Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Gulyopapa #9790 üzenetére

    Azoknak árt, akik tanácsot kérnek itt kezdőként és mond valami butaságot (de nagyot).

    Például azért éles, mert felső kategóriába lett szánva. NEM. Egy obi ettől még nem éles, miért lenne az ? :U

    Kevesebb lamella - csecsemőkora óta tudja mindenki, hogy több lamella -> szebb bokeh, főleg, ha még kerekítettek is.

    Megfelelhet minden motoros vázra - igaz, de a G-s obik MINDEN vázra megfelelnek, nem csak a motorosokra. Csak a D-seknek kell vázba épített motor autofókuszhoz, G-nek nem, azokban beépített ultrahangos AF motor van és a motor nélküli vázakon is gyönyörűen mennek.

    A D800-on Dél Tirolban az 50 1.8D valóban jól teljesített - tájkép f/8-on (!!!) - ott mindegyik jó, ahhoz nem kell nagy művészet, tehát ez a tény nem sokat segít, nem sokat oszt-szoroz, irrelevánsnak is tekinthető, egyszóval, említeni sem kellene..

    Végül a nagy kérdés: 1.4G DX-re ? Miért ne ? Klassz portrés-félalakos obi gyönyörű háttérmosással, kevesebb vignettálással + itt vannak az új nagyfelbontású DX gépek, mit csavarjon rá, ha nem a legjobbat ? (Vagy egy 1.8G-t). :U

    @ Freddy, így van. :K

    @ forceberg: Neked is "így van". Szórnak tuti. Csak azért, mert photozone-on pár értékkel (tényleg csak párral) az 1.4G vezet az MTF chart-okon, az semmit nem jelent. 200-300 vagy több eltérés már szignifikáns, de ez, nulla. Én pl. SEMMIT, de az ég világon SEMMIT nem látok, akárhogy kuksolom, hogy az 1.4G-m élesebb lenne az előd 1.8G-nél (mert volt az is) ;) Nulla különbség, karc mindegyik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák