Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Andr1ska #61754 üzenetére

    Éppen lehetne már most is intézni, de már annyira a hónap végén vagyunk, hogy ezzel nem számoltam. Ha el tudod intézni a Kincstári számlanyitást holnap, akkor persze mehet a transzfer már holnap is.

    Március 1-én az OTP szokás szerint emelni fogja minden díját az előző éves inflációval (most 5,1%-kal), emiatt márciustól 1189 forintos állampapír transzferdíjra lehet számítani.

    OTP-nél az eladás az OTPdirektben az Értékpapírok menüben lehetséges. Ott látod a portfóliót, rákattintasz a nevére annak a papírnak, amit el akarsz adni, amire betölt egy új oldal. Ebben az Eladás gombra kattintasz, beírod az eladni kívánt névértéket (ez 1MÁP esetén 10000-rel osztható szám kell, hogy legyen), amire kiírja, hogy ekkora névértékű papírra mennyi pénzt fogsz kapni. Ezt jóváhagyod, és kész.

    Az Államkincstári jegyzés menete pedig abból áll, hogy belépsz WebKincstárba (előfeltétel, hogy az kincstári számlát megnyisd, és WebKincstár hozzáférést is igényelj). A weboldalon elindítod a jegyzést, amiben azt állítod be, hogy bankkártyával fizeted be a pénzt. A végén pedig megadod a kártyaadatokat, a pénzt levonják, és kész. Arra figyelni kell, hogy a kártya vásárlási limitje és online vásárlási limitje magasabbra legyen állítva, mint amekkora összegben állampapírt jegyeznél.

Új hozzászólás Aktív témák