Új hozzászólás Aktív témák

  • chopin42

    őstag

    Üdvözletem!
    Zenetanár vagyok, állami alkalmazás teljes munkaidőben egy állami zeneiskolában, és egy alapítványi foshalmaz iskolában 13 órában, azaz 50%-os munkaidőben. Azaz voltam.
    A következő "kedves" dolog történt velem a tegnapi napon: a félállásomban az orrom alá toltak egy papírt, hogy "felmondás közös megegyezéssel", vagy ÉN felmondok magamtól. Szóbeli indoklás: gazdasági helyzet, veszélyben a működés stb (a fenntartó kávézót épít).Ugye tegnap volt a tanév vége, nem akarnak nyárra fizetni egy petákot sem, a 13 gyerek meg mehet ahová akar.
    140k/hó-ról van szó. Az korrupt fos intézmény kb 50-60 tanárt alkalmaz, többségüket részmunkaidőben, 7-800 gyerek van, kb 50 telephelyen összesen.
    Nem akarják kifizetni a tanévre járó maradék pénzt, hanem július 17-ig kiadják a 30 napot szabadságnak, és aztán viszlát.
    A gondom: én EGYÁLTALÁN nem akartam felmondani, tehát a közös megegyezést semmi esetre sem szeretném aláírni. Amihez ragaszkodnék, hogy a júliusi és az augusztusi pénzemet megkapjam, szeptembertől meg bekaphatják.
    A szerződésem határozatlan idejű státuszos, tehát nem óraadó (volt). Még nincs meg a 2 év, 2021.11 hótól adták meg (előtte lenyúltak tőlem kb 120 rongyot, mert óraadóként alkalmaztak 12 gyerekkel, úgy, hogy 22 a teljes munkaidő már).
    Ha valaki lenne oly kedves, vázolná a lehetőségeim? Nekem most nagyon nem mindegy, hogy júliusban és augusztusban ÉS szeptemberben 420 ezer jön, vagy júliusban 150 maximum...Utólag jön a fizetés, azért kell a szeptemberi kifizetés is.
    Tipikus mocsok alapítványi hányadék, az összes ilyen, tele van és volt is jogsértésekkel, mindennek fül és szemtanúja, elszenvedője voltam. Csak a jogszerinti jussom kell.
    Köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

    Szakmai kérdések csak a fórumban...

Új hozzászólás Aktív témák