Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
90Quiet
tag
válasz
papamaci791 #5456 üzenetére
Ez egy natúr mini usb csatlakozó. Bármely ilyen csatis régebbi telefon, fényképezőgép vagy GPS navigáció vezetékével tölteni tudod, a másik végét meg bármilyen nagy USB-A csatlakozóba bedughatod.
-
90Quiet
tag
válasz
tonermagus #5441 üzenetére
A sensor barnak megtévesztő neve van, mert nem is érzékel semmit. Ahogy mondod, csak két infra fénypontról van szó. Az érzékelő kamera a Wiimote-ok orrában van. Ezek látják az infra fénypontokat és állapítják meg belőle, hogy hova mutatsz a TV képernyőn.
-
90Quiet
tag
válasz
mirci18 #5307 üzenetére
Igaza van a mécsessel, valóban működhet azzal is, persze ha csak elég erős a láng, valamint nincs túl sok interferencia. A sensor bar neve elég félrevezető, mert valójában nem érzékel semmit. (inkább Reference bar-nak kellene hívni). Feladata csak annyi hogy két referencia infra fénypontot tegyen a tv képernyő tetejére, amit a Wiimote-ban lévő kamera fog érzékelni, és ez alapján tudni hogy hova mutatsz a képernyőn.
-
90Quiet
tag
Minden jel arra utal, hogy ez egy kalóz másolat. (Nem működik a gépedben, kinézetének köze sincs egyik régió hivatalos tokozáshoz sem, inkább azok keveréke látható rajta, olyan feliratot mint pl DUALSHOCK soha nem fogsz találni egy nintendo játék borítóján sem, a lemezre nyomott kép is házilag nyomtatottnak néz ki a fényképeiden, a DVD Rom felirat sem szerepelhet Wii játéklemezen)
Ezek mellett miért ragaszkodsz ennyire ahhoz, hogy biztosan eredeti?Ha egy kereskedő azt állítva adta el neked, hogy eredeti játékot kapsz, vidd vissza neki, kérd vissza az árát és írj a panaszkönyvbe.
-
90Quiet
tag
A korábbi kérdésedre adott válaszok mind helytállóak. Az akkor linkelt egyik label változatlanul egy nem hivatalos, valaki által házilag rajzolt grafika. Egyébként ha figyelmesebb lennél, te is láthatnád, hogy ez a kép nem azonos azzal amit most le is fényképeztél. Ugyanakkor amit most fényképeztél sem valami bizalomgerjesztő kiadás. A képek alapján én egy "igényesebb" , de egyértelmű kalózmásolatnak tartom,
így az feltehetően csak feltört konzolon fog elindulni. -
90Quiet
tag
válasz
szcsaba1994 #5029 üzenetére
Nintendo gyártmány, vagy kínai után-gyártott irányító?
-
90Quiet
tag
válasz
penge111 #4834 üzenetére
Én kipróbáltam több kinectes játékot is, de nagyon hamar unalmassá váltak számomra. A MS-nál szerintem messze nem érzik annyira a partijáték hangulatot mint a Nintendonál.
Ne a grafika meg hardver erősség alapján ítélkezz. A lényeg hogy érdekeljenek a konzol által nyújtott játékok. Nézz meg róluk gameplay videókat youtubeon, képzeld el hogy te játszol velük és ez alapján dönts melyik vonz jobban. Családi partikon garantálom hogy senki nem fog a vízfelület tükröződésének effektjein csamcsogni, a valamivel "recésebb" kép miatt elkeseredni és mindentmegmondó tech-geeket alakítani. A lényeg hogy a játék szórakoztató legyen (és ebben a nintendo a legjobb).
De az egyébként nem ördögtől való grafikai igényekhez és HD TV-hez én inkább ajánlanám elgondolásra a már HDs WiiU-t (kinectes xbox árában kapható, továbbá aktuál generációs konzol teljes Wii kompatibilitással), vagy ha a régi Wii-t is választod egy Komponens kábelt mindenképp szerezz be hozzá. -
90Quiet
tag
Különböztessük meg a Mozgásérzékelést és a Pointer funkciót egymástól. Mindkét konzol irányítója képes erre a két bevitelre, de gyanítom, hogy neked csak a pointer funkció szokatlan a PS után.
A PS Move és a Wiimote mutatóeszközként (pointerként) való használata, és annak működése alapvetően másképp van megoldva. Részletekbe nem mennék bele, de a lényeg hogy a Move-al az egész karodat mozgatni kell így a színes labdát utaztatni szükséges a térben, míg a Wiimote-ot egy helyben tartva, csak a csuklódat mozgatva tudod precízen használni a mutatót a képernyőn. -
90Quiet
tag
Brotip: emag.hu-n keressetek rá a "cta digital" kifejezésre.
-
90Quiet
tag
válasz
jambiyya #4470 üzenetére
Olyan nem lesz, hogy egy kompetitív mozgásérzékelős játék előnyben fogja részesíteni valamelyik játékost, csak mert annak motion plus van az irányítójában. A kompatibilis játék vagy minden játékosnál használja a motion plust, vagy egyiknél sem. Továbbá ha nem csak opció, hanem követelmény a motion plus (Wii sports resort, Wii play motion) akkor csak annyian fognak tudni egyszerre játszani ahány M+ irányító van.
-
90Quiet
tag
válasz
mirci18 #4436 üzenetére
Ne vegyél után gyártott irányítókat, csak kidobsz az ablakon 5 ezer forintot amit egy eredeti meghízható irányítóba is fektethetnél. Csak a macera lesz vele a rövid élettartama, csekély üzemideje és pontatlansága miatt, ami a kompetitív játékokban könnyen kibukik. Ha már mindenképp a gazdaságosság a lényeg, akkor keress használt eredeti irányítókat:
[link]
[link] OLX, jófogás stb... -
90Quiet
tag
válasz
webdeejay #4398 üzenetére
https://www.ifixit.com/Device/Nintendo_Wii_Remote
Ha szerencséd van, akkor egy alapos tisztítással valóban helyrehozhatók a gombok, de be kell szerezned a leírásban is látható szerszámokat, ha nem szeretnél maradandó sérüléseket okozni az irányítón.
-
90Quiet
tag
Köszönöm, ezt az oldalt én is megtaláltam, de hiába bőséges a felhozatal a sokféle régiós borítókból, mind túl kicsi felbontású és agyon van tömörítve.
Most viszont sikerült egy UK PAL front cover-t találnom eddig a legjobb minőségben: [link], ha csinálok a saját borítómról egy scant (a hátáról) és összefotosoppolom a kettőt, majd keresek egy baráti nyomdát a közelben már sínen is lesz a dolog...
Vagy akkor már lehet egyszerűbb lenne ki se bontani, visszapostázni és hagyni a fenébe az egészetAkárhogy is lesz, ezt nekem kell eldöntenem, de most már legalább körvonalazódnak a megoldások.
Köszi még egyszer -
90Quiet
tag
Áhh ne is mond... elkeseredésemben már azért is túrtam a netet, hátha valami rendes felbontásban megtalálom a cover-t ami még persze UK lokalizált is, de nem járok sikerrel... Esetleg valaki elcserélné a saját alap borítóját egy vadiúj csillivilli Selects-es borítóra némi ráfizetés fejében?
Vagy ha nem nagy teher egy minimum 300 dpi-s scannelés megosztása is sokat jelentene
-
90Quiet
tag
Lőjetek le ha ez szerintetek csak nyafogok de a második zavvi-s rendelésem nekem mint kezdő önjelölt gyűjtőnek elég bosszantóan alakul...
[link]Sajnos a webboltjukon már nem látható a játék (lehet én vettem meg az utolsót?), de a termékképen első kiadásos borító volt és a termék nevében sem volt feltüntetve hogy selects kiadást hirdetnek. 16 fontért itthon is megkaptam volna ugyanezt, már ha ezt szerettem volna kapni. Esetleg van valakinek tapasztalata Angliába visszapostázással költségek és visszavétel tekintetében, vagy jobb járok ha itthon próbálom meg eladni nem nagy veszteséggel?
-
90Quiet
tag
Szia,
Nekem így sikerül elérnem a korábban kappot kódjaim:Lépj be itt a clubnintendo accoddal
https://wiipointscard.nintendo-europe.com/php/index.php?lang=en_GB
majd a jobb oldali menüben menj a "Your Nintendo Points number" linkre.Igen... hiába csinálja az N a legjobb játékokat, az online lemaradásuk katasztrófális. Ezt is jól példázza ennek a webes megoldásnak a minősége
-
90Quiet
tag
válasz
tariattila #4205 üzenetére
Mario Galaxy, Mario Kart Wii, New Super Mario Bros Wii, Donkey Kong Country Returns, Kirby Epic Yarn, Sonic Colors kerültek már számításba? Ebből a listából a Sonic-ot leszámítva az összes játék igen erős többjátékos módban is.
-
90Quiet
tag
Pal régióban is megjelent ez a játék, itt megtudod rendelni: [link]
-
90Quiet
tag
Ettől a hirdetéstől szemrángást kapok!
[link] -
90Quiet
tag
válasz
tariattila #4114 üzenetére
Lehet sikerül a tanácsommal az érzékeny árrésre taposnom, de mégis a felvázolt igényeidhez mindenképp ajánlom mérlegelni egy Wii U vásárlását. A Wii U kompatibilis az összes régi Wii játékkal és hozzá kiadott kiegészítővel, de ezen felül már egy HD tv-khez optimális hardver van benne, továbbá zseniális családi és lokális többjátékos szórakozást tud adni, amely kategóriának a konkurencia ma is csak lohol a nyomában. Nem mellesleg mivel ez a Nintendo aktuál generációs konzolja ez még több évig támogatott marad ami "jövőbe tekintő" beruházássá teszi a választását.
Én kifejezetten ezt az alapcsomagot ajánlanám mert szerintem az ár/érték aránya kimagaslóan jó: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00GH99XQU/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE
Magyarországi postával ~90 ezerben van ez a szinte teljes kezdőcsomag.
Ebben a csomagban három játékot adnak a konzol mellé, melyek között az egyik a piac legnépszerűbb táncolós játéka a Just Dance legújabb része, a másik kettő pedig a Nintendo által máig nyújtott legszórakoztatóbb családbarát partijátékok, valamint egy extra irányítót amiből hosszabb távon a régi wii-hez is és e új konzolhoz is összesen négyet lehet és optimális beszerezni hogy teljes létszámmal játszhatók legyenek a többszemélyes játékok.
A régi Wii-t ahogy a többiek is mondták újonnan már csak a Wii Mini kiadásában lehet megvenni, mely a csonkított videókimenetelével elég silány képet tud csak egy HD tv-n megjeleníteni, ezért ha mégis a régi Wii mellett döntesz, akkor csak a használtpiacos beszerzést és egy Komponens videókábel vásárlását ajánlom. A Wii U egyébként már a HD megjelenítéshez illően HDMI csatlakozóval van szerelve.
A Wii Fit-re kitérve annak a játéknak a legújabb része is természetesen csak a Wii U-ra jelent meg, és az irányításához ugyan az az egyensúlyozó pad való, ami a régi Wii-hez is megvásárolható volt. Ezt akár használtan is olcsón össze lehet vaterázni pl: [link], és a szoftveres visszafelé kompatibilitás miatt akár a régi Fit szoftverekkel akár a legújabbakkal is játszhatsz majd.
-
90Quiet
tag
válasz
mclaren777 #4075 üzenetére
Bár nekem van Wii-m, de amikor olvastam a Dolphin emulátorról én is kipróbáltam kíváncsiságból mit lehet vele kezdeni, ám sajnos nem sok jót tudok róla mesélni =/
Kétségkívül baromi erős CPU kell az emuláláshoz, és bár én egy 2012-es évi i7-es procival hajtottam az emulálást, így is csak felemás eredményt kaptam.
A legnagyobb baj az, hogy ez nem egy átfogó megoldás. Ahogy jobban utánaolvastam a helyzet az, hogy 2-3 népszerűbb játékra (pl Mario Kart és Galaxy) van csak optimalizálva ez a környezet, melyeket egész jó stabilitással és hiba nélkül tud futtatni, de ha többféle játékot játszanál, akkor lépten nyomon pár perc alatt összeomló emulátorról és állandó hanghibákról szól a fáma, mely gyakorlatilag használhatatlanná teszik az egészet.
Ha Wii-zni szeretnél, arra még mindig a legjobb megoldás egy Wii. Az emulátor kísérletezgetni jó, játszani nemigazánEgyébként ajánlom figyelmedbe a Wii U-t, használtan láttam már 60 ezerért is. Annak már van HDMI kimenete és az összes Wii játékkal kompatibilis. Ez a leghivatalosabb megoldás arra, hogy Wii játékokat játszhass PC monitoron. (A HDMI és a DVI egy filléres kábellel összeköthető és csereszabatos egymással)
-
90Quiet
tag
válasz
mclaren777 #4073 üzenetére
Sajnos ez eléggé ingoványos terület, mivel nincs nintendo által kiadott megoldás erre.
Vannak akiknél működik a passzív kábellel való összekötés [link], de sokaknak csak valamilyen aktív átalakítóval sikerül megoldani ezt a gondot [link]. Ezután már csak egy passzív HDMI-DVI kábelre lesz szükséged, hogy a monitorodra köthesd.Passzív kábelt itt találtam hirtelen: [link] Ha esetleg ezt választod, akkor szerintem sokunknak jólesne ha írnál róla tapasztalatokat.
-
90Quiet
tag
-
90Quiet
tag
válasz
mirci18 #4062 üzenetére
Nem lenne hátrány, ha lőnél olyan fényképeket is, amelyeknél nem szemben van az ablak ezért a sok szemből jövő fény miatt használhatatlan fénykép készül. Ha fényképezel az az ablak legyen mögötted, vagy legalább húzd le a rolókat és akkor talán csak a monitor fényéhez állítódik a - gondolom telefon - kamerája. Így az egész kép eléggé homály, bárhol lehet a fókuszpont, szal nekünk elég nehéz véleményt mondani.
Ugyanakkor sok múlik azon, hogy milyen az A/D videó átalakítása a monitornak vagy TV-nek a kompozit bemenetről. Lehet hogy ha más konzolt teszel ugyanerre a bemenetre az is hasonlóan renyhe képet produkál.
Az én Samsung monitorom is rémes gyurmára emlékeztető képminőséget tud csak megjeleníteni ha a kompozit bemenetére tesszük a jelet, míg másik monitoromon szintén kompozit bemeneten élvezhető képminőségben lehet játszani.
Természetesen maga a kompozit videójel átvitel már elméletben is gyengébb a komponens megoldástól, de ezt a jobb átvitelt Gamecube játékokból csak úgy tudod a legolcsóbban kihozni, ha egy GC kompatibilis Wii-d van Wii-hez való komponens kábellel. Úgy tudom a komponens kimenetet támogató Gamecube-ok és hozzá való komponens kábelek elég ritkák és ezért jó drágák. -
90Quiet
tag
Hát 4 éves korhoz valóban nehéz videójátékot ajánlani. Ennyi idősen még nem valószínű hogy bármely játékot is átlátná a kislány, főleg ha angolul van tolva benne az infó. Mondjuk ez eléggé egyénfüggő dolog, lehet hogy egy kis zseni, mint azok az ázsiai újszülöttek, akiket versenyzongorázni látunk pár youtube videón...
Családosoknak gyerekekkel tudom ajánlani a Wii Party-t és a Rayman Raving Rabbids TV partyt, valamint természetesen a Wii sports és Wii Sports Resortot, de már szerintem ehhez is legalább 6-7 évesnek kell lenni hogy értse mit csinál és ne csak túlbuzgó kalimpálás legyen a dologból.
De ezek mellett mindig ott van a Just Dance széria. Abból van kifejezetten gyerekeknek való kiadás is Just Dance for Kids és Just Dance Disney Party néven. Ezekkel szerintem garantáltan fog tudni játszani egy 4 éves is, ráadásul a szüleivel összemérheti benne a tánctudását. -
90Quiet
tag
válasz
juliabrilke #4003 üzenetére
Sajnos tőlem is elég távol esik ez a bolt, és direkt akciós játékot venni zarándokoltam el oda.
Egyébként nem lennék meglepve, ha ez már a legutolsó készletkiárusításuk lenne Wii játékokból. Kizárólag ez a két szoftver volt a konzolra és ezekből is már csak az utolsó darabok. Másfél héttel ezelőtt ismerőssel jártam először ebben a boltban és akkor szemeltem ki magamnak ezt a két játékot. Akkor darabjuk ~3600 forintba került. Már annyiért is remek ajánlat volt, de tegnapra már a képeken is látható pofátlanul olcsóra sikerült beárazni őket, ám új játékok nem kerültek fel az egyetlen szűkös Wii polcra.
A pofátlanul olcsó árazás egyébként az ott lelhető PSP játékokra is érvényes. 1500-2000 forintért szórják őket, bár azokból még lényegesen több van mint Wii címekből. -
90Quiet
tag
válasz
tomee007007 #3956 üzenetére
Valószínűleg neki fontosak azok a funkciók, melyeket én is soroltam...
-
90Quiet
tag
válasz
tomee007007 #3950 üzenetére
Ha nem lesz belátható időn belül igény Virtual console vagy WiiWare játékokra, valamint esetleg később beszerzendő Guitar Hero játékokhoz nem fog hiányozni a DLC, továbbá elvagytok a Mario Kart-al online játék nélkül, és nem HD tv-re, hanem csak régebbi katódsugárcsövesre kötnétek, akkor jó bolt.
-
90Quiet
tag
válasz
Something_ #3919 üzenetére
32007-es hiba nintendo support
Ha egy játék megkövetel egy újabb rendszerverziót, akkor lemezről is tud frissülni a konzol. Pl a New super mario bros wii 4.2-es rendszert követel meg, így azon a lemezen rajta van a szükséges frissítés.
Azonban a legújabb 4.3-as rendszerszoftvert tudtommal egyetlen lemezen kiadott játék sem követelni meg, így csak a Shop channel elérése érdekében szükséges arra frissíteni.Érintőleges kérdésem: Milyen ország van beállítva a Wiiden?
-
90Quiet
tag
válasz
mirci18 #3892 üzenetére
Ha a tévéden van szabad komponens csatlakozó, akkor mindenképp azt válaszd. A HDMI átalakítókkal csak a nyűg van, melegedéssel kezdve az input laggon át a hektikus képaránytorzításig. Legalábbis nekem ez jön le más fórumokon olvasottakból, de ha a kijelződön csak HDMI bemenet van, akkor ez az egyetlen út.
-
90Quiet
tag
válasz
idegen lény #3850 üzenetére
NiMH tölthető elemek nyugodtan mehetnek a wiimote-ba, csak tarts be minden az akku gyártója által adott utasítást azok használatakor.
-
90Quiet
tag
válasz
moli.hu #3838 üzenetére
A kommentemben nem véletlenül említettem külön a konzolhoz csomagolt kompozit kábelt és a külön vásárolható RGB Scart kábelt.
Az előbbihez valóban adnak egy scart átalakítót, de kötve hiszem hogy bárki bedőlne annak, hogy egy passzív átalakítással jobb képminőséget nyerhetünk. Erre azért van szükség, ha a játékos TV-jén csak scart csatlakozó van szabadon és ezért tökjó, hogy kompozit jel is továbbítható a Scart egy tűjén.A külön boltolható RGB Scart kábel 3 külön vezetéken továbbítja a 3 színkomponenst, így lehet vele elérni pontosabb jelátvitelt. [link]
Egyreszt a katodsugarcsoves tevek jo reszebe is dughato komponens kabel, masreszt leteznek HD tevek, melyekben nincs komponens bemenet, szoval ez a megfogalmazas nagyon felrevezet.
Ebben minden bizonnyal igazad van, ugyanakkor nem értek egyet azzal hogy nagyon félrevezető lenne a kijelentésem. Ha megfeszítjük magunkat, biztosan sikerül felkutatni pár, a HD korszak hajnalán kiadott TV-t amelyek beleesnek ebbe a szűk körbe, de szerintem sokkal nagyobb a valószínűsége annak hogy a legjobb képminőség elérése érdekében egy SD TV-s játékos RGB Scart kábelt használ, míg egy HD TV-s játékos komponens kábellel szédíti a lányokat.
A legfontosabb pedig, hogy ismerjük a TV-nk csatlakozóit, mert csak így mehetünk biztosra új kábel választásakor. -
90Quiet
tag
Nem kell félni a kontrollertől. Az egész konzolt eköré a kontroller megoldás köré tervezték és ugyanez igaz túlnyomó többségben a rá kiadott játékokra is. Bármelyik játék is indítsa be a nyálelválasztásod, ha a játék jó, az irányítása is jó lesz.
Ami a kábeleket illeti hivatalos megoldásként három kábelfajtát adtak ki a Wii-hez.
- Kompozit kábel (minden konzolhoz csomagolva)
- RGB Scart kábel [link]
- Komponens kábel [link]Szintén ebben a sorrendben haladva kapjuk a jobb képminőséget. A HD tévéknél a komponens kábellel érhető el a legpontosabb jelátvitel 480p minőségben, míg a katódsugárcsöves tévéknél a Scart kábellel nyerhető érezhetően tisztább kép.
-
90Quiet
tag
-
90Quiet
tag
válasz
bopeti98 #3823 üzenetére
Véleményem szerint a Mariokartos csomagot válaszd, de itt vannak az általam látott előnyök hátrányok:
Mariokartos csomag előnyök:
- Wii remote plus irányító
- Kormányfoglalat
- A mariokart mindenképp must have játék
- Így a legolcsóbb újonnan mariokartot venni.
hátrányok:
- Nincs gamecube kompatibilitásWii Black Edition csomag előnyök:
- Gamecube kompatibilitás
- ízlés szerinti előny lehet az álló kialakításHa a gamecube kompatibilitás hidegen hagy, akkor mindenképp a mariokartos csomagot ajánlom, de ha szeretnél retrókonzolozni GC játékokkal akkor bár drágább lesz azonos cuccokkal felszerelni a Black Edition csomagot, de azt érdemes választani.
(megjegyzem gamecube konzolt is egész olcsón össze lehet vaterázni, így nem akkora gond ha már a Wiid nem GC kompatibilis)
Új hozzászólás Aktív témák
● tilos a warez!
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- Playstation 5 Slim lemezes dobozos 2026.11.08 gyártói jótállás
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest