Új hozzászólás Aktív témák

  • Aaron14

    őstag

    válasz cOxeR #36762 üzenetére

    Hétfőn voltam egy fotózáson (fashion). Egy darab studiovakut használt a fényképész és az eredmény profi lett. Nyilván ez attól is függ, hogy milyen témájú képekről van szó. Használta octobox-szal és búra nélkül és, általános szórt fénynek.

    Sokat fotóztam már kültéren, ahol egy nagyobb derítővel vagy tükörrel csodákat lehetett művelni. A studiovaku olyan fotózásokra kellene nekem, mikor itthon tárgyfotózom, vagy az említett tesztekhez, beautykhoz. Nem egy studiot akarok magamnak felépíteni, csak szeretném ha ezekre a fotózásokra nem kellene bérelnem, plusz itthon is ki tudnám tapasztalni, mire alkalmas a lámpa. Egyértelmű, hogy sokszor elengedhetetlen min. 3 lámpa, de azt studioban megoldom.

    Ez a Mikrosat 5R jónak tűnik és szimpatikus az erős állandófény. Állvánnyal, rádiós kioldóval, octobox és beauty dish fényformálókkal, valamint egy táskával ez körülbelül mennyiből jönne ki? 250.000?

    Egyébként jelenleg egy Nikon D90-et használok (5 éves, 50.000 expoval), 50-es és 80-as 1.8-as obikkal, valamint egy 16-85-tel. Mind Nikkor. Eddig csak az ISO-t éreztem hátránynak, meg jó lenne egy 35-ös 1.8-as obi, de 100.000 expo felett veszek majd egy új vázat és már nem szeretnék feleslegesen befektetni rá.

    Ha valaki ezért csak hobbifotósnak tart, akkor szerintem nem velem van baj. Egy fotós nem a felszerelésétől lesz profi. Persze kell egy jó alap, de nem hiszem, hogy milliókat kellene most 5-7 studio vakura elköltenem. :))

    Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

Új hozzászólás Aktív témák