Új hozzászólás Aktív témák

  • Declare

    őstag

    válasz mohabá 007 #33616 üzenetére

    Amit a lanyod mondott, az ugyan az amit irtam :) Nem nehez ez a kerdes. A lenyeg, hogy a legtöbb szakon attertek a bolognai rendszerre, ami annyit jelent, hogy az elsö 3,5 ev (altalaban) alatt megszerzed a bsc diplomadat (diplomavedes, allamvizsga minden). Ez az eddigi föiskolainak felel meg (kevesbe mely tudas, jobban gyakorlatorientalt). Ezzel mehetsz dolgozni stb. Ha akarsz jelentkezhetsz a "folytatasra" az Msc (mester) kepzesre. Ez +1,5 ev, reszletesebben tanulsz bizonyos dolgokat (ezzel magasabb jogosultsagokat erhetsz el, vagy azokat gyorsabban kaphatod meg a munkad soran...de itt is sok minden valtozik, de altalaban röviden ennyi) :)

    Aztan hogy valojaban milyen jo szakember leszel az meg rajtad mulik meg a szerencsen. Allasinterjun meg nyilvan a szimpatia/ismeretseg az elsöszamu pont :)

    (#33614) Findzs: nem panaszkodhatom ez teny, es most mar kifejezetten jol is erzem magam, de azert az elsö par honap nem volt könnyü....meg ugye a szülök/nagyszülök/unokatesok stb, baratok mind tavolkerültek, ami tovabbi negativ pont es hat azert a nyelvi nehezsegekkel is küzdöm nap mint nap es ez jo darabig igy is marad meg :) Egyelöre nagyon bejön a germania, aztan majd meglatjuk mi hogy alakul :)

Új hozzászólás Aktív témák