-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alpihun
senior tag
Az asha 302-t vettem meg végül. Féltem az apró qwerty-től, de nagyon jól tudom használni. Olyan hangosan szól mint egy gőzmozdony és tisztán is. Szobában fél hangerő is bőven sok. Maxon meg már ordííííít. Mindenkinek ajánlom aki nem vágyik érintésérzékeny képernyőre és nagy okosságokra. Nem tudok sokat, de azt tökéletesen.
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
Az asha 302-ről valakinek véleménye van? Topikjában is feltettem a kérdést, de Rátok is kíváncsi vagyok.
Sms, telefonálás, zene. Csupán erre a három dologra használnám, és pont ez a három erőssége van. Semmi közösségi akármi / net / játék / filmnézés / fényképezés.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
válasz darthsmoke #43312 üzenetére
Nokia asha 302?
Qwerty is, szép is (szerintem), nagyon jól lehet zenélni rajta, mind kihangosítva mind fülessel remekül és ha kell hangosan is szól. A fórumon net nélkül 4-5 nappal dobálóznak akkuidőt illetően. Kártyásan kicsivel több 35ezernél. Én nem használtam speciel, mások véleményét osztom meg most.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
válasz F4ther #43305 üzenetére
puskazas 15% Ha okostelót veszel inkább tanulj tőle.
kv fozes 0% Ez követendő példa.Egyiket sem használtam, viszont mivel én is mobilt veszek mostanában, olvasok több hasonló jelegű fórumot. Mindkettőt ajánlják, bár én nem tenném rá a házam a zte support megbízhatóságára. Bár ez csak az én véleményem. Egetrengető különbség nincs a két telefonkészülék közt.
-
alpihun
senior tag
Sziasztok, újra itt vagyok. Mivel már mindenféle használt telefonnal, ami az árba belefér, illetve mindenféle új és hagyományos kivitelezésű készülékkel tisztában vagyok, most már csak egy kategória maradt hátra.
Full érintős, új, de nem okos telefonok (tehát lehet zárt rendszer is). Bóvli kategória ez, de vonz a nagyobb képernyő. A feltételek a régiek de gyorsan átfutok rajtuk:
- 25e forint, zsír új készülék
- megbízható társ hosszú időre
- viszonylag stabil és viszonylag gyors
- telefon funkciók + kihangosított zenehallgatás (erős és kellemes hangzású beépített hangszóró)
- net, gps, játékok nem érdekelnek
- jobb kamera minőség nem hátrány (de nem is nagy előny)Szerintem ezekre nem is kell android. Én ezeket néztem:
- nokia asha 305/306 (itteni fórumon nagyon lehordják, de valamiért akárhol nézem eladási listák élén van a kategóriájában, nem lehet annyira rossz azért)
- samsung star egy és kettő (hármast és galaxy y-t nem ajánlják)
- lg gt400 / t385
- ha van jobb ennyiért, ezekre a dolgokra örömmel várom
ZTE és Huawei kilőve, errefelé irtó túlárazottak, példaképp az y200 átszámolva 47e forint kb.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
A másik topikban igen helyesen ráébresztettek arra, hogy, zenét hallgatni és telefonálni lehet klasszikus telóval is. És mivel érintőset vagy ócskát kapnék újan, vagy vennék használtat, ami rizikós, főleg úgy, hogy több évre kell.
Kaptam is pár mobilt, amik nem rosszak, sőt, jók. Vadiújan is beleférnek a huszonötezres keretbe: nokia asha 300, samsung s5610, és láttam a neten egy helyt x3-02-t két ezressel drágábban, annyit még szükség esetén ki tudnék nyüstölni. Bár a boltnak nincs képviselete a környéken, de szétnézek.
Mivel x3-02 nem biztos az asha 300-al cimborálok most. Nagyon smooth, 1Ghz-es proci, annyi sok full érintősben sincs. Melyiket ajánljátok illetve van még a kategóriában hasonló vagy jobb mobil?Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
válasz Geza26 #43201 üzenetére
Megpróbálok segíteni, bár csak olvasott dolgokból tudok nyilatkozni.
A hw mindkettőnél majdnem ugyanaz. Tiponak sokkal jobb az akkuja. Fényképezésben mindkettő egyformán béna. Illetve zenei szempontból is tipo a nyerő.
És ha azt nézzük, hogy a sony sokkal jobb készülékekkel van az árkategóriában (lww/mini) mind a samsung (y, stb, amiket pocsékságuk ellenére is úgy visznek mint a cukrot), szintén tipo a nyerő. Amúgy ha lehetséges inkább egy mini (pro) vagy lww, sokkal jobbak majdnem azonos ár mellett.
Amúgy hol veszed ilyen olcsón? Apró vagy előfizu?
szerk: Tipo meg alapból ICS![ Szerkesztve ]
-
alpihun
senior tag
válasz HuMarc #43192 üzenetére
Tudom, épp ezért született meg az utolsó előtti bekezdés. Ha kapok használt, jó állapotút gondolkodás nélkül megveszem, viszont falun élek és a közeli város is alig negyvenezres. Nincs túlkínálat telefon téren és ezért minél több modell kéne szóba jöjjön.
(#43193) _seth_
Minek ennél nagyobb kijelző és felbontás? Zenét hallgatni? Telefonálni? Időt megnézni rajta? Amúgy lehet hogy az sgs már kicsit magasabb árkategória.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
Tudom, már megtárgyaltuk a témát. De mivel a mobilt karácsonyra venném, még akadt időm nézelődni, és rengeteg jó telefont találtam. A téma a régi: 25e körül megbízható társ több évre. Fontos, hogy kihangosítva pöpecül szóljon. Telefonálás. Hangminőség fülessel, internet és gps nem lényeg, egyiket sem használnám.
Érintős vonalon így néz ki (gyártó és tetszés szerint rangsorolva):
SE:
- lww
- mini / mini pro
- tipo (akkuja gyenge)Samsung:
- galaxy s
- galaxy 3
- s8500Nokia:
- 5800
- x6 (Ez a kettő különösen szépen szól, sok helyen kiemelték a kihangosított zenetudást. Hardveresen és szoftveresen kicsit gyengébbek a fentieknél, viszont a zene az megvan. S mivel ez a fontos, nem a net meg a játék leginkább ezekben gondolkodom.)Hagyományos telefon fronton bővebben állunk:
- se aino u10i (multimédiás menü kicsit lassúnak mondják a mostaniakhoz képest, de mivel nem használtam eddig gyors androidos telókat valszeg. fel sem tűnne)
- samsung i8510 Innov8 (teszt alapján kategóriagyőztes, elképesztő)
- nokiák:
- nokia 7230 (kihangosítva úgy ordít a készülék, mint egy betépett mozdony (...) maximális hangerő mellett sem torzít a hátlapon található hangszóró) (de kicsit nőies és már eljárt az idő fölötte - 2009)
- e52 (korrekt, szép stb.)
- n96 (lásd samsung csak leheletnyivel lassabb)
- c5-00, x3-02 (tárgyaltuk)
- 6700, 6303 stb (ezekkel nem lehet mellélőni viszont régiek)
- vagy egy új asha 202 / samsung s5230 (ha minden kötél szakad)Mivel sok mindent írtam légyszi ne egy készüléknévvel válaszoljatok, hanem a saját rangsorotokkal, illetve arra is kíváncsi lennék, hogy ezek közül melyik esik ki biztosan, egy gyakran felmerülő hiba, hiányosság, baj miatt, ami eddig elkerülte a figyelmem.
Köszi.
-
alpihun
senior tag
válasz .Szaki. #43041 üzenetére
Nekem valahogy ez a zte racer ii tipikus vagánygyermek telefon, de pl. zenei téren mint a telefon mint a lejátszó egy zenei csőd. Én nem hinném hogy kiszolgálna több éven keresztül.
(#43042) RolXX
Ennek a mininek ilyen "egyik kezedben nagyító, másikban fogpiszkáló" behatása van. A kicsi nem jó kifejezés. De azért megtapicskolok egyet. Ki tudja, lehet tetszeni fog.
Az lww már sokkal jobb dolognak látszik. Viszont itt jön közbe az, hogy erdélyi vagyok és itt drágábbak valamivel. Mert az x8+ egy 4-8 gigás kártya már súrolja a határt. A játékot sikerült újból túlértelmezned. Bár lehet én vagyok ómódi. Komolyabb játékokhoz itt a pc, A telefonra meg egy pacmanutánzat is megteszi.(#43043) quailstorm
Ahogy így mondod, bevillan pár régi képsor. Még mindig előttem van osztálytársam régi telefonja (minimum 25mm vastag, akkoriban jött be a bluetooth), többek közt az iskolaablakot is bedobtuk vele de sokat passzolgattuk egymás között is. Egy idő után minden földet érésnél hátlap, akku memória és simkártya, szóval minden jött ki, de azért működött, na én nem így tervezem most. Én is rengeteg "csodát" őrzök, de eddig megfeleltek, ha kellett, tudtam hívni velük. De most itt van líceum, a zsebpénzem hegyekben áll (jelzem 10forintosokban ). Egyre kevesebb időt leszek itthon, gépközelben, és zene nélkül nekem nem megy... És itt már a telefon úgymond státuszszimbólum. Mint régebb volt egy karóra, például.(#43044) meroly
Akkor újra belefoglaltam az esélyesek listájába az x3-02-t.(#43045) medvetalp78
Itt is az első megbízatásod.Köszönöm mindenki véleményét, sokat segítettetek. Így végezetül áldásotokat adnátok az xperia x8/mini vagy lww esetleg, x3-02 telefonok mindegyikére? A fent említett árbeli eltérés miatt az x8 lenne a befutó nálam.
-
alpihun
senior tag
válasz quailstorm #43039 üzenetére
A játék az tényleg másodlagos, 3d nem kell és nem is ilyen nagy csodákkal játszanék, hanem egyszerűbb kicsikkel unaloműzésből. Néha.
A tartósságot meg inkább arra értettem, hogy csak fogja magát a telefon s elromlik aku/kijeljő stb, nem baseball labda helyett venném ügyelnék rá. Kicsit nehéz ezt most elmagyarázni este, fáradtan, de én arra gondolok itt, hogy nem az én hibámból, használat során meghibásodik a telefon, mint pl x3-02 es topikban írták páran hogy tönkrement az akku alig birja pár órát vagy nagyon vacakol a screen, nem reagál, és ezek napról napra súlyosabbak.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
alpihun
senior tag
válasz meroly #43012 üzenetére
Olvasgattam mindenhol, többek közt te se ajánlottad pár hete (hónapja?) az x3-02-t. Az aksira és a képernyőre panaszkodnak, mindkettő hamar beadja magát. A c3-01 meg egy újracsomagolt x3, nem hiszem, hogy sokkal biztosabb volna. Bár lehet, hogy én tévedek.
A régebbi nokiák is képbe jönnének, tesztjeikben sok jót írnak róluk (6303(i),e51/52,6500), de bármire nyitott vagyok, sőt szeretnék más gyártóktól is alternatívát látni. De ezeknek nagy része már régi, ami régen csúcs volt az ma lehet gyenge, és pár év alatt meg horribilis.
Másik oldalon meg megpróbálkoznék egy gyengébb full érintőssel is. Olcsóbb samsungokról nem írnak jót, de SE oldalon például xperia x8-nak a régebbi rendszeren kívül semmi komoly negatívuma nincs. Az meg gyógyítható. Esetleg nokia 5800.Mindenkire kíváncsi volnék, több fej több ész. Tehát még egyszer: 20-25e, használt, esetleg új, általános felhasználás (15 fénykép/hónap, közepes játék és erős zenés igénybevétel, VISZONT utóbbi fül/fejhallgató nélkül tehát közepesnél jobban szóljon a cucc). Ha bírná pár évig sem ártana.
Ja és bármilyent is vennék, nem neteznék rajta.[ Szerkesztve ]
-
alpihun
senior tag
válasz .Szaki. #43001 üzenetére
Az Altexnek rengeteg kirendeltsége van, semmiképp sem online venném meg, és nem is feltétlenül ott. Azt csupán árazás miatt linkeltem, mert nem mindenki valutaváltó.
A full érintős ashákról sehol sem írnak sok jót.
Ezért új telefon kategóriában marad az asha 202 és az x2-00.
Illetve használt fronton képbe jön az x3-02, ami eddig személyes kedvenc és egy teljesen más kategóriában, de a kereten belül még ott van samsung galaxy 3 és a mini. Ezek közül előbbit jobbnak mondják de sokkal nehezebben beszerezhetőnek. A miniről mit gondoltok? Megbízható, gyors? Az ilyen árfekvésű okos(nak látszani akaró) mobilokban nem igazán bízok, több évre kellene.
És épp emiatt az x3-02 az eddigi favorit: ötvözi a 202-es és az x2-es tulajdonságait az összehasonlítós oldal szerint (5MP,több ram utóbbiból illetve 2,4es touchscreen előbbiből + 3G és wifi ami néha nem árt), illetve mindenféle tesztben gyorsnak, magabiztosnak nyilvánítják.Ezek alapján mit gondoltok? Mint látjátok nem aprózom el, és nem is szabad, hiszen szűk keretből akarom kihozni a maximumot ami bírja is pár évet.
[ Szerkesztve ]
-
alpihun
senior tag
válasz .Szaki. #42993 üzenetére
Kösz a gyors választ!
Viszont kifelejtettem egy fontos dolgot: nagy a tenyerem, nagyok az ujjaim, meg vastagok, szóval rémálom volna egy ilyen qwerty teló. Fogtam már ilyent a kezembe, de kezelhetetlen számomra, önkéntelenül több gombot nyomok le egyszerre. Tehát vagy hagyományos kivitelezésű vagy érintős (ha használt), de inkább új kéne.
Előbb kellett volna mondanom. De azért kösz.A nokia ashákból van ilyen ilyen is, mit szóltok egy 202/203 -ashoz? Van egyáltalán lényeges különbség a kettő közt? Illetve miért olcsóbb majdnem 2ezerrel a dual simes?
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy telefon:
- 20e és 25e közötti ár (erdélyi vagyok, errefelé ez a mérvadó elektronikai áruház, tehát itt olyan 300-400 lej körül, ha valaki benézne), de nem sokban tér el a magyarországi árazástól
- zenehallgatásra kéne, fülhallgató nélkül (lehet hogy veszek idővel miniboxokat hozzá), de fontos hogy beépített hangszóró is szépen és hangosan szóljon (már ha lehet hangosnak nevezni, ne legyen nagyon halk)
- utóbbiból fakadóan legalább 4-8 GB-ig bővíthető legyen
- jöhet használt és új is, nem ragaszkodom semmilyen márkához kialakításhoz (bár ha lehet, ne flip legyen)
- lehessen vele telefonálni meg sms-t írni, de ez alap...
- jó képminőségű kijelző és minél nagyobb (2colnál mindenképp nagyobb)Tehát nyitott vagyok mindenre, eddig csak a nokia ashe családjában nézelődtem, de nincs viszonyítási alapom. Bár az a pár + játék nem rossz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Külpolitika
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest