Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Van vmennyi kp-m is, kimaradt motorvasarlasi tervem miatt. Nem égetem tovább itthon, befizetném bankszámlára és kezdenék vele vmit. Mennyit tudok befizetni különösebb gond nélkül, hogy cseszegessenek érte? Otp, unicredit számláim vannak,sosem csináltam még ilyet, jellemzően ezt ingyen tehetem meg?
-
aujjobba
addikt
válasz DJMDJM #61969 üzenetére
A BÉT-en elég alacsony ezeknek a forgalma, és árjegyző sincs mindig bent, minimálisan a spread is nagyobb.
(árjegyző hiányának veszélye: egyszer valaki 200ezer forintos egységáron vásárolt be több tízmillió forint értékben S&P500 ETF-ből, amikor az épp 150ezer forint körül ért. Nem volt bent árjegyző, így egy ügyeskedő jó magas ajánlatával párosult az illető vételi ajánlata, mert piaci áras megbízást adott be)
A tranzakciós költség alacsonyabb, és BÉT-en forgalmazott dolgokat tudsz NYESZ-re is venni azt hiszem, de ebben nem vagyok biztos.Számomra gyér a kínálat, S&P 500 és DAX van ami értelmes, a többi vagy Distributing, vagy tőkeáttételes, stb.
Én a RationalReminder fórumokon és VadászZoli által is kivesézett faktoros portfóliót követem, annak egyik eleme se érhető el BÉT-en.
Ha nem ezt a portfóliót, akkor egyszerű VWCE vagy hasonló alapot vennék, de olyan sincs ott.[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz DJMDJM #61967 üzenetére
Befizetéssel nem szokott gond lenni, azt szeretik a bankok. Jellemzően ingyenes a bankfióki befizetés, de vannak bankok, ahol ezt 0-24-ben KP befizetős ATM-ben is ingyen meg tudod tenni. Most mondanám, hogy nézd meg a kondíciós listádban (félve... ), hogy mit ír erről.
-
Moleman
addikt
válasz nort_on #61971 üzenetére
Esetleg annyi kockázata lehet, hogy ha számottevő az összeg, kérhetnek igazolást, hogy honnan van.
Mikor anno besétáltam az osztrák bankba az összes EUR készpénzemmel, szó nélkül átvették, aztán másnap halálra válva hívott egy ügyintéző, hogy nagyongyorsan küldjek valami bérpapírt vagy ilyesmit, mert ez nagyonsokpénz. Pedig szerintem nem volt sok, magyar fizetésből tettem félre. -
-
törölt tag
Revolutnál meg ismeretlen... vagy kitudja. szerencsére még nem volt ilyen dolgom
Bár ott lehet inkább a tranzakciókra mennek rá... ki tűnik gyanúsnak... kit szúr ki a rendszer...vagy kitudja...
De úgy olvastam lehet pl előre is kérni ellenőrzést, akkro nem lesz gond, nagyobb összeg esetén sem. itt egy ilyen beszámoló ha vkit érdekel.[ Szerkesztve ]
-
DJMDJM
tag
válasz Resike #60996 üzenetére
Most próbálok naprakész lenni a topicból, eljutottam a Te válaszodhoz is, picit megkésve. Köszönöm.
Ez általános vagy egy adott bank privát banki feltételei?"98%-ban tőkevédett tech részvényalap talán ez az ami még érdekes lehet."(I)(/I)
Melyik ez? Hol? Lehetne alternatívája az állampapíros lábnak egy portfólióban?Ettől függetlenül 1-5% cryptoba azonnal mert most vannak a jó beszállók.
Igen, tervezem, lassan alakul a fejemben. Már kérdeztem, hogy hol lenne érdemes? Revolut nem jó erre? -
mgoogyi
Topikgazda
válasz DJMDJM #61975 üzenetére
"98%-ban tőkevédett tech részvényalap talán ez az ami még érdekes lehet."(I)(/I)
"Melyik ez? Hol? Lehetne alternatívája az állampapíros lábnak egy portfólióban?"
Nem. A tőkevédettség annyit jelent, hogy valamilyen kockázatos eszköz mellé vesznek annyi állampapírt, hogyha a kockázatos rész nullázódik, akkor a pénzed ezesetben 98%-a akkor is megmarad.
Ezt te magad is meg tudod csinálni, csak kevesebb állampapírt kell venned, mert amit te vehetsz lakossági állampapírt, azoknak magasabb a kamata, mint amit egy befalap megvehet. -
pictigjis
senior tag
válasz mgoogyi #61976 üzenetére
ha már alapok, egyszer a generalinál kötöttünk unit-linked szart csak azért, mert volt egy olyan eszközalap, amely esetében egységenként 1,4-es árfolyamot garantáltak a lejáratkor, és amikor mi nyitottuk, 0,7-en állt, szóval nem sokat kockáztattunk vele, sőt
nem tud valaki hasonló eszközalapról mostanában?
-
pictigjis
senior tag
válasz mgoogyi #61978 üzenetére
ez volt az. 2019-ben járt le, mi 2012-ben nyitottuk a unit-linked cuccot csak ezért az alapért
-
Ebiker
újonc
Gyakorlati kérdésem lenne a RC-n, biztos van tapasztalatotok, mikor ETF-et akar venni az ember, hogyan célszerű az adatokat megadni? Gondolom limitár (piaci veszélyes lehet), és milyen limitárat érdemes megadni? A vételi és eladási oldal közé ha beteszi az ember, az jó lehet?
-
DJMDJM
tag
"Magyar Állampapír jegyzése/eladása: Díjmentes"
Akkor felesleges államkincstárnál regelni vagy van előnye kincstárnak. Pl. kártyás fizetés ?"És amit itt olvastam a fórumon és elraktam magamnak:
- Limitáras megbízást kell adni"
ööö, miért is? Sajnos nem értem a lényeget."- A fenti ingyenes 1 ársávos csomag miatt az árfolyamot (főleg, ha még nincs kötéslista) az investing.com segítségével kell belőni:"
Ezt pedig egyáltalán nem értem. Mi az 1 ársávos csomag? RC-n nem látom az árfolyamot vagy miért?#61322
Ez megint kifogott rajtam, hogy mit is jelent.Bocsánat, updatelem magam folyamatosan, de ha nem kérdezek rá ilyen félszavas válaszaitokra, amiket Ti persze értetek, akkor sosem érlek utol benneteket.
-
aujjobba
addikt
válasz DJMDJM #61981 üzenetére
Ajanlati konyv, mukodese, melysege.
Ebbol megerted az 1 arsavot, es egyebkent is hasznos.Limitar:
Kepzeld el egy eszkoz ajanlati konyvet (legyen mondjuk MOL reszveny), hogyan nez ki ha eppen nem akar senki eladni.
Jon egy szemfules egyen, es bead egy eladasi ajanlatot mondjuk 1millio forintos egysegaron.
Aztan jossz te, es beadsz egy piaci aras veteli ajanlatot.
Mennyiert fogod megvenni ebben az esetben a MOL reszvenyt?
Bizony, 1millioert darabjat (mar amennyiben volt annyi penzed). -
SzGee
aktív tag
válasz Ebiker #61980 üzenetére
olyan limitárat adsz meg, amit akarsz, max nem teljesül azonnal a vétel, ha a kettő közé lősz, akkor nem fog egyből teljesülni
ha biztosra akarsz menni és azt akarod hogy egyből teljesüljön, akkor arra az árra állítsd be a vételed, ami a kettő közül a magasabb, az az eladási ár (neked vételi), asszem a random pont fordítva írja ha jól emlékszemIf you leave me, can I come, too?
-
kovisoft
őstag
válasz Ebiker #61984 üzenetére
RC alapból késleltetett árfolyamadatokat mutat, ilyenkor nem garantált, hogy sikerül a vételed még akkor sem, ha limitként az általad látott eladási ajánlatot állítod be, hiszen az még egy korábbi érték, azóta feljebb mászhatott az árfolyam. Kapcsold be a realtime árfolyamokat, egy ideje már ingyenes.
-
vnorbi
aktív tag
válasz Moleman #61987 üzenetére
Vagy bal fenn a számlaszámodra kattintasz, vagy lenn a "Nyitott ajánlatok" és a "Kilépés" közt lesz a "Számlaváltás".
Ahogy M@Db0Y is írta, a TBSZ-edre kell pénzt utalni, hogy ténylegesen megnyíljon (minimum 25 ezer forint, vagy ennek megfelelő deviza), utána tudsz átváltani rá.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz vnorbi #61989 üzenetére
Á, értem, köszi! A számlaszámomra kattintva sem történik egyelőre semmi.
Most szeretnék rá beutalni, megtörtént a hitelesítés, de az ügyfélszolgálat egyelőre nem válaszolt a kérdésemre: eurót lehet közvetlenül a TBSZ-em számlaszámára utalni, vagy mindenképpen az itt leírt EUR gyűjtőszámlára kell küldeni?
-
vnorbi
aktív tag
válasz Moleman #61990 üzenetére
Az egyedi GIRO számlaszám, amit a TBSZ-nél látsz, csak forintot tud fogadni. Eurós beutalást a gyűjtőszámlára kell küldeni a megfelelő közleménnyel ("ügyfélszámod/TBSZ/2022 neved" vagy "ügyfélszámod neved", és akkor a normál számládra írják jóvá, ahonnan majd átvezetheted a TBSZ-re, de arra figyelj, hogy az ilyen átvezetés ugyan ingyenes, de minimum 100 euró kell, hogy legyen, aprót nem lehet online átvezetni).
[ Szerkesztve ]
-
DJMDJM
tag
Én is itt tartok, teljesen elvesztem a sok információ között. Ha tudnám, hogy megéri vagy tudnám melyik szolgáltatónál, lehet elmennék Privát bankos ügyfélnek, legyen ő is érdekelt benne, hogy keressünk és keressünk. De a tudásvágy is piszkál, de annyi idő rámegy, hogy lehet nem éri meg, mellette, ha még hülyeségeket is fogok csinálni, végképp kétségbe esek.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz DJMDJM #61993 üzenetére
A legjobb időbefektetés lesz az életedben, hogyha ezt megtanulod. Nem tudom mi a szakmád, de ha jól megtanulod ezt, még annál is sokkal többet fog hozni az életed során egy rossz befektetési döntéshez képest. (még valszeg akkor is, ha programozó vagy másfél millás fizetéssel)
-
Moleman
addikt
Nagyon szívesen mindenkinek az emelkedést. Eladtam a VWCE-t 99.3-on, még örültem is neki, aztán azóta szárnyal minden.
Mennyi idő szokott lenni, amíg megérkezik az utalás Randomra? Nem lennék boldog, ha 102-n kéne újravennem.
-
Moleman
addikt
válasz aujjobba #61998 üzenetére
Tudom, nem is jókedvemből adtam el, a 0.94%-os osztrák állományi díjtól menekülök RC TBSZ-re.
A piaci hozam töredékének is örülnék, mert egyelőre évi -8,58%-ot sikerült gurítani a kp-hoz képest, az eddigi hibáknak/költségeknek köszönhetően.De most már remélhetőleg rendeződik majd a helyzet és elkezdek kimászni a gödörből.
[ Szerkesztve ]
-
Resike
tag
válasz DJMDJM #61975 üzenetére
Amiket felsoroltam az mind az OTP-re vonatkozik.
Közben megtaláláltam az alapot:
https://www.otpbank.hu/portal/hu/GlobalMarkets/Maganszemely/StrukturaltBefektetes/SG
Criptóra én Binance vagy Coinbase-t ajánlanék, ezekbe lehet Revolutból is utalni be eurót vagy dollárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest