Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    válasz vzsryl #197089 üzenetére

    Babakocsi nem is baj ha nem fér el, ez ilyen fura szerzet, hogy egyben gyerekülésként is funkcionál, és egy minimális kerete van, amit majd letesztelek, hogy hogyan férne el.

    grizlisandor:
    Én úgy tudtam, hogy az 1.2-es hybrid motorok sima szívók turbó nélkül azzal a minimális teljesítményű kis segédmotorral.

    Igazából most azon rágódom, hogy mennyire lehetnek ezek tartósak, mert a régebbi Suzukik kimentek a világból, viszont ezekben már annyi modern vacak van, nem tudom.

    Egyik opció, hogy veszünk egy 2-es Prius-t 2 millióért, abból talán már találnánk egy jól szervizelt, magasan felszerelt darabot, és használnánk még 5-7 évig, majd gondolom kb 500ezerért eladjuk, visszajön talán az 1/4-e.
    Másik hogy megvesszük az ismerős Audi A3-asát a 2.0 CR TDI motorral, mert tényleg jó állapotban van (egy kis lakkhibát meg egy sérült lökhárítót kivéve, ami könnyen javítható) 1.5-ért, gondolom az is max 5-7 évig maradna, majd ahogy a dízeles boszorkányüldözést látom, párszázért talán elviszik, vagy bontó.
    Vagy vennénk egy régebbi bogyó Swift-et vagy SX4-et 1-1.2 körül, és használnánk amíg szétesik, mert ezeknek sem hiszem, hogy lesz áruk 5+ év múlva, cserébe talán ezeket lesz a legolcsóbb az úton tartani (tekintve, hogy nem dízel, nem turbós, és nincs benne drága akksipakk, mint a Priusban, stb.)
    Vagy pedig bevállaljuk valamelyik új Suzukit, 5 év alatt kifizetjük, lenyeljük a drága szervízt, és ha bevált megtartjuk, ha nem akkor még talán fog érni 2,5 milliót tekintve a tervezett használatot (60ezernél többet kétlem hogy menni fog, ezért is remélem, hogy ennyi idő alatt megúsznánk a költségesebb kopó alkatrészek cseréjét a márkaszervízben). Itt kérdés, hogy lesz-e még annyira minőségi, mint pl a Peugeot, hogy 20 év alatt sem esett ki alólunk mióta elhoztuk a szalonból, vagy javasolt lesz majd eladni, mert nem lesz több, mint a többi új hulladék, amit 5-8 évre terveznek, és akkor úgymond gyártottunk egy újabb szemetet.

Új hozzászólás Aktív témák