Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
Veszel egy Access Point-ot es azzal keszitesz WiFi halozatot magadnak.
Ezen kivul hasznalhatsz WiFi routert AP modban (ez olcsobb szokott lenni)
http://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_15483-15483.html -
krealon
veterán
...bármelyik wifi router jó vagy ez, hogy AP-ként működjön valami különlegeset kell vásárolni?
A legtobbel mukodik, mivel a Wireless resz altalaban ossze van bridge-elve a router-ben levo switch-el. (A WiFi ugy mukodik, mint a belso switch egyik portja, a wireless kapcsolatok egyenranguak a kabeles kapcsolatokkal.)
Azt hiszem valami regi SMC routernel lattam, hogy szeparalni lehetett a vezetekes es a WiFi reszt.
-
petya84b
tag
Erre valaki?
XP-nél volt olyan hogy hálózat ikonon jobb klikk majd számítógépek keresése, win 7-nél ilyen funkciót hol találok?
-
mezis
félisten
válasz petya84b #15505 üzenetére
Start - Vezérlőpult - Keresés a vezérlőpultban
Vagy ide-oda kattintgatsz, amíg rá nem akadsz. (Nekem olyan érzésem van, hogy a Win7 menürendszerét vak tyúkoknak készítették, kattintgass össze-vissza aztán majd csak ráakadsz. És ebbe még belekavarták az angolt is (Fehasználók alias Users,...)
Nem ájultam el tőle, viszont igen sokat káromkodok miatta....
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Bl@zs
csendes tag
Sziasztok !
VAn egy WRT54GS ( Firmware Version: v4.71.1 ) amihez szeretnék csatlakoztatni egy TP-LINK WA501G AP-t .Csak sajna nem akar össze jönni ((
Másik hálozaton probáltam minden működik AP csatlakoztat és lön WiFi ezért kizárnám ( az amúgy 1 napos ) AP hibáját a router vagy annak beállítása lehet a bünős szerintem .
A WA501G nek csak az IP címét állítotam át (előtte sem működött ) mert alap esetben u.a mint a modemé a többi maradt alap .
Nagyon örülnék egy kis segítségnek !Köszi !
-
Veron
addikt
Hello!
Van egy Linksys WRT54G v2.2 routerem, rajta DD-WRT v23 SP1 Final firmmel. Emellett adott egy Fujitsu Siemens laptop, benne egy PCMCIA-s SMC easy connect g kártya.
A gondom az, hogy nem mindig találja meg a hálózatot a laptop. Mondjuk 3 bekapcsolás utáni próbálkozásból legalább egyszer nem sikerül ezt megtenni. Alapértelmezett hálózatnak van beállítva a WLANom, de néha piros X figyel a tálcán, és mikor manuálisan frissítem a hálózatlistát, akkor nincs benne az elérhető hálózatok között a saját WLANom. Ilyenkor a router áramtalanítása, majd újra csatlakoztatása az elektromos hálózathoz a "megoldás".
Viszont én szeretnék valami szofisztikáltabbat is, de nem tudom mit lehetne csinálni.
Van ötletetek hogyan lehetne rábírni a laptopot (vagy routert), hogy mindig, gond nélkül megtalálják egymást?
Az eszközöket kb. 3m, egy fal és egy ajtó választja el egymástól egy panelban.
A válaszokat előre is kösz!Veron
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
erikszilva
csendes tag
sziasztok,
engem egy Cisco linksys E 3000 es wifi router
a nyomtató beállitása érdekelne,hogy a többi gép lássa is,
meg ha lenne teljes beállitás hozzá.az szuper lenne.
most kezdtem a cégnél.és jelszó hiján restelni kellet,
müködik pár gép,de én nem ismerem ezt a gépet,
elöre is köszönöm a választ, -
flash7
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: van asztali gépem és laptopom is (mindegyiken win7 ultimate), létrehoztam egy otthoni csoportot a könnyű megosztásért. Minden szépen működik de csak ha a gépek kábelen csatlakoznak a routerhez. Viszont a wifi-n csatlakozó géphez nem tudok hozzáférni, pedig látja a többi gép. De a wifi-ssel hozzáférek a kábelesekhez, igaz wifi-ssel másik wifi-shez szintén nem.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
flash7 -
Rommel6600
őstag
Helló!
Volt eddig egy otthoni hálózatunk egy fő routerrel (WRT54GL), illetve egy másik WRT54GL is be volt téve a másik szintre AP üzemmódban, hogy kibővítse a vezeték nélküli hálót. Ezen kívül switch, és egy csomó hálózati eszköz, nyomtató, nas, tv stb...
A hálózaton az IP-ket eddig a WRT54GL osztotta, amire bejött a net. Viszont most váltottunk IPTV-re, és olyan cisco modemet adtak, ami egyben router is.
Meg tudom oldani valahogy, hogy továbbra is a WRT54GL ossza az ip-t a hálón (nincs kedvem static dhcp-t bekonfigolni egy' kitudjamilyen' routeren) és a modem (a router) ne routeoljon? A dupla nat nem túl jó, ezt elkerülésképp elég ha egy alhálóba teszem őket és kikapcsolom rajta a DHCP-t, a másik routeren pedig meghagyom? Így akár a modem-routerre csatlakoztatott eszközök is majd a másik router DHCP serverétől kapnak ip-t, nem?Előre is köszi a segítséget
-
rdi
veterán
válasz Rommel6600 #15511 üzenetére
szerintem igen
A LAN címek kiosztását végezheti bármilyen dhcp szerver.[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz petya84b #15505 üzenetére
"Ha az otthoni hálózaton található összes számítógép Windows 7 rendszerrel működik, otthoni csoportot hozhat létre
Az otthoni csoport létrehozása messze a legegyszerűbb lehetőség a fájl- és nyomtatómegosztás otthoni hálózaton való beállítására. Az otthoni csoport a hálózatba kötött számítógépeket kapcsolja össze, hogy megoszthatók legyenek a képek, a zeneszámok, a videofelvételek, a dokumentumok és a nyomtatók. Az otthoni csoport védelmét elősegíti a jelszó használata, továbbá a felhasználó minden esetben megválaszthatja, hogy mit oszt meg a csoporttal. Ha a hálózatban használni kívánt összes számítógép a Windows 7 rendszerrel működik, az otthoni csoport létrehozása az ajánlott módszer.Az Otthoni csoport szolgáltatás a Windows 7 rendszer összes kiadásában elérhető. A Windows 7 Starter és Windows 7 Home Basic rendszerben csatlakozhat otthoni csoporthoz, de nem hozhat létre ilyet.
Ha létrehozta az otthoni csoportot, befejezte a feladatot, és a cikk hátralévő részét kihagyhatja. Ha még nem áll készen arra, hogy az összes számítógépet a Windows 7 rendszerre frissítse, e különbségek azért áthidalhatók. A következő szakaszok elolvasásával megismerheti, hogyan kezelhetők a Windows-verziók közötti különbségek"
(...)
"Néhány szó a hálózatfelderítésrőlA hálózatfelderítés olyan hálózati beállítás, amely azt határozza meg, hogy a számítógép megkeresheti-e a hálózaton található többi számítógépet és eszközt, valamint hogy a hálózaton lévő többi számítógép megkeresheti-e a szóban forgó számítógépet.
A hálózati felderítésnek három állapota lehet:
Bekapcsolt:
Ez az állapot lehetővé teszi, hogy a számítógép érzékelje a hálózaton lévő többi számítógépet és eszközt, valamint biztosítja, hogy a hálózaton található többi számítógép felhasználója lássa a szóban forgó számítógépet. Ennek köszönhetően egyszerűbben megoszthatók a fájlok és a nyomtatók.
Kikapcsolt:
Ez az állapot megakadályozza, hogy a számítógép érzékelje a hálózaton lévő többi számítógépet és eszközt, illetve hogy a hálózaton található többi számítógép felhasználója lássa a szóban forgó számítógépet.
Egyéni
Ez egy vegyes állapot, amelyben a hálózati felderítéssel kapcsolatos egyes beállítások engedélyezve vannak, mások azonban nincsenek. Lehetséges például, hogy a hálózatfelderítés engedélyezve van, a felhasználó vagy a rendszergazda azonban olyan beállításokat változtatott meg a tűzfalon, amelyek hatással vannak a hálózatfelderítésre.
A hálózatfelderítéshez el kell indítani a DNS-ügyfélszolgáltatást, a Funkciófelderítő erőforrás közzététele, az SSDP-felderítési és a UPnP-eszközállomás szolgáltatást, a hálózatfelderítés számára lehetővé kell tenni a Windows tűzfalon keresztüli kommunikációt, valamint gondoskodni kell arról, hogy más tűzfalak ne zavarják a hálózatfelderítés működését. Ha nem mind teljesül a fenti feltételek közül, a hálózatfelderítés állapota Egyéni lesz."
Fej! Tor! Potroh!
-
Baltásgyilko
csendes tag
Hello,
Olyan kérdésem lenne hogy 4gép között akarom osztani a netet 15mbit-et úgy hogy 2 gép kapjon 8mbitet a másik 2 7mbitet. Ez hogy oldható meg? Valamint ha az egyik csoport fullra használja a 7mbit-et akkor a másik csoportnak milyen pingje lesz (emelkedik vagy marad a nálam szokásos 20ms körüli érték)?
Előre is köszi a segítséget.
-
LuFee
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem.
Van egy XP-s gép, router mögött csatlakozik az internetre. OpenVPN klienssel pedig a céges hálózathoz.
Ugyanezen gépen lenne beállítva xp-s PPtP VPN szerver, aminek segítségével több ehhez kapcsolódott mobil eszközzel is elérhetővé válik a céges hálózat.
Van erre lehetőség?
Köszönöm előre is!
-
InHUmen
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom tudtok-e segíteni, és egyáltalán megoldható-e a dolog.
Szóval olyan helyről netezek ahol proxy mögött vagyok, magyarul a böngészőmet ugye át kell állitgatni a mefelelő proxy névre és portra. Így meghiúsul mindenféle online dolog aminek nincs köze a böngészéshez, pl.: torrent, játék és egyéb kliensek amiknek net kell.Van egy további elérhetőségem, méghozzá Putty nevű programmal tudok csatlakozni egy távoli (ssh?) serverhez bejelentkezés és jelszó megadás után. Ezzel megtudom oldani a torrent problémámat, mert ugye egy pár beállítás és kész is. Socks4, localhost:4444 kb ennyi.
Na most a többi dolog ugyanúgy nem megy. Valahogy meg kellene oldani hogy ezen a puttyos megoldáson keresztül menjen mindenféle forgalom. A gond hogy nem látom át annyira a dolgot. Nem tudom, hogy a klienseknél kellene e megadnom ezt az irányt(bár fingom nincs hol, valszeg forrásfájlokat kéne átírogatni), meg hogy elég e nekik ez a port hogy kimenjenek. Vagy a winfossal megtudom-e mutatni mindennek, hogy használja ezt a localhost:4444 dolgot.
köszi a segítséget, ha lesz
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Sziasztok!
Sikerült véletlen restartolni a routert, így mindent elfelejtett. Egy Conceptronic 'Wireless 54 Mbps Broadbend' típusról van szó, elég öreg.
A szolgáltató a T-Home, egy D-Link DSL360R modemet (PPPoE) biztosítanak számunkra. Ha közvetlen a modemet kötöm a gépre és megadom a felh.nevet, jelszót, van internet, de ha a routeren keresztül csatlakozok a router azt írja, hogy 'PPPoE lecsatlakozva'. Hiába adom meg neki a felh.nevet, jelszót, nem akar csatlakozni.
Tudtok ebben segíteni?
-
Thusor
őstag
Egyetemen lanbábellel csatlakozom a nethez, de mindig meg kell adnom a TCP/IP4-ben hogy mi az ip, alhálózati maszk...stb. Otthon pedig automatikusan a router végzi ezt. Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy a laptopon ne kelljen minden alkalommal beállítanom az egyetemi TCP/IP beállításokat?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
krealon
veterán
-
zsolt19900
őstag
hüha elolvastam az első hsz-t de kérdéseim támadtak
van egy t-homeos netem, fogtam kábel megy a modemből a routerbe tp-link tl-r460 abból megy az 1es számú gépbe itt van most internet, ez stimm innen netezek.
Kérdésem, hogy a második gépet fogom bedugom a lan2 portba, szintén fel kell tennem a "drivert" a cdről aztán ugyan úgy megadni neki a felhasználó jelszó párost és így lesz az 1 és 2 es számú gépen is internet, vagy nem ilyen egyszerű a történet?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
canniball
nagyúr
válasz zsolt19900 #15522 üzenetére
Ha a routert rendben belőtted akkor onnantól ő csatlakozik a modemhez a user-pass párossal és ő osztja tovább a netet, tehát a gépekre nem kell drivert telepítened és nem kell semmit beállítani.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zsolt19900
őstag
válasz canniball #15523 üzenetére
okés megoldottam tökéletes azt hittem nehezebb dolog
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
tombar
senior tag
sziasztok!
lenne egy olyan problémám, h az új gépre át szeretnem rakni a régi gépen lévő adatokat. régről rémlett nekem egy megoldás h winyót meg kellett soztani a hálózaton. na ezt gyorsan meg is csináltam, de az új gépen a hálózati helyeknél nem látom a régit. alapvetően a 2 gép egy rádiós routerre van kötve. a régin rádiós az összeköttetés. azt szeretném tőletek megkérdezni, h mi a legegyszerűbb módja annak h a régiről át tudjam másolni a cuccokat az újra hálózaton keresztül?
remélem jó helyre írtam. btw előre is köszi mindenkinekEverybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
Balan88
csendes tag
Hello,
egy olyan kérdésem lenne, hogy van itthon egy upc-és netünk de egy másik házban kb 50 métérrel tőlünk az ottani gépen. Na én ezt a netet szeretném áthozni hozzánk +2 pc-re és egy laptopra (wifivel). A fő kérdés az lenne, hogy akkor mit is kéne nekem ehhez vásárolnom, egy esetlegleg két routert? , 50 méter utp kábel ugye a házak között , és még kéne egy utp a lenti házba is hogy az ottani esetleges routerből a gépnek legyen nete? Illetve megoldható-e ez a dolog egyáltalán két routerrel?
Előre is köszi a választ!
-
krealon
veterán
de néha piros X figyel a tálcán, és mikor manuálisan frissítem a hálózatlistát, akkor nincs benne az elérhető hálózatok között a saját WLANom. Ilyenkor a router áramtalanítása, majd újra csatlakoztatása az elektromos hálózathoz a "megoldás".
Egy masik tappal ki kene probalni a routert. Lehet hogy kezdenek faradni az elektrolit kondenzatorok benne.
Bar ez a kerdes inkabb a Router gondok topikhoz passzol...
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
-
agemate
addikt
TP Link TL-MR3420 típusú routeremet akarom vezeték nélkül összekötni az asztali géppel (kábeldzsumbuj elkerülése érdekében). A gép fent van a tetőtérben, a router pedig az alatta lévő helységben. Milyen USB-s stick-et vegyek? Jelenleg egy laza 5-ös netünk van, de hamarosan 25-ösre bővítünk. A legjobb ár/érték arányú terméket keresem. Letöltés az asztali gépen előfordul.
-
lipizoli
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy van-e valaki aki a Bp. 3. ker. Szőlő utcai Faluházban lakik, ablaka, terasza nyugatra néz és megosztaná az internetét vele. Persze térítés fejében. A megfelelő készülékeket Én biztosítanám.
Üdvözlettel: lipizoli -
krealon
veterán
Nem kizarhato a szoftver hiba sem, de ha nem jol szellozo helyen mukodott az eszkoz, akkor eleg valoszinu, hogy a tap kezdi megadni magat.
A tap allapotat terheleses meressel lehet meghatarozni.
Pl 5V/2A-es tapra rakotve egy 12V / 21W-os izzot (auto index izzo) az izzon kb 5V feszultsegnek kell megjelenni. Ha ennel sokkal kevesebb, akkor doglott a tap. -
-
adidas4death
aktív tag
Üdv Srácok!
Még nem vagyok teljesen otthon a hálózatok terén és lenne egy kérdésem/kérésem.
Tudnátok nekem egy Jó kis Access Pointot ajánlani, aminek jó nagy hatótávja van? wifi hatótávot szeretném vele itthon kitolni , nem tudom ez mennyire számit de most ilyen Routerem van: TP-Link TL-WR 542GSegítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.: adidas4death
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
Topikgazda
válasz adidas4death #15536 üzenetére
ITT tedd fel a kérdést inkább.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adidas4death
aktív tag
válasz Gubek-Einste #15537 üzenetére
Néztem ezt is köszönöm, de nekem nem router kell, hanem AP(Access point). Csak továbbitania kell a wifi-t nem rá akarom dugni kanóccal a netet.
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
Topikgazda
válasz adidas4death #15538 üzenetére
Olyant fognak ajánlani ami neked kell.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adidas4death
aktív tag
válasz Gubek-Einste #15539 üzenetére
azért hátha tudnak itt is segiteni az "internetmegosztásban" De köszönöm szépen a segitséget.
-
kolmee
csendes tag
Üdv. Valaki tudnba nekem segíteni? 2 Gépet szeretnék összekötni utp kábellel , de csak annyira hogy dolgokat átrakjak az egyikről a másikra és windows 7 van mindekttőn.Hogyan kell ?
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok mondani egy olyan routert amin szabályozni tudom a letöltési sebességet egyes szálakra? albérletben vagyunk, hiába beszéljük meg hogy nem torrentezünk nehéz megérteni.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
krealon
veterán
válasz kolmee #15547 üzenetére
Kell hozza egy UTP keresztkabel (cross kabel). A DHCP timeout (30 sec) utan a gepek valasztanak maguknak egy AIPA cimet, ami 169.254. -el kezdodik.
Legkesobb 15 perc elteltevel az azonos munkacsoportban levo gepek ratalalnak egymasra.Az egesz muvelet felgyorsul, ha az egyik gepen van internetkapcsolat, amit megosztasz a LAN kapcsolat fele.
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest