Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
galoslac
tag
válasz fjudors #15398 üzenetére
A foglalóval megvette a belépőt egy buliba, ahová nem hívták meg, és nem is az ő partyja, csak elfelejtette, hogy van face&dress kontroll, amin csúnyán fennakadt.
Szerintem vagy nagyon akarja a telket csak nincs most 1/2 résznyi kp-ja, de valószínűsíti, hogy ameddig ezt elhúzza lesz. Rosszabbik esetként, csak simán le akarja rántani a kérdezőt.
Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
run4fun
tag
válasz LuckyL #15383 üzenetére
Beszéltünk szombaton és beleegyeztek az általam felajánlott 500e ft-os kártérítésre. Ma (vasárnap) felhívnak, hogy pontosan milyen részletben is tudják ezt törleszteni. Én próbáltam őket arra az irányba terelni, hogy egy összegben tudjuk és le onnantól le van a gond, de a költségvetésükbe így nem fér bele állítólag. Milyen papírt írjunk erről, hogy továbbra is hitelesen legyen megoldható a törlesztés? Van erre valami formanyomtatvány? Kell hitelesíteni?
Köszi ismét.
-
Danex
addikt
Üdv, olyan kérdésem lenne ingatlan birtokbaadással kapcsolatban, hogy vásároltam egy ingatlan, amin még volt jelzáloghitel.
Bankommal minden el is van intézve, már szerdán a számlámon volt a zárolt hitelem 2 részletben. (egyik a végtörlesztés az eladónak másik a maradék vételárrész)
Csütörtöki napon el is utalta a bankom az ő bankjának a hitel végtörlesztéséhez szükséges pénzt. De az eladónak ezután még a saját bankjánál papirokat kell intézni, azt eljuttatnia az én bankomhoz stb.
Ilyenkor mikortól számitódik a fizetést követő x napon belüli birtokbaadás?
Az én banki ügyintézőm úgy mondta, hogy a csütörtöki utalással már kezdődik. De a neten és a szerződés "paraszt" értelmezése alapján viszont csak onnantól, hogy a tulaj megkapta a már ráeső részét is (ennek feltétele ugye a papir amit a végtörlesztés után kap). -
őstag
-
asdf_
veterán
válasz LuckyL #15406 üzenetére
Na jo, de befosas, hogy 2019-ben meg mindig itt tartunk, hogy papiralapu szarokat lobogtatunk, hogy az allam lassa, hogy az allam mennyit fizetett ki neki, intezzek el egymas kozott az ugyfelet meg ne cseszegessek ilyen baromsaggal. Hogy ott tatunk, hogy mittomen, a kizarolag ugyfelkapus regisztracioval rendelkezve intezheto moso- hutugepcsere palyazaton beker tolem nevet, lakcimet, adokartyaszamot, es emelle szemelyi- es lakcimkartyat lefenykepezve/scannelve (ugyfelkapus azonositas utan b+ !!!!!!!!!), hogy europai egeszsegbiztositasi kartya igenylesehez -ugyfelkapun is intezheto- bekeri tolem a nevemet, a taj szamomat, az anyam nevet, a lakcimemet, a kisfaszomat, amikor annyi kene, hogy az ugyfelkapun belepek, rakok egy pipat, hogy sajat reszemre kerem, meg egy pipat hogy a lakcimemre, majd megnyomom az igenyles gombot, ehelyett toltotgessek ki abban a hulladekfos abevjava cuccban minden olyan adatot, amit tudnak rolam, es ami arra is keptelen, hogy amikor felul kitoltom az adataimat, es megnyomom, hogy magam reszere kerem, akkor az igenylo adatait atmasolja a jogosult adataihoz, es persze a lakcimemet sem masolja at, hogy igen, ugyanoda kerem, ahol lakom. Teljes mertekben megertem a felhaborodasat, mert el sem tudom mondani mennyire tele van a tokom az ilyenekkel nekem is. Es akkor abba mar bele sem megyek, hogy amikor lejar ez a kartya -mert haromevente megteszi-, akkor ahelyett, hogy -leven ugyfelkapun itneztem- kapnek egy mailt az ertesitesi tarhelyemre, hogy hellofigyuszevasz, nemsoka lejar, kersz-e ujat, es ha igen, klikelj ide, ott minden adatom elore kitoltve, es csak le kell klikkelni, hogy kerem, es semmi szart nem kell kitoltogetni, kulonosen nem ugy, hogy amig az igenylonel nev, anyja neve, szuletesi hely sorrendben kell kitolteni a mezoket, addig tiz centire tole a lap kozepen a jogosult adatainal mar nev, szuletesi hely, anyja neve sorrendben. Szoval a f*sz kivan az allami ugyintezessel, es szantsak be meg soval hintsek be az egeszet, amig egy ekkora szanalomhalom az egesz.
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet!
Szüleim lakását annak idején (25+ éve) úgy vették meg az önkormányzattól, hogy a két gyermek lett a tulajdonos, ők pedig a haszonélvezők. Azóta semmi gond nem volt ezzel a társasházi ügyekben, minden közös költség, közmű kimutatás, csekk stb. az ő nevükön van, ők fizetik. Közös költség ügyben volt 1-2 vitás ügy, akkor is ők jártak el a közös képviselőnél.
Most kitalálta a közös képviselő, hogy csak a tulajdonos járhat el a társasházi ügyekben, pl. közgyűlésen szavazás, állítása szerint a jogszabály változott ez ügyben. Egyébként ugyanerre hivatkozással pár hete (hónapja) nem a szüleim kapják meg az elszámolásokat, hanem testvéremnek küldi emailben, de én, a másik szintén tulajdonos nem, mégpedig azért, mert idézem: én nem jelentkeztem nála. Egy meghatalmazást követel, amiben mi, a tulajdonosok meghatalmazzuk a szüleinket, haszonélvezőket. Lehet, hogy van is ilyenünk még 25+ évről, de ha van és kell, akkor neki is van belőle.
A közös képviselő(nő) egyébként egy rosszindulatú, bunkó manipulatív barom, testvéremék is hozzá tartozó házban laknak, építőmérnök sógorom már számos ügyben összezördült vele, folyamatban van a leváltása is. Nyilván emiatt rendelkezik testvérem email címével is.
Kérdésem az, hogy tényleg igazat mond kivételesen? Valamint tehet-e közös képviselő ilyet, hogy önkényesen a két tulajdonos közül csak az egyiknek küld mindent, a másiknak nem?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
válasz LuckyL #15410 üzenetére
Egyelőre azért nem, mert még van idő a legközelebbi közgyűlésig. Szeretnénk tisztán látni a közös képviselő ezen újabb akcióját illetőleg. Nagyon sok van már a rovásán (itt és most pl. valószínűleg egy a házra kiteendő reklámmolinó ügye hozta elő belőle ezt, mert sejti, hogy a szüleim támogatják azokat a lakókat, akik ezt nem szeretnék).
A meghatalmazás nem oldja fel azt az ellentmondást, hogy önkényesen (azaz senki sem mondta neki, hogy a testvérem címére ezen lakás ügyében is küldhet bármit) csak az egyik tulajdonosnak küldi a hivatalos dolgokat, a másikról tudomást sem vesz.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
rgeorge
addikt
válasz LuckyL #15412 üzenetére
Szerintem elég egyszerűen tudna nekem bármit küldeni, pl. a szüleim címére... Kísérletet sem tett arra, hogy megtudja az elérhetőségemet.
Ez nem személyes sértettség. Szeretném tudni, igazat mond-e abban, hogy csak a tulajdonos szavazhat a közgyűlésen, illetve ha igen, akkor ez mindig is így volt-e, vagy történt ebben változás mostanában.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
rgeorge
addikt
Mi azt feltételezzük, hogy volt meghatalmazás, nyilván 25+ éve készült a vétellel egy időben, vagy utána valamikor, ezért nem olyan könnyű előkeresni. Ha nem volt, akkor milyen alapon küldött eddig (tehát mindig is) mindent a szüleimnek és miért nem kért meghatalmazást a közgyűlésen?
Azt nem értjük, hogy miért most merült fel ez a kérdés a közös képviselőnél, miért most gondolja úgy, hogy nincs ilyen meghatalmazás.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogyha megveszek egy 1500m2-es telket 9 millióért, lefeleztetem 2x 750m2-re, és az egyik felét eladom 4.5 millióért, akkor nekem az után hogyan kell adóznom?
Nem tudom befolyásol e valamit, de mind a két telekre építkezni fognak, és idén elkezdődne az építkezés.
Előre is köszönöm!
Üdv!
-
nagyúr
válasz szotyika77 #15418 üzenetére
HÉSz-t nézted, hogy a felezett telekméret megfelelő-e, vagy csak osztatlan közös lehet?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
herdsman12
őstag
Mi a normális menete a budapesti fizetés nélküli parkolás büntetésének?
A 15 napon túli pótdíjas csekk előtt van 0-15 napos pótdíjas is? -
energy4ever
addikt
Elvileg van valami 5db plusz szabadsag a foldfelszin alatt dolgozok reszere.
Akik pinceben dolgoznak munkaidejuk jelentos reszeben, azoknak is jar? -
Septum15
aktív tag
Sziasztok.
Érettségi mellett munkát vállaltam, de a körülmények miatt teljesen besokalltam és ma beadtam a felmondásomat. 17.-én dolgoztam először. Nem írtam még alá semmilyen munkaszerződést. Elvileg be vagyok jelentve állandóra. Így, hogy nem írtam alá semmit, így is vonatkozik rám a 30 nap felmondási idő? -
Fr0z3n
őstag
Sziasztok
Kérdésem lenne. Apám 7 éve elhunyt, se hagyatéki se semmi nem volt, mert hivatalosan semmije nem volt. Kapcsolatot se tartottuk, anno csak egy levelet kaptam ezzel kapcsolatban. Ennyi idő után jelentkezett a az otp factoring hogy én bizony fizessek nekik 121.000 ftot számla tartozás miatt. Csak egy sima levél bedobva a postaládába, ráadásul a régi címemre ahol 2 éve nem lakok. Hivatkoznak, hogy az örökségből fizessem ki. De örökség nem volt, és túl vagyunk az 5 éves elévülési időn. Gondolom ha elküldöm őket az anyjukba, akkor se tudnak behajtani semmit a fentebbi 2 ok miatt.
-
-
Septum15
aktív tag
válasz energy4ever #15424 üzenetére
Van valami pontos törvény, amire hivatkozhatok?
Ahogy utána olvastam minden cikk úgy kezdődik, hogy munkaszerződés. Nekem azt mondták már egy hete, de még nem írta alá a főnök és én sem, de nem sokára lesz. Ebben az esetben lényegében nem is létezik jogilag, igaz? Lényegében jogilag megtehetném azt, hogy holnap már be se megyek, de a ledolgozott napok után kérhetem a pénzt. Természetesen nem fogom őket így ott hagyni, normálisan megbeszélném holnap, de a jogi részekben nem vagyok biztos. -
senior tag
Sziasztok,
Ma áruhitelt akartam igényelni, de nem fogadták el a HR által adott munkáltatói igazolást. Határozott idejű szerződésem van, ami a szülésin lévő kolléganő visszatéréséig szól. Viszont dátum nincs megadva a szerződésben, így az igazolásra se tudták ráírni, hogy meddig szól a határozott idő. Nekem ez eléggé nagy ellentmondás, úgy hogy kicsit össze vagyok zavarodva. Hogy lehet egy szerződés határozott idejű konkrét dátum nélkül?
Holnap bemegyek a HR-re, de kíváncsi vagyok más véleményére is.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Septum15
aktív tag
válasz energy4ever #15431 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Ha azt mondják, hogy nem fizetnek. akkor mire tudnék hivatkozni, hogy az a fél hónapom ki legyen fizetve? -
mindkilla
tag
Sziasztok!
Van ra sansz, hogy repteri ugyekben (Kanadaba torteno beutazas megtagadasa mar Magyarorszagon, ezert felmerult koltsegek, etc) tudtok iranymutatast adni?
Ellenkezo esetben megkimelnek mindenkit a regenytol.
Koszi! -
mindkilla
tag
Minden okmányom rendben volt, eTA és útlevél is, illetve repjegy lefoglalva és kifizetve oda-vissza.
Utasfelvétel előtt ezeket már nézték "security" nyakbaakasztós reptéri alkalmazottak, és aki valamiért nem volt szimpatikus nekik, azt tovább faggatták.
Velem is végigmentek egy nyomtatványon, olyan kérdésekre kellett válaszolni, hogy kihez megyek, az ő címe, telefonszáma, foglalkozása, mennyi ideig maradok, mennyi pénz van nálam, stb.
Majd ezt a lapot a többi okmányommal együtt lefényképezték és telefonon elküldték némi komment kíséretében valakinek a bécsi nagykövetségre. Onnan bő egy óra múlva azt a választ kapták, hogy ezzel a géppel nem mehetek, és az eTA regisztrációmat is törölték.
Szóban még korábban elhangzott egy olyan kérdés is, hogy hogyan tudom megoldani, hogy munkától 4 hétig távol maradok. Erre azt válaszoltam, hogy a munkahelyváltásomat szándékosan úgy időzítettem, hogy beleférjen 4 hét kanadai vakáció, illetve utána néhány hét otthon a családdal. Hogy ezt hogyan továbbították az illetékesnek azt nem tudom, már ahhoz is hárman kellettek, hogy a "gyerekkori barátot" angolra fordítsák.
Az elutasítást egyáltalán nem indokolták meg (eleinte a meghívólevél hiányát emlegették), további információkért keressem az bécsi kanadai nagykövetséget. Ott automata válaszol, erőforráshiánnyal küzdenek, telefonokat nem fogadnak. Írjak emailt (megtörtént) ennek a feldolgozási ideje 10 munkanap.
-
athomi
veterán
Hello!
A társasházunk (két lépcsőházból áll) kezelője egy lakásszövetkezet. Ugyanezen lakásszövetkezethez tartozik még több társasház is. Mivel a lakásszövetkezet vezetőjével elégedetlenek vagyunk (saját zsebre dolgozik, arra a társasházra ahol a rokona lakik több pénzt költ, sok a vízlopás és nem tesz semmit, stb.), így azt szeretném megtudni hogy a mi társasházunk hogyan tud leválni?
-
herdsman12
őstag
válasz athomi #15436 üzenetére
A 2003. évi CXXXIII. törvény a társasházakról előírja "A szervezeti-működési szabályzat" megalkotását.
Abban kell lenni vmi idevonatkozó szabályzásnak, de a törvény:
28. § (1) A közgyűlés kizárólagos hatáskörében határoz:
d) a közös képviselőnek vagy az intézőbizottság elnökének és tagjainak, valamint a számvizsgáló bizottságnak a megválasztásáról, felmentéséről és díjazásáról;Ha már volt idén (legkésőbb május 31-ig kötelező), akkor a tulajdoni hányad 1/10-vel rendelkező tulajdonostársak összehívhatják.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz herdsman12 #15437 üzenetére
Ez a 1/10-vel rendelkező tulajdonostársak a társasházunkra vonatkozik, ami szeretne leválni, vagy a szövetkezethez tartozó összes társasházi tulajdonos 1/10-e?
Valamint a leváláshoz a közgyűlésen megjelentek többségi szavazata kell vagy a szövetkezethez tartozó összes társasházban lévő tulajdonosoknak a többsége?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
5 évvel ezelőtt kötöttem egy tanulmányi szerződést a céggel, olyan feltétellel, hogy az elvégzés után még 4 évet itt maradok, az iskola 2 évig tartott, havi 1-2 hét oktatással. Mostmár tudom, hogy nagy hiba volt, 6 év sok idő, de szerettem itt dolgozni meg szeretnék is ha nem változtak volna a dolgok.
Ha most felmondanék a cég a maradék 1 évre miket követelhet vissza tőlem? Semmi konkrétumot nem tartalmaz a szerződés, csak hogy itt kell maradni.
Arányosan követelheti vissza, vagy akár az egészet? Az oktatási napokra kapott fizetést, utiköltséget stb kérheti vissza? Mennyire állja meg a helyét, hogy a tanulmányi szerződés nem tartalmazza a képzés díját? Volt akinek azonnali hatállyal felmondtak a tanulmányi szerződés alatt és 2m feletti összeget követeltek tőle, majd egy ügyvéddel megjelenve 1m végkielégítést kapott... -
Spet
addikt
válasz flegga92 #15439 üzenetére
Maximalizálva van az évek száma amely maximum 5 év lehet.
Felmondás esetén cég hozzáállás/megegyezés kérdése inkább (fizettek-e helyetted, vettél-e ki tanulmányi szabadságot, stb.). És igen arányosan megfizettetheti veled a kieső munkaidőt.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
flegga92
senior tag
Ha jól értem akkor ez a maximum 5 év a tanulmányi szerződés aláírásától számít, a szerződés pedig "érvénytelen" a 2 év tanulmányi időszak + 3 év letelt a tanulmányok után, az pedig nem számít, hogy a szerződésben 2+4 év van írva?
Sajnos mostanában nagyon rááltak a tanulmányi szerződések behajtására. -
herdsman12
őstag
válasz athomi #15438 üzenetére
Természetesen csak a saját társasházatokra vonatkozik minden, de, ha komolyan gondoljátok, akkor feltétlenül olvassátok át a tv-t és a saját SZMSZ-t.
Célszerű jó nagy támogatottságot szerezni már a közgyűlés ősszehívására.
Felénk általában az eredeti időpont után 15 perccel van meghirdetve a következő közgyűlés (ha az SZMSZ másként nem rendelkezik), ez már a résztvevők számától függetlenül határozatképes és így lehet dönteni.
Figyelni kell, hogy szabályos legyen minden, mert, ha nem akarnak elengedni, akkor megtalálnak minden lehetőséget.
Az njt.hu oldalon frankón működik a jogszabálykereső, kötelező használni. -
Spet
addikt
válasz flegga92 #15441 üzenetére
Nem. Tanulmányi szerződésekbe az foglalják bele, hogy mennyit maradj miután elvégezted tanulmányaidat. (ezt írtad te is az eredeti hozzászólásba, hogy képzés teljesítése után milyen hosszú intervallumot határozott meg a cég, na ez az intervallum lehet maximum 5 év)
Eléggé amatőr dolog lenne egy cégtől, ha azt is beleszámolnák, amikor dolgoztál és tanultál is. (nálam képzési idő*2 időintervallumot határoztak meg, de közös megegyezés alapján elváltunk [ők sem követeltek/követelnek/fognak követelni semmit, én sem követeltem/követelek/fogokkövetelni semmit])
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
flegga92
senior tag
Igen, így világos, akkor sajnos van még 1 év.
Igen, nekem is van, hogy 2 év tanfolyam 4 év kötelezettség. Csak az a 2 év nem teli év és nem is teli tanév volt, hanem Szeptembertől-Júniusig havi 1-2 hét, a munkámat senki nem vállalta át hanem suli mellett és a maradék időben dolgoztam magam halálra.
Persze következő évben ugyan ez a tanfolyam 1 folyamatos tanévre redukálódott, akik akkor mentek a munkájukat megkaptam, és csak 2 év tanulmányi szerződést kaptak...
Mondjuk jó lett volna, ha tájékoztatnak, hogy milyen anyagi vonzata van ennek, ha tudom, hogy ennyibe kerül akkor inkább diplomát szereztem volna ennyi pénzből...[ Szerkesztve ]
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Ha internetes vásárlás esetén élek az elállási jogommal abban az esetben 14napos pénzvisszafizetés ideje mikortól indul?
Attól a naptól mikor elküldtem az elállási nyilatkozatot (06.01)vagy mi után a termék vissza érkezett a boltba?(06.03), GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
nagyúr
válasz PeTeR_33 #15445 üzenetére
Akkor indul, amikor az eladó/webshop tudomást szerez az elállási szándékról. Június 1-e szombat volt, tehát életszerűen az azt követő első munkanapon értesül a szándékodról.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Exodion
aktív tag
Sziasztok,
csak érdeklődök megint mert már kicsit kezd a szemem tikkelni. Korábban írtam hogy volt egy garis ügyintézésem március.21 -től, május.06 -ig kvázi nem történt semmi. Akkor érdeklődtem először, aztán kicsit gyorsítottak. Próbáltam Ptk6:159 4. bekezdés illetve 6:160 szerint áttérni más kellékszavatossági jogra, totál el lett utasítva, most ne menjünk bele. Felkerestem a HBM-i békéltető testületet érdeklődés szinten, hogy jogom lett volna-e ahhoz amit kértem, elvileg igen, de eljárást akartak indítani. Én ezt akkor nem kértem, 05.27-én visszakaptam a terméket, továbbra is hibásan . Illetve hát 2-ből 1hiba megoldásra került, a másik hibát nem ismerték el hibának hiába küldtem róla videók tömkelegét, beszéltem a gyártóval igen hiba küldjem vissza... Ismét érdeklődtem a békéltető testületnél, itt már nem is volt kérdés ismét kérjem a más kellékszavatossági jogot ha nem megy eljárás, nyomtatványokat kiküldték biztos ami biztos. Felkerestem a boltot megint, elmondtam a problémát átküldtem a videókat... ők nem látnak rendellenességet természetesen a kellékszavatossági igényem mintha le se írtam volna 2napig zéró válasz, illetve válasz azóta sincs semmire. Békéltető testületi eljárás megindítva, mivel már van másik videókártyám totál nem érdekel mihez kezdenek azzal amit visszaküldtem, de a mai napon kíváncsiságból rákerestem a gyártó RMA infójára gyári szám alapján és voala:
2019/06/05
Ügyfélszolgálatunk megkapta és feldolgozta az Ön szervízigényét. A szervíz a készülék beérkezésére vár.Oké... egyértelműen leírtam, hogy további javításokra illetve a termékre igényt nem tartok. A békéltető testületen keresztül egyértelmű visszatérítést kértem, de nekik sem reagáltak eddig semmire amennyire tudom abból az egy darab értesítőből amit kaptam. Egyességre hajlandó lennék, levásárlásban is noha adnék annak a bizonyos dolognak egy pofont lássuk be de azért én nyitott vagyok. Viszont ez így most mi? 3 év bolton keresztül érvényesíthető jótállásom van a termékre ez már 100% -ig biztos. És a terméket 03.21 -óta nem tudtam használni. A békéltető eljárás eltarthat 3 hónapig. Ha nem állnak kötélnek mit tudok még tenni? Mint mondtam vásároltam új terméket és nincs kedvem 400-at az ablakon kidobni . Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Buktam?
-
őstag
válasz Exodion #15447 üzenetére
közölted már hivatalosan, tértivevényes levélben a céggel, hogy elálltál a vásárlástól és kéred vissza a pénzed?
ha igen, akkor várd ki a békéltetői eljárást, ha pedig azt megnyered és akkor sem fizetnek, akkor polgári pert kell indítanicryptot minden termékemért elfogadom
-
Sirandrish
legenda
Heyho mindenkinek!
Lenne egy kis gondom a szomszédokkal, nem tudom jó helyen járok-e, de majd max elzavartok!
Egy 4 lakásos társasházban lakok az asszonkával, amivel nincs is gond. Mind a 4 lakáshoz jár 1-1 melléképület, ami lényegében az épülettől néhány méterre helyezkedik el. Mivel ezek tárolásra vannak kitalálva, így ezzel nem lenne probléma, igen ám, de a felettünk lakó , akinek pont a konyha ablakunk alatt van a melléképület része, ezt a tároló részt nyári konyhának csinálta meg és használja.A gond viszont nem is konkrétan ezzel lenne, hanem hogy ez a fent említett nyugdíjas házaspár kora nyártól, késő őszig lényegében itt él. Hajnaltól késő délutánig, estig itt vannak. Itt főznek, itt TV-znek, itt telefonálnak (kihangosítva persze), itt sütik a szalonnát esténként, gyakorlatilag a konyha ablakunktól ( a épület falától) 2 azaz kettő méterre, minden áldott nap! Egy egészségeset fingani sem tudunk még zárt ablak mellett sem, mert minden ki, és persze behallatszik. Én éppen elviselném, de az asszony nagyon szenved tőle.
Van ehhez nekik joguk? Tudunk mi ez ellen jogilag tenni, vagy van bármi lehetőségünk?
Természetesen a szép szón és a kérésen már 25 alkalommal túl vagyunk...nincsenek tekintettel senkire, és semmire!
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest