Új hozzászólás Aktív témák

  • quby

    őstag

    válasz Balduran #34242 üzenetére

    Fájl számozásra:
    A DSC_xxxx fájlnevek a beállitásokbol jönnek. Continuos fájlnév esetén folyamatosan megy a számozás, egyébként asszem minden letöltés után ujrakezdi. Ha folyamatos akkor mivel ugye csak 4 számjegyünk van 9999-ig mehet és utána új mappát kezd neki és ott folytatja 0001-től. A mappanevek általában VÁZTIPUS_100D pl.: D3300_100D utána 101D stb. A DSC is állitható a legbutább vázakon is.

    A shutter count automatikusan benne a van a letöltött file EXIF-jében, amit a windowsos képnézegetőn kivül bármi megmond. Ha meg van egy ilyen gépünk akkor legyen már fent legalább egy IV vagy egy xnview vagy valami....

    Az átnevezést én totalcommanderrel csinálom. exif plugin a neve. És mint a nevébol látszik az exifböl kiolvasva bármit betesz a fájlnévbe. Akár a rekeszértéket, akár a váz sorozatszámát.....több ezer fájl esetén is kevesebb mint egy sec. De ezeket a letöltésre haznált program is megoldja. ki mit használ.

    (#34230) aleister

    Szerintem az online dolog a leglassabb. mert az mindig hosszú idő. A prgit meg csak egyszer kell feltenni. Ha meg ugye van egy ilyen géped ugis jol jön az.....

    A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

Új hozzászólás Aktív témák