Új hozzászólás Aktív témák

  • Calogero

    addikt

    válasz KonzolKartel #23384 üzenetére

    A biztosítónál is jól jön, nem kötekednek annyira.....

    Az én esetem a következő volt.

    Tokajról tartottunk hazafele, és a tokaji tiszai híd után egy motoros előzésében kezdtünk. Ekkor a motoros gondolt egyet és megfordult,persze nem sikerült... rám húzta a motorját. Sérült az első visszapillantó tükör, a két ajtó és a hátsó sárvédő és lökhárító.

    Először nem ismerte el a hibáját, azzal érvelt hogy hó már behúzódott a felező vonalra és már fordult amikor mi rá előztünk. Én csináltam fotót a motor és az autó helyzetéről, és hívtunk rendőrt.
    A rendőr hamar kiért, megszondáztatta mindkét felet, és elmondtunk neki a tényállást, majd megnézte a sérüléseket. Közölte a motorossal, jobb ha elismeri a baleset okozást mert ha le helyszíneli akkor többel fogja kikötni.
    Elgurultunk a rakamazi rendőrőrse és kiállítottunk a baleseti lapot. Másnap le is adtam az autót....
    A a motoros biztosítója 1 hét múlva keresett, hogy a másik fél nem jelentkezett, és biztosítási csalásra gyanakszik, és nem engedi az autó javítását. Ekkor elmentem még egyszer Rakamazra, és rendőrségtől kértem egy igazolást, amiben le írták hogy mi történt, és megnevezték benne, hogy a motoros a hibás.
    Ezt elfaxoltam a biztosítónak és rá 1 óra múlva már küldték is az engedélyt a szerviznek hogy rendelheti az csere elemeket.

    Az autó elkészülése után írtam levelet a biztosítómnak amiben leírtam az esetet és kérem az autó értékcsökkenés megállapítását. Ennek hatására a motoros biztosítója fizetett nekem KP-ba 100 000 Ft-ot.

Új hozzászólás Aktív témák