Új hozzászólás Aktív témák

  • F_Gergely

    őstag

    válasz Declare #51897 üzenetére

    Akit én tudok szerelő csak hogy idézzem:
    "Lehet chip tuningot csinálni internetről letöltött ingyenes programokkal és fekete tuningbox bekötéssel, de az olyan is.

    Mindenki életében vannak időszakok amikor tuningolásra vagy különleges autó építésére adja a fejét. Vannak projektek melyek hosszú évekig készülnek, azonban egy dolog számít: ha megvan az elhatározás akkor jól kell dönteni. Ha az ember három olcsó motort tönkretesz fél év alatt, akkor mindentől el fog menni a kedve, hacsak nem lottónyertes. Mindent egyszer kell jól megcsinálni. És ez pontosan így van a chiptuning-gal is. Rengeteg feketén füstölő mocsok munkával találkozom, melyektől felfordul a gyomrom és már sajnálom az utánunk jövő generációkat."

    "egyszerüen tul van hajtva a motor, nem fog ugy müködni a rendszer, ahogyan azt megterveztek. Vagy ilyen 2 loerövel lesz több, amit eszre se vesz kb a tulaj, szoval penzt se adna erte. szvsz"

    Igen ez az olcsó és igénytelen tuning ismérve... Rendes chiptuning nem fog kormolni, mert úgy változtatnak minden értéket (nem csak egyet és ennyi) hogy az megfelelő legyen, és tudjon mit kezdeni a motor a nagyobb igénybevétellel. De ehhez szakértelem kell, nem csak annyi hogy rádugom az autót gépre és rátöltöm a cuccot. Minden autóhoz külön külön kell írni, nincsen két egyforma!

    (#51898) -=Vacsek=-:
    180 pacinál simán lehet picit több nyomaték és valamivel kevesebb fogyasztás, de itt ne arra gondolj hogy 3 literrel kevesebbet fog enni az autó sőt, éjszakánként magától tele lesz a tank. Átlagosan kb 1 max másfél literrel lehet kevesebb a fogyasztás optimalizálással, de ez megint csak autófüggő. Inkább az hogy dinamikusabb lesz a vezetés, és nem lesz többletfogyasztás.

Új hozzászólás Aktív témák