Új hozzászólás Aktív témák

  • fanti

    addikt

    válasz Throme #32753 üzenetére

    A történetem, okuljatok belőle!

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember. Ez az ember (én) elhatározta, hogy az örökmozgó édibédi kislányát szeretné lefényképezni. De ez nem sikeredett neki a FujiFinepix S1800 kompakt géppel a lassú fókusz miatt. Így hát hosszas olvasgatás után úgy döntött, hogy beinvesztál egy új fényképezőgépbe, ami gyorsan tud fókuszálni és szép képeket csinál. DSLR-t vett, mert régimódi gondolkodású és idegenkedett a MILC-ektől.
    Mivel a Nikon volt neki a legszimpatikusabb vázgyártó, hát vett is egy belépő D3300-at, egy Tami 18-200-as obival. Boldogan fotózgatott, és közben szorgalmasan olvasgatta az alap oktatóanyagokat, látogatta a PH-s Nikon topikot tanulás végett, majd egy nap elhatározta, hogy vesz makrózás végett egy alap obit, egy Tami 70-300-ast olcsón. Meg is vette, és nagy megelégedéssel használta is, de ez ugyebár obicserével is járt, amire azért gondosan ügyelt, hogy csak otthon, szél és nagyjából pormentes környezetben történjen.
    Ám az egyik napon mégis csak észrevett egy aprócska porszemet a keresőben, majd kiderítette, hogy ez bizony nem a szenzoron van. Vett gyorsan egy sensor clear lenspent, de ugye hiába.
    Körtepumpa ide vagy oda, a kis porszemecske nem tűnt el a keresőből. Ekkor a lenspennel megtisztította óvatosan a tükröt is, eredménytelenül. Ezt követően elkövetett egy nagy hibát. Légsprét is bevetett, bár óvatosan tette, de befújt a tüköraknába, persze nem teljes nyomással, csak úgy lazán.
    Ezután a keresőbe kukkantva gyomoridege lett azonnal, mert a szokásos 11 fókuszpont helyett 12 fókuszpont fogadta....
    A 12. fókuszpont egy nagy szennyeződés volt, fókuszpont nagyságú és igazán zavaró, NEM úgy mint az eredeti apró porszem.
    Nos, hosszas olvasgatás után, és videófelvételek megnézését követően gumikesztyűt húzott, és szépen a látottak alapján eltávolította a mattüveget, megtörölgette finoman, és visszatette.
    Még rosszabb lett az eredmény. A 12. fókuszpont maradt, és a pici porszem is, de lett pár szösz is pluszban.
    Ismét mattüveg ki, körtepumpa, törölgetés, ugyanaz.
    Megint nekiesett emberünk. Mattüveg ki, és gondolt egy nagyot, mattüveg nélkül belenézett a keresőbe.
    Szöszök sehol, kis porszem sem, de a 12. fókuszpont ott röhögött a keresőben.
    Hősünk eddigre már kitépegette az amúgy is rövidke haját, és Frontinkészleteit jelentősen leapasztotta.
    Tehát az LCD-n van a mattüveg alatt a retek. De ám onnan semmivel sem tudta eltávolítani. és még az egyik alkalommal amikor a mattüveg rögzítő pántot visszapattintotta, akkor még a mattüveget is picikét megkarcolta.
    Teljesen elkeseredve küldte Nikon szervizbe a vázat, ahonnan árajánlatot kapott négy hét után.
    Szenzortisztítás : ingyen
    Mattüvegcsere : 12k
    Új mattüveg : 5k
    Összesen : 17k
    Kérte is szegény feje a költségek ellenére, tanulópénz a javából, de nincs mit tenni.

    Kedves fórumtársaim!

    NE JÁRJATOK ÍGY! OKULJATOK!

    Vagy nézzétek el a kis porszemeket a keresőben, vagy ha valami nagyobb van ott, akkor meg irány a NIKON SZERVIZ!

    Amúgy manuálozni baromira jó lenne egy törőékes mattüveg, de ezek után engem lőfegyverrel sem lehet kényszeríteni a mattüveg kivételére!

    [ Szerkesztve ]

    GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

Új hozzászólás Aktív témák