Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz MaCS_70 #21005 üzenetére

    Kikapcsolható az, hogy a keresőmotorok megtaláljanak. Bejelentkezve a kereséssel látom magam, ha nem vagyok bejelentkezve akkor nem. Nagyon az én nevem sem gyakori, talán tíz találat van rá kb.
    Az edigitalnál tárolt adataimra keresve, a név, az emailcím és a szállítási, számlázási cím ami megvan nekik. Ezek alapján viszont nem vagyok megtalálható a FB-on, Instagramon sem. Twitteren sem.
    Így hogyan tudnám bizonyítani, ha rám ír valaki FB-on, hogy onnan vette az adataimat?
    Milyen alapon intézkedhet a hatóság így? Magam kb azért élnék panasszal, ha megkeresnének az ügyben. Mi van, ha az illetőre rákérdeznek az edigitalnál? Milyen adatokat kell kiadniuk az alkalmazottaikról? Tegyük fel, hogy van névegyezés, de az illetőnek köze sincs a FB-on üzenetet küldőhöz? Simán csinálhatok valaki nevében álprofilt és ráírhatok arra, akinél ez megengedett. Amúgy ez nagyjából olyan, mintha az utcán ráköszönnék valakire és megemlíteném neki, hogy csinosnak találtam.Mire ő rendőrt hívna. Mi lenne a vád? Nézéssel és beszéddel való visszaélés? Nem vagyunk Kínában. Még.
    Értem én, hogy a fiatal hölgyek nem a magamfajta vén kecskék miatt öltöznek föl szépen, de az utcán a magamfajta is megnézi őket, sőt akár bármelyik rossz szándékú egyén is. Nem áldozathibáztatás, de nem mindegy, hogy valaki így megy az utcára, vagy így. (ugyanaz a hölgy)
    Ennyi erővel kereshetek bárkit a FB-on és bejelentést teszek rá, hogy zaklatott.
    Ha az online térben akarok mozogni, de nem akarom, hogy ismeretlenek zaklassanak, akkor igyekszem a beállításaimat úgy alakítani, hogy ne tehessék. Amit nehéz kivédeni, az, hogy harmadik személyek valahol megosszák a nevem. Mondjuk anno még az iskoláim idején ilyesmi nem létezett, de a velem egyező neveket leginkább iskolai oldalakon találom a FB-on kívül.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák