Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
2 Windows7-es gépen szeretnék megosztani fájlokat. Az egyiken már megosztottam egy mappát, és a megosztási beállításokat is megcsináltam, kaptam egy jelszót.
Utána megpróbáltam csatlakozni a másik gépről. Látja is a gépet, azt írja írjam be az XY nevű gép képernyőjén látható jelszót. Be is írom, de a "jelszó helytelen".Erről beszélek, ha valaki nem tudná: Vezérlőpult\Hálózat és internet\Otthoni csoport\Otthoni csoport jelszavának megtekintése és kinyomtatása
Körülmények: wifi router van. Asztali gépre megy UTP-n a net, ezen vannak a megosztandó fájlok. A másik egy noti, erre wifi-n megy a net.
Tűzfal kikapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
szanyi20
tag
Sziasztok
A következő kérdésem lenne:
T-home Tévé/telefon/net kombó jön egy Cisco modem-wlanrouter fogadja a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges e a következőképpen kiépíteni a hálózatot:Tehát a Cisco wlan-os router/modem-ről tovább vinném a netet legfőképpen wlan jelerősítés és további lanos osztás miatt.
Milyen módon lehet ezt kivitelezni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Tosee
őstag
válasz RAiN91 #15201 üzenetére
Szia!
Szerintem ne az otthoni csoporttal próbálkozz!
1. Tedd egy munkacsoportba a gépeket:
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Rendszer
Számítógépnév, tartomány, és munkacsoport beállítása résznél...
Beállítások módosítása...
Számítógépnév fül > módosítás
Mindkét gépen ugyan azt a nevet állítsd be munkacsoportnak!2. A hálózat típusa otthoni hálózat legyen! Hálózati és megosztási központ > bal oldalon speciális megosztási beállítások módosítása...
Otthoni vagy munkahelyi, és az alábbiakat engedélyezd:
- Hálózat felderítés
- Fájl és nyomtató megosztás
- Megosztás jelszavas védelemmel (ha szükséged van rá)3. Fájlmegosztás:
Jobb klikk a megosztani kívánt meghajtón vagy partíción, majd tulajdonságok...
Megosztás fül -> speciális megosztás -> mappa megosztása elé pipa.
Az engedélyeknél pedig állítsd be a neked megfelelőt majd OK!Ha esetleg nem a win beépített tűzfalát használod, hanem valami másik gyártóét, akkor azt érdemesebb kikapcsolni arra az időre még a hálózat működik, és utána azt külön beállítani!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
RAiN91
őstag
válasz atos19881101 #15209 üzenetére
Az nincsen, akkor gondolom elég üresen hagyni, majd megnézem később.
-
RAiN91
őstag
válasz atos19881101 #15211 üzenetére
Igen, jelszóra gondoltam, hogy nincsen.
-
RAiN91
őstag
válasz atos19881101 #15213 üzenetére
Itthonra nem szoktam megadni. A wifi pedig le van kódolva. Vagy miért nagy hiba?
-
Tosee
őstag
válasz RAiN91 #15208 üzenetére
Nincs mit!
Vagy állítasz be jelszót a felhasználónak, amit a windows-ba való bejelentkezéskor is kérni fog, vagy kikapcsolod a megosztás jelszavas védelemmel-t!
Felhasználó jelszavának beállítása:
Vezérlőpult -> felhasználói fiókok -> jelszó beállításaMegosztás jelszavas védelemmel kikapcsolása:
Hálózati és megosztási központ -> bal oldalon speciális megosztási beállítások -> otthoni vagy munkahelyi...
Jelszóval védett megosztás kikapcsolása(#15213) atos19881101: Azt lehet sőt jó lenne ha csinálnál, mert az egy öreg hiba hogy nincs. Lehet nem is fog a nélkül működni.
Működik anélkül is! A távoli asztal kapcsolat nem működik jelszó nélkül... de ez egy másik téma![ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
-
szuszinho
őstag
sziasztok!
adott egy kábelnet+wifis router+pc az egyik szobában. a másik szobában lévő géphez vezetékkel megy a net, ami nincs messze, csak átmegy 4 falon is. mi lenne a legegyszerűbb megoldás, hogy itt is tudjak wifin csatlakozni (mobil, illetve laptop).
köszönöm!
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Egy pár számítógépes switchelt hálózatban próbálom megosztani az adsl-t Windows ICS-sel. Mindegyik gépnek egy NIC-je van, ami a switchre csatlakozik. Annál a gépnél, amelyik betárcsázza a netet, ott az ICS-t arra az egyetlen egy NIC-re állítottam rá. Mindegyik gépnek statikus ipje van és a tárcsázós gépet állítottam be alapértelmezett átjárónak, így mindegyik gépen van net és pingelhetők, de a windowsos fájlmegosztás a tárcsázó gépről nem működik, mert ismeretlen látja a hálózatot. Azt olvastam, hogy ez azért van, mert nincs beállítva alapértelmezett átjáró rajta, ezt igazolja az, hogy minden működik rendesen, ha itt beállítom valamelyik a hálózatban szereplő gépet átjárónak.
Az eddigi tudásom szerint legfeljebb az ADSL belépési pontját lenne logikus beállítani alapértelmezett átjárónak a problémás gépen, de ezt nem lehet.
Arra lennék kíváncsi, hogy mit kell beállítani a tárcsázós gépen alapértelmezett átjárónak, ha azt akarom, hogy a windowsnak is tetszen és hálózati szempontból logikus legyen, ne okozzon hurkokat? -
club1
veterán
válasz aldebaran #15221 üzenetére
Mivel a Wifi routered össze van kötve a LAN portján keresztül egy olyan routerrel, amin van net, és van dhcp kiszolgáló, ezért ilyenkor a WiFi routerre akár kábellel, akár WiFi-n keresztül fellógatott eszközök a kábeles routertől fognak kapni ip címet és így internetet is.
-
krealon
veterán
válasz labuwx #15219 üzenetére
Az ICS-es gepnek 2 db IP cime kel hogy legyen.
1 db amit az ISP ad valahogy (DHCP, fixip, PPPoE).
A masik, a LAN-ra (switch-hez) csatlakozo halokartya IP cime (XP-nel 192.168.0.1 alapertelmezes szerint).
Ez utobbi a LAN-on talalhato gepek szamara a default gateway.Az ICS-es gep default gateway-e a szolgalatotol kapott gateway IP, mivel arra talalhato az internet.
A legtobb windows network hibat a rosszul beallitott tuzfal szokta okozni.
Sokkal egyszerubb lenne betenni egy kis routert, es nem kuzdeni az ICS-sel,
kulonosen, hogy a szohasznalatodon erzodik, hogy nemsok lovesed van a halozatokhoz.
No offense.[ Szerkesztve ]
-
labuwx
tag
válasz krealon #15223 üzenetére
Szia!
Már az elején mindent úgy csináltam, ahogy írtad (+a tűzfalat már a próbálkozás előtt kilőttem). A gond ott van, hogy a windows nem szereti, ha egy NIC-nél nincs beállítva alapértelmezett átjáró, ilyenkor azt a hálózatot, amihez ezen a NIC-en keresztül csatlakozik ismeretlennek veszi és csak registrys vagy Network Policys szenvedéssel lehet rávenni, hogy magánhálóként kezelje, de még úgy sem tökéletes. Amint beállítok az ICS-ses gépen egy olyan címet átjárónak(tudom, hogy értelmetlen, de a winnek tetszik), ami azon az alhálón van, egyből megjavul minden.
Azért az ICS-t használom, mert a többi gép virtuális, tudom, hogy így is lehetne külső routert használni, ha összehidalom a fizikai ethernet portot a virtuálissal, de fontos a hordozhatóság (az az ADSL is néha mobilnet).Tehát a kérdés az, hogy mit csináljak, hogy a windows megértse, hogy nem kell minden NIC-re egy alapértelmezett átjáró, hanem küldje az összes nem az otthoni alhálónak címzett csomagot az ISP átjárójának?
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz RAiN91 #15220 üzenetére
Ha lekódoltad, és a windowsba való bejelentkezéskor kér jelszót, akkor ellenőrizd a hálózati és megosztási központban az alábbiakat:
- hálózat típusa otthoni legyen
- speciális megosztási beállításoknál > otthoni vagy munkahelyi > megosztás jelszavas védelemmel engedélyezve van-e!Az engedélyekkel (3. pont) kapcsolatban pedig már írtam, hogy azt is be kell állítani, mert alapértelmezésként csak olvasni tudod a tartalmat! Pipáld be a teljes hozzáférést, és utána menni fog...
-
labuwx
tag
válasz krealon #15227 üzenetére
Az, hogy a gépek virtuálisak nem lényegesek a probléma szempontjából, mert úgy viselkednek, mintha switchcsel vagy hubbal lennének összekötve, csak azért mondtam, hogy elmondjam, miért van szükségem az ICS-re.
Az ICS-sem fontos, mert az internetmegosztás működik. Egy leegyszerűsített példa egy LAN party lenne, ahol nincsen net, de a játékosok a szünetekben szeretnének adatot cserélni a windows megosztójával. A gépeket egy munkacsoportba rakják, beállítják a statikus IP-ket egy alhálóból (ezért nem kell átjáró), de mégsem működik a megosztás, amíg mindegyik gépen be nem állítanak egy másik, ugyanabban az alhálóban lévő gépet átjárónak. -
barfly
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni egy otthoni hálózattal kapcsolatban:
Adott egy ADSL modem (T-online 5Mbit) ami egy tp link tl-wr941nd típusú routerrel van összekötve (épület1, itt minden szépen működik) és egy edimax br-6204wg típusú router az előző router egyik LAN portjára van bekötve (épület2). A problémám az lenne, hogy a második routeren keresztül nem tudok kapcsolódni az internetre. Nem tudom pontosan h melyik routeren és pontosan mit kéne beállítani h működőképes legyen a dolog (ha jól tudom sorba lehet kötni ilyen módon 2 routert, tehát elvileg hardware oldalról nincs gond)? Előre is köszi!
-
barfly
csendes tag
válasz atos19881101 #15231 üzenetére
Kikapcsoltam, és láss csodát működik:-) ezer köszönet!
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! minden bizonnyal láma kérdés, de eskü nem vágom... megoldható, hogy a routerhez csak wifin keresztül kapcsolódjanak gépek?? tehát a router valahol a lakásban van, de mellette nincs számítógép. tehát kábeles kapcsolat nem megoldható. wifin keresztül kommunikálna vele 3 gép. (első hozzászólást végigolvastam, de nem volt egyértelmű, hogy csak a beállítás erejéig kell utp kábellel összekötni egy pc-t és a routert vagy sem?)
-
-
ádika86
aktív tag
válasz atos19881101 #15235 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Spam123
tag
Üdv.!
Lenen egy olyan problémám, hogy kitiltottak egy helyről jogtalanul IP alapján és nem tudok visszalépni. Az otthoni hálózat úgy néz ki, hogy van egy router, egy modem és a routerből 3 gép kap netet.
Az én gépemen port forwarding is megy DHCP szerver segítségével.
A szolgáltató dinamikus ip ad elvileg, de hiába húzom ki a modemet, majd dugom vissza a tiltás megmarad.Arra is gondoltam, hogy a router által adott ip-t banolták 192.168.x-et. Bár azért eléggé sok ilyen cím van. Esetleg MAC címemet.
Tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz Spam123 #15237 üzenetére
Üdv,
Sajna ha IP alapján tiltottak, akkor ezen nem fogsz tudni segíteni rajta, max proxy-kon keresztül lehetne megjátszani valahogy.
A routered által osztott ip csak belső hálózatban érvényes. Kintről teljesen más a címed.
[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Spam123
tag
válasz atos19881101 #15238 üzenetére
A proxy próbálkozásokon már rég túl vagyok, úgy sem jó valamiért.
aldebaran:
Az a baj, hogy csak félig tölti be így az oldalt. De legalább azt sem írja már ki, hogy banolva vagyok. Lehet hogy azért mert flash és java is van az oldalon, pedig nem pipáltam ki, hogy tiltsa le.
[ Szerkesztve ]
-
Spam123
tag
válasz atos19881101 #15241 üzenetére
Innen választgattam random párat a foxy proxy segítségével.
-
Spam123
tag
válasz atos19881101 #15243 üzenetére
Az mit jelent?
-
Zotya984
senior tag
üdv
Van 2 gép. Mindkettő xp sp3 van. Az egyik gépen 2 háló kari van. az egyik integrált (ezen megy a net) , a másikon meg csatlakozik a másik gépen. Probléma az hogy nem tudom elérni a két gép között megosztott file-okat illetve nem tudok az 1hálókártyás gépről netezni.
Mi a megoldás."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
Kobe
veterán
üdv
adott 2 noti, mindegyiken win 7 fut, és mindkettőben n-es szabványt is támogató wifi van. Emellett van egy TP-Link TL-WR841N-es szintén n-képes wifi routerem is, mindkét gép ezen keresztül kapja a netet.
Szeretnék kialakítani egy könnyen kezelhető hálózatot a 2 gép közt, semmi másra csak (nagy) fileok minél gyorsabb mozgatására és elérésére. Eddig a Home group / otthoni csoport opcióval foglalkoztam, azonban az eredmény elég lassúra sikeredett - 1-1,7 MB/s másolás ami nekem kicsit lassúnak tűnik, tekintve hogy a renszerben minden vadonatúj (gépek, router).
Van tippetek mi lehet a probléma, illetve ha van ötletetek tervem hatékonyabb kivitelezésére, azt is szívesen veszem.
-
Core2duo6600
veterán
Az, hogy home groupon kersztül van megosztva a sebesség szempontjából nem jelent semmit sem.
Inkább arra tippelek, hogy zavaros a wifi frekvenciája, szomszédos wifi mobilátjátszó stb...
Ha tempo kell, akkor használj kábeles hálozatot.(#15248) Zotya984
2 karis gépnél megosztod a netet, van erre varázsló ha jól emkékszem mind a 2 nél bekapcsolod a file és nyomtató megosztást, az 1 karis gépnél lehet, hogy kézzel kell megadni az ip címet, mint ahogyan a 2 karis belső karijának is, de egyszerűbb lenne egy routerral amit erre találtak ki.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- PlayStation 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest