Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz CactuS #94097 üzenetére

    - 1 -
    Korábban AiMesh-ben mentek az Asus router-ek vagy sem? Ha nem akkor érdemes lenne rápróbálni egy AiMesh-be kötött eszköz párra.
    Elsődleges eszköznek egy AX58U vagy TUF-AX5400 vagy magasabb verzió számú eszköz lenne az ajánlott, másodlagosnak egy AX55 vagy jobb képességű.
    A gigabit feletti tudású eszközök drágák, 100k alatt nincsen ilyen.

    Szóval nézegettem Synology routereket (a DSM nekem bejött), TP-Link deco cuccokat is, de fogalmam sincs mi lenne a jó út.
    Synology router-t most nem érdemes venni mert még csak AC-es típus érhető el belőle, azonos áron már AX-es eszköz kapható.
    TP-Link Deco korlátozottabb mint az Asus AiMesh megoldása.

    - 2 -
    Itt is elgondolkoztam, hogy egy ubiquiti UniFi USG és esetleg +1 optimálisabban elhelyezett AP segítene-e a dolgokon (jelerősség az eszközöknél -49 dbm és -80 között van, de nem találtam összefüggést a droppok és a jelerősség között).
    Ide mindenképpen ajánlottabb lenne egy ilyen szintű eszköz beszerzése, wifi tekintetében inkább több AP-t kellene használni.

    Felmerült az is bennem, hogy itt is kukázom az ubiquiti-t és teszek egy próbát a Decoval, bár a TP-link nem a szívem csücske (Asus router előtt volt belőle pár).
    Deco-t semmiképpen sem, ha már TP-Link akkor inkább Omada rendszer legyen, router és AP tekintetében is. Természetesen használsz más router-t is mellé de érdemes lenne azonos termék vonalról eszközöket választani.
    Természetesen itt is szóba jöhet az Asus AiMesh rendszer használata.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák