Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz Markizmark #79054 üzenetére

    Először tisztázzuk, nem vagyok elektromos autó ellenes csak realista! Én csak a nagy hurráoptimizmusra írtam választ példákkal. Amit leírtál a Nissan példával az igaz, de a család akkor másra ne nagyon használjon villanyt (pl. 1 főzőlap 1,5-2,4kW, mosógép 1-1,8kW, Mosogatógép 1-1,8kW, villanybojler ami tipikusan éjszakai 1,2-2,4kW, hajszárító 1,2-2,5kW, vasaló 1,2-3,2kW és ezek csak a nagyfogyasztók a sok kicsi meg sokra megy). Ráadásul nem a 20-30kW-os akkuk irányába halad a fejlesztés, és az összlakossághoz képest csak nagyon kevesen fogják tudni az otthoni töltést megoldani. A lakótelepi töltés meg szerintem esélytelen nagyszámú felhasználónál. A másik, hogy egyszerűen képtelenség az ilyen mértékű hálózatfejlesztés. Nem csak a vezetékekkel van a probléma, hanem gyakorlatilag mindenhol cserélni vagy bővíteni kellene a hálózatban a közép és kisfeszültségű transzformátorokat is. Bődületes beruházás. Én egyenlőre esélyét ott látom az elektromos autónak ahogy írtad, hogy néhány cég az autóit töltögeti. Néhány családi házas is megoldja majd. Egyszer olvastam egy német cikket arról, hogyha egy óriási napkitörés vagy impulzusbomba hatására tönkremenne Németországban az elektromos hálózat és transzformátor rendszer, közel 8-10 évbe kerülne a csere és helyrehozatal.
    Nincs elegendő alaperőművünk sem, importra vagyunk kárhoztatva. Ha időben beindul a Paks 2 (12-14 év optimista jóslatok szerint) akkor sem lesz elég saját termelésű energiánk. A Paks 1-nek meg van még ~25 éve, utána fokozatosan le kell állítani a blokkokat. Ekkor 4-6 év alatt 2GW energia szál ki a rendszerből.

    Tothgera30: Tudod te, hogy 1 négyzetméter napelemmel hány Watt energiát lehet előállítani napsütéses időben? Kishazánk szabad alapterületét lefedve is kevés lenne a mai igények kiszolgálására (mármint napsütésben). Na és éjszaka? ;]

    [ Szerkesztve ]

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák