Hirdetés
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- GTA V
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- PS Vita / PlayStation TV
- The Division 2 - Jövő hónapban jön a Battle for Brooklyn DLC
- Old Skies teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rail
csendes tag
Sziasztok!
Én le tudtam tölteni csak a telepités végén nem tudta telepiteni a gép pedig elég mb hely volt.
-
Kazimír
őstag
válasz
fittipaldi19 #948 üzenetére
A hiba biztosan nem a te készülékedben van, így újratelepítésre semmi szükség.
Az activity-k a hibásak. Általában ezt a hibaüzenetet akkor kapja az ember, ha1. az act elkészítése után még kívülről (tehát nem az activity editorban) módosít valamit rajta. Mondjuk kicserél pár consistot, megváltoztat egy mozdonyt vagy hasonló dolgot művel.
2. a menetrend nem stimmel valamiért.
Ez utóbbira gyanakodj inkább, és először az act editorban nézd meg, hogy az indulási-, érkezési időkkel és általában a menetrenddel minden rendben van-e.Mellesleg, sokszor e hibaüzenettel is lejátszható az adott feladat.
-
fittipaldi19
tag
Hali! Kihaltunk! Lenne egy olyan kérdésem,hogy mit csináljunk akkor,ha ezt irja ki az MSTS: a5-612-2 járat dátuma korábbi,kérem mentse újra az activity editorban! Ezt még 6 másik act-tal is eljátssza,és ez újratelepítés után már jött is egyből belépéskor.Most elég,ha megnyitom az act editorban,és piszkálás nélkül újramentem,vagy mi van?Már nem merek megint elbabrálni semmit,mert megint odalesz minden,szokásához hűen.....!Köszi a válaszokat előre is.
-
fittipaldi19
tag
válasz
controlman #946 üzenetére
Köszi a tanácsot,de xp-service pack3 alatt fut a játék,és direkt figyeltem telepítgetéskor,hogy semmit ne rakjon a C:meghajtóra,-nálam ugyanis a D:-re van feltéve.Ezt már egyszer megszívtam ugyanis.Memória "erőszak"is van a "mem:1024-es csellel,úgyhogy.....!De különben már azóta jó lett,-talán.Na ezt figyeljétek:2-szer telepítettem fel,teljesen a nulláról az egész játékot,mondani sem kell-elsőre teljes felfordulás,káosz,pedig minden az "előírás"szerint zajlott.Már psychiátriai eset lettem lassan mire megint reinstall kellett! Na-gondoltam,kész-én itt befejeztem...De-aztán idegből még utóljára felnyomtam újra-és- láss CSODÁT JÓ LETT MINDEN! Hibaüzi nélkül megy megint.Most akkor mi van? Erre még a jó öreg Billy (Gates) bátyó sem igen tudna hozzá köpni semmit. Valahová csinálni kellene most róla egy klónt,amíg működik,ha megint elpiszkálok valamit,ne kelljen reinstall a nulláról,de nincs ekkora pendrive-om! (Kb-5-giga).
-
controlman
csendes tag
válasz
fittipaldi19 #943 üzenetére
Látom win7-esed van.
1. Állítsd be az train.exe file kompatibilitását xp-re.
2. Figyelj oda nagyon a telepítési útvonalra, ha 64 bites rendszert használsz, mert két program files mappa van a c meghajtón. A sima program files-be rakja a 64 bites progikat, a program files(x86)-ba pedig a 32 biteseket. Sajna a régi telepítők ezt nem nagyon tudják. Nézd át mind a kettőt. De ha teheted akkor térj vissza az xp-re. -
mdani01
aktív tag
Sziasztok!!
Segítségeteket szeretném kérni abban h ha megnyitom a MSTS Editors & Tools t és rámegyek a a megnyitás gombra akk nem csinál semmit, már újra tettem a játékot és semmi ugyanezt csinálja.
Mi lehet a baj???Köszi a választ előre is.
-
BUMBI07
csendes tag
válasz
fittipaldi19 #943 üzenetére
Hát igen ,sajnos ez igy szokott lenni.Ha új act-ot tesz fel az ember 80%-ék hogy hiányolni fog valamit.És ha nagynehezen 1-2 óra után minden vonat,mozdony,vagon a helyén van még mindig nagy az esély hogy ujabb meglepi jön elő pl:"a járat érvénytelen peront használ!Mindkét sinrész érvénytelen!stb.."
Meglátásom szerint kicsit mazochista-nak kell lenni ehhez a játékhoz mert sok szivással jár,
meg kellenek hozzá idegek.De ha sikerül és minden megy igazán jó élményt és jó játékot kapunk cserébe.Ennyit el kell viselni mert ha összehasonlitjuk a többi vonatos szimulátoros játékkal ahol minden kiegészitő fizetős,akkor még mindig jobb ez.
Esetleg tudnám ajánlani a train simulator hungary-t az egyik torrentes oldalon.
Én azt tettem rá a feltelepitett játékra,abban sokminden benne van és müködik.
Már csak az ujabb dolgokkal kell kiegésziteni,bár az sem kis mennyiség de az alapok benne vannak. -
fittipaldi19
tag
Sziasztok szakértők.Tudnátok-e egy kis jótanáccsal ellátni engem,mert már felettébb idegesítő ami történt az MSTS-sel.Szóval eddig működött minden hibaüzi nélkül,csak egyszer egy activityt akartam bemásolni,-na itt kezdődtek a gondok.Hiányolt egy csomó FLIRT-hangot,vagonhangot,stb-t pedig ezek fenn voltak, -na mindegy gondoltam leszedem az act-ot,hátha jó lesz!Egy frászt lett jó,még gányabb lett minden,kilépett,Train-exe hibát észlelt,leáll,dumával,úgyhogy teljes REINSTALL.Igen-ám,de! -Mindent ugyanúgy visszatelepitve,mint működőképessége idején - az Alföld 5.3.1-es pályánál az Activitybe való belépésnél,betöltéskor ez a kedves üzi tolja magát a pofámba: A vasút inicializálása sikertelen! -Ennyi,és semmi igen-nem csak egy oké gomb,aztán ezt lenyomva kidob a win-7-be.Pedig már volt bin 1.8....-as újratelepítés,teljes pálya ujratelepítés,xtracks 3.20 ujratelepítés,és semmi változás! Ugyan kedves szakértők,mondjátok már el,mit basztam így el,hogy ez van.Ja,és ha megint fullra újratelepíteném,mi rá a garancia,hogy megint ugyanolyan fos lesz,mint most,vagy jó lesz? Pedig mindent ugyanúgy csináltam,mint mikor jó volt,erre nesze neked,Szívjál! Előre is köszi a segíteni akarást!
-
Újabb rekord született, 1071 km/h lett a végsebessége!
Írtam másik fórumban valamit: "Túlságosan gyenge volt a vonóerő, pl. 30 Halbi kocsikkal kb. 100 km/h-ig tud gyorsítani, ennél többet nem tud! WTF?! Hát nekikezdtem a négyszeres vonóerő növelésére is.
Persze kíváncsiságból, kiderült hogy megváltozott az irányváltó és menetszabályzó logikája a megnövelt vonóerő miatt! Kis híján agyrémet kaptam, de sikerült optimális százalékot választottam többszöri, kísérleti tekergetések után, az egyik 10%, a másik pedig 20% lett, különben a megszokottnál túl sok gőznyomástól "fékezni" kezdenek a dugattyúk, hogy na megállj csak és ez így nincs rendben!
Végül 1071 km/h lett a végsebessége, már nem többet mutat és itt megállt a virtuális és legfelső fizikai határ.
) Azt jelenti hogy nincs lehetlen a valós világban is, csak meg lehet csinálni másképpen. Persze nem a vasúton..."
-
fittipaldi19
tag
Sziasztok vasutasok.Az lenne a problémám,hogy az Alföld 5-nél lévő actokba be sem tudok újabban lépni, mert ezt kapom:A vasut inicializálása sikertelen. Valami ötlet,esetleg.Pedig eddig ment rendesen,míg egyszer újra nem kellett telepiteni az egészet.Minden ugyanúgy ment vissza most meg ezt dobálja...!Help!
-
controlman
csendes tag
Pl. a zrf_m41_cab.sms file. A conbuilder file keresője nagyon hisztis az acthu csomagokra.
De hála a rengeteg szabadidőmnek már megoldottam a problémát. Lejavítottam az acthu csomagokat, és a MÁV hangokat. Ha kell valakinek szívesen közzéteszem, csak felületem nincs hozzá. Ebben kérném a segítségeteket.Más: Bdt 400-as sorozat jobb oldali kabin nézetem, a 100-as sorozaté. Van e valakinek helyes fotója róla, vagy esetleg rendes bdt_uj_right.ace file-ja. (Éjszakai is.)
Köszi.
-
-
-
válasz
controlman #936 üzenetére
Nem hiányos az Acthu_dizel, megtudhatnám melyik mozdony vagy motorkocsi követel ilyen hülyeségeket?
Megnéztem az enyémen, nincs ilyenek a fájlok.
-
controlman
csendes tag
Sziasztok!
Acthu_dizel, sound mappából hiányolok pár wav file-t.
m62_airb_ind2.wav
m62_airb_ind3.wav
m41_power_cruise1.wav
m41_airb_auto3.wav
m41_airb_auto2.wav
m41_airb_auto1.wav
m41_airb_ind1.wav
m41_horn1.wavValaki tud segíteni miből alkossam meg?
Köszi előre is.
-
-
-
Jadro
veterán
válasz
szuperbazs #926 üzenetére
A pályának - ha minden fel van telepítve rendesen - nem szabadna hibaüzenetekkel indulnia. A Kaposvár-Somogyszob szakasz simán járható minden hibaüzenet nélkül, csak ugye üres még a terep.
-
válasz
fittipaldi19 #930 üzenetére
Igen az a pánik nagyon különös volt, borzasztó volt először...
Alig volt időm rágondolkozni, hogy mit tegyek néhány másodpercen belül, legegyszerűbb a vészgomb megnyomása volt, de az öreg M63 nem bírja az ekkora vészfék erőtől, hogy máris lerobbant vagyis nem gurul többé.
Nagyon érdekes dolgok vannak benne, pl. sorompó előtt éppen vesztegel a harci lánctalpas tank jármű, ilyenkor 120 km/h sebességgel száguldoztam és az egész olyan szempillantás volt, hogy micsoda, mi volt ez az izé...
Hát igen, a fékút az nagyon hosszú...
Például 300km/h (inkább 290 km/h) -ról nullára lefékezni kb. 3-5 km fékúton belül képtelenség. De éjszakán ilyen gyorsan vonatozni az is veszélyes, teljesen beszükül a látótér.
-
lóvasutas
csendes tag
válasz
fittipaldi19 #930 üzenetére
Szia. Találkoztam már én is ilyen vonaton átsétáló "David Copperfieldel"
Tehén is akadt már az utamba.
Sztem nem rossz,valósagos dolgok ezek. -
fittipaldi19
tag
Szép estét vasutasok!Gondoltam megosztom veletek eme érdekes észrevételemet. Nektek is volt már olyan "megsemmisítő" élményetek például az alföld 5 pályán haladva egyszer csak a vasút-közút kereszteződésben- meglepetésszerűen berongyol elétek egy-egy busz,kamion,személyautó,stb...?Persze kb 10 méter van,nem mintha 50 méteren meg tudnál állni...De szinte visszaadja azt a pánikot, amit élőben át kell élni egy mozdonyvezetőnek ilyen esetekben...Először még rendesen megijedtem,hogy na,most kezdhetem előlről az actot,de szerencsére csak átsiklik a két jármű textúrája egymáson.Élőben is lehetne ennyi egy vonatbaleset-akkor senki nem sérülne meg...Na jó,ez persze lehetetlen,meg baromság is,de hát...Ja,és ezek általában a sorompó kar nélküli átjárókban "kamikázéznak"!Volt már nyílt pályán tehén,a nyugatiban futó ember is akikből fasírt lett.
Amúgy nagyon jó az alföld 5.3.1. Gratulálok a készítőknek,és segítőiknek!
-
Kazimír
őstag
válasz
szuperbazs #926 üzenetére
Ha Jadro megengedi, hogy reklámozzam egy kicsit: [link]
Ugyanis szívem csücske a pálya, bár a "hazai föld" nekem is Kaposvár-Somogyszob lenne..Hogy a kérdésedre válaszoljak:
Teljesen kiépítve a pálya egyelőre csak Dombóvár-Pécs-Villány-Magyarbóly között van. A többi helyen - ahogy mondtad - egyelőre csak a síneket húzták ki. -
szuperbazs
tag
Jó estét!(: Egy kérdésem lenne: Valaki tud Kaposvár-Somogyszob szakaszról? A ddu pályában megpróbáltam betölteni, de egy csomó shape data hibát talált. Elindult a szimulátor, de csak a lefektetett sínszakasz és domborzat jelent meg. Másnál is így van?
-
Kazimír
őstag
Egy külföldi fórumon olvastam, hogy más is szenved a problémával, melyet gyaníthatóan a BIN patch dialog.dll file-ja okoz.
Ezért ezt az egy dll-t kell felülírni egy korábbi verzióéval. [link] -
Kazimír
őstag
Igen, minden pályán.
Viszont máshonnan letöltött és bemásolt, action eventeket is tartalmazó activityket enged szerkeszteni.
Tehát, ha kapnék valakitől egy üres activityt (D-Balaton és/vagy D-Dunántúl), egy jó csomó fel-lekapcsolásra szóló action eventtel (hogy is olvastam magyarul? Körülményre aktivizálódó hatás.), akkor szerintem sikerülne összehoznom végre a hőn áhított dombóvári, vagy székesfehérvári kocsirendezést. (Más pályákról sajnos lehetetlen importálni ilyen feladatsorokat, pedig akkor már megoldottam volna úgy..)Persze nincs kizárva, hogy teljesen rosszul tudom, képzelem az act szerkesztés menetét..
-
-
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Továbbra is fennáll ez a problémám.
Itt a kép hozzá, hogy a segítő szándékúak tudják miről beszéltem:
Előre is köszönök minden tanácsot, ötletet!
-
msts fan
tag
Most már megy a Bzmot.
EZER KÖSZ !!!!!!!
-
msts fan
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám.Szereztem új Bzmotokat és amikor a vonattal mennék akkor a betöltésközben megszakad a játék és ezt írja ki:Hiba történt!A train-database olvasása sikertelen.
Fájl:Trains\Trainset\Mav_Bzmot317\Mav_Bzmot317.eng
ezekből kettő jön fel,utána kidob a játékból.
HA TUDTOK,SEGÍTSETEK
előre is kösz! -
-
lóvasutas
csendes tag
Sziasztok.
Használható V63 027est hol tudok letölteni?
Vagy esetleg msn tömöritve valaki eltudja küldeni? -
CSMG
csendes tag
Sziasztok! Végülis megoldódott a probléma, mert már hibaüzenetet sem kapok
Még egy kérdésem lenne. A MÁV Gyorsvonati kocsik-at (deluxe) honnan tudnám letölteni? Kellene pár act-hoz. Köszi szépen előre is
-
Jadro
veterán
Felesleges feljebb menni, ez is sok. A módszeri inkább ott érdekes, ahol kevés a memória alapból. Emellett számít a videokártyán lévő memória mennyiség is, erre viszont nincs ilyen "hack". Itt a modellezőknek kell minél jobban elkészíteni az objektumok textúráit.
Nekem csak 256 megás a videokártyám és nem szokott gondom lenni.
-
Kiderült hogy az általa keresett routes\Alfold_5\textures\night\DDu_va_Godisa.ace nem található, ehelyette van ilyen DDu_va_Godisa2.ace, így lemásoltam DDu_va_Godisa.ace-re. Nem lépett ki, végigjátszottam és jó lett.
(#903) CSMG: Szívesen, képzeld el hogy most játszottam és végigvezettem és nem lépett ki!
Gondolom a w7 winupdate-nek is köszönhetően valószínűleg ezt is kijavította...
Most ugyanolyan mem opció mellett teszteltem, felesleges erőltetni, de lehet tesztelgetni akár 5GB-val is.
-
CSMG
csendes tag
Köszönöm szépen Bolic! Azt hiszem egy cipőben járunk! Hibaüzenetet kapok, de már legalább nem fagy ki a játék aminek felettéb örülök!
Nekem is 6 giga memóm van és egyszerűen értetlenül állok a hirtelen kilépések elött. Simán fut a játék full grafikával, majd hirtelen kilép, no de legalább már ez is megoldódott részben. Viszont lenne még egy kérdésem. elvileg a DDu leírásban az szerepel hogy maximum a fizikai memória fele. Szerinted ha még egy kis plusz memóval megspékelem a törétnetet abból nem lesz gond? Marad 1-2 giga a windowsnak meg néhány alkalmazásnak. Neked vagy nektek mi a véleménye(tek)d erről? Vagy van már valami tapasztalat?
-
válasz
szuperbazs #899 üzenetére
Sajnos hibát talált, le is töröltem azonnal. Hiszen nem érek rá egész napon vele foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest