Új hozzászólás Aktív témák

  • BioNiCMaN

    addikt

    válasz #95590400 #2403 üzenetére

    Tudomásom szerint (imádom ezt a kifejezést, ennél már csak az emlékezetem szerint jobb :D ) van egy utasítás arra, hogy mit lehet ismeretlen tettes és mit lehet (kell) konkrét személy ellen elrendelni. Éppen a statisztikai csúsztatásokra találták ki, mivel ismét a felderítési mutató (bocs, ide kell a LOL :U ) a legfontosabb a világon...

    A többivel kb. egyetértek, de ettől még nem fog változni semmi. :(

    Engedelmeddel kiragadok egy kis részt. ;)

    de ahogy én látom, és javíts ki kérlek ha tévedek: ha nem adsz mintát, akkor megpisiltetnek gyanúsítottként, ha meg adsz, akkor gyanúsított leszel, mint drogfogyasztó. itt még mindig benne van a pakliban, h csak később leszel gyanúsított, később fogsz pisilni. kisebb az esélyed a pozitív mintára. persze tanúból pillanatok alatt lehet gyanúsított még helyben is.

    Szerintem ez nagyjából így történhetne. A később pedig kb. valóban pillanatokban lenne mérhető. Legfeljebb a kis negatív pisiddel - aminek megtartásáért úgy küzdöttél, teljesen indokolatlanul - megszüntetik a nyomozást a Be. 190. § (1) bek. a) pontja alapján... Egyszerűen nem érdemes (,hogy egészen stílusos legyek) széllel szemben pisilni. Felesleges, csak húzod az időt, amivel semmire sem mész, de legalább jó kedvre deríted az eljárót aki bizonyára szeretni fog ezért.

    A rendőrnek nem lesz jobb (értsd nem lesz több a fizetése, nem simogatják meg a buksiját, még szóbeli vállveregetést sem kap ) azért mert téged (ne vedd magadra) gyanúsítottként von eljárás alá. Valószínűleg csak egy púp vagy a hátára a többi 30-40 (vagy akár több) ügye mellé, amelyeket így vagy úgy de határidőre meg kell oldania...

    Annyi az egész, hogy neki az a munkája, amit kénytelen megcsinálni, mert különben az ő kis popsiját csinálják meg. Te csak egy vagy a sok megoldandó probléma közül. Szerintem alapvetően az a probléma, hogy az emberek többsége ellenségének tekinti a rendőrt, pedig nem feltétlenül az, sőt... Átmehetnénk egy másik topikba, mert úgy érzem elment más irányba a beszélgetés. ;)

    Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

Új hozzászólás Aktív témák