Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz attiati #54763 üzenetére

    Valakinek el kell kezdenie. Unios szinten az EU ETS rendszer sok iparagat erint, persze az nem segit, hogy a nagy karbon labnyommal rendelkezo iparagakat kihelyezzuk EU-n kivulre, es a termekeket meg behozzuk, kozben meg a kinai, indiai, meg nem tudom milyen orszagok meg kornyezetszennyezobben termelnek, mintha maradt volna helyben a termeles. Majd lesz ado, vam, a behozott termekekre. Szamolgathatunk jo kis LCA-kat (Life Cycle Assesment) es az alapjan lehet az adokat kivetni.

    A nemetek azert kezdtek el ennyire nyomni, mert felnott egy generacio, akinek ez szamit (?). Mondjuk nem tudom, hogy mennyire szamit tenyleg, vagy csak jelkepesen, de egyre tobb part is felveszi a programjara, mert az oregek kezdenek kihalni, a fiatalabbakat meg ez a karbonsemlegesseg tema jobban erdekli.

    EUs szinten itt van pl. a "EU taxonomy for sustainable activities". Munka miatt egyik masik iparagban erintett vagyok, szerintem sokan nem is tudjak, hogy ez a szabalyozas mennyire meghatarozo lesz mind a finanszirozasban, mind az uj projektek megvalosithatosagaban. Ez globalisan is hatassal lesz a penzugyi piacokra, csak meg nem igazan latjuk, hogy hogyan.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák