Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz MaciG #39077 üzenetére

    Másra emlékeztem, de a konkrét KRESZ-t megnézve tényleg nem egyértelmű a helyzet. Ugye ami ír:
    "(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni."
    Mondjuk itt már megdől az amit mezis írt, mert az nem szabadna hogy előforduljon, hogy az autós csak csikorogva tud megállni.

    De ettől függetlenül betű szerint nem írja azt, hogy neked meg kell állni, ha a gyalogos lelép a zebrára. De. Gyakorlatban mivel te jóval erősebb (és jóval kevésbé sérülékeny) vagy, ezért a gyalogost erőteljesen elbátorítod, ha nem látja rajtad, hogy lassítani fogsz. És hiába van elsőbbsége, esélyesen nem fog biztos lenni abban, hogy te nem ütöd el, ezért inkább lassít / el se indul. Innentől pedig elvileg te hiába adtad meg neki az elsőbbséget, gyakorlatban mégse. Szóval bár a törvény betűje nem tiltja, én nehezen tudom elképzelni, hogy egy bíróságon neked legyen igazad.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák