Hirdetés
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- PlayStation 5
- Konzol Screenshot
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The First Berserker: Khazan
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Xbox Series X|S
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
-
GAMEPOD
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
válasz
Aprósólyom #7728 üzenetére
Nálam nem csak a pénz miatt fontos a fogyasztás! Ha mindenki figyelne arra, hogy mennyit áramot spórol, a sok piciből iszonyatos mennyiségű energia megtakarítást jelenthetne világszerte.
De ez érvényes minden más területre is. Pl. autó használat fűtés, víz fogyasztás stb. A jövő nemzedékek sorsát mi határozzuk meg! -
ORCA58
addikt
Nekem is Tanix TX9S van, szerintem sokkal jobb CE alatt a youtube.
Tegnap valami hiba miatt CE alatt ne indult a videó így smartyoutube-on néztem, de a CE után zavaró volt a mozgás megjelenítése. Kénytelen voltam gyorsan helyrepofozni az addont.
nekem az sem mellékes, hogy CE alatt van magyar fordítás is. -
ORCA58
addikt
"Arra figyeljetek, hogy S9xx boxokon CE9.2 utánit ne használjatok, mert azok már az NG boxokra optimalizáltak."
Ezt nem értem! Mia baja lehet tőle? Mi az az NG box?
2 db S912-es boxon pár napja működik a 9.2.5-ös CE eddig hibátlanul. Lehet később jelentkezik valami gond, akkor megy vissza a régebbi. -
ORCA58
addikt
válasz
zsida.kornel #7130 üzenetére
CE alatt tökéletes, minden nap használom!
Android alatt az online színházat nézek rajta, Mert TV böngésző nem támogatja a lejátszást. Szebb a képe mint a laptopé, és kevesebbet is eszik.
csibe1
Az összes CE-t 9.0.2 től kipróbáltam, mindenhol ég a kék le lekapcsolt állapotban! Most a legújabb van rajta kíváncsiságból, és eddig hibátlan. -
ORCA58
addikt
Ezeken Smart Youtube alkalmazában hol lehet megjelenítés sorrendet állítani? Rohadt bosszantó, ha az első találat az 5 évvel ezelőtt felrakott, majd 1 év, 3 év stb.
Ugyan ez a gondom a box gyári Youtube alkalmazásával, vagy a TV saját Youtube alkalmazásával is. -
ORCA58
addikt
válasz
Luissimo #6676 üzenetére
A Minixen engem film közben zavart az erős kék pötty. Egy darab kék szigszalagot ráragasztottam egy vékony műanyag lapra, majd papír lyukasztóval kilyukasztottam. A leső kis korongot ragasztottam a LED fölé. Még jól is néz ki. Így bekapcsolva halvány kis pötty, készenléti módba nem is létszik (ami alap esetben nagyon halvény zöld volt)
A TX9s-el ez így nem megy, bordázott az eleje. -
ORCA58
addikt
válasz
Zozito88 #5886 üzenetére
Egy évig kitartottam az android mellet, én is azt hittem nem fog menni a telepítés. Ekkor lett valami problémám -valami, nem tudom mi, nem ment, ami korábban igen- , és megpróbáltam a CE-t. Kb. egy óra múlva ment is a CE és az is ami android alatt nem, így csak azzal használjuk.
Az android megmaradt játéknak az unoka kedvért, és néha kis böngészés, ha nem férek a PC-hez, de a böngészés lassú. Az U22-XJ közel dupla sebességre képes.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy pl. a Netflix android appal ennél is csak 480p-ben megy, vagy megkapta az engedélyt, és mehet a 4K is? Ha nem marad marad a Kodi SW kódolással 1080p-ben.A boxomon az androiddal valami történt, mert bekapcsoláskor néha hagos ismeretlen hangot ad pár másodpercig. Fogalmam sincs mi lehet, eddig már majdnem mindent leszedtem róla. Lehet kellene egy gyári visszaállítás.
-
ORCA58
addikt
válasz
Zozito88 #5884 üzenetére
Biztos a MINIX NEO U22-XJ-re gondolsz. A MINIX minőségi gyártónak számít. Ez a box nagyon új, a gyártó oldalára is nemrég került fel [A gyártó linkje] . Van hivatalos MINIX fórum, ott nézelődhetsz, de még ott sincs tapasztalat. [Minix fórum] . Drágább mint más Amlogic S922XJ procival szerelt boxok, bár lehet jobb android alatt. Kérdés hogyan használnád? Android, vagy CE?
Nekem MINIX U9-H boxom van. Az android 6-os rajta. Talán a legjobb Androidos box volt. Most CoreElec-el használom és kép tekintetében semmivel nem jobb, mint a negyed annyiba kerülő Tanix TX9S. (A tanixban nincs hang kimenet, de nekem nem is kell) Ami plusz a MINIX-ben, hogy CE alatt áram alá helyezéskor nem kapcsol be azonnal, és lekapcsoláskor a LED is lekapcsol, valamint kb 5 fokkal hidegebb maximális terhelésnél. Ez a plusz olyan 30 e Ft-omba került. -
ORCA58
addikt
válasz
Bigemperor #5836 üzenetére
Ha CoreELEC-el használod, a tx9s tökéletesen megfelel. Nekem nemrég jött meg. Csak HDMI hang kimenete van, nincs jack vagy digitális hangkimenet. Szerintem nem melegedős a típus. [Itt] sokan használják CE -vel, van dualboot is.
A TX9 Pro-t csak leírásból ismerem. Ezek szerint azon van SPDIF kimenet is, és szintén Gigabites a lan. nem tudom, a CE milyen rajta. -
ORCA58
addikt
válasz
*Mukeey* #5672 üzenetére
Nekem és családban is van egy-egy január 27-ei Tanix megrendelés. Mindekettőről február 24-én jött a mail, hogy küldik, és most a Gearbest oldalán az állapot
Tracking message
2020-02-26 13:00:00Arrival at facilities,Processing,abroad
Viszont van más, amire 2 hónapja hiába várok. -
ORCA58
addikt
válasz
Somatom #5598 üzenetére
API kulcs létrehozás [link]
Nem tudok angolul, de simán megcsináltam. Ha kész, érdemes a végén leírt 3. módszert alkalmazni. Az api_keys.json fájl kitölteni - létrehozni. Ott az elérési út is. Azt másolhatod másik gépre nem kell kitöltögetned.
Én is Androiddal kezdtem, majd egy évig azt használtam, a boxom tudja a kadencia helyes lejátszást is Android alatt. Mikor problémám volt a lejátszással, kipróbáltam a CoreElec-et, és itt ragadtam. Tény hogy nincs tv hozzáférésem amihez andridos app kell, így az nem is hiányozhat.
Az Android attól még megmaradt a boxon, és ha valami miatt kell elindítom, pl. ha az unoka játszani szeretne rajta.
Nem vagyunk egyformák, mások az igényeink elvárásaink.
Nem mellékesen nekem külön örömet okoz, hogy az itt olvasottaknak köszönhetően új dolgokat ismerhetek meg, amivel a csalásomnak is segíteni tudok. -
ORCA58
addikt
válasz
Norby86 #5511 üzenetére
Azok a boxok melyeknek nincs Netflix certified Androidos netflix app-al max 480p -ben működnek.
Kodi alatt megfelelő beállítás után erősebb vassal (nekem S912 van) mehet 1080p-ben de magasabb bitrátájú jeleneteknél előfordulhat kicsit darabos kép. A 905X2 905X3 box tulajdonosok azt írták, hogy 1080p-ben néha kockásodik, de 720p már jó. A többit nem használom.
Egyébként már én is CoreElecel használom, nagy ritkán indítom az Androidot. -
ORCA58
addikt
Minix u9-h boxon a Kodi 18.4 van. Feltettem a Netflix addont. A linket itt a fórumon
találtam. Tökéletesen megy. A film 1080p (ennyit tud a TV), de a sarokban jelzi, hogy 4K-s.
Van a boxon androidos Netflix is, annál szebb, és a helyes sebesség lejátszás miatt folyamatosabb is. Pedig az sem SD, de nem tudom hogy lehet megállapítani, a minőségét, azon kívül, hogy szemrevételezéssel tippelek.
A boxon van egy Kodi 17,6 forke konkrétan a "wonderbox.tv-17.6-armeabi-v7a". Szépen megférnek egymás mellet. Erre is fel akartam tenni a Netflix addont, de nem engedi. 2-őt is próbáltam, amit itt a fórumon találtam. A régire más addon kell, vagy valami más lehet az oka?
Ez egyébként azért kell, mert egyes avi fálokat a 18.4 hibásaj játszotta, másrészt ebbe működik a trailer lejátszás.
Adroidon a TvGo app is megy, az ingyenes M.. adások 1080p-sek, hajól látom. -
ORCA58
addikt
válasz
hun_tcs007 #3842 üzenetére
Azt nem ismerem, de nem ártana, ha több box menne droid alatt. Nekem a drága MINX U-9H van amin 6-os android van. A videózás mellet játszunk is rajta. A Kodi szépen megy , viszont a Chrom-ban nem lehet videót lejátszani, ha a gyárilag kapott Chrom frissítve van. Szerencsére ez most nem hiányzik. Hogy ez a 6-os android miatt, vagy amiatt, mer nincs kijelzője a készüléknek, nem tudom.
-
ORCA58
addikt
válasz
hun_tcs007 #3838 üzenetére
RTL most android alatt már nem megy, de van hozzá Kodi kiegészítő.
-
ORCA58
addikt
Sok szó esik a video kockásodásról Android 6 felett. Telefonon tableten is jelentkezik, vagy csak a boxok sajátossága ez. Telefonon nem vettem észre Android 7 vagy 8 esetén. Lehet erősebb a proci, vagy csak nem látom a kisebb képernyő miatt?
-
ORCA58
addikt
Tény, hogy drága. Sokat gondolkodtam rajta, de mivel kellet az android, és lehetőleg olyan cucc, amit bekapcsolok és használok. Első sorban nejem miatt kerülök mindent ami kis plusz hozzáértést igényel.
Fontos volt az RtlMost, ami már nem megy. Még szerencse, hogy Kodira van kiegészítő. -
ORCA58
addikt
válasz
tcsaba007 #3348 üzenetére
"Android alatt nincs kadencia helyes lejátszás, pixelesedés figyelhető meg és akadás."
Minix NEO U9-H android 6-os van rajta. Ezen megy a kadencia helyes lejátszás.!Feltettem a fenti boxra 18-as Kodit, android alatt fut. Érdekes, hogy sok olyan helyen angol maradt a szöveg, ami a 17-esben magyar volt. Ugyan ez a szöveg a Windows változatban magyar maradt.
Egy példa a "Felirat letöltése".
A 18-as Kodi eddig még újat nem hozott számomra. Viszont két hibát találtam, mely android és win alatt is jelen van. A EXOSHARK ÉS MOVIESHARK kiegészítőkben az info alatt nem indul a Filmajánló. Win alatt lefagy a KODI, Androidnál leáll.
Ugyan ez a helyzet a Felirat keresése menünél is. Win alatt fagy Android alatt leáll. -
ORCA58
addikt
Van akinek az az RtlMost megy androidon?
A Minix U9-H boxon a régi ment, de az új már nem. Zöld háttér van és és a hang. Sajna régit nem lehet használni, ha elindítom feljön a frissítés ablak, amit ha nem fogadok el ki is lép.
Ugyan így csak a réges-régi Chrom az amiben le lehet játszani videót. Azt legalább nem kötelező frissíteni (egyelőre) bár nem létkérdés, hogy menjen. Az újaknál szintén zöld háttér fogad. -
ORCA58
addikt
válasz
Necronom #3048 üzenetére
Android alatt az RTL Most a Dec.12-es frissítése is jól működik?
A Minix U9-H boxon teljes képernyő esetén nekem zöld képet mutat, a bal felső sarokban pedig kis
méretben a reklám utolsó képkockája látható. A hang megy. (Android 6 van rajta)
A korábbi verzióval nincs baj. Az más kérdés, hogy a reklám egyre hosszabb, és ki kell várni. -
ORCA58
addikt
A 4GB-os Cruser FAT32, a Kinston 64 GB-os NTF. Mindkettővel az a helyzet. Az említett hülyeséget leszámítva működik is mindkettővel.
Egyelőre még nem akarom leszedni az ES fileExplorert, lehet valami miatt kell, de most hirtelen nem is tudom engedné-e. Hogy nélküle másik fájlkezelőt szúrna ki magának vagy sem, nem tudom. -
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
Minix NEU U9-H boxnál ha USB adathordozó van rádugva induláskor mindig kérdezi, hogy az ES fileExplorer legyen-e az alapértelmezett. Ezt hogyan lehet kikapcsolni?
Nagyon idegesítő. Ráadásul ha igenre kattintok, csak az ES fileExplorer látja az USB eszközt.
Még a videó lejátszók sem. -
ORCA58
addikt
Több videó is van már az X96 MAX-ról, de teljes teszt nincs. Ebben a videóban a Youtube-on [link] 2:20 körül van a videó lejátszás bemutatás.
Hát eléggé akadozik. -
ORCA58
addikt
válasz
spgabor #2644 üzenetére
"a távirányítója mozgással irányítható"
Csak nem légegér? Minden tesztbe azt javasolják, vagy dicsérik.
Ha minden igaz a légegér funkció kis is kapcsolható, és olyan lesz mint egy normál távirányító, de az nem jó minden androidos alkalmazáshoz. Helyette ott a vezeték nélküli egér. -
ORCA58
addikt
válasz
Necronom #2581 üzenetére
Tudom sok app van (HBO, RTL, Tv szolgáltatók, Mindig tv stb.), de lehet azért olyan is aminek nincs app-ja. Ezek közül sokban 240 - 480 sor közötti a felbontás, azokkal biztos elboldogul. Nyilván olyan esetben nézné az ember, ha máshol nem talál jobbat, de "muszáj" megnéznie.
Előbb utóbb megtudom, mert Jézuskától egy boxot kértem, majd segítek neki vásárolni, ha eldöntöttem mi lesz. Lehet MINIX NEO U9-H. Biztosra akarok menni. -
ORCA58
addikt
válasz
Necronom #2557 üzenetére
"Erre semmilyen box sem alkalmas normalisan - bongeszgetni meg rendben van, de bongeszoben videot nezni Androidon nem jellemzo - ez ugye nem PC, inkabb egy telefon"
Éppen e miatt lehet alkalmas rá szerintem. Még nem láttam olyan Androidos kütyüt, ami böngészőből ne tudott volna lejátszani normálisan videót. Még az ős régi tabletnek sem gond. Persze nem 4K-s vidók vannak ott általában.
Így meglepne, ha egy ilyen box ezen elhasalna. Mondom ezt úgy, hogy még mindig csat neten láttam ilyen szerkentyűt. -
ORCA58
addikt
válasz
Necronom #2459 üzenetére
A 4K filmek akadoznak, vagy minőségtől függetlenül mindegyik? A kadencia helyesség hiány az oka, vagy egyéb?
Elég érdekes, hogy egy hasonló teljesítményű processzorral megáldott telefon szépen le tud játszani különböző filmeket. (4K-t nem próbáltam) Vagy csak ott nem látni az akadást a képernyő mérete miatt.
Ha mindkettőn android fut azonos appokkal, hogy lehet, hogy pont a céleszközön nem működik rendesen? -
ORCA58
addikt
Csak kíváncsiságból egy kérdés. Sok szó esik a kadencia helyes lejátszásról. Ha jól tapasztalom a PC-m és Laptopom sem játszik helyesen, mert mindig az aktuális videokártya beállításnak megfelelő kép/sec sebességet jelez a TV. Ez minden WIN PC-re igaz?
Van egy olcsó jó pér éves Measy A2W miracast dongle készülékem. Hála a több éves fejlesztésnek, frissítésnek, most már egész jól használható Wifi-n a Youtobe nézegetésére, ill. telefonról videó és kép nézegetésre. 1080p 30 képkocka a maximum amit tud. Érdekes, hogy ez a kis kütyü sokkal simábban játssza le a 4-k Youtobe videókat, mint Az i5-ös procis PC vagy laptop. Sőt alig alig döccen a kép, pedig nincs kadencia helyesség.
Ezek szerint a tökéletes video élményhez csak egy tökéletes média lejátszó jó?
-
ORCA58
addikt
Még töröm a fejem mi legyen, de nem ennyire
. Nem kell lekapkodnom.
Nem tudom volt-e már a Youtubon találtam ezt a linket, ahol táblázatban van néhány Androidos Tv box jellemzője.
[Itt található]
[Táblázat]
Nyilván ebből azért nem derül ki, hogy működik. -
ORCA58
addikt
kenand, cocka köszi a válaszokat
Igen az mkv feliratokra gondoltam
Ha rászánom magam, és meglesz valamelyik kütyü, először a már meglévő Wireless Bill+egér lesz kipróbálva.
De ha kell játékvezérlő, akkor a gyerkőcök miatt is veszek majd egyet.A frissítés azért érdekelt, mert sokan írják (most éppen kenand is), hogy 7 alatt rosszabb a videó lejátszás. Te tapasztaltál érezhető romlást?
kenand
Nem tudom mi 5-8 e Ft? Lehet nem tudom, hol kell keresni, de pl. az X96-os 40$, és még több, ha rájön az ÁFA? -
ORCA58
addikt
Most látom egy tesztben, hogy a Meccol M8S PRO L az Android TV op rendszerrel van. Akkor miért írják a legtöbb helyen, hogy Android 7.x?
-
ORCA58
addikt
Androidos TV boxot vennék, amit az egész csalás kicsomagolás után mókolás nélkül használni tud.
Filmezés, online filmezés egy kis játék és kövezz meg, netezés is miatt is.
Na nem 5 méterről, akkor közelebb kell ülni. Másrészt ha dolgozom a gépen, más nem fér a nethez, ez megoldás lehetne.
A Venz V10 pro+ és a V12 Ultra box érdekelnek leginkább. (nem az ára miatt)
A listámon van pl. a Meccol M8S PRO L, és az X92 is, de félek Kínából rendelni. Hogy mit veszek majd, még fogalmam sincs.
Egyrészt még sohasem vettem onnan semmit, másrészt több évtizedes tapasztalat, hogy azon műszaki cikkek közül sok, melyet én veszek rögtön az elején elromlik. (pl. boltban működött, otthon már nem)
Ha nem, akkor a garancia alatt lesz valami baja. Után aztán az átlagnál sokkal tovább üzemelnek hibátlanul. Így sokat számít a könnyen érvényesíthető garancia. Peches vagyok, ez van.Eddig élőben nem láttam média boxot, így megpróbáltam minél több infót összeszedni, mindenre nincs válasz. A V12-ről sokat megtudhattam a hozzászólásaidból. Ha jól veszem ki elégedett vagy vele. Gondolom a V10 Pro+ is hasonló lehet.
Kérdéseim:
A belső szövegeket gondolom megjeleníti. (A 9 éves TV-m erre már nem képes, ez adta az az első lötletet a box vásárlásra)
A Youtobe videókat 1080p-ben is le tudják játszani, vagy az korlátozva van? A Mecool úgy tudom 4K ban is megy.
Ezen sem lehet Indító app-ot cserélni, mint a mecool-on? (valahol azt olvastam)
Az SD kártyára lehet programot telepíteni? Vagy ez android verziótól függő?
A vezeték nélküli billentyűvel, egérrel lehet játékot irányítani, vagy kell játékvezérlő?
Esetleg a böngészőből is lehet normálisan videózni, mivel minden oldalnak van androidra programja.
A frissítés után is 6-os maradt az andrid a boxodon? Már 7-essel árulják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest