Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
atirag
őstag
válasz kardkovacsi #65807 üzenetére
Ez nem feltétlen van így. Van,hogy hiába van 2-3 fi egy rendszeren akkor is az megy le amleiyk a leggyorsabban reagál. 30mA a max amikor már oldania kell,de ez lehet 0.25-től akár.
Talán az azonos márka segíthet ,de még az sem biztos. -
atirag
őstag
válasz forumpista #65696 üzenetére
Én pont azt nem értem, hogy van akit ez nem zavar. Én nem tudnám úgy megcsinálni agy megcsináltatni,hogy csak folyik ki a szabadba egy lakóközösségben ahol nem a saját kertembe folyik a víz. Minden víz el van vezetve valahova, Akkor ezt miért kell ennyire túlbeszélni. Ha valaki szeretne kényelmesen hűvös térben lenni akkor arra se sajnálja a pénzt,hogy rendesen el van vezetve a víz. Nem úgy mint a Balkán egyéb országaiban
Érthetetlen ez számomra. -
atirag
őstag
Van egy 3.5kW daikin comfora készülékem. Eddig ilyet nem csinált. Fűt rendesen majd hirtelen megáll vagy nagyon alacsony sebességen megy. Gondolom olvaszt. De ezt honnan lehet tudni?
A hőmérsékletet nem érte el. -
atirag
őstag
válasz atirag #63152 üzenetére
Úgy tűnik rájöttem a "hibára". A onecta app nincs túl jól kitalálva. Ha úgy lépek ki az app-ból, hogy benne vagyok az eszközben és felfelé legyezek akkor az ottani funkciót egész sokszor sikerül bekapcsolnia. Nincs jól megírva, hogy ha alulról húzom felfelé az újam akkor ne legyen aktív az éppen ott lévő funkció. És emiatt volt, hogy bekapcsolt a klímát.
És eddig egész sokat nézegettem a kültéri hőfok miatt. Mióta visszalépek a főoldalra és onnan lépek ki azóta ez megszűnt. -
atirag
őstag
válasz feco70 #63195 üzenetére
Saját bisztk után saját sínre pattintható fogyasztásmérője van. De jelenleg az app-hoz képest más az adat mert először nem az ONECTA app-ot használtam . Most az app szerint ment 2 orat kb és 1.3kW fogyasztás . Auto módban . Ilyenkor zabál rendesen
eddig 20kW fogyasztás volt
októberben. 1400ft[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Koszi. Csak az én telefonomon van fent az app. Először a macskákra is gondoltam , de tavot elraktam. Ami miatt a telefont gondoltam ,hogy tegnap a termosztáton is feljebb ment a beállított érték es egymás mellett vannak az app-ok. Viszont konyvtarban vannak es ma nem is változott egyik sem. Kiváncsi leszek a továbbiakra .
-
atirag
őstag
Üdv. Egy ideje használom a daikin app.ot. Az Onecta-t. Csinált valakinek olyat a klíma, hogy megától elindult. Már többször észrevettem, hogy melegebb van a házban mint kellene. Még le is csesztem a párom
Ma viszont már 4 órát ment kb és elfogyasztott 4kW-ot
Iphone app. Most beraktam egy könyvtárba és kíváncsi leszek így is bekapcsol e. -
atirag
őstag
Pár hete használok egy daikin klímát. Nem tudom eldönteni milyen üzemmódban működik jól. Bár sokat még nem ment azért ,de először fűtés üzemmód és a ventilátor csendes beltéri üzemmód állásban. Pár napja automatán van amikor a vízszintes legyezés nem aktív a függőleges igen és magának változtatja a venti sebességét. Hol nagy hol kicsi. De valahogy nem érzem jónak csak huzatosnak. 26 fokra állítottam mert hamar 24 fok lesz amit érzékel magának.
Ki hogyan használja fűtésre a klímát. -
atirag
őstag
Amíg nem találkoznak az emberek ilyen kötések elkötések miatti problémával addig nem értik miért van erre szükség. Nekem is az az információm, hogy eddig a szolgáltató engedte az ilyen jó magyar szokás szerinti jó lesz az úgy dolgokat és ebből az ő statisztikájuk alapján volt sok tűz. És ekkor mondták,hogy eddig lehetett így innentől mi mondjuk hogyan.
Normál piaci környezetben nem szállna el így az ár és sztem ez így van jól és így biztonságos! -
atirag
őstag
Udv . Használja valaki a daikin app-ot? Mert én nem tudom használni igazán házon kívül . Csutortok óta használom ,de inkább rossz mint jó . Eddig egyszer sikerült . Pedig be van állítva az out of Home . De az adapter nem válaszol üzenet érkezik mindig . Ez ilyen megbízható ?
egy daikin-től többet vártam . Már a beuzemeles is mintha a 19. században lennék -
atirag
őstag
Na sok idő után végre felkerült a klíma. Meg voltam elégedve a munkával. Pedig mostanság nem nagyon van ilyen tapasztalatom
Viszont maradt 19-19 méter 10-es és 6-os szigetelt cső. Ha valakit érdekel írjon rám privátban.
-
atirag
őstag
A héten jönnek szerelni a klímát. Kb 10 méter cső kell ,de csak 25 métert tudtam venni méretenként. Vajon vesznek ilyet a klímások? Érdemes feltenni jófogásra?
-
atirag
őstag
válasz PROTRON #62168 üzenetére
Igen amit írt az jó lehet. Meglátjuk milyen lesz használat közben. Mivel csak egy klímát vettem és nem is tervezek többet egyelőre így ezzel ugye nehezebb megoldani a feles dolgot. Ki fogom próbálni és talán látni fogom. Van 2-3 évre visszamenőleg adatom fűtésben. Tavaly szeptemberben 3 órát ment a kazán pedig nem volt egyből ilyen hűvös. Idén már ment volna ha nem veszem le Egyelőre még bírom vagyis a lányok itthon.
fordjee: Igen mostanra már pont jó lett volna ha van klíma, de nem tudták még felrakni meg gyártanom is kell tető tartót is. De eddig 22 fok volt itthon
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz rmihaly #62155 üzenetére
Hááát ezt a gyakorlatban látom majd. Egyelőre nem tudom elképzelni ezt az ajtó becsukós dolgot mert kb 2 helységet tudok klímával fűteni míg 4-5 helységet meg nem
És azokat milyen hőfokra melegítem vajon??
Mert ha 22 fokra akkor talán ott annyi előny van, hogy hamarabb felfűt így hamarabb kikapcsol a kazán.
Érdekes játék lesz
Remélhetőleg ez a tél lesz csak ilyen. -
atirag
őstag
Erre én is kíváncsi lennék . Nálunk kb 25nm nappali a fő élettér és egy 20nm-es gyerekszoba ahol a lányom van. Vettem klímát vész esetére, de ezzel lehet e bármennyit is csökkenteni a gázfogyasztáson azt azért kétlem. Vagyis még nem látom a "hogyant".
Gyors meleg érzetnek jó lehet esetleg és mikor hazajövünk csak akkor kezd fűteni a kazán és mire felfűt addig a klíma talán kiszolgál.
Kíváncsi lennék esetleg ilyen tapasztalatra. Csak 1db klíma lesz a nappaliban amiből két szoba is nyílik de szembe lesz felrakva a lányom szobájával így közvetlenül oda is tud fújni. -
atirag
őstag
válasz Gyurike #61916 üzenetére
Igen RXP35M a kültéri.
Ezen az oldalon ezt írják.: 3 darab beltéri egység csatlakoztatható 1 multi kültéri egységhez; mindegyik beltéri egység külön távvezérelhető és nem szükséges, hogy mindkettőt ugyanabba a helyiségben és egyszerre szereljék fel
[link]
Nekem ebből úgy tűnik több beltéri használható. És ezt több oldalon is írják. Ha ez nem így van akkor ehhez a szetthez minek írják ide? -
atirag
őstag
Vettem egy daikin ftxp35m9 comforát. Mit jelent pontosan,hogy multis klíma? Több beltérit illeszthetek hozzá?
-
atirag
őstag
-
atirag
őstag
Meg tudná mondani valaki,hogy a daikin comfora kültéri egységének mekkora méretű a tartója? Szeretnék csináltatni egy emelvényt.
-
atirag
őstag
A Comfora adat engem is érdekelne.
Más: Ami fontos sztem,hogy bizonyosan nagyobb nyugodtságban lehet az aki japán klímát vesz. Persze meg kell fizetni. De a százalékos nagyobb megbízhatóság várhatóan mellette szól.
-
atirag
őstag
Egy csatornázott rendszer lehet a legjobb,de számomra egy klímának mindig van hangja. Van benne forgó alkatrész ami egy házban hallható. Egy panelben (mindenféle negatív felhang nélkül) nem hallod a sok egyéb zaj miatt. Persze ez csak az én saját véleményem és az én érzékszerveim miatt. Amúgy ha akkora dolog lenne akkor már régebb óta sokkal elterjedtebb lett volna.
De teljesen megértem a szükségszerűségét. Magam is rakatok fel és látjuk milyen lesz fűtésre itthon. -
atirag
őstag
válasz feco70 #61079 üzenetére
Igen komfortosabb. De mégis aki klímával fűt azért ezt nem említi és az átlag ember azt hiszi mennyire nagy találmány klímával fűteni. Gázzal komfortosabb és mindenképpen halkabb és levegő áramlás mentesebb!!!! Azért ezt nem lehet finomítani. A baj inkább az,hogy meddig tartható a kvóta. Mert ha nem akkor már mindegy lesz mi mással fűtesz a gáz helyett.
De ezt a jövő megmondja. Mert jelenleg nekem azért lesz ha esetleg gáz kimaradás lesz.
Mert azt sem értem még hogyan lehet spórolni a gázzal ha fűtök klímával is. -
atirag
őstag
válasz DroiDMester #61052 üzenetére
Én az éjszakai óra után raktam egy fi-relét meg egy kis megszakítót és utána a bojler lesz. És két Eon-os is látta és nem hoztak fel mint problémát .
-
atirag
őstag
Elvileg megrendeltem egy normál Daikin comforat.
5k-val volt több mint 1 hónapja . Valahol le van írva ,hogy ez használható e h tarifára? -
atirag
őstag
válasz baloghgabor #60816 üzenetére
Ha támogatva lesz akkor sem klima sem szerelő nem lesz. Vagy mint minden egyéb, arany árban.
Mivel úgy tűnik nem nagyon lehet tovább várni a klíma vásárlással vagyis feltételezhetően azok lesznek benne akik nagyon kilógnak a kvótából így vennem kellene egyet.
Kiderült,hogy vagy gree vagy daikin klímát tudok venni. És ahogy nézem a comfort x nem mutat rosszabb értéket fűtésnél (vagy akár még jobbat is) mint a daikin perfera. És kb 100k van közöttük. Ennyit azért nem biztos ,hogy ér.[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Gázterv remélem nem kell mert a másik helyére megy ugyan olyan teljesítményű . Kémény egyből a kazán felett megy ki közvetlenül így 50cm-es kell. Én ezekből akarok kiindulni
De ha ne akkor nem fog változni mert nem látom értelmét.
Lassan meg fogom látni. A kazán kb 230k. -
atirag
őstag
Nekem turbós cirko van és most akarom cserélni kondenzációsra. MI kerül ebben olyan sokba? Mondjuk ez kb 10+éves,de ettől még nyílt égésterű. És ehhez radiátorok. Én csak a kazán akarom cserélni semmi mást. Ami engedély kell azzal nem tudok mit kezdeni persze.
De ha ez több mint 150k akkor dobom a tervet. Jelenleg 1800m3 gázhasználatot számoltak ki nekem éves szintre az előző év alapján. Persze nem volt erős tél. -
atirag
őstag
Nehéz okosnak lenni jelenleg. Aki nem tud hibázni sztem az aki napelemet rakat hőszivattyúval. De azért az 8-10Mill. Ami persze hosszútávú befektetés igaz,de azért sok pénz. Viszont napelem nélkül minden egyéb kicsit kusza. Jövőre lehet majd sztem jobban látni (remélhetőleg nyugodtabb lesz a világ ) és kiderül mit és honnan lehet beszerezni. gáz, villany és olaj.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Hasonló cipőben járok. A gáz sztem azért még sok évig velünk lesz. Sok sok ember van aki nem tud átállni. És mire is állna át? Amihez meg áram kell az is pénz. Napelem nélkül az is kérdéses. Egy hőszivattyú napelem nélkül azért nem kevés pénz. És akkor még az ismeretlenről nem is beszélve,hogy mi a jövő. Mind áram mind gáz árban.
A kazán csere nekem kb 300k plusz ami kell hozzá hivatalosan (na ezt még nem tudom. Írnak mindenfélét ). Ennyi megér még rövid távon is ha mondjuk emiatt éppen nem lépem át a kvótámat
Ha meg nem akkor mellé egy klímával bizonyosan elég sztem.[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Attól függ milyen lesz ezzel fűteni annyit fűtök. Te perferát írsz ,de én comfora típus számot írtam. 3.5KW a terv és van szigetelés a házon. És igen a gáz mostani áron elég húzós lesz.
-
atirag
őstag
válasz rmihaly #58654 üzenetére
A perfera azért még egy lépcsővel drágább. Pont ott a kulcs.hogy kicsit többet fogyaszt. Azt szeretném kiválasztani ár érték arányban,hogy jól fűtsön télen kevés energiából. Akkor inkább legyen kicsit hangosabb mint az amber royal (aminek a jelenlegi típusát szintén nem tesztelték),de ne fogyasszon annyit.
A gázkvótába nem férek bele és a klimával szeretnék csökkenteni rajta télen.Rígel: igen furcsa ,hogy nincs benne. csak régieket találok.
-
atirag
őstag
Tudna segíteni valaki a daikin comfora FTXP35M9/RXP35M típusú klima adatait megkeresni az eurovent oldalán mert nem tudom mlyeik csoportban kell keresni. Amiket néztem ott még közelit sem találtam. Szeretném megrendelni,de jó volna tudni milyen hatásfoka van mondjuk -5 fok alatt.
Köszönöm. -
atirag
őstag
Sztem ez most mindenkiben benne van kinek így kinek úgy.
legalább lesz némi fogalmuk ebből a nézőpontból is az embereknek . Engem nem zavart pedig klímát akarok venni
Csak azért írtam ,hogy legyen egy ilyen vélemény .Hauptmann: Igen így nem lesz akkora a végén a felhördülés !
Ki van ez találva kérem szépen ( ki volt már sztem régen )
Amúgy jót tesz sztem az embereknek mert sokan rájönnek ,hogy sporolni kell. Igy több eneergia meg tud maradni télen .[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Eddig olyat sem olvastam,hogy havi elszámolás lenne. Egyelőre évi határértékekről olvastam.
Akkor éves szinten kell meglennie a fogyasztásnak. Úgy azért a gázba talán beleférek. Az áram majd kiderül.
A klimát sztem fűtésre azért csak csak meglépem mert jobb több lábon állni ebben is. -
atirag
őstag
válasz WaterWave #58075 üzenetére
Azért lássuk meg mi lesz Németországgal .Azért tennék rá komoly pénzt,hogy a mi kis országunk a mi kis vezetésünk miatt jobban szívni fog mint ők ott
Amúgy szerintem ahogy mondták is éves elszámolás lesz. Ami túl lesz a meghatározott mennyiségen afelett kell majd fizetni.
-
-
atirag
őstag
válasz DroiDMester #58001 üzenetére
Igen most nézegettem a számlát. (eddig nem mert nem én intézem) és valóban jelenleg sem férek bele
Amúgy nem zavarna ha ettől jobb lenne bármi is az országban. De egyszerűen képtelen vagyok elhinni,hogy itt lesz olyan döntés amit valóban átgondolnak és az jobb lesz rajtuk kívül bárkinek is. Én már az HUF-EUR árfolyamot sem hiszem,hogy meg tudják oldani. Hiába fekszenek már lassan a pad aláfreeknight : Igen így már csak amiatt akarom,hogy két lábon álljak fűtés szinten.
-
atirag
őstag
válasz gabor9991 #57990 üzenetére
Azon túl drágább az áram mint a gáz? Mert a gáz is csak átlag használatig lesz rezsicsökkentett.
Értem úgy,hogy ha gázzal fűtők akkor a gáz többletét kell fizessem ha árammal akkor az áramét. De ha együtt használom a kettőt akkor lehet beleférek az átlagbaMellesleg most három típus közül tervezek dönteni. Egy daikin comfora FTXP35M9/RXP35M
gree amber royal vagy midea oasis plus.
Ezek közül mik pro kontra érvek?[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz feco70 #57881 üzenetére
Ez az egyetlen olyan összehasonlítás ami valamelyest tartalmaz adatokat. Ennél többet sehol nem láttam. Mivel amit az adatlapon írnak azt vagy tudja vagy nem. Persze azt elfogadom, hogy esetleg a daikin tudja. Viszont a daikin hűtés és fűtésben is a++ "csak". Sajnos ahogy a teszteket olvasom a gree és a midea hangosnak számít. Számomra legalábbis biztos. Elég háklis vagyok ilyen téren.
Mindenesetre nem könnyű feladat Alapvetően minőségpárti vagyok.
-
atirag
őstag
Találtam egy összehasonlító oldalt. Egész jó leírja melyik mit tud. Hát ezek szerint nekem nem annyira jó vétel a daikin comfora. Az ember royal viszont valóban tudja amit ír.
-
atirag
őstag
válasz freeknight #57842 üzenetére
Igen. Pont emiatt akarok jobbat. Ha már veszek akkor az legyen a fűtésben a lehetőségekhez mérten kimaxolva. Ki tudja alapon
Ráadásul van elég dolog a ház körül így is es amit tudok olyat veszek ,hogy a működésén kívül felejtsem is el a létezését -
atirag
őstag
válasz freeknight #57833 üzenetére
Én is kb 3 hete kezdtem el klimát nézni. És inkább érdekel,hogy fűtésben legyen jó pedig van cirkó.
És ahogy mondod nyitott szemmel járok én is. És azért a gree-k amiket nézek és nem új azért nem halkak. Ettől még működnek! Attól mert sok a kinai az nem azt bizonyítja,hogy az feltétlen jó is. Persze nem gondolom,hogy rossz lenne már manapság,de a klímát szerelők nagy része azt ajánlja amit be tud szerezni vagy nagyobb a haszon vagy egyszerűen csak jobban el tud adni.
És sokon azt a típust választják amit ajánlanak neki. ÉS ez legtöbbször pénztárca független. -
atirag
őstag
-
atirag
őstag
Le tudna valaki írni mik a különbségek amik miatt megéri megvenni egy daikin comfora-t egy gree amber-hez képest?
kb 100k a különbség . -
-
atirag
őstag
Na elég sokat okosodtam
Mivel fűteni is akarok így olyan klíma kellene ami
arra is van kitalálva . Kb 300k körül keresek valami megbízhatót ami jó ebben. Ahogy néztem az a jó aminek nagyobb a kültéri es beltéri egysége .
Erre tud valaki márkákat ajánlani. A daikin sensira ebben gyenge arra már rájöttem . -
atirag
őstag
Eddig a gree comfort x klimát terveztem,de több helyen olvastam hallottam,hogy hangosabb azért kicsit. Így elindultam a daikin felé. Viszont ahogy nézem az csak -15ig működik míg a gree -20-25fokig. És lehet minusz 10-ben is nagyobb hatásfokot tud a gree mint a daikin.
Erről vajon hol lehet többet megtudni? -
atirag
őstag
Igen igaz. Kicsit kényelmesebb
-
atirag
őstag
Tudna valaki olyan japán klimát mondani nem arany áron aminek motoros a jobbra balra terelője? A gree ami nem japán és ebben gondolkoztam eddig az tudja. És jól jönne a lakásban elhelyezés miatt.
-
atirag
őstag
Sziasztok. Gondolkozom egy klíma vásárlásán. Inkább fűtés mint hűtés miatt. 3.KW-ban gondolkoznék. Az együk Szerelo a gree comfort x-et ajánlotta. De ahogy olvasgattam egyre többet minőségben a japán klímákat momdjak. Mivel tud többet mint a gree ami egy átlag felhasználónak előnyt jelent.
És melyik márka ami ajánlott? Egy 100nm házból a nappaliba raknám elsősorban .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gyúrósok ide!
- Filmgyűjtés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest