Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Brandynew #6686 üzenetére
Még egy kis segítséget kérnék ezzel a cuccal kapcsolatban. Írja hogy 10 liter vízhez 2dl.
Hát szerintem kezdésnek veszek 2 litert, azt bekeverve meg tudom locsolni az összes fámat. Tegyük fel, jön a csoda, és rendbe jönnek a növények. De azt nem találom, hogy mennyi időnként kell megismételni a locsolást vele? -
bacsis
Közösségépítő
válasz Csabroncka #6680 üzenetére
Nyahh akkor ezt, meg az amalgeroll-t megpróbálom idén azt ha ezek sem segítenek, akkor itt már csak a piócás ember segíthet meg a földbemérés
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Szilágyi84 #6670 üzenetére
Színre/állagra teljesen átlagosnak mondanám, viszont elég hamar agyagossá válik, ha elkezdek leásni...
inf3rno! Tudsz adni támpontot, merre keressek olyan személyt aki beméri a földet?
lemmy71! Mint írtam, a műtrágya megszórása SEMMILYEN VÁLTOZÁST nem eredményezett... Előtte is sárga volt, utána is pont ugyanannyira... Annyi pozitívum mondjuk lett, hogy cserébe elég szépen elkezdtek nőni a fák. Annak ellenére hogy sárgák.... csak hát a sárgulás nem szűnt meg...[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Sajnos újra itt vagyok a korábbi problémámmal...
Egy kb 1,5 hónapja kértem tőletek tanácsot, hogy mit csináljak, sárgulnak a kertben a növényeim levelei.
Akkor azt javasoltátok, első körben Nitrogénes műtrágyát adjak a növényeknek. Nos... megtörtént. Nem volt változás. Elmentem gazda boltba, ahol azt javasolták, hogy kalcium hiányosak a növények, kalciumot kell nekik adni. Megtörtént. Még mindig nincs változás.
Mutatom:A képen 2 ribizli bokor látható. A sárga levelű tavaly lett ültetve. Míg a mögötte látható egészséges az idei, és úgy ültettem, hogy egy jó nagy gödröt ástam amit tele vágtam virágföldel/marha trágyával. szvsz úgy gondolom, az azért nem sárgul, mert nem a kert eredeti földjéből "táplálkozik
A gond az hogy ilyen durván sárgul a cseresznye és őszi barack fám/fáim.
A műtrágyákat a következőképp adagoltam: 2 marékkal odaszórtam a a ribizlibokor tövéhez/tövének környékére. A nagyobb fák 4-5 marékkal kaptak. Nem tudom, hogy ez így mennyire egészséges/kielégítő adagolás volt. Egy biztos. Jobb nem lett... Rosszabb sem...
Szóval esetleg tudnátok javasolni valamit, mivel próbálkozzak?
Korábban egy körte fával kezdődött az effajta sárgulás, az 3 év vergődés után kipusztult. Úgy gondolom, ha nem találok gyorsan megoldást a problémára, 1-2 év és kipusztulnak a mostani érintett fáim -
bacsis
Közösségépítő
válasz Szilágyi84 #6393 üzenetére
Tavaly még rendben volt a cseresznyefa ez a legidősebb, és igen, volt rajta a korábbi pár évben már... Idén is hozott termést... Nem tudom mi lesz belőle... A többi fa még kicsi azokon nem igazán volt még gyümölcs... Cserébe jó lassan fejlődtek...
Hát jó megpróbálok akkor ilyesmi műtrágyát azt hátha... -
bacsis
Közösségépítő
válasz Szilágyi84 #6389 üzenetére
Hááát.. van olyan fa ami 3 évesen elkezdte
Nem lehetséges hogy az egyik fa előbb, a másik fa később érte el a föld azon részét, (a gyökér) ami nem jó neki?! -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok! Segítsetek kicsit!
Azt tapasztaltam, hogy a gyümölcsfák levelei sárgászöld a megszokott méregzöldhöz képest.
Egy jó 10-15 évvel ezelőtt mikor kipusztultak a gyümölcsfák, akkor elkezdtük fokozatosan vissza telepíteni. Az az 1-2 fa ami már most elérte a 8-10 éves kort, s tavaly még szép zöld levelekkel büszkélkedhettek, idén sárgásabb/kisebb leveleket hajtott ki. Némely fiatalabb fánál is ezt tapasztalom.
Korábban már jártam itt a fórumban, és említettem, hogy nagyon rossz minőségű szerintem a föld... Elképzelhezető hogy a rossz föld miatt van ez?
Illetve lehet ezzel valamit tenni, hogy ne pusztuljanak el a fák 1-2 éven belül? -
bacsis
Közösségépítő
válasz inf3rno #5809 üzenetére
Szuper köszi!
Még egy kérdés... vannak 6-8 éves fáim... amik kb úgy néznek ki mintha 1 éve lettek volna ültetve Szóval ezekkel mit tudnék csinálni? Mindig rakok a tövükhöz minden évben fél marék műtrágyát... Háát... sztem ez kb arra jó, hogy el vegetáljanak van rá megoldás hogy kicsit jobban meginduljanak/össze szedjék magukat?
És akkor összegezve..Az új fáknak jó nagy gödör, alaposan alá marhatrágyázva, a földet is jó vastagon keverjem be marhatrágyával?! és akkor hátha?!
Nem tudom mennyire probléma, hogy egy fa van a kertben ami viszont rendben van... Egy bazi nagy mandula fa! Tele van mandulával, ami meg lehullik, nem igazán szoktam össze szedni... Illetve nem elég alaposan.. a feleségem már azt is felvetette, hogy a lehullott mandula mérgezi a földet... oké, de a lehullott manduláktól 6-8 méterre is alig vegetálnak a növények.. -
bacsis
Közösségépítő
válasz inf3rno #5801 üzenetére
Köszi ezt így megpróbálom!
...Na de ha elkezd majd nőni a gyökere, akkor "túl növi" az alátrágyázott részt és megint csak az agyagos rész marad a fának, nem? és akkor nem lehet megint az, hogy akkor megint kipusztul a fa?
Talajvizsgálat pontosan mit is takar?Brandynew
Hát, mikor felásom, túl sok giliszta tényleg nem nagyon van... Műtrágyán kívül marhatrágyát is szoktam beleforgatni a földbe, illetve palánta földet is forgatok bele... Ez hoz egy nagyon kevés látványos javulást, de még így is ott vagyok vele, hogy a borsó az nagyjából még elmegy és vállalható, de ilyen hogy répa, krumpli, cékla... hát mint a kisullyam, akkorák lesznek -
bacsis
Közösségépítő
Skaccok!
Van aki itt nagy kertész meg minden?
Van egy szép nagy kertem...
És vagy 10 éve xopok vele, és soha semmi nem lesz benne.. A fák frankón vegetálnak vagy visszafelé nőnek. A zöldségek.. hááát... kinő a kukorica 20 centire majd úgy marad...
Pedig locsolok meg műtrágyázok meg minden... Így látatlanban van valakinek valami tippje merrefele induljak el?
Ami fix, hogy amikor fát akarok ültetni, 30-40 centit leásva már agyagos a föld... nem tudom ez mennyire probléma illetve orvosolható-e? vagy szántsam be sóval az egészet?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest