Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyalAirForc
aktív tag
Egy kis érdekesség; múlt héten rendeltem a Yetitől egy esimet. Egyrészt kíváncsi voltam, hogy 2024-ben tényleg papíralapon küldik-e ki, másrészt arra is kíváncsi voltam, hogy valóban nem használható így egyből. Nos, röhej, de mindkettőt megerősíthetem. Ma megérkezett. Sőt, a nagy biztonságos kézbesítéskor nem kért tőlem semmit a muksó. Csak alámacskakapartam az átvétet, aztán helló. Érdekes gyakorlat ez itthon, így összességében. Külföldi szolgáltatóktól meg ingyen kérhetek esimet, amit küld emailben, vagy appon... Van még hova fejlődni, na.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz RoyalAirForc #106051 üzenetére
Biztos lehetsz abban, hogy néhány év alatt a yeti is el fog jutni az elektronikus kézbesítésig. Tudod, ez ilyen innovatív cég. Addig is jó a sokszor felhasználható papír...
-
Krystal_s
addikt
Észrevettem, nálunk és a környéken már nem elérhető a korlátlan OtthonNet (pár napja), és a TV sem, hanem csak a Basic net, aminek a sebessége akár 50 Mbit/s. Az új előfizetők egy 4G-s ZTE MF297D Routert kapnak.
Vajon mi lehet az oka a korlátozásnak? 🤔 Ügye a régieket ez nem érinti?
Van itt olyan, akinek zte MF297D eszköze van? Mi a vélemény róla pl a ZTE MC801A-hoz képest?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pourri
aktív tag
Egy bennfentes tud nekem arra a kérdésre válaszolni ha nem titok, hogy várható-e vagy ne is reménykedjek abban, hogy apple tv boxra valaha elérhető lesz a yettel tv app?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz pourri #106058 üzenetére
Nagyobb összegben mernék fogadni rá, hogy ez sosem fog megtörténni. Az Apple TV egy erősen réteg cucc, amire egy Yettel kaliberű, kisebb szolgáltatónak pláne nem
érné meg dedikált alkalmazás fejleszte(t)ni.[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pourri
aktív tag
válasz Oliverda #106059 üzenetére
Ezzel nem is szállok vitába, viszont sweet tv és ittott tv app is van, ami szintén nem nagy "szolgáltató". Én úgy olvastam, hogy régebben volt rá app, de a yettel ezt már lekorlátozza saját boxára sajnos, amivel nem is lenne gond, de aki használta már mindkettő boxot, az tudja, hogy ég és föld a kettő kb. minden szempontból.
-
Oliverda
félisten
válasz pourri #106060 üzenetére
Személy szerint már egy fillért sem fizetnék ilyen kaliberű TV szolgáltatásokért. Ha mindenképp kellene valami, akkor inkább egy 3rd party megoldást keresnék, ami nem szolgáltató specifikus, mint a Yettel és társai.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Krystal_s
addikt
válasz yanna #106057 üzenetére
Kicsit ijesztő, ha ez lenne az oka, hogy a környék annyira túlterhelt lett. Ránéztem pár településre a környéken sok helyen lekorlátozták Basic-re. Ha akkora igény van/lenne rá, akkor inkább bővíteni kéne... nem csak a nagyobb városokban pakolgatni az új antennákat. :/
Persze annak is van hátránya, mert lassan ott már világítani fognak az emberek.
Talán időben léptek, hogy a korábbi előfizetőknek ne legyen hátrány.
Furcsa, hogy 1 hete még tudtunk volna rendelni ide még egy korlátlant, külön emailben is jött ajánlat a tv-re is. Most meg már tv-t egyáltalán nem lehet kérni.
Azt nem tudom, hogy oldják meg ugyanazon a helyen, ahol korábban volt. A régieknek marad a nagyobb sebesség, az újakat pedig lekorlátozzák valahogy? -
félisten
-
kerobi
senior tag
Az varhato volt h. lekorlatozzak a homenetet. Minel tobben lognak rajta annal kevesebb jut. Fejleszteni meg budos. Mar a harom box kinlodva streamel ha meg netezek akkor szetkapcsol a huawei router azt lehet ujrainditgatni gigankent. 3-5 perc a reboot.
Csak sajnos egy ilyen vilagvege telepulesen mint hboszormeny ra van kenyszerulve az ember, mert a tobbi sem vezeti az optikat a helyi bunbanda letitlotta a fejlesztest.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Yettel adatkártyához kellene mobil routert választanom, a routert nem szükséges a Yetteltől venni. Mobil szervizeléshez kell, tehát akkumulátoros megoldás kéne. Wifin kéne természetesen szórnia a netet a diagnosztikai eszközhöz. Mit ajánlanátok?
-
martonl
senior tag
válasz donjohnson #106070 üzenetére
Nézem, köszönöm.
Külső antennás 5G router nem nagyon van, ugye? Térerő gondok is előfordulhatnak egy-egy helyszínen, még ezt az információt kaptam.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz kerobi #106068 üzenetére
"ha meg netezek akkor szetkapcsol a huawei router azt lehet ujrainditgatni gigankent. 3-5 perc a reboot."
Ezt mondjuk érdemes bejelenteni mert ez nem hiszem hogy az esetleges túlterhelés miatt lenne. Amikor még nálam is 4G-s OtthonNet volt Huawei routerrel belefutottam hasonlóba. Ha elkezdtem bármit letölteni 1-2 perc után megszakadt a net, aztán kiderült hogy amikor fejlesztettek a környéken bekapcsoltak olyan frekvenciákat, amit a router CA miatt összefogott volna nagyobb igénybevételkor de azok nem voltak hozzárendelve az előfizetésemhez, így ilyenkor levágódott a net. Első körben próbáld meg, hogy bekapcsolod a bárhol módot (10 napig ingyenes), és ha úgy jó nálad is ez lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
A lefedettségi térképek soha nem voltak pontosak. Húznak egy kilométeres kört az aau-tól ha nem indokolják a megvágását domborzati viszonyok, aztán vagy elér a vétel helyére a jel, vagy nem. Simán előfordulhat, hogy a ház lakótelep felőli végén van 5G, a másikon nincs. Én 400 méterre vagyok az aau-tól, nálam pont ez a helyzet. Az más kérdés, hogy nálam a telefon nem a B20-as toronyra mászik fel, hanem a B1, B3, B8, B28-asra, így nem tudok ilyen silányakat mérni, mint te. Sajnos helyenként az is gond, ha túl sűrűn vannak az átjátszók...
-
félisten
-
Danecay
addikt
válasz CellWalker #105468 üzenetére
Na ez jó kis cucc és működik is, amióta beállította a script segítségével, nem mászik fel B20-ra és nem esik be a sebességem a korábban tapasztaltakhoz hasonlóan, nyilván éppen ezért
-
donjohnson
addikt
butaság csak arra hagyatkozni. ha a domb oldalában laksz és pont a túloldalról kapod a jelet, akkor eleve vesztes szituációban vagy. 100 m-rel arrébb egy másik irányban meg lehet hogy tökéletes a jel annak, aki 10 m-rel magasabban lakik és "rálát" az antennára.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
idam92
csendes tag
OtthonNet kapcsán mi a max sávszél amit jó körülmények között el lehet érni? Mondták, hogy 4-5G amin tud menni, de routerben nem írja ki, hogy "haver 5G-s kapcsolatod van és ennyi a max átviteli sebességed itt, ahova ezt az eszközt most leraktad". TP-link csodát adták nekem a csomag mellé.
-
nagyúr
válasz donjohnson #106079 üzenetére
a Madárdomb csak a városrész neve. Amúgy tök sík terület, nincs domboldal, meg ilyenek.
-----------------------------------
Amúgy a korábbiakhoz, mit korlátoztak le? vagy csak azt nevezitek így, hogy bizonyos helyeken nem adnak már el otthonnetes előfizetést?
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz fokukac #106081 üzenetére
Ott inkább az lesz a gond, hogy a vasúton utazók lefedettségi problémáit megszüntetendő, anno került hozzájuk közelebb egy csak B20-at tartalmazó átjátszó, amihez persze optikát sem vittek. Ha pedig azon lóg és nem a lakótelep optikával turbózott átjátszóin, akkor nem csoda az eredmény. Erre írtam, hogy néha a több átjátszó a probléma.
-
4Grider
nagyúr
válasz donjohnson #106085 üzenetére
Ahogy nézegettem, ő a telefonján méricskél...
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #106066 üzenetére
Az adatmennyiség lényegtelen, biztosan van más irányokba is kapcsolata a Yettelnek amit az alábbi grafikon nem mutat, de a tendencia jól látható. Különösen a tavalyi évben ugrott meg látványosan a CETIN forgalma, gondolom jelentős részben az otthonnetnek köszönhetően. Ekkora mértékű igénynövekedést véleményem szerint képtelenség bármiféle fejlesztéssel lekövetni.
-
MODERÁTOR
-
CellWalker
tag
válasz Viktor0610 #106090 üzenetére
A három hazai mobilszolgáltató közül az elmúlt időszakban a Yettel fejlesztett a legtöbbet, ez nem is lehet kérdés.
Viszont a hálózatmodernizációban résztvevő kollégák ezt valószínűleg már jóval előttünk is látták, hogy jelenleg egy autópályán száguldó gépjárművet kellene utolérniük futva.
Ha ebben a relációban tekintenek a fenti megjegyzésre - még ha nem is esik jól - mint ügyfélvéleményt kénytelenek elfogadni és a helyén kezelni.Nekem ugyan nincs közvetlen rálátásom, de szintén a telco iparban dolgozó jóbarátom szokott néha olyan rémtörténeteket mesélni, amik tökéletesen ráhúzhatók erre a helyzetre is.
A műszaki és gazdasági realitás nincs összhangban az értékesítési elvárásokkal.Nem lennék meglepve, ha sok területen bekorlátoznák az otthonnetek elérhetőségét és/vagy bizonyos területeken árat növelve próbálnák meg visszafogni a terjeszkedést. Viszont utóbbi esetében megint azok járnak rosszul, akik kényszerből használják ezt a szolgáltatást, mert más nem érhető el (vagy még ennél is gyengébb van csak).
A legtöbb komolyabb fejlesztést (gondolok itt elsősorban a C sávra) oda viték eddig, ahol eleve jelentős a konkurencia, itt biztosan nem tudnak árat emelni, ráadásul a kapacitással sem itt van a gond.Remélem lassan ráébred a megfelelő osztály, hogy sok lehetőség rejlik még a rurálisabban lakott vidékeken a komolyabb fejlesztésben, ahol a közeljövőben sem várható vezetékes alternatíva, ott célzott hirdetéssel, megfelelő árazással igen sok új ügyfelet lehetne gyűjteni.
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz CellWalker #106089 üzenetére
Akkor lassan kitehetik a "Megtelt" táblát?
-
4Grider
nagyúr
válasz CellWalker #106092 üzenetére
Aztán milyen megtérüléssel lehet ritkábban lakott térségben min. 10 km optikai kábel lefektetése után számolni? És főleg C sávval? Mert ugye ahhoz kilométerenként kell egy-egy bázisállomás is...
-
Krystal_s
addikt
válasz szabonagyur #106077 üzenetére
Akkor nem ott kéne először korlátozni, akik ugyanannyi havidíjért 600-1000 Mbit/s-t kapnak, nem pedig ott, ahol már alapból is gyenge? Sokaknak 0-10, vagy bőven 100 alatt jut ugyanabban a csomagban ugyanannyiért, mint akiknél 500 felett van.
Észrevettem itt páran jobban beszólogatnak azoknak (miközben őket nem érinti), akiknél tényleg gyenge a sebesség és tanácsot próbál kérni, mint amikor megjelenik valaki, hogy nála van 1000-es optika, kábel meg több szolgáltató, de azért még bepróbálkozik ezzel a mobilnettel is hátha még több lesz. Azoknak miért nem szól be senki?
"Azert remelem nem lepett, hogy meg nem exkluzivan sajat netet kaptal " és hasonló kedvességeket...Érdeklődöm, próbálkozom, tanulom, megosztom a tapasztalataimat nő létemre ilyenre (is) cseszem az időmet, mert szeretném megérteni a működést, amikor ok nélkül (mert külön mindegyiknek jó a jelerőssége) képes 1 db B8-on dekkolni és 0-10 sebességgel, aztán manuálisan ráveszed, hogy csatlakozzon már fel a többire is (legalább 3-ra az 5-ből) és utána még 250 Mbit is átjön (Wifin). :\
Amikor ilyen tud lenni nyilván nem a tornyokat kapcsolják le pl éjszakára, ahogy itt páran írtak azt. Mindegyik torony aktív külön, jelerősségen is látszik mennyire jó (2,5-3 km-re). Mégis sokszor éjjelre lecsatlakozik egy B8-ra (0-10 sebesség), aztán kis állítgatás után meg bejön ez, mint a képen. Sajnos nem tudtam lefotózni az 5 sávot egyszerre. "Lefagytam", amikor megláttam és mire felfogtam már egyiket le is dobta. 4-5 sávon 0 lett a sebesség volt. Vagy nem bírja hiába a Cat 22, vagy korlátozzák. Másnál nem tudom a ZTE MC801A mennyi sávra szokott egyszerre csatlakozni, de biztos nem egyedi, hogy nem bírja, vagy ütközés van 3-nál több sáv esetén 4G-n.Szerintem értékelni kellene, ha valaki próbálkozik, tanul és nem hülyének nézni.
Azoknak miért nem szól be senki, ha valaki napokon át és óránként leírja még nem aktiválták be az esimet , vagy a vowifit és még mindig és még mindig nem, pedig arra tényleg 2 perc alatt válaszolna a telefonos ügyf.szolgálat, ellenben a Routeres beállításokkal, műszaki kérdésekkel kapcs, amiről azt sem tudják miről van szó, vagy tabu téma.
----------------
Tegnap leírtam egy észrevételt a Yettel oldalán és rákérdeztem azoktól, akiknél már volt ilyen, mert találgatni én is tudok, vajon mi lehet az oka egy ilyen csomagkorlátozásnak pár nap alatt és azt hogyan oldják meg ilyenkor. Pl egyik szomszédnak korlátlan a sebesség, a másiknak meg majd csak max 50 lehet, vagy a régieket is visszakorlátozzák idővel?
1 km-re van optika, ezért lepett meg, ha túlterhelt...Az új ZTE MF297D-re is csak rákérdeztem, aki már olyat kapott mik a tapasztalatai. A Tp-Link vélemények és panaszok is hasznosak voltak és a másik házba már nem fogunk olyat kérni.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
Yettel otthon net mekkora letöltési sebességet tudhat ? 5G lefedettség van nálunk
-
martonl
senior tag
Másnak ma nem volt gondja a volte használatával? A XXIII. kerületben engem folyton ledobált 2G-re híváskor, pedig volt 4G rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs