Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz Lex Icon #62680 üzenetére
Februári adat se lesz sétagalopp.
A héten néztem a Sparban, hogy megint emeltek mindennek az árán. 650->800, 59->65
És igazából még el sem indult a másodkörös béremelős infláció első fejezete mindenhol.Talán a forint erősödés valamit ellensúlyoz, de élelmiszerláncok satuban vannak: minimálbér emelés, kiskerlánc adó megemelése, lejárt termékek beszolgáltatása miatti többletköltség.
Ezeket mind továbbhárítják a vásárlóra.
Kevés lesz az árstop.Ráadásul az árstop abba az irányba visz, hogy pár bolt bezár (kisebb hentes boltok, benzinkutak), vagyis csökken a verseny, ami az áremelés irányába viszi a multikat.
Öngól. -
Dare2Live
félisten
válasz Lex Icon #62686 üzenetére
amikor teljesen egyértelmű akár ld én hszemet, hogy inflával úgy csalnak ahogy bírnak nem kell csodálkozni, hogy az emberek idáig jutnak el.
@Brandynew Elég gyanús/egyértelmű, hogy ez a csúcs de már csökkenőt vártunk most is. Kérdés meddig lehet az üzemanyag árakat... fixálni. És árstop is tipikusan a hogy csaljuk lejjeb az inflát esete. Jahogy 1-3%os margin mellett az meg fog jelenni másban.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
attiati
veterán
válasz Brandynew #62703 üzenetére
Hatósági áras termékek ára beesik és a multi átviszi az ottani veszteségét a többi termékre.
Amelyik bolt nem tudja átvinni, mert mondjuk csak hatósági áras terméket árul zömében, az bezár, vagy veszteségesen üzemel egy ideig. Nem látom, hogy ennek hol van árcsökkentő hatása. Esetleg akkor, ha veszteségre vagy hatékonyságjavításra kényszeríti a szereplőket a kiskertől visszafelé a nagykeren át egészen a termelőig. Vagy alacsonyabb minőségű terméket kínálnak. A széles körű áremelés valóban január elején volt.Áram ára is magasan stabilizálódik egyelőre februárban. (heti adatoknál lehet variálni a dátumot).
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
webkincstar/allampapirba fektetett mar vki? nekem van egy forintos szamlam. es vennek eurot is. viszont nem tudom ilyenkor 2 usert kell nyitnom, vagy 1 user alatt lesz 2 szamla (huf,eur)??
webes megkeresesre nem reagalnak, emailcimet nem talaltam, es lehet pentek miatt de elo emberrel se sikerult meg beszelnem a telekincstaron..eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Lex Icon
senior tag
válasz szabi__memo #62706 üzenetére
Megkérdeztél mindenkit?
Egyébként nem parázni kell az inflától, hanem az inflába befektetni. A tavaly elkezdődött emelkedés miatt ez most könnyű is volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dellfanboy #62707 üzenetére
Hívd fel a hozzád közel lévő ügyfélszolgálatot pl. (de én pl elmentettem az ügyintézőm számát - ami nem feltétlenül az övé, de közvetlenebb, mint egy ügyfélszolgálat...) Lehet amúgy beszélni... De 14:00-kor zárnak.
Telekincstár asszem amúgy szünetel is talán, vagy mintha vmi ilyesmi hírt olvastam volna nem rég...
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz dellfanboy #62707 üzenetére
Nem pontosan értem a kérdést, de nézzük: egy user accountod lesz. Ide tudsz EUR-t vagy HUF-ot beutalni. Ez egy pénzszámlára megy. Ebből pl. webkincstáron keresztül tudsz állampapírt venni a pénzszámla egyenleged erejééig. FT-ból nyilván forintos, EUR-ból meg eurós papírt. Az állampapírok pedig egy értékpapír számlán leszenek, ugyanazon accounton belül. Szóval egy acc. két szla. Erre irányult a kérdés?
#62709 Boond
Webkincstár biztosan megy, most léptem be. ( és kb 1 órája adtam/vettem a Pemáp-ot.)
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
-
travix
aktív tag
válasz Oppenheimer #62712 üzenetére
Valamilyen szinten átmeneti, mert a chiphiány és az üzemanyagár emelkedés okozza (40%-ot nőttek a használt autók, illetve üzemanyagárak usaban 1 év alatt). Bár utóbbi nem értem miért emelkedett ennyire. Üzemanyagárak meg ugye mindenre hatással vannak, drágább szállítás után drágább lesz a termék is.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz stingy2 #62710 üzenetére
1 acc 2 szla. igen erre. koszi.
sztem jovo7en beugrok szemelyesen a hozzam kozel levobe nyitni egy eur alszamlat, csak en balga azthittem hogy ezt pentek de netrol eltudom intezni...
#62709 Boond koszi
valaki esetleg jart hasonlo cipoben? nekem kulfoldon van az eur folyoszamlam, onnan beutalni a webkincstaros iban-ra hany napba telt? ill, kiutalni ugyanarra a kulfoldi iban-ra lehet?vagy csak belfoldi?(sajat szamla mindketto)
ill. nemtudjatok a penzmosast megelozoen van vmi limit mennyi eur-t lehet beutalni?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
stingy2
senior tag
válasz dellfanboy #62717 üzenetére
Na, megnéztem a szerződésemet. Nincs külön eurós alszámla szerződésem. Egyszerűen beutalod az eurót a kincstár eurós számlájára, a közleményben pedig megadod a 8 számjegyű "Értékpapír nyilvántartási-számla számát és a nevedet pl: 12345678 Próba Béla.
INTJ
-
Moleman
addikt
Nem kell bemenned sehova, ha most kiválasztasz egy EUR terméket a Webkincstárban, pl 2027/X, akkor feldobja a kártyás befizetést, akár a külföldi betéti/hitelkártyáddal is tudsz azonnal befizetni. 2-3 munkanap alatt könyvelik le, utána tudod megvásárolni az értékpapírokat az EUR pénzszámlaegyenleged terhére.
Kiutalni elméletileg bármilyen belföldi és külföldi számlára tudsz ingyen, amennyiben természetes személy nevén van.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Lex Icon #62680 üzenetére
Baromi jó, hogy a fő kategóriákból felsorolt termékcsoportok mind többel drágultak (de lazán ilyen másfélszeres-dupla eltéréssel), mint a kategóriaátlag. Mi az isten húzta le ennyivel akkor az átlagot? Mert saját költségvetés alapján olcsóbb nem igazán lett semmi tavaly január óta...
Hogy a szolgáltatások árának növekedése hogyan jött ki 5%-ra, az egy kiemelt rejtély.
-
fecus
őstag
Kicsit összezavarodtam. Jól számolom, hogy megéri most eladnom a 26/X-et és azonnal venni belőle 27/X-et? Előreláthatólag a következő 5 évre is jó döntés?
Amúgy lemenne még ez a tranzakció a 27/X határidejéig?
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Kobe
veterán
válasz julius666 #62722 üzenetére
En numbeora szoktam neha ranezni. Nem perfekt, de legalabb bevallott adatokon alapul es szelesebb koru, mint az egyen szubjektiv kis valosaga, bevasarlokosara.
Perpillanat budapestre 4 fore 672K HUF ot ir, Covid elott ez 540 korul volt, 2017 kornyeken meg talan 400.
A lenyeg igazabol a covidos idoszak vtozasa, nem jon ki a matek, de sajna nem reprezentativ igy erre hivatkozni sem nagyon lehet -
fecus
őstag
válasz julius666 #62724 üzenetére
Ja, elnéztem. Két sorban hozza a Neten és én az előző kamatperiódust néztem. Az meg még 2,05% volt.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Tomikaa.
tag
Üdv. Azt tervezem, hogy Revolut euró számlámon lévő eurót utalok az állampapír számlámra és abból megpróbálok még régi PEMÁP-ot venni. Tegyük fel, hogy nem ér oda a pénz a régi PEMÁP lezárásáig. Ebben az esetben vissza tudom utalni ingyen a litván IBAN számos Revolut euró számlámra? Vagy azzal nem járnék rosszabbul, ha a Revolut forint számlámra kérném vissza? Utóbbinál van belföldi (gyűjtő) számlaszám is, a közleménybe beírt kód azonosítana engem. (Olvastam, hogy a nyitáskor megadottól eltérő számlaszámra visszautalásnál kell személyes azonosítás, de a számlámat személyesen nyitottam meg, úgyhogy ez remélem, megfelel.)
A Hirdetmény ezt írja: "A Kincstár, külföldön vezetett számlára kizárólag a Prémium Euró
Magyar Állampapírral kapcsolatos kifizetéseket teljesíti." Természetesen beírnám a közleménybe a Revolutban, hogy PEMÁP-hoz kell. -
pictigjis
senior tag
egyébként én is azok közé tartozom, akik játékpénzen kívül nem mernek nagyobb pénzt tenni kriptóba. bármi lehet ennek a piacnak a sorsa, az csak wishful thinking, hogy ez a jövő. lehet, hogy tényleg az lesz, de iszonyatosan kockázatosnak látom (most függetlenül attól, hogy mit mondott matolcsy)
-
fecus
őstag
-
ArGab
őstag
válasz Tomikaa. #62728 üzenetére
Máshol olvasva valakinek azt mondták Kincstár részéről, hogy amennyiben befizeti és mégsem vesz belőle semmit (mondjuk mert kifutott a 26X-ből és nem kell neki 27X) akkor nem teljesül a befektetési feltétel és nem utalható ki a pénz. Csak ha előtte átment egy befektetési körön is.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Revolut most kdott tajekoztatast hogy megszunteti aprilis 1 tol a helyi HUF szamlat es litvan LT-s IBAN lesz helyette HUFban vezetve. Ez nyilvan az utalasokat tekintve hatranyos.
A kartyas feltoltesekrol nem irtak semmit, remelhetoleg az marad. De nekem mostanaban amugyis kevesbe szimpatikus a revo, ez sem egy tul elonyos huzas -
Ixion77
addikt
Az utolsó bekezdés alapján nekem úgy tűnik, hogy nem jókedvükben döntöttek így:
"We understand the importance of having local HUF account details and we're looking at different ways to reintroduce this feature in the future. We’ll let you know when we have more information."
Gyanítom, hogy valami helyi szabályozással (tranzakciós illeték?), vagy az MNB-vel gyűlt meg a bajuk.
#62736 pictigjis:
E-mailben küldték.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
Euró alszámlát nem tudom kell-e/tudsz-e nyitni... Mivel beutalásnál, úgy rémlik gyűjtőszámlára megy, nincs saját euro-s számlád (már mint számlaszámod), forint az van.Itt ha jól rémlik bizonyos adatokat azonosítókat kellett megadni, hogy tudják, azt hová kell csatolni... kinek...
"nekem kulfoldon van az eur folyoszamlam, onnan beutalni a webkincstaros iban-ra hany napba telt?+
Néhány nap egészen biztosan, de lehet több is. Viszont ezzel kapcsolatos dolgokat, részleteket eltudnak neked mondani, akár telefon, akár személyesen. Mi is egyeztettünk anno előtte..." ill, kiutalni ugyanarra a kulfoldi iban-ra lehet?"
Ha a saját neveden van igen, és elvileg nincs költség. De érdemes utána kérdezni azért."ill. nemtudjatok a penzmosast megelozoen van vmi limit mennyi eur-t lehet beutalni?"
Szerintem nincs. Legalábbis, nálunk nem szóltak. -
törölt tag
válasz Tomikaa. #62728 üzenetére
Erről már lekéstél a hsz írásakor vagy 20 perccel...
Amúgy közben nézem, hogy
Prémium Euró Magyar Állampapír 2022/X_EUR 2021.06.21 2,30 % - ben volt ennyi...
Prémium Euró Magyar Állampapír 2022/X_EUR 2021.12.21 4,40 % - jelenleg meg ennyi...Egyelőre tényleg a jövőbeli várakozások a különbség... no meg az eltérés a kamatfordulóban...
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz aujjobba #62667 üzenetére
(PP) Na, most dobom le a láncot. A Deposit számláknál oké, hogy devizanemenként csinálok 1-et, de az értékpapír számláknál ez nem merült fel, mivel nem kell/lehet megadni hozzá devizanemet. Erre ezt csinálja:
A Ft-os részvény értékét a piaci értéknél már €-ban értelmezi és így adja össze és minden kimutatáson így hozza. (facepalm) Azért ez durva hiba. Nálatok is így megy vagy én rontok el valamit?[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Hát még ha téged szopattak volna Magyarországon nem is létező adópapírok bemutatásával kedves indián ügyintézők enyhe szanszkrit ízesítésű angollal.
Baromira nem akarták megérteni miért nem tudom/akarom produkálni amit kérnek, igazi élmény volt nekik magyarázni angolul, sokszor több napos válaszidőkkel. Végre nagy nehezen megértették és mondták, hogy ennek utánanéznek, aztán 2 hét kuss és újabb ügyintéző, akinek lehetett 0-ról elmagyarázni megint.
Több hónap kínlódás volt (közben végig zárolt számlával), mire végül megköszöntem nekik a szórakoztatásomat és megkértem őket, hogy inkább töröljék a számlát és menjenek a gús büdös ...-ba.
Igazából épp időben csinálták a hisztit, mert pont vittem volna az EV devizaszámlám hozzájuk, így végül TW lett belőle (velük soha semmi gondom nem volt).
-
Lex Icon
senior tag
válasz aujjobba #62745 üzenetére
(PP) Ez így oké, de jó lenne látni egy TBSZ számlát egyben, nem devizanemenként (EUR, USD, HUF)
Gondolom, a költő arra gondolt, hogy egy ép. számlának csak egyféle devizaneme lehet, csak akkor miért nem lehet/kell megadni és miért nem hozza hibára, ha mást is rárakok? átváltani mondjuk áttudná, de hiába nézegetem a tranzakciót, nem tudok ilyet csinálni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pictigjis #62729 üzenetére
Én is, csak érdekesség, kipróbálás alapon, minimális összeggel, pár ezer... De egyelőre növekedésben vagyunk, már szépen...
De több száz ezreket, milliókat, meg ilyesmi, mint sokan csinálják nem tennék vele... még h "kecsegetető is"... elég sok betiltás, megszüntetés, és hasonlókat lehet olvasni... meg szerintem előbb utóbb az államok, szervezetek saját digitális pénzzel fognak előállni, a többit meg betiltják... Lásd Kína példáját.
Amúgy az a gond ezzel, a nem tudod szerkeszteni a hozzászólást... hogy már nem tudom mire akartam még írni...
De úgy látom ez msot elég mozgalmas nap(ok).
Revoluttal meg ahogy látom megy a csörte... wise, egyébként kiegészítésnek akár jó is lehet bizonyos feltételek mellett... de egyelőre nem regiztem...
#62746) julius666
Mit csináltál, hogy zároltak?"#62749) travix "
Mindent be lehet... Az más kérdés, milyen áron stb... Ha úgy döntenek, akár egy tollvonással is betudják tiltani - pl régiónként. (Vagy dekriminalizálják). Egyébként sok központi bank álláspontja ez... szabályozni, betiltani, keretek közé szorítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest