Új hozzászólás Aktív témák

  • BornToBePuli

    aktív tag

    válasz Sinisi #9300 üzenetére

    Szia!

    Igen. Én most vagyok harmincegykét éves. Amikor 6-7 éves voltam, esetleg 10, akkor a piacon az asztalra kirakva árulták a másolt videokazettákat. Sőt petárdát is árulgatták a piacon. Persze nem kint az asztalon, de nem csináltam belőle ügyet. Sőt rugóskést, pillangókést, amiért manapság már lehet, hogy szólnának.

    Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy nem feltétlenül volt teljesen legális ami régen volt és nem teljesen legális ami most van.. Régen voltak biztos fekete kölcsönzők, de voltak biztos legálisak is. Szerintem a kutya sem foglalkozott velük. A technika fejlődött, már nem csak a Vico forgalmaz filmeket Magyarországon, ezért jobban odafigyel mindenki a saját árujára. Egy jogilag jobban szabályozott világban élünk, mint huszonéve. Meg persze, nem nagy kaland ma már egy filmet, játékot lemásolni.

    Viszont, ha tényleg kölcsönözni szeretnél, akkor szerintem fordulj a Sony-hoz, biztosan válaszolnak, hogy hogy lehet ezt megvalósítani.

    Egy kölcsönzésre értékesített termék jóval drágább, mint a 900 Ft-os teszkós DVD és biztos a forgalomtól függő vagy független díjat is kérne a jogtulajdonos. Persze, ha egyáltalán engedélyezné a bérbeadogatást. Én azt mondanám, hogy abszolút nulla eséllyel indulsz ilyen vállalkozással.

    BT.-zés? Gondolom letöltögetésre gondolsz. Technikailag szerintem nagyon nehezen megvalósítható, hogy egy ilyenben nyakon csípjenek egy-egy felhasználót, de biztos nem lehetetlen. Idő- és munkaigényes egy ilyen cselekmény felderítése.
    Sőt még szeptemberben voltam Budapesten kocsival és a keresztező forgalomra rádudáltam, hogy mit megy keresztbe, hiszen nekem van elsőbbségem. Persze fékeztem is, és nyilván nekem pirosom volt. Mellettem villamossínek, a túloldalon szemben a forgalomban rendőrautó. Mondta is, hogy baromvagymi vagyok, persze én is rájöttem, hogy hülyeséget csináltam, de mégsem jött utánam a rendőrautó, de a piroson átmentem. Azt, hogy most miért nem fordultak utánam és állítottak félre, arra már csak a rendőrök tudnának válaszolni.

    A szerzői jogok megsértése bűncselekményben a vagyoni hátrány okozása az eredmény. Az, hogy ez eredmény bűncselekménye vagy sem abban én inkább nem foglalok állást.
    Én az eredmény-bűncselekményre csak az emberölés példát tanultam meg. :D

    Read only felhasználó

Új hozzászólás Aktív témák