Új hozzászólás Aktív témák

  • labuwx

    tag

    Sziasztok!

    Egy pár számítógépes switchelt hálózatban próbálom megosztani az adsl-t Windows ICS-sel. Mindegyik gépnek egy NIC-je van, ami a switchre csatlakozik. Annál a gépnél, amelyik betárcsázza a netet, ott az ICS-t arra az egyetlen egy NIC-re állítottam rá. Mindegyik gépnek statikus ipje van és a tárcsázós gépet állítottam be alapértelmezett átjárónak, így mindegyik gépen van net és pingelhetők, de a windowsos fájlmegosztás a tárcsázó gépről nem működik, mert ismeretlen látja a hálózatot. Azt olvastam, hogy ez azért van, mert nincs beállítva alapértelmezett átjáró rajta, ezt igazolja az, hogy minden működik rendesen, ha itt beállítom valamelyik a hálózatban szereplő gépet átjárónak.
    Az eddigi tudásom szerint legfeljebb az ADSL belépési pontját lenne logikus beállítani alapértelmezett átjárónak a problémás gépen, de ezt nem lehet.
    Arra lennék kíváncsi, hogy mit kell beállítani a tárcsázós gépen alapértelmezett átjárónak, ha azt akarom, hogy a windowsnak is tetszen és hálózati szempontból logikus legyen, ne okozzon hurkokat?

Új hozzászólás Aktív témák