Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
válasz silmatauki #38400 üzenetére
a nikonhoz 50-es fixem minden képen lenne és szerintem ott nagyon zavarna ha van benne és hallottam most olyat, hogy visszavittek kettőt is ilyen hibával, és 3 hét múlva visszakapták ugyan azzal a hibával szóval szerintem az az 1 ev nem olyan nagy érvágás
It still works!
-
jjeahh
nagyúr
Azért simán lehetséges az is hogy jót fogsz ki és soha nem lesz gondod a fókuszhibával. Csak na, benne van a rizikó... Legdurvábban egy régi kollégám járt, zavarta, hogy frontos a d3300, elvitte szervízbe, visszaadták 3 hét múlva javítatlan, hogy semmi baja. No a srác ezután gondolta ad még neki egy utolsó esélyt a váznak és elvitte egy maszekhoz, akinél asszem szintén 3 hetet ült, nemrég kapta vissza... most back fókuszos... Most azon agyal, hogy szétszedje youtube tutorialok alapján, vagy lecserélje d7xxx-re vagy milc-re, de nyilván ha vált, bukni fog rajta... Ha belépő nikont veszel szerintem az a legbiztosabb, ha kipróbálod tágra nyitva szűk dof-al
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
80hun
addikt
Nem biztos hogy ki fogod tudni próbálni.
A legtöbb akku töltetlenül érkezik az új szabályozás miatt , vagy lesz benne delej vagy nemMeghát bolt válogatja hogy engedik e kibontani és kipróbálni , én pl egy bontott dobozos gépet v. obit már nem veszek meg teliáron , de ez egyéni kérdés.
Nemvéletlen hogy a dobozon kívül van a garanciajegy v. külön a bolt adja hozzá.
-
Sörike
tag
Hello! Milyen DSLR gépet tudnátok nekem ajánlani?
kb 65ezrem lenne rá, értelem szerűen használt is szóba jöhet.
Vonatokat, autókat, autóversenyeket, rallykat szeretnék vele fotózni.
Előre is köszi -
Ear001
addikt
válasz Sörike #38408 üzenetére
Ennyiből egy gépváz egyszerű alap objektívvel is csak valami régiség jön ki, de neked speciális célra kell. Milc-et ennyiért elfelejthetsz, neked egy tükrös váz kell jó követő autófókusszal és minél fényerősebb teleobjektívvel. 65-ért még külön-külön is csak valahonnan a kínálat legaljáról tudnál válogatni, de összesen ennyiért különösen nehéznek tűnik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ennyiből tudsz venni egy ~8 éves dslr-t ~3 fókuszponttal és gyenge fényerejű kit telét, még az alap kitzoom is beleférhet. Nekem Oly E510 volt, azzal ha nappal jó fényviszonyok között stabilan tartva a 40-150-es obival (ekvivalens 300 vég) sok-sok sorozatból, Redbull airt fotózva volt ami éles lett. Ennek megfelelő Canon, Nikon, Pentax is hasonló, fontos a minél több fókuszpont és minél több keresztszenzoros legyen. Sajnos teleobiból csak sötétek vannak amik ráadásul élességben se túl acélosak. Igazából ezeket nehéz ajánlani, egyik gyengébb mint a másik.
-
Én egy A350-tel voltam kint motoros napon jópár éve a Hungaroringen, tök jól elvoltam vele. Van erre a célra jobb gép, de ha ennyi a keret és nem profi cucc kell, biztosan találsz magadnak megfelelőt hobbi célra, persze kompromisszumokkal.
A probléma az obi, a kit 55-200 nem a legjobb erre a célra, inkább egy 70-300-as kéne szerintem, pl Sigma, ami szintén egy alapobi, nem fényerős, nem tud semmi extrát nyújtani, de jó áron van. A kettő együtt lehet, hogy beleférne ebbe az árba. Mondjuk vonathoz inkább a nagyobb látószög kell, arra OK az alap 18-70, gombokért adják.Szerintem kezdőként egy ilyen szettel is élvezni fogod a fotózást.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #38402 üzenetére
Nabazz, ha már annyiszor volt már róla szó, elújságolom itt: haverom, aki két szervízt megjárt a kis nikonnal ez alapján kettes imbusszal belenyúlt és addig csavargatta, hogy tádámm, most pontos a fókusz . Ez így nagyon durva szerintem, mert:
- rengetegen panaszkodnak rá, még sincs a megoldásról kismillió videó meg tutorial neten
- a Nikon komolyan le sem teszteli a gyárban a fókuszt?
- a szervízekben ennyire bénák?
No meg ha egy imbuszkulcsal meg lehet oldani, akkor mi a francért nincs erre mondjuk egy korrekciós tárcsa, mint a dioptriakorrekció vagy valami? Ennyire le sem sz*rják a back/front fókusz miatt szenvedő kismillió usert?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #38413 üzenetére
Tesztelgeti, csak 50mm F1.8G és kitobi van neki, azokkal azt mondja okés wide open is bármilyen tárgytávon, ugyanazt kapja minden gyútávon, amit lefed, mint kontraszt af-el lv módban. No de jövő héten akció közben is leteszteli, most csak a szobában meg az udvaron próbálgatta.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Ear001 #38409 üzenetére
65-ből kijön egy 1G vagy 2gen milc, kitobi, m42 adapter, meg valami 50/1.8 kommersz.
pl: Samsung NX1100 fekete, hibátlan, vakuval, + Samsung NX 20-50mm f/3.5-5.6 II ED (SN:A3Y5CN1DB003SA*), kupakokkal, vállpánttal, ár: 44000Ft
Eladóvá vált! Samsung NX1000 kit ,fehér (20-50mm objektívvel), akku, töltő, vaku,nyakpánt, objektív sapka. Megkímélt karcmentes.
Ár: 45.000 FtEladó használt E-PL 3 váz (fekete) + 14-42 3,5-5,6 IIR optika, gyönyörű állapotban, nagyon kevés expóval.
+FL-LM1 vaku
+2db BLS-50 gyári akkumulátor
+ 4GB SD
töltő
+ USB / AV / HDMI kábel
+ RM-UC1 kioldózsinór
+ Telepítő cd, gyái doboz
+ Lowepro edit 110 táska
sorozatszám AKA1314*
Ár: 48.000,- FtNEX3, NEX5, Fuji XM1, XA1, stb....
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ear001
addikt
válasz Mr.Csizmás #38418 üzenetére
Igen, és melyik első vagy második generációs MILC-et ajánlasz kitobival ralifotózásra? Nemár...
-
válasz Ear001 #38419 üzenetére
Hobbi célra jó az. Ha tudja mit csinál, tisztában van az alapokkal, a kit cuccal is jó képeket fog készíteni. Nekem is ment a Hungaroringen a Sony kit 55-200-zal, és ha nekem sikerült, másnak se lesz gondja vele. Ennyi pénzből nincs más opció.
A jó fotó 70%-ban tehetség, a maradék a cucc.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv, segítséget kérnék.
Suliba szeretnék DSLR gépet venni.
Canon 700D-t néztük ki, kérdésem ,hogy tudtok valami fotós oldalt, ahol össze tudnék pakolni Gép + vaku + táska kombót.
3 ilyen hely kellene, az árajánlatok miatt
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
MrChris
nagyúr
válasz Graphics #38422 üzenetére
Hű, jól kiszúrtak veled. Nálunk is megy ez a 3 helyről árajánlat, de nálunk csak úgy hiteles ha az eladó állítja ki az árajánlatot pöcséttel.
Jé ezt az ős gépet még lehet kapni? Három éve volt ilyenem, már akkor se a csúcs volt a kategóriájában, el is adtam...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MrChris #38423 üzenetére
pecséttel érvényes? vöröscsillag még fentvan az igazgatói iroda falán? az ilyet szokták kiröhögni a legtöbb helyen.
mutass meg nekik egy random webshop ászf-et, amiben leírják, hogy a feltüntetett árak ajánlattétel a kereskedő részéről.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Mr.Csizmás #38425 üzenetére
Mi sem kérünk pecsétes ajánlatot. Ha kell max akkor ,de 3 random webshop árait összemérve elvileg elegendő ehhez.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
pethob
aktív tag
válasz Graphics #38422 üzenetére
Artwork, 220volt, Digitalko, Fotoplus, Digitcam
Amúgy miért kell, hogy budapesti legyen? Ezt a tételt tuti bárhonnan ingyen házhoz (sulihoz) viszik.
A suliba én tuti MILC-et vennék, hiszen WYSIWYG, azaz egyből látod a keresőben, hogy adott beállítások mellett mi lenne az eredmény, és ha tekered a tárcsát, annak milyen hatása van. Tanuláshoz ez óriási segítség.
A Fuji-k user interface-e kicsit egyedi azzal, hogy nincs mód tárcsa, hanem az expozíció paramétereit tárcsákon állítod be, hasonlatosan a régi analóg gépekhez. Ez a tanulás szempontjából megint óriási feature, mert egyrészt alapértelmezetté teszi a manuális mód használatát, másrészt ide is igaz, hogy tekered a tárcsát, látod a hatását a képre. Plusz ott van még az in-camera raw konvertálás, ami szintén nagyon jól kihasználható tanítási szempontból, Tanításhoz tehát Fuji-t vennék.
Mondjuk ezt: http://www.artwork.hu/termek/0/442980/X-T10_+_16-50mm__MILC_tukor_nelkuli_fenykepezogep_kit__ezust/index.php
-
Sörike
tag
Nah akkor kicsit megtoldottam a keretet, mert ennyiért lehetetlen normális gépet venni. 75-85ezerért esetleg tippek? Most egy Canon 550D-t néztem 18-55ös alap obival, aztán majd gyűjtögetek, és karácsonyra megajándékozom magam egy 70-300as Sigma Obival.
Ez szerintetek így jó lenne? -
asdf_
veterán
válasz MrChris #38423 üzenetére
de nálunk csak úgy hiteles ha az eladó állítja ki az árajánlatot pöcséttel.
Ilyenkor szokta elonteni a szar az agyamat, es nem tul finom modorban kozolni, hogy 1, a pecset nem kotelezo eleme egy ceg mukodesenek, SEHOL nincs eloirva, hogy ilyennel kell rendelkeznie egy cegnek, 2, ha az APEH-nak megfelel egy nyomtatobol kijovo szamla pecset es alairas nelkul hitelesnek, akkar talan egy iskolanak is feleljen meg egy arajanlat ezek nelkul 3, a f*szom fog kinyomtatni egy arajanlatot, azt alairni, lepecsetelni, meg majd utana bescannelni (aki meg itt sem adja fel/nekunk fontos a dolog, az kap egy jo pixeles alairas.png-t meg egy pecset.png-t a doksiba illesztve, aztan ugy lesz belole a pdf). Dunanak megyek az ilyen baromsagokon valo fontoskodason
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Sziasztok!
Gondolkozom a váltáson, jelenleg e-m5 + 12-40 az, ami főleg fent van a gépen. (néha sigma 60, 14-150 ha kell a tele vég vagy manuálok). Ami zavar, hogy elég sokszor mellé megy a fókusz pl arcfelismerésnél (ellenfénynél meg kevés fénynél főleg) és alapból nem érzem túl acélosnak, kicsit sok a huntolás és a pontatlanság. Igen, próbáltam a rábökök a kijelzőre S-AF-fel és lő egy képet dolgot is, de kényelmetlennek tartom, lcd helyett jobban szeretem a keresőt használni, és a C-AF sem tűnik olyan jól használhatónak. Sokszor fényképezek embereket (kevés fényben is, főleg családi eseményeken vagy az utcán, tehát nem portrékat ahol pózolnak nekem) vagy aránylag gyorsan mozgó dolgokat/embereket, így ez lenne a legfontosabb szempont. A következő kérdéseim lennének:
- e-m1 mennyivel jobb ilyen szempontból? Erre váltani lenne a legegyszerűbb, lévén a 12-40 az, amit nem szívesen cserélnék le a minősége miatt. Oké, hogy van pdaf, de ez jelent-e annyi előnyt gyakorlatban ha 12-40-nel használom? Várjak-e el annyival jobb AF-et, hogy megérje váltani? (tegyük fel hogy minimális vagy 0 ráfordítással megtörténik a váltás)
- a6300 sejtem, hogy mindkettőt elég rendesen odavágja, legalábbis youtube-os videók alapján kicsit leesett az állam, mire képes akár adaptált obikkal is. Ezzel kapcsolatban az érdekel, hogy melyik az az objektív, amelyikben van IS és a 12-40 minőségét, átfogását és "fényerejét" hozza? (Canon EF 24-105mm f/4L IS esetleg? Ezen kívül pl melyik sony lehet versenytárs? Canonhoz pontosan milyen adapter kell és kb mennyibe kerül?) Szóval egy all around objektívet keresek, az átlagos fotózási szokásaimhoz a 12-40 (FF ekv. 24-80) tökéletesen megfelel, viszont az átlagos felhasználású obihoz szeretnék AF-et. Portrékat inkább manuállal szoktam.
Persze ha valakinek más javaslata van, nyugodtan ossza meg. Fujival egyáltalán nem vagyok képben hogy szóba jöhet-e, emellett gondolkodtam a7 ii-n, annak is elég jónak tűnik a fókuszrendszere + IBIS, persze nem vagyok benne biztos, hogy FF-re szükségem van, ráadásul ehhez egy normális átfogású AF obi is dukál, nem ebből élek.
További infó: videó egyáltalán nem szempont, dslr kizárva, használok manuális objektíveket, kompaktot nem szeretnék venni. Lehetőleg ne legyen m43 vs (aps-c) sony hitvita belőle
Köszi előre is! Ha valami nem tiszta, kérdezzetek nyugodtan, remélem nem egy nagy katyvasz az egész, amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz beginnerguy #38433 üzenetére
Ugyan ebben a cipőben járok.
Oly teddpróbára keretein belül elhozok egy em-1 -et próbára...javaslom Neked is első lépésként
Nekem "csere rendszernek" a Fuji jött szóba. (Natív obipark miatt)[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
pethob
aktív tag
válasz Sörike #38428 üzenetére
Igazából a Canon 550D + kit obi (18-55-ös) nagyon sok mindenre jó lehet, szvsz a 3 számos Canon vonal a 350D-től alkalmas akár fizetett munkára is. Nyilván nem hoki meccs fotózásra...
Ügyelj rá, hogy a kitobi képstabis (IS) legyen, azok képminőségre is jobbak, nem is beszélve a képstabi előnyeiről. Használtan árban csak pár ezres lehet az eltérés, ha egyáltalán van.
Aztán ahogy megkaptad kapcsold át RAW-ba, és telepítsd a géphez adott Digital Photo Professional szoftvert, és azzal "hívd elő a képeket". Eleinte nem kell sokat görcsölni rajta csak az RGB fülön a tool palettról rákükldeni a tone curve assist-ot, meg élesíteni a képen ízlés szerint. Esetleg helyre tenni a fehéregyensúlyt ha valami gond lenne vele. Tök jó képeket fogsz kapni... (Sokkal jobbat, mint ami jpg kiesik a gépből.)
Beltérre vakut vegyél hozzá, meg egy 23-35mm között fényerős fixet.
Itt lehet használtakat nézni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9116329
Ha bejön úgyis akarsz majd egy 60D-t, vagy ha video is érdekel 70D/80D-t, azok már tényleg mindenre jók, sőt...
Szép fényeket!
-
pethob
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #38430 üzenetére
Nem értek egyet, Egy új 1200D-t bármikor örömmel cserélnék le egy 550D-re. (Sőt egy 350D-re is.) Ahogy egy új 750D helyett is inkább használt 70D-t vennék. Nagyjából ezek egy árban vannak, csak a használt egyel jobb kategória olyan lehetőségeket tartogat, amiért érdemes lemondani a doboz bontogatásról...
(Persze Canon 70D helyett inkább Fuji X-T1-et vennék...)
Na jó nem csak vennék, mert már megtértem.
És persze csak akkor ha nem érdekel a video, mert az a 70D-ben jó, a Fuji vonalon csak az új vázakban (X-Pro2 és főleg X-T2)
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
SEL 16-70 natív objektív, kicsit hosszabb a tele, az építési minőség patent, de optikailag sajnos nem 12-40 szintű, inkább csak közepeske. Az adapteres autófókuszos kérdéseidre inkább a Sony MILC topicban kapsz választ.
Rendszerváltás előtt, első körben én is az Oly mintaboltos teddprobara.hu-t javaslom[ Szerkesztve ]
-
pethob
aktív tag
A Fuji-n az arc/szem felismerés nekem bejön, de néha azért tud lassú lenni. (Gyorsul a fókuszálás ha kikapcsolod.) Van aki nem szereti használni.
A legújabb vázakon a fókuszpont tologatására szolgáló joystick istenkirály!
A 18-55 kit obi egy csoda, hozza a 12-40 szintjét képminőségben és van képstab is. Két hátrány, hogy nem fix a fényerő, bár 2.8-ról megy 4-re, és hogy nem 24-ről, hanem 27-ről indul, ami azért tud hiányozni a wide oldalon...
(Van a rendszerben 16-55/F2.8 is.)Szóval a kit obi is egész más kategória Fujinál, mint máshol, és ennél csak jobb objektívek vannak a rendszerben. Hihetetlen, de nyitva is élesek. Viszont drágák is...
Sony-nak, főleg A7 II vonalnak sokkal jobb/gyorsabb az auto fókusza.
Sony objektívek még drágábbak. (Meg azokat nem is ismerem eléggé...)
-
törölt tag
Javaslom a Sony A6000-et és hozzá a 18-105mm f4-et. Mind a váz, mind az objektív kitűnő.
-
kátú
őstag
válasz Balinov #38429 üzenetére
Köszönöm kérdésed
Hát zárás előtt beestem 5 percel az ajtón, minden féle gondolkodás vagy bármi nélkül oda álltam a pulthoz, elmondtam mit rendeltem és ki vagyok és már tettem is le a pénzt, szerintem ilyen gyors vásárlást még ruhával sem csináltam és így vagyok most boldog tulajdonosa egy Panasonic G6 nak
It still works!
-
silmatauki
őstag
-
Ear001
addikt
E-M1 sokkal jobb a PDAf-el, ha arra van szükséged, bár nálam az E-M5 is ügyesen teljesít, ha egyszer elkapta az arcot, akkor sokáig követi. A legegyszerűbb tényleg az, hogy elhozod Tedd próbára akcióban és akkor magad is megtapasztalod. Egy Pro obival tényleg zavarbaejtően kezes jószág lesz.
Nekem a 6300 valós szituációban egy centivel sem volt jobb, mint egy E-M1, sem sötét színházteremben, sem a szabadban, autókat fotózva.
-
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Főként tájkép fotózásra, utazáshoz, hobbifotózásra keresek fényképezőgépet.
A hordozhatóság miatt alapvetően MILC-ben gondolkoznék. A keret 100-120.000 Ft, és fontos lenne az hogy később akár másmilyen (zoom vagy kis tele), esetleg manuális objektívet is rá tudjak tenni a vázra az alap kitobin kívül. Jó állapotú, garis használt is szóbajöhet, de ha van megfelelő gép, jó lenne az új. Milyen modellt ajánlotok? (eddig FujiFilm x-a1 vagy esetleg x-a2-est néztem, ezekről mi az általános vélekedés? )
Ebben az árkategóriában belépő DSLR gépek is vannak (Nikon d3300, canon eos 1300d, 100d) hogyha ezek közül valamelyik jobb vétel mint a hasonló árú MILC akkor ez is jöhet, ha megéri a lemondást a kisebb méretről, és könnyebb hordozhatóságról.
Előre is köszönöm a válaszokat!„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs