Új hozzászólás Aktív témák

  • envagyok

    veterán

    Sziasztok,
    Segítségre lenne szükségem.
    Jogilag tudom, hogy igazam van, csak nem tudom, hogyan, miképp lépjek tovább.
    Sajnos a régebben írt, óvodával kapcsolatos harcunk miatt jelenleg állásom sincs, mert nekem kell vigyáznom a kicsire, megzasroltak, hogy délben vigyem haza, emiatt anyagilag se tudnám finanszírozni, és az ügyvédek sem segítenek, mert önkormányzat ellen nem vállalnak munkát, mivel elveszítenék az önkormányzati megbízásokat.

    Szóval a probléma:
    Kis falunkban 5 éve árokfelújítási munkákat hajtottam végre, és a képen látható, jobbról balra haladva 2 utca vizét egy önkormányzati tulajdonban lévő úton vezetik le a legalsó utcába, ahol az én házam is van bekarikázva.
    Az a környék legmélyebb pontja.
    Szép is, jó is a terv, viszont annyi gond van, hogy a homokos önkormányzati úton sem árok, sem más vízelvezetés nincs, gyakorlatilag a homokra köpi ki az 50-es cső 2 utca összegyűjtött eső-, és utcára kivezetett vizét.
    A terv szerint ott is kellett volna árok/cső, de az nem készült el.
    Emiatt gyakorlatilag minden átlagosnál kicsit nagyobb esőnél lehordja az egész önkormányzati út felületét, az előttünk lévő árokba, teljesen eltömíti a beállók alatti átereszeket, majd miután eltűnik minden, utoljára körülbelül 20 köbméter homok és 100 köbméter víz úgy gondolta, bezúdul az udvarunkra, ahol kb 1m magasságban kis tó képződik, ami szépen lassan elszivárog, és ott marad 30-40 cm vastagon az iszap.
    Ez megtörtént 2021-ben, 2019-ben, és 2017-ben is.
    Ha szólunk mindig ígérget az önkormányzat, majd szól, hogy szuper, megoldották, többet nem lesz ilyen, majd mégis.

    Térkép:
    [kép]

    Pár kép, az egyiken az árok hűlt helye, a másikon az udvar/garázs:
    [kép] [kép]
    A második képen, ahol fű volt, ott most 20-30cm magasan agyag, és a bejárón is vastagon agyag volt, de az már ki lett termelve, ott vannak a kupacok a képen.

    Az lenne a kérdés, hogy miképp és hogyan tudnám rábírni az önkormányzatot, hogy valamit tegyen, hiszen tudatosan, mivel tudják hogy ez így nem jó kárt okoznak a tulajdonomban.
    Illetve milyen alapon, és hol lehetne bejelentést/feljelentést tenni vagy pert indítani?
    Szerintem itt több minden megáll, hiszen gyakrolatilag az ő tulajdonuk folyik be hozzánk iszapként, és tesz kárt.

    [ Szerkesztve ]

    Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

Új hozzászólás Aktív témák