Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Narxis #28944 üzenetére
Na update. Múlt héten megvolt az ivartalanító műtét, chipje nem volt, makk egészségesnek találta az állatorvos és 1-2 évesnek becsülte a korát.
Igazából én nem hiszem el, hogy kóbor macska, vagy többen is gondját viselték a környéken vagy nem tudom de egyből értette az alomtálca funkcióját és már mutogatja a hasát mikor fekszik valahol és megsimogatom, ami azért jó mert így látom a sebét. A héten még háziőrizetben lesz aztán meglátjuk, ha más nem azért örülök, hogy ivartalanítva lett és nem szaporítjuk a gazdátlan macskák számát. Úgy néz ki, hogy befogadjuk, már amennyire be lehet fogadni egy kijárós macskát. Az első 2 macskám kijárós volt és sajnos egyik se élte meg az öreg kort, hiába voltak ivartalanítva amint orvosilag ajánlott volt. Most is látok a helyi facebook csoportban néha elütött macskáról posztot pedig ez nem egy nagy forgalmú környék. Kertes ház övezet, némi erdővel megszórva.
Azért is tudjuk befogadni mert decemberben meghalt az idősebb maine coon cicám, mindössze 9 évesen, mint kiderült egy ideje folyadék halmozódott a pocakjában de mi csak azt hittük, hogy hízott mert sokat evett és még az is kiderült, hogy maine coon-okra jellemző szívprobléma okozta valószínűleg, aztán műteni próbálták de kiderült, hogy daganata is van és a műtőasztalon távozott az örök vadászmezőkre.
Igazából ezt csak azért írom le, hogy ne sajnáljátok a pénzt az ultrahangra mert sok minden időben kiderülhet, mi se sajnáltuk csak nem tudtuk, hogy hamarabb kellett volna, csak akkor fogtunk gyanút mikor egyre kevesebb száraz eledelt és egyre több nedveset evett, aztán már volt, hogy azon kaptuk, hogy az almot eszi, akkor vittük kivizsgálásra. Egyébként évente volt állatorvosnál és nem mindig ugyanannál, oltásait megkapta rendszeresen, döbbenet, hogy SENKI nem vette észre, hogy nem zsír van a hasán hanem folyadék van benne...
-
Akelaus
senior tag
válasz
Narxis #28941 üzenetére
Emlékszem mikor az én ex-kóbor macskám befogadtam, egy idő után elgondolkoztam, hogy tuti kóbor volt?!
Oké láttam az utcán úgy másfél évig, és aki etette ő biztos volt benne..
Viszont pár hét után lazán bambulta a tévét, sőt kb. Várta hogy bekapcsoljam a Rex felügyelőre. 🤣Mikor elvittem ivartalanítására, mondtam a dokinak, először nézzenek benne csippet, mert furcsa nekem a viselkedése. Mondta, ha nem hív akkor 3-kor mehetek érte. Nem hívott, azóta a nevemen van.
Igaz, engem szarrá karmolt, kesztyűben kellett simogatni(már ha engedte), viszont mégis odajött és lefeküdt rám mikor a fotelben ültem.
-
válasz
Narxis #28941 üzenetére
A kóbor macska pont azért barátkozós, mert kóbor és éhes
Főleg, ha érzi, hogy ott már van macska(szag), tudja, hogy tuti van kaja is, kis hízelgés és mi olvadozunk, okosak ezek nagyon
össze lehet szoktatni a másikkal, de melós. Az ivartalanítás max egy kis vékony heg a hasán, ha lány, azt ha nem vagytok jóban, nehéz lesz ellenőrizni -
_ocsisajt
őstag
válasz
Narxis #22867 üzenetére
Én ezekből szeretnék olyat ami jó minőségű, de hipoallergén... Megszakad a szívem, hogy amikor eszek, akkor ott lebzsel a kis nyonyóm és annyira szeretne enni, de nem adhatok neki, mert kihányja a rendes kajákat.
Szárazból van neki kint allergénes, de néha adnék neki vmi hasonlót. -
Zé777
tag
válasz
Narxis #14312 üzenetére
A Real Nature konzervei 94-97% húst tartalmaznak. Próbáljátok ki ezeket, olyan illata van, hogy még te is megkívánod. Láttam, hogy a tápját adtátok, szerintem ezt is szeretné...
-
Nimrod
addikt
válasz
Narxis #14310 üzenetére
Allatorvostol kerj etvagyfokozot, paszta szokott lenni es eleg a kisebb kiszerelesben is. Trukkozni kell, nem biztos, hogy szeretni fogja. Mi peldaul a kedvenc szarazara tettuk, vagy aszpikos alutasakosba lett elkeverve.
Tapasztalatbol Whiskas-t nem vennek, draga is amugy. DM, Rossmann vagy Lidl sajat markas konzerv valt be nalunk, ezek valtogatva, hogy ne unjak meg. Melle fajta tap (Royal Maine Coon vagy Purizon, Purina One, stb.), de az legyen kint neki kb. egesz nap. Maine coon szereti beosztani es rajarogatni tobbszor is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Narxis #14301 üzenetére
Úgy van, ahogy Dhampir fórumtárs írja.
Minél éhesebb a macska, annál kevésbé válogat. Van az a pont, mikor már a húst sem eszi meg, annyira teli van a pocak. Szóval nem szükséges túlaggódni a dolgot, a lényeg, hogy legyen változatos amit eszik - még ha csak száraz tápon belül is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Narxis #14301 üzenetére
A macska válogat, ha megteheti. Mint sok esetben látni lehet, tanyai tartásban egyszerűbb az étkeztetése, a házi koszton kívül a többit kipótolja magának. Csak az alultáplált utcamacskák kajálnak meg mindent, de kényelmesebb körülmények között igényesebbekké válnak, ők sem hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest