Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
-
stingy2
senior tag
válasz Predator2 #25596 üzenetére
Ha ilyen "súlyos" az ügy, inkább itt próbálkozz vmelyik topikban: Fórum – Jogi Fórum (jogiforum.hu). Ott ügyvédek, jogászok is vannak.
INTJ
-
ityam
senior tag
Előző hsz-em alapján belekibickedek lehet hogy rossz javaslattam, amin mégis elgondolkodhatsz:
Valószínűleg előlegszámlát fizetett az ügyfél, és a közhiedelem szerint az előleg visszajár(foglalóval ellentétben) meghiúsulás esetén. Azt nem tudom biztosan hogy a közhiedelem jól gondolja e, de lehet hogy rosszul. Én a helyedben utánaolvasnék ennek.
Alapvetően ha én lennék ilyen helyzetben nem adnám vissza az előleget. menjen perre az ember ha vissza akarja kapni. A pernél előadnám hogy a szerződést tudod teljesíteni amikor akarja az ügyfél, nem a te hibád hogy nem tudod teljesíteni az elvárt időben, de te kivársz arra hogy a partnered teljesítse ami kell a beüzemeléshez. Amint az kész te teljesíteni fogod a szerződést így előleget nem tudsz visszaadni, max határidőt eltolni, de ez nem a te sarad/nem a te hibád hanem a felperesé illetve neki egy tőled független másik partneréé.
Ha meg kekeckedik már szóban akkor írd meg neki hogy a tárolási költség a berendezésre 10K/hó mától, mert az ő érdekkörébe eső probléma miatt nem tudod teljesíteni a szerződést neked meg már egy jó ideje tárolni kell az eszközt úgyhogy mostantól 10k/hó. Aztán vagy kifizeti vagy lejön az előlegből amíg el nem fogy.[ Szerkesztve ]
-
ityam
senior tag
válasz Predator2 #25591 üzenetére
ugyancsak kibicként:
Rémlenek olyan hírek hogy akinek nincs szerződése és úgy lakik albérletben annak jobban lejt a lejtő maga fele mint akinek van szerződése.
Kirakni mint mondták elvben kirakhat, de ha nem teljesíted, akkor macerás lesz kiraknia téged jogi úton.
Előbb utóbb jogos hogy el kell jönni, de a 15 napot én elengedném a fülem mögött.
Adnék egy javaslatot hogy dobjon meg fél millával a költözéshez meg az új helyen fizetendő kaucióhoz és jobban fogsz iparkodni a kiköltözéssel mint amúgy tennéd.
megkérdezheted hogy hallott e olyan albérletlakókról, akik összeszarva és összehugyozva hagyják el a lakás minden pontját. Ha úgy alakul, akkor segítesz hallani ilyen emberekről első kézből, szóval vegyen vissza.Amit előttem már írtak. 35 év házasság után kicsi esélye van annak hogy a magántulajdon és a közös tulajdon a gyakorlatban elkülönüljön. Valszeg a legtöbb tulajdon ami apád nevén van az válás után 50%ban az anyudé lesz(ha nem számuljuk a rendkívüli esetet hogy van pl előnytelen házassági szerződés illetve általam nem látott körülmény).
Rövid válaszaim a kérdéseidre:
1: elválhat mert szíve joga. kitoloncolni kitoloncolhatja e erőszakkal abban nem vagyok biztos.Ha erőszakoskodik apud akkor mint korábban említette valaki távoltartási végzést érdemes lehet kérni és akkor apudnak kell távol lenni anyudtól ha sikerül megkapni.
2:Tegéd kilakolhathat a megfelelő jogi procedúrával ami tudomásom szerint tényleg macerás. Én ebben a helyzetben önkényes lakásfoglalónak ott lennék amíg tényleg nem jön meg a hivatalos kilakoltató.
3:Ez az igaz probléma ha rokkant nyugdíjas anyud. A rokkantnyugdíjat triviálisan privát számlára kell kérni.Lévén hogy valszeg nem tud hova menni az anyud, valszeg a lakásban kell maradni, amíg erőszakos nem lesz az apád és akkor távoltartásit kérni(telefonon anyudnál hangrögzítést én indítanék ha én lennék a szituban). Legyen erőszakosságra bizonyíték még ha nem is jogszerű a rögzítés.ki tudja mire lesz még jó.
ha nem akarod megvárni hogy erőszakos legyen apád az anyuddal akkor max befogadod a lakásba ami apádé. aztán kivártok mi lesz a jogi ügy vége.De persze kibicként lehet totál rosszak az ötleteim.
[ Szerkesztve ]
-
b4lukapitany
tag
válasz Predator2 #25591 üzenetére
1. Ha nem kötöttek házastársi vagyonjogi szerződést, akkor nagyon leegyszerűsítve: a legtöbb dolog, amit szereznek a közös vagyon része lesz. (pl. Apa keres havi 300at, anya 100at--> közösen van 400 ezer ft-juk, válás esetén 200-at kap mindenki) Nem értem, hogy a lakással mi a helyzet. Bérlitek valakitől írásbeli szerződés nélkül?
2. Gyanítom, hogy nem váltak még el. Ahhoz bontópert kell beadni a bíróságra, a bíróság megidézi a házastársakat, és meg kell állapodni a vagyonról, esetleg lakáshasználatról ilyenkor pl.
3. Ez is szóba jöhet:
4:29. § [A tartásra való jogosultság]
(1) A házassági életközösség megszűnése esetén házastársától, a házasság felbontása esetén volt házastársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani.
"Kicsit" több infó kéne, hogy normális választ lehessen adni a kérdésekre. Kié, ahol laktok? kinek van bármilyen jogviszony alapján joga ott tartózkodni? stb. stb. Ha gondolod írj üzenetet, aztán segítek kicsit képbe kerülni.
(egy jogász, ügyvédjelölt)[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz b4lukapitany #25607 üzenetére
Így igaz.
Ha a házasság alatt rokkant le, akkor simán kérhet tartásdijat az anyuka. -
titán
Jogi szempontból hogy néz ki ez az eset szerintetek?:
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint
20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát
a) * áru adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) * az árunak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
e) * olyan zárt csomagolású áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
A euronics az ellállási joggal kapcsolatos tájékoztatójában ezt írja:18. A zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok.
Namost az általa forgalmazott xy hajnyíró nem zárt csomagolású (bár én még nem is találkoztam ilyennel), tehát nem kell felvágni a lefóliázott csomagolást, mint egy orrszőrnyírónál például. Simán kinyitod és visszazárod, mint egy cipősdobozt. A vállalkozás szigorúbb feltételeket nem szabhat a törvényi rendelkezésnél, csakis kedvezőbbet.Ha jól értelmezem, akkor ezt a nem zárt csomagolású hajnyírót kötelesek visszavenni?
-
donbig
tag
Üdv! Hagyatéki eljárásban megjelölhető más örökösként,mint ami a törvényes öröklési rendből adódna?
Konkrétan: szántóföld 50%-a az én és a testvérem tulajdona. Másik fele édesapám nevén van, aki elhunyt. Hagyatéki keretében megoldható-e az, hogy az egész földterület a testvérem lányának nevére kerüljön?"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
amargo
addikt
válasz donbig #25612 üzenetére
Érdemes megkérdezni a hagyatékit lebonyolító jogászt. Nálunk kellett egy lemondó nyilatkozat, de mi egymás között testvérek voltunk.
Viszont, nálatok, ha a két testvér lemondott, akkor utána a jönnek talán az örökösök leszármazottai, tehát a testvéred lánya.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
asdf_
veterán
válasz Atomgeszi #25614 üzenetére
Nem értek hozzá, csak józan paraszti ész, a kérdezőét nem kétlépcsősen kéne? Ha a gyereknek ajándékozza, akkor azt tippelem, lenne ajándékozási illeték az ő része után, ha először a testvérének ajándékozná, majd a testvér egyben a 100%-ot a gyereknek, akkor meg nem, mert egyeneságbeli lesz végig a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Igazad van. Ezesetben lemond a saját részéről a testvér javára, majd a testvér az örökölt részt egyeneságon tovább ajándékozza a saját lányának.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
donbig
tag
válasz amargo #25613 üzenetére
és mindenkinek köszönöm, a lemondás jó ötletnek tűnik.
#25618Atomgeszi Így van, ahogy írod. Mivel egyelőre nem túl értékes terület, nekem pedig nincs gyermekem, azért gondoltam, hogy ezzel már nem kellene a jövőben foglalkozni, ez most a keresztlányaim nevére kerülne.[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Házat szeretnék vásárolni hitelre, de van a nevemen egy örökölt ingatlan 1/4 része.
Mi ebben az esetben a teendő, hogy a meglévő ingatlan egyáltalán ne legyen része semminek? Ajándékozzam el a másik két tulajdonos részére?[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
biker
nagyúr
válasz donbig #25619 üzenetére
azzal számolj, hogy ezzel bukjátok az egyszerűsített hagyatéki eljárást, ergo 4-6 hónap helyett lehet hogy 6-12 hónap lesz, és lesz tárgyalás is.
mert csak kakor lehetséges az egyszerűsített hagyatéki eljárás, ha mindenki a normál módon örököl, és senki nem fellebbezi meg. ahogy ilyen bekerül a képletbe, abban a pillanatban dobtátok az opciótElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
őstag
-
envagyok
veterán
Most nálam is felmerült egy kérdés.
Anyunak nagy területű a telke, ahol lakik, kb 5000nm
Abból kb 1500nm le van választva neki füvesítve, stb.
A hátsó rész az összes szomszédja telkével együtt használja egy helyi földműves, aki ott termeszt mindenfélét szívességi alapon.
Attól tartok, nehogy esetleg x év után elbirtokolja a területet.
Érdemes tenni valamit ez ügyben? -
titán
válasz envagyok #25624 üzenetére
Attól függ, mióta létezik a jelenség. Ha legalább 15 éve, akkor a telki szolgalmat már elbirtokolták, tehát jogosan használják a területet. Ez ellen már nincs mit tenni, az ingatlan nyilvántartásba is bejegyeztethető. Amennyiben nem telt még el ennyi idő, egyszerűen el kell zavarni őket onnan, megakadályozni, hogy tovább használják.
-
biker
nagyúr
válasz b4lukapitany #25623 üzenetére
"Semmi teendő nincs"
lol, amikor van a neveden mondjuk 5000m2 szántó, amire kapsz egy felszólítást, hogy gazos és vagy lekaszálod, vagy kényszerkaszálják, akkor megkérdezem ugyanezt ismét, ok?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
biker
nagyúr
Lehet rosszul tudom, de elbirtoklás akkor jön létre, ha a tulajdonos nem foglalkozik az ingatlannal/ingósággal, és a tudta nélkül valaki sajátjaként használja, gondozza.
Ha használatdba adom ingyen, az egy haszonbérleti szerződés amelyben a bérleti díj nulla forint, ebből nem lesz elbirtoklás.
Tudtommal elbirtoklásnál a lényeg, hogy bizonyíthatóan a tulajdonos nem törődik vele
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
őstag
-
biker
nagyúr
válasz envagyok #25630 üzenetére
a legbiztosabb, ha legalább évente gyakorolja a tulajdonosi jogokat, szerepet. pl ránéz az ingatlanra, rendben van-e, beszél a bérlővel, stb. akkor nem mondhatják, hogy le se ...ta
-
titán
Ez teljesen független ettől. Például ha a szomszéd szennyvízcsöve a telkeden keresztül fut és ezt te 15 évig eltűröd, onnantól fogva arra a részre szolgalmi joga keletkezik, tehát már nem szüntetheted meg az állapotot. Vagy ha a házak melletti csepegő nincs leválasztva, 15 év után már le sem választhatod, mert a szomszédnak szolgalmi joga lesz rá.
Ha nincs róla szerződés, hogy x ideig használhatja a területet a földműves, akkor így jártak.
-
-
-
titán
Nem, hacsak a szolgalmi joggal rendelkező le nem mond róla/bíróság meg nem szünteti a szolgalmi jogot. Ha az áramszolgáltató áthúz a telked felett egy vezetéket és bejegyzi a szolgalmi jogot, onnantól fogva alá és x méterre a vezetéktől nem építkezhetsz például. Igen, a saját földeden. Ahogy nem építkezhetsz olyan helyre sem, ahol például vízvezeték fut a földben és arra a részre szolgalmi joga van a szomszédnak.
[ Szerkesztve ]
-
Gabail
csendes tag
Ha már szóbakerült az elbirtoklas, a #24989 számú hozzászólásban lévő kérdésemre továbbra is várok tanácsot, hogyan bizonyithatom hogy sajatomkent haszalok egy önkormányzati telket immár 50 éve.
-
Sanyi.mTs
addikt
személy igazolvány változást hova kell majd lejelentenem? ami idáig eszembe jutott: bankomnál, nyugdíj pénztárnál és egészség pénztárnál. van még más is?
-
biker
nagyúr
üdv, társasház közös részen munkát végezni (kábelt csatornában vezetni) egyszerű többségi kérdés (közgyűlés), vagy ha egy lakó is ellenzi, akkor nem lehetséges?
Én úgy tudom többségi határozat alapján végezhetőElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #25641 üzenetére
Ahogy szép lassan szembe jönnek, emiatt nem szoktam külön köröket futni, amikor legközelebb kérik, akkor szokták lejavítani ezeket az egyes rendszerekben. A lakcímem 4 éve változott, most voltam a bankban pár dolgot intézni, elkérték a papírokat, nézték, hogy eltér, lejavították, ennyi. Egy igazolványszám változás még ennyire sem érdekes.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
Foglalóval kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Többször vettem már gépjárművet foglalóval, tisztában vagyok a menetével és a jogi következményeivel.Viszont múlt héten írtam egy foglalót, ahol én vagyok a vevő. Tegnap átnéztem jobban a szöveget, és hát meglepődtem, mert gyakorlatilag számomra előnytelen következményeket tartalmazott: ha én mint vevő állok el akkor természetesen bukom a foglalót. Ha viszont az eladó áll el aki egy kereskedő, akkor nem a duplája jár vissza, hanem a befizetett foglaló. Ezzel Ő gyakorlatilag kockázatot nem vállal. Megteheti? Vagy teljesen mindegy mit ír a szövegbe, a jogszabály egyértelműen kimondja a feltételeket, és ő saját javára azt nem módosíthatja?
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz Harcipocok84 #25646 üzenetére
atveteli elismervenyt irtatok az osszegrol? en nem vagyok jogasz, de sztem nem terhet el attol, hogy mint elado o duplan felel az osszegert.
de ott a masik oldal Te alairtad a szimplat...eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem keresd elő a törvényt, ami ezt szabályozza, ott világosan le van írva, hogy mit lehet és mit nem. Általában eltérés ettől csak a fogyasztó javára lehetséges. Ha ilyen szinten le van benne szabályozva, hogy duplája jár vissza, és ő szimplát ír a szerződésekbe, akkor a Békéltető testület megadja, illetve lehet feljelentést tenni a Fogyasztóvédelemnél, mert a kereskedő általános gyakorlata törvénysértő. De ehhez tényleg bele kell nézni a törvénybe, amire nekem most nincs időm.
Buliban hasznos! =]
-
herdsman12
őstag
Volt pár percem... PTK
1. A foglaló
6:185. § [Foglaló]
(1) A másik félnek fizetett pénzt akkor lehet foglalónak tekinteni, ha annak fizetésére a kötelezettségvállalás megerősítéseként kerül sor, és ez a rendeltetés a szerződésből egyértelműen kitűnik.
(2) Ha a szerződést teljesítik, a tartozás a foglaló összegével csökken. Ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár.
(3) A teljesítés meghiúsulásáért felelős fél az adott foglalót elveszti, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni.
(4) A foglaló elvesztése vagy kétszeres visszatérítése a szerződésszegés következményei alól nem mentesít. A kötbér és a kártérítés összege a foglaló összegével csökken.
(5) A túlzott mértékű foglaló összegét a kötelezett kérelmére a bíróság mérsékelheti. -
Harcipocok84
tag
válasz herdsman12 #25649 üzenetére
Köszi!
Magyarul nem térhet el a fogyasztó kárára...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest