL 360R típusú modemmel.Firmware frissítés segítene?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám és remélem tudtok segíteni.
Adott egy otthoni hálózat, ami így néz ki:
Modem ------ router (DHCP, 3 gép vezetéken) -----(20 méter kábel)-----vezeték nélküli router (Nincs DHCP, 2 gép vezeték nélkül)
A vezetékes routerre kötött 3 gépen tökéletesen működik az internet. Viszont a kettő vezeték nélkül csatlakozó eszközön olyan 15-20 percenként egy 2-3 percre teljesen megszakad a net. Mindkettő router cserélve volt, de ugyanez. Kábeleket teszteltem kábeltesztelővel hibátlanok. Vezeték nélküli router channeljét átraktam másra, hátha a megszaporodott szomszédos routerek zavarják, de semmi.
Szerintetek hol lehet a probléma? Továbbá gyanús, hogy a vezeték nélküli eszközökről nem érem el a vezetékes router admin felületét a böngészőből.
-
Topikgazda
-
club1
veterán
Ami hibákat ilyenkor el szoktak követni:
1., A második (vezetéknélküli) routernek az adminisztrációs ip címe azonos a fő routerével, így ip cím ütközés van a két router között.
2., A második (vezetéknélküli) router WAN lábát használják a LAN lába helyett a fő routerrel való összekötéskor, így a vezetéknélküli routert bár AP-ként akarják használni, routerként működik.
Akkor a második tipp kiesett, az első még maradhat, mert így nem kap az első routertől ip címet a második router....[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
És ha egy alhálózatba teszel minden eszközt, és csak 1 oszt ip-t de mindenkinek? Természetesen a két routernek akkoris különböző ip cím kell, de egyszerűsödik a hálózat. Felesleges két alhálózattal bíbelődni... S lehet ez a probléma is megoldódik.
Sokat segítene, ha felskiccelnél egy ábrát, mi mivel és hogy van összekötve, melyik portjára. Úgy könnyebb segíteni, esetleg elmondani mit állits be a hálózat egyszerűsítéséhez.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
n00n
őstag
válasz InfiniteReality #16433 üzenetére
Csináltam egy gyors skiccet, hogy értsétek hogy néz ki a hálózat. Mint írtam, nincs alhálózat, a vezeték nélküli routernek is a vezetékes ad IP-t.
Kép: [link]
-
ftc002
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy pici segítséget. Adott egy Telenor Hypernet ZTE MF60 hotspot modemmel. Ez nem wireless, hanem USB-n megy egy laptopba.
A laptop LAN portján egy crosslink kábellel szeretnék netet kihajtani egy linuxos Dreambox műholdvevőbe. Ez így elméletben működhet?
Ha igen, akkor csak abban szeretnék segítséget kérni, hogy mit, hogy állítsak be. Laptop OS: WIN7.Köszönöm előre is...
-
f_sanyee
senior tag
azt irta hogy a wifi routeren ki van kapcsolva a dhcp server. es mivel a vezetekes router a vezeteknelkuli egyik switch portjara csatlakozik, ezert az erre kapcsolodo eszkozoknek is a vezetekes router altal osztott cimeket kene kapjak. persze ha valoban le van allitva a dhcp server a vezeteknelkulin, mert ha nem akkor az igencsak megkavarhatja a dolgokat.....
igy nem szamit hogy mi a wifi router ip-je, de ha el akarja erni annak a webes feluletet akkor erdemes azt 192.168.0.2-re allitani pl.
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
-
InfiniteReality
őstag
Akkor valahol nincs kikapcsolva a dhcp server és / vagy rosszul vannak bekonfigolva a tartományok (a router lehet más ip-t kap, mint amilyen tartományból oszt).
A rajz alapján működnie kellene, leszámitva az ip tartományokat.
Ja és még1, a vezetéknélküli router lehet nem támogatja ezt a dolgot igy, azaz nem enged a wifire más ip tartományt csak a sajátját...
Az a baj, hogy mivel több "lába van", nem biztos hogy megtudod ezt oldani. De. A wifis routert igenis be kell rakni abba a tartományba, ahol a nemwifis van és adni neki egy fix ip-t. De ha nem támogatja ezt, akkor nem fog menni... a wifi acces pointok támogatják ezt.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
csucsbicep
nagyúr
Vettünk egy új routert (TP-Link WR841N).
A telepítés közben itt megakad a dolog: [link].
Sztem az IP címnél lehet a gond. A netre való belépéshez nem kell alapesetben kód. Akkor mi lehet a gond? -
legenda
válasz csucsbicep #16442 üzenetére
cd jól eldug, munkaállomás lan portja és router lan portja összekötve, net a wan portba - bár gondolom ezek eddig is okésak voltak -, böngésző megnyit, 192.168.1.1 ip címen elérhető a router adminisztrációs felülete, onnan konfigurálni!
a net típusa/wan kapcsolat típusa dinamikus?
a szolgáltató igényel mac adress klónozást?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz csucsbicep #16444 üzenetére
milyen neted van?
auto-detect esetén is statikust dob?
ja, a router problémás téma; link[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Adott egy asztali gép (XP), és egy laptop. Összekötöttem őket egy switch-csel. A munkacsoport ugyanaz. De az XP-n TC-ben kidob, azzal a hibaüzenettel, hogy "Otthon nem elérhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga. A munkacsoport kiszolgálóinak listája jelenleg nem érhető el."
Mi a megoldás?
Köszönöm! -
krealon
veterán
válasz dJ Peer #16447 üzenetére
Ha csak a 2 gep van a switch-hez csatlakoztatva, akkor (nagyon) turelmesnek kell lenned.
Az Auto IP configuration kb 1/2 perc utan veszi eszre, hogy maganak kell cimet valasztania, majd a 2 gep elkezd kuzdeni a nevkiszolgalas (nev -> IP cim) jogaert. Ez a procedura akar 15-30 percig is eltarthat.
Ha veletlenul az egyik gepen tuzfal blokkolja a fajl- es nyomtatomegosztas portjait, akkor pedig soha sem tudnak megegyezni, ergo a helyi halozati lista ures marad.Ilyen esetben IP cimmel lehet egyik geprol a masikra hivatkozni pl \\<a masik gep IP-je>
Hibaforras lehet meg, ha a gepeken nincs szinkronban az ora (1 percnel nagyobb kulonbseg).
Persze figyelni kell az esetleges idozona kulonbsegre is. -
vinikorn
aktív tag
Most tudtam meg, hogy létezik olyan vezeték nélküli telefon amiben van Skype képesség is.
Pl. ilyen: [link].Kérdésem, hogy a Diginet telefon vezetékéhez és a wifi routerhez is tud kapcsolódni? Hogy lehet a telefonba beírni a wifi router jelszavát?
10-15.000 Ft környékén nem tudtok ilyen telefont?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Futás, futópályák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mazda topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Öregszem
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest