Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz MunezXBK #160642 üzenetére
Enyem is hasonlo allapotban van, 320e km es szinten 16 ev utan.
Telen hideg, igaz, de futhetovel nincs gond, nyaron meleg, attol fugg. Csuszik? Ha van rendes oldaltartasa, es jo a bor, akkor nem. A hamar tonkremegy is nagyon relativ, egy szovet is hamar tonkre tud menni. Raadasul meg takaritani is nehezebb, es szerintem hamarabb ocsmany lesz.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
félisten
Ma mentem egy 1,6 Vitaraval...hááát eléggé kevésnek tűnik ez a motor bele
-
HKorn
veterán
-
félisten
-
őstag
válasz szabonagyur #160656 üzenetére
Hát akkor neked az 1.4t való. Azt nem öli meg az automata
-
kisza25
félisten
válasz szabonagyur #160653 üzenetére
1000 kg 120 ló, pörgesd meg 4000 fölé megy az, ja hogy automata, ahhoz nem tudok hozzászólni, olyannal nem mentem.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Acheron
őstag
válasz i-sti #160641 üzenetére
Csak ha nincs karbantartva. Az Ave -m bőrüléséről neigen mondtad volna meg 7 évesen, hogy annyi. Ez egyébként élőben egyáltalán nem volt gáz, de egy nagyon alapos bőrtisztítás, karbantartás bizony ráférne.(itthon bevetésre készen vár az Autoglym készlet, ezzel a résszel nem lesz gond)
(#160642) MunezXBK: +1
(#160649) nesa: Háát, nemtom, a presztízstől nem megy jobban vagy tovább az autó Tény, európaibb a dizájnja a Volvonak, sőt szerintem szebb is, ezen nem fogok senkivel vitázni. Elfogult is vagyok vele szemben, pozitív irányban. Viszont technikailag a Subaru is ott van a toppon (még ha nálunk nem is annyira ismert vagy elismert), tehát ezen nem múlik. A megbízhatóság, ~ 5 évre vetített várható költségek jobban érdekelnek, a presztízs is jó dolog, de nálam hátrébb van a rangsorban. Régebben itt írta egy fórumtárs, hogy nem érdekli, hogy néz ki az autója, mert benne ül, nem látja -
kisza25
félisten
Kb mennyibe kerülhet egy bőr belső új autónál? 150eFt-ért létezhet, hogy valódi bőr legyen?
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
nesa
veterán
válasz diegho #160662 üzenetére
Az alcantara sem jobb, igaz nem csúszik, de számomra 5-8 év után gusztustalan állagú szőrös bolyhos valami lesz, ok azt lehet borotválni de valahogy nem gusztusos egy idő után.
Meg az alcantara nem bőr hanem textil, szintetikus akármi , inkább plüss a legnyerőbb, de hát a VAG a menő ott meg ez Unicum.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Integrale #160652 üzenetére
200e km-es bőr. Ha már így dobálózunk. Jó mondjuk ez elvileg valami vastagabb prémium izé.
A bőr legnagyobb előnye, hogy sokkal jobban életben tartható megfelelő ápolással mint a szövet. A szennyeződéseket is jobban bírja, valamint könnyebb felújítani.
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
Nekem ne mondd, enyemmel csak az a bajom, hogy nem futheto, es a hidegben rafagyott a seggem, de most mar reggel is 7-10 fok van, igy nem gaz. A vastagabb premium izebol csak annyit latok, hogy kevesbe van megnyulva, de ez betudhato a 120e km-rel alacsonyabb futasnak is.
"Bad reklám is reklám too"
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Első autóm megvásárlása előtt állok, és anyagi megfontolások miatt használt autót szeretnék venni. Viszont az általam kinézett kategóriában szinte minden autót kereskedő árul és a legtöbb autó külföldről behozott. Így szeretnék tanácsot kérni arra vonatkozóan, hogy mire figyeljek, hogy ne verjenek át. Ugyanis nincs ezzel tapasztalatom, és nem tudom megítélni, hogy egy adott eset tényleges autókereskedői gyakorlat vagy simlisség.
Jelen esetben kipróbáltam és tetszik egy 2016-os autó. Egy kereskedés hirdeti, amelynek tulajdonosa elmondása alapján az autó külföldről behozott, azt egy magyar magánszemély hozta be aki az autó jelenlegi tulajdonosa, a kereskedés pedig bizományosként értékesíti. Az autó emiatt nincs forgalomba helyezve, nyilván se forgalmi / törzskönyv / rendszám, ezt majd akkor intézi el a kereskedés, ha egy vevő kifizeti a foglalót.
1. Ez a normális gyakorlat vagy itt valami nincs rendben?
2. Hogyan deríthető ki, hogy nem lopott az autó, vagy hogy a magyar eladó magánszemély tehermentesen eladhatja-e az autót?Amit én meg tudtam néztem, hogy a kereskedő cég 2010 óta működik ugyanazon a helyen és tulajdonossal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mauzes #160670 üzenetére
Szia!
Az összefoglalóban le van írva a tehermentességre a válasz: sehonnan. Folyamatban lévő ügyről harmadik félnek nem adnak ki információt, így csak az adásvételin szereplő passzus (az eladó kijelenti hogy az eladásra kínál autó kizárólagosan a tulajdonát képezi, per-, teher és illetékmentes - vagy valami hasonló) van aminek birtokában lehet perelni ha valami félresikerül.
Én a helyedben elkerülném a kereskedést. Ez egy tipikus felállása a garancia elkerülésének.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
-
i-sti
senior tag
2013 Honda Jazz 1.4 65.000kmben lenne 8500 euró németből. 8 alu felni, digit klíma, ESP, könyöklő
Új i20 Led line (ez lenne a csúcs modell), 1.25 szivó 10.661 €, de gondolom ebből üzletben még engednénekTi mit vennétek?
Jazz tartosság, origamizhatóságkontra
i20
Novum Forum Siculorum
-
kisza25
félisten
válasz i-sti #160678 üzenetére
Új autót veszel kint, arra itthon még rájön az áfa(mintha ezt olvastam volna én is agyaltam rajta, mert kint a 19% áfa miatt olcsóbb az új)
Az i20 hasonlóan nagy belül, mint a jazz, elég hüle összehasonlítás új vs használt, én akkor újjat venném 5év garral.
Az a 10600 elég gyanus árEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Mauzes
addikt
válasz Füleske #160672 üzenetére
Akkor azt mondjátok, hogy elvileg az még nem feltétlenül gond, hogy a tényleges vevő előtt nem foglalkoztak forgalombahelyezéssel, mert a kereskedések így csinálják. De ha megvan a végleges vevő, akkor mi a normális: a honosítást és forgalomba helyezést ők elvégzik saját névre és én majd tőlük mint tulajdonostól veszem majd meg az autót, vagy pedig én velük csak adásvételi szerződést kötök, de én leszek az első tulaj a forgalombahelyezés tekintetében?
Ja meg a másik amit felvetettem, hogy maga a bizományosi konstrukció gyanús vagy problémás-e. A kereskedés tulaja azt mondta, hogy a kinézett autó magánszemély tulajdonosa rendszeresen hoz be külföldi autókat saját adásvételivel, de az eladással és a többi elintéznivalóval már a kereskedést bízza meg. Ez nekem logikusan hangzik, de azért körbekérdezek, hátha valami ismert trükközési gyakorlatot szoktak így elfedni.
-
kisza25
félisten
válasz i-sti #160681 üzenetére
Én 178 cm vagyok és hozzám van állítva az első ülés, akkor hátul kényelmesen beférek "magam mögé".
326 liter a csomagtartó, az tud kicsi lenni, mert a hátsó ülések elégé meg vannak döntve (utasoknak jó, csomagoknak nem.
Új vs 4 éves, én az újat venném
Amúgy mindkettő kompromisszumos, hiába maxolták ki a B szegmenst
Az 1,25 lovas i20 0-100 élhető, városban ugrik, országúton még OK, de pályán 100-130 visszagyorsításoknál érezni az erő hiányát, de 150- 160-al is akár lehet haladni vele
Viszont 140-nél már hangosEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
i-sti
senior tag
válasz kisza25 #160682 üzenetére
Pályán keveset mennék és nem is kínoznám nagy sebességgel.
Hosszabb távra terveznék, ezért gondoltam a Jazzra mert nagyobb és a magic seat nagyon tetszik.
Hosszabb úton első ülésből "ágyat is lehet varázsolni", meg hátul kályhát is lehet cipelni ha felhajtod az üléseket.Novum Forum Siculorum
-
mmcc02
tag
válasz i-sti #160683 üzenetére
Udv!
Ha jól értem, egy Solenzát váltana. Az nem egy nagy autó, belül szerintem az i20 nagyobb. Kérdés, hogy elég-e méretben? Ha igen, és nem _kell_ a hajtogatható ülés, akkor az i20-at venném. Nagy dolgokat vinni ott a kombi A4.
Jó az új autó, mert tiszta az előélete, és jó darabig csak karbantartani kell. Minden másra ott a garancia. Hány év is van rá?
Cserébe az első karc jobban fáj, mint egy használton még egy.* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
apholyon
aktív tag
Tudom inkább 2.5 misi, de Chevy Cruze tapasztalat / vélemény? (1.8 benzin)
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
kisza25
félisten
válasz mmcc02 #160684 üzenetére
5 év km korlátozás nélkül éves szerviz 35-40 eFt itthon (olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszürő, teljes átvizsgálás a garanciához, 1év aszisztansz)
i-sti: mindkettőt nézd meg élőbe, ülj bele próbáld ki, nem tudunk helyetted dönteni
én az újat venném az tuti[ Szerkesztve ]
-
mmcc02
tag
válasz i-sti #160688 üzenetére
A mosógép/kályha stb szállítása mennyire gyakori? Évente 2-3x ha nem melegedik be az Audi motorja, az nem akkora katasztrófa szerintem, semmi baja nem lesz emiatt.
A modern benzines sem melegszik annyira hamar. Ha nincs forgalom, akkor a Subaru XV-mnek (2.0 benzin) is 10+ km kell ahhoz, hogy sebességhatárokat betartva 85 fokos legyen az olaja (0 fokról indulva). Városban, dugóban persze elég 2-3 km.
* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *
-
Yushchenko
őstag
Tudtok segíteni, hogy az első parkolószenzor hogy működik? Szükségem lenne rá az új s-cross-ba, amit nemsokára megrendelek, de nem tudom, hogy forgalomban bejelez-e pl?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Yushchenko #160693 üzenetére
Nem, bizonyos sebesség felett lekapcsol előremenetben automatikusan de általában gombbal bekapcsolható bármikor.
#nincsbennetarcsi
-
gzbotii
nagyúr
válasz Yushchenko #160693 üzenetére
Vitaran jelez, úgy hívják akkor, hogy ráfutásjelző.
Amúgy ezek a gyári elektronikak ki vannak találva, nem össze-vissza működnek.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
BigBlackDog
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #160697 üzenetére
Jah, most mondd meg... #foswágen.
Kormié lekapcsol magától 20 km/h felett előremenetben de gombbal bármikor aktiválhatod akár sztráda tempónál is. Bár annak akkor van csak értelme ha blokkoló is egyben a radar.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest