Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Findzs

    addikt

    válasz Tikakukac #104094 üzenetére

    "A vészfékrásegítés vagy más néven fékasszisztens (Brake Assist), de nevezik vészfék-asszisztens-nek is (Emergency Brake Assist)

    A vezetők többsége vészhelyzetben nem nyomja meg elég gyorsan és intenzíven a fékpedált. A vészfék-asszisztens bizonyos paraméterek (fékpedál lenyomásának sebessége és mértéke) alapján felismeri a pánikfékezés szándékát, és automatikusan a maximális rásegítő hatást váltja ki.

    Ezáltal a kisebb rutinú vezetők jobban ki tudják aknázni az autó fékrendszerének tudását: ők akár 20-25 százalékkal rövidebb úton állnak meg, mint fékasszisztens nélkül. Az ilyen rendszerek lehetnek mechanikus és elektronikus működésűek, de egyaránt a vákuumos fékrásegítő működésébe avatkoznak be. Nem azonos a fékrásegítővel."

    [link]

    "A fékrásegítő olyan szerkezet, amely a fékpedálra kifejtett emberi erőt megsokszorozza, azáltal, hogy valamilyen külső energiaforrás segítségével rásegítő erőt szolgáltat.

    A rásegítő berendezés leggyakrabban vákuumos működtetésű: a benzinmotoros autóknál a szívócsőben létrejövő vákuumot hasznosítja, a dízeleknél viszont erre a célra vákuumszivattyút építenek be. "

    [link]

    A fékasszisztens 2009 -től kötelező az új autókban Európában.

    "Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

Új hozzászólás Aktív témák