Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
Üdv!
Földhivatalnál hoztak 1 db határozatot az 1 db ingatlanommal kapcsolatban, mely arra irányul, hogy a tulajdoni lapom III. részében lévő 7 db különböző bejegyzést törlik.
Az én értelmezésem szerint mivel a földhivatal 1 db határozatot hozott 1 db ingatlannal kapcsolatosan, így az igazgatási szolgáltatási díj 6.600,-Ft.
A földhivatal viszont 7*6.600,-Ft, vagyis 46.200,-Ft igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezett, arra hivatkozva, hogy bár a bejegyzések mindegyike kártalanítás kizárására vonatkozik, azonban mégis mindegyik kártalanítási bejegyzés más-más vonatkozásban (lakóépület, melléképület, telek).Az 1996. évi LXXXV. törvényben az alábbi - azt hiszem ide vágó - paragrafust találtam.
"32/D. §65 Ha az ingatlanügyi hatóságnál ugyanazon ingatlanra vonatkozóan a kérelmező többféle, egymástól különböző típusú jog vagy tény keletkezésének, módosulásának vagy megszüntetésének a bejegyzését, feljegyzését, vagy a bejegyzett ilyen jog vagy feljegyzett ilyen tény törlését egy eljárásban kéri, a díjat csak egyszer, a legmagasabb díjtételnek megfelelő összegben kell megfizetni."Segítene értelmezni valaki, mit is jelent ez pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Mr.Csizmás #6649 üzenetére
elég durva lenne, ha címhez tartoznának a tartozások
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Van egy beépítetlen ingatlan, melyre csak 1 db lakóház építhető. Az ingatlannak 3 tulajdonosa van egyenlő tulajdoni hányadokkal (mindenkinek 1/3 tulajdoni hányada).
Kérdéseim az alábbiak.
1. Beépíthető e bármelyik tulajdonos által lakóházzal az ingatlan (úgy, hogy a másik kettő nem járul hozzá)?
(Én úgy gondolom nem, hiszen a másik két tulajdonos érdeke ezáltal súlyosan sérül, mivel ők már nem építhetnek az ingatlanra.)
2. Eladhatja e bármelyik tulajdonostárs a másik kettő tudtán kívül a tulajdoni hányadát anélkül, hogy felkeresné őket, hogy kívánnak e élni elővásárlási jogukkal?[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz MaCS_70 #6656 üzenetére
Ha kijátszás pontosan mit takar? Bejegyzik az új tulajdonostársat a tulajdoni lapra és az onnantól már támadhatatlan vagy ha észreveszem, hogy a tulajdoni viszonyokban változás történt anélkül, hogy nekem lehetőséget adtak volna az elővásárlási jogom gyakorlására, akkor azt még utólag megtámadhatom?
-
athomi
veterán
válasz MaCS_70 #6659 üzenetére
Értem. De ha csak egyszerű adás-vételről van szó kp-ra, akkor mindenféleképpen nyilatkoztatni kell az elővásárlási jogukról a másik két tulajdonostársat?
Kell e a tulajdoni jog bejegyzésénél bizonyítani, hogy a tulajdonostársak lemondtak elővásárlási jogukról?[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz MaCS_70 #6667 üzenetére
Nagyon köszönöm, erre voltam kíváncsi. Igen, a bizonyítás buta kérdés volt részemről, hisz tudom, hogy nyilatkozatot nem muszáj tennem. Maximum gyorsíthatom az adás-vételt egy gyors lemondó nyilatkozattal.
Még egy olyannal megcsavarnám, hogy tegyük fel nem nyilatkozok, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy lemondtam elővásárlási jogomról. Ezután megegyezhetnek a felek eltérő feltételekkel is, teszem azt kevesebb összegben a korábbiakhoz képest, mint amennyit velem megismertettek, vagy ez újabb árajánlatnak minősül és ez esetben szükséges az újbóli nyilatkozatkérésem?
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Hello!
A társasházunk (két lépcsőházból áll) kezelője egy lakásszövetkezet. Ugyanezen lakásszövetkezethez tartozik még több társasház is. Mivel a lakásszövetkezet vezetőjével elégedetlenek vagyunk (saját zsebre dolgozik, arra a társasházra ahol a rokona lakik több pénzt költ, sok a vízlopás és nem tesz semmit, stb.), így azt szeretném megtudni hogy a mi társasházunk hogyan tud leválni?
-
athomi
veterán
válasz herdsman12 #15437 üzenetére
Ez a 1/10-vel rendelkező tulajdonostársak a társasházunkra vonatkozik, ami szeretne leválni, vagy a szövetkezethez tartozó összes társasházi tulajdonos 1/10-e?
Valamint a leváláshoz a közgyűlésen megjelentek többségi szavazata kell vagy a szövetkezethez tartozó összes társasházban lévő tulajdonosoknak a többsége?
-
athomi
veterán
válasz Sirandrish #15450 üzenetére
Én a helyi építéshatóságnál is biztosan felnyomnám őket. Leírnék mindent, hogy a melléképületet nem rendeltetésének megfelelően használják, szabálytalanul átalakították, huzamos ideig történő tartózkodásra használják. Csinálj fényképeket is, több napról is.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Hello!
Egy használt gépjármű a tulajdonomba került 2018. évben. Ki akartam kérni a gépjárműre vonatkozó 2018. előtti szervizelőzményeket a márkaszervizből, de a szerviz szerint azok a korábbi tulajdonos személyes adatainak számítanak, így a kiadását erre hivatkozva megtagadták. Ez így tényleg megállja a helyét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Hardcore café
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest