Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Larry303 #15003 üzenetére

    Most nyilván a szint nem mindegy, persze. Ez igaz és amit írsz, az is. De technikailag meglőni egy tájképet nem nagy kunszt. Egy portrét nehezebb, egy fél vagy egészalakosat már annál inkább, hogyan hajtogasd a végtagjait, mi van a háttérben, bla bla bla.. makro is nehéz, csillagos ég is.. ehhez képest a napfényes tájképezés gyaloggalopp még a panorámával együtt is.

    A szemlélet és látásmód egy más tészta, én most itt a technikára céloztam.. tájképet elkészíteni tökegyszerű és kezdőként is lehet nulla érzék esetén is bemákolni jókat. A cél nem ez, de most ha valaki egy DSLR-t fog, auto focus, napsütés, csak annyit kell tudnia, hogy kb. f/8-11 ízlés szerint és katt - nem lehet elrontani nagyon. Így értettem. :D A gyönyörű képekhez kell raklap utómunka is azért.

    A szemlélet érzék (tehetség) kérdése is és tanulható is. Tehát én technikailag gondoltam amit írtam. Még a látásmód előtt, nem utána. :D ;)

    Hugomat ha kieresztem Bora Bora-n a tengerpartra anyám Olympus xy UZ gépével, tuti hozna haza olyan képet, amire azt mondanám hogy "hűűű". A csillagos égről tuti nem, még akkor sem, ha a tankot viszi. :))

Új hozzászólás Aktív témák