Új hozzászólás Aktív témák

  • Landsmann

    addikt

    Az ÁSZF-ben a díjszabásoknál ez a megjegyzés van írva a hívásrészletezéshez:
    "A részletes számla igényléséről az Előfizető az egyedi előfizetői szerződésben nyilatkozik.
    Bármilyen, a nyilatkozatban foglalttól eltérő számlát, részletezést, másolatot térítés ellenében
    bocsátja rendelkezésre a Szolgáltató. A részletes számlát az egyéni Előfizető részére havonta
    egy alkalommal ingyenesen – döntésétől függően a számla mellé nyomtatott vagy elektronikus
    formában – biztosítja a Szolgáltató (ÁSZF Törzsszöveg 5.1 pont)."

    Ebben az áll, hogy havi egyszer ingyen bocsátja rendelkezésre az előfizetőnek. AZ én olvasatomban ez azt jelenti, hogy megrendelhetem elektronikusan, vagy nyomtatott formában. Nyomtatott formában a számla mellékleteként kipostázzák, ez díjmentes. Viszont, ha én mégegyszer lekérem a részletezést valamilyen okból, (elhagyom, kidobom, stb) az már fizetős móka. Vistzont azt nem értem, hogy elektronikus esetén a havi egyszeri lehetőséget hogy oldják meg. (lehet, hogy sehogy) Egyébként a papíralapú havi egyszer eddig is ingyenes volt, ha újból le lett kérve, az fizetős volt. Szóval szerintem nincs itt akkora változás, mint amekkorának tűnik. A havi hívásrészletezés az előfizető rendelkezésére bocsátása valamilyen formában havonta egyszer, az az én tudtommal is uniós szabályozás, tehát alig hinném, hogy ezzel szembe menve fizetőssé tenné a Pannon.
    Most megnézve a jelenleg érvényben lévő díjszabást, ez található ezzel akpcsolatban:
    "Papír alapú hívásrészletezés* 360 Ft
    Elektronikus hívásrészletezés* 360 Ft"
    A *-al megjelölt megjegyzés szövege pedig ugyanaz, mint amit fentebb beidéztem. Magyarul, csupán arról van szó, hogy az utólag, vagy újból lekért hívásrészletezés díja az eddigi 360 Ft-ról 590-re változik.
    Közben megfejtettem az elektronikus havi 1-szeri problémáját is. Nem azt jelenti, hogy havonta csak 1-szer lehet megnézni, hanem azt, hogy mindig csak az utolsó lezárt számla részletezése tekinthető meg. Tehát akinek az kell, hogy mondjuk a januári számlájának a részletezését tekintse meg, (ami alapból már nem lehet) azért kell jelenleg 360, május 24-től 590 Ft-ot fizetni.
    Szóval én azt mondom, fölösleges volt lemondani a hívásrészletezést, mert ha eddig nem fizettél érte senki, akkor ez után sem fog fizetni. Csak akkor, ha az eddigi gyakorlattól eltérő módon akar számlarészletezést. (például mégegyszer lekéri a már kiküldött utolsó részletezést, vagy egy korábbi időszak részletezését akarja lekérni.)
    Én így értelmezem, mert ez jön le a dokumentumokból.

    Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

Új hozzászólás Aktív témák