Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daave77
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni tápválasztáshoz, a következő konfighoz:
GIGABYTE GA-B250M-DS3H alaplap
Pentium G4600 proci
Gigabyte GTX 1050 Ti OC 4 GB videokártya
8 giga DDR4 RAM
egy 120 gigás SSD és egy 1 terás vinyó,
mindezek egy Zalman ZM-T2 Plus házba lennének beszerelve (alsó tápos).A keret olyan 15-20 ezer Ft lenne.
Egyéb igény nincs, esetleg annyi, hogy ha a jövőben erősebb alkatrészek kerülnének a gépbe, azt is bírja.Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz dav<3 #109499 üzenetére
Az 1800X 95W TDW-vel bír, azt nem nevezném soknak, a konkurens Intel procik is kb. annyit esznek.
daave77Szia, ez most a best buy:
Seasonic G-450: félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
-
Franky2Ster
senior tag
Srácok tudnátok segíteni elképzelés be quiet dark power zone 1000w ár értékben tudnátok jobbat ajánlani?
-
MMIX
addikt
válasz Franky2Ster #109503 üzenetére
be quiet dark power
be quiet power zoneNem egy árban vannak, melyikre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Ha nem érdekel a hosszú garancia csak a Watt:
CWT PUO 80+Platinum-ok
CHIEFTEC GPS-1250C 1250W
CHIEFTEC GPM-1250C 1250WHa kell a hosszú garancia
Corsair RMX 1000W 80+Gold
Corsair HX 1000W 80+PlatinumHa luxus táp kell és elegendő 900W
INWIN Classis Series C 900WA Dark Power az 90ezer Ft. [link]
A Power Zone az 80+Bronze. Akkor a skála másik vége érdekelhet árban, bár ezét a bq! 64.719 Ft kér? [link]
Amiket írtam azok is 64k körül vannak.
Egy 80+Bronz táp meg lehet 45k környékén.
[ Szerkesztve ]
-
**CooL**
csendes tag
Üdv,
Számítógép problémás topikból küldtek át ide, mivel elvileg eléggé ajánlatos volna lecserélnem a jelenlegi tápomat(N-Power 600W), és ez a csere akár ki is javíthatná az ott leírt problémáimat.
Jelenlegi konfigom:
Gigabyte GA-B85M-HD3
Intel Core i5 4460
Micron 8JTF51264AZ-1G6E1 2x4 GB 1600 Mhz
N-Power 600W
Asus ROG Strix-RX470-O4G-Gaming
SAMSUNG HD502HJ (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
TOSHIBA DT01ACA050 (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)(erre van téve az op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit)
CoolerMaster N300-KKN1
Hannstar HH181 [18" LCD] (1366x768)Szóval ehhez a géphez milyen tápegységet ajánlanátok maximum 20000 Forintig?
iPhone 11, iPad Air (2022)
-
mghltm
addikt
válasz **CooL** #109506 üzenetére
N-Power 600W > kuka, egy hulladek
Seasonic SSR-450RM - kivalo gyarto, 80+ gold hatasfok, modularis kabelezes, halk mukodes, sok gari
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
**CooL**
csendes tag
válasz mghltm #109507 üzenetére
Köszi a valászt! Ez a tápegység biztos elég a videokártyámhoz? És elég hosszúak a kábelei? Mivel a 24 pines vezeték a mostani tápból is csak feszegetve ért el az alaplaphoz.
Szerk.: Mondjuk ha elég is lenne ehhez a kártyához, de úgy alakul, hogy egy újat kell vennem akkor nem akarok egyúttal mondjuk egy új tápot is ahhoz venni..
[ Szerkesztve ]
iPhone 11, iPad Air (2022)
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 1 hónap múlva tervezek még egy vga-t venni, valamint egy 1 tb hdd-t. Jelenleg giga hd7770-em van, betennék mellé még egy ugyanilyet, crossfire kipróbálására, mert nem túl drága. Van mellette egy fx-6300 proci, amit kb. 4,8 ghz-re húzok (már kipróbáltam, megy.) Van még majdnem 10 venti a gépben.
Kérdésem, hogy a jelenlegi chieftec ctg-500-80p táp elég lesz neki, vagy milyen másikat szerezzek be? Nagy valószínűséggel az apróról használtan vásárolnám meg (nem szükséges, hogy moduláris legyen.) -
DR|FTK|NG
veterán
válasz dav<3 #109499 üzenetére
Igen, de ha biztosra akarsz menni, akkor nyugodtan vehetsz 550-650w-osat is, hátha kifogsz egy jobban tuningolható, de éhes Ryzen-t.
Ha már itt tartunk, akkor ajánlok egy-két tápegységet is:
-Corsair RM550x, RM650x > teljesen moduláris, félpasszív(nem kikapcsolható), 10 év
-EVGA G3 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 7 év
-EVGA GS 550, 650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
bebe159(#109509)
Szia.Elégnek kell lennie, főleg, ha csak kipróbálnád a HD 7770 CF-et. Ha nem, akkor se vesztettél sokat. Tartós használatra én a 7770 CF-et lecserélném pl egy RX 560 4GB-ra, GTX 1050 Ti-re vagy esetleg egy használt R9 380 4GB-ra.
-
bebe159
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #109510 üzenetére
Köszi!
Jelenleg ez az 1 vga is bőven elég, de kb 12k körül vannak már használtan, ezért gondoltam, ha már a lapom is támogatja, akkor beteszek mellé még egyet. Nem cserélném másra, mert nem szeretnék rá annyit költeni, főleg hogy ki se használnám.
Csak eszembe jutott a táp téma, hátha nem lesz elég erős, fx éhes tud lenni, habár ez nem 8 magos példány, de nem tudom a komponensek pontos fogyasztási adatait. -
kemszi
csendes tag
Helo!
Van értelme lecserélni egy 6éves tápot a kora miatt? Ill. talán úgy jobb a kérdés hogy kell emiatt aggódnom?
Egy CM Real Power M250 520W tápról lenne szó. 2011.11 óta használom. Mondhatjuk hogy "sokat futott" ha nem is nagy terhelésen de gyakori volt a 0-24 akár több napon keresztül.
(egyébként egy COOLERMASTER G550M néztem helyette) -
kolor
csendes tag
Ehhez mit szóltok?
Elég lesz hozzá a Chieftec Force CPS-650S, 650W-os táp?OuterVision PSU Calculator part list https://outervision.com/b/sic00l
Motherboard: Desktop
CPU: 1 x AMD Phenom II X4 955
CPU Speed: 3200MHz
CPU Vcore: 1.35V
Memory: 2 x 4GB DDR3 Module
Memory: 2 x 4GB DDR3 Module
Video Card Set 1: 1 x NVIDIA GeForce 9600 GT
Core Clock: 650MHz
Memory Clock: 900MHz
Storage: 1 x SSD
Storage: 4 x SATA 7.2K RPM
Storage: 0 x SATA 7.2K RPM
Optical Drive: 2 x DVD-RW/DVD+RW Drive
PCI Express Card: 1 x SATA RAID Controller Card
PCI Card: 1 x TV Tuner - Cable (DVB-C) Card
Other Device: 1 x USB 3.0 Device
Keyboard: 1 x Standard Keyboard
Mouse: 1 x Standard Mouse
Fan: 1 x 92mm
Fan: 1 x 92mm
Computer Utilization: Always On (24/7)
Gaming/Video Editing/3D Rendering Time: No Gaming / 3D Apps
Monitor: 1 x LED 27 inchesLoad Wattage: 442W
Recommended Wattage: 492W
Amperage: +3.3V: 9.6A, +5V: 21.2A, +12V: 29.5A
Recommended UPS Rating: 900VA
Generated by OuterVision PSU Calculator 2017-07-22 06:52:11 -
DonPjotr
csendes tag
Sziasztok!
Új gép összerakásán dolgozok. Régiből megmaradna a táp. Ami egy Gigabyte Superb 460W (Superb GE-R460V1).
Ami lesz a gépben:
Ptoci: AMD Ryzen 5 1600
Alaplap: Gigabyte GA-AB350-Gaming 3
Memória 2x4GB vagy 2x8GB ( még választás alatt a pontos típus )
Videokártya: Sapphire HD7770 ( Idővel majd cserélve lesz,de nem idén )
Vinyó: több db is is,ami biztos 2db 2TB + 1db 500GB. Mind sata-s.A kérdés pedig, hogy ehhez a konfighoz elég e a táp? Tuning nem lesz.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Pjotr
-
_Atesz
addikt
válasz dav<3 #109515 üzenetére
Nem találtam olyan tesztet, ami bizonyítaná az állításodat.
Ez tuti elég lesz, most nagyon jó áron van:Seasonic G-550: félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
kolorA fele is elég, ajánlat:
Seasonic G-450: félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
DonPjotrSzia, elég kell legyen, persze ez függ kortól, állapottól is.
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Milyen tápot ajánlotok?
I5 3570k (húzva lesz majd)
Asrock z77 extreme 4
2x4gb hyperx fury 1866mhz ram (később még 2x4gb)
Gigabyte gtx 1060 3gb
Seagate 1tb hdd
Bitfenix alchemy 2 led szalag
2ház ventiÉn egy Corsair cx450m néztem ki, megfelelő lenne?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Panky
tag
Sziasztok!
Új gép építésén gondolkodom, van egy Thermaltake Smart SE 530W-os tápom egy jelenleg nem használt gépben, kérdésem, hogy kiszolgálná-e az alábbi konfigot: egy i7 6700, Geforce 1060, 16GB, egy olvasó, egy vagy két HDD.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
kolor
csendes tag
válasz _Atesz #109519 üzenetére
Köszi a tippet. Tetszik a Seasonic G-450 tényleg verhetetlen áron van most kb. 18.000 Ft-ért. Moduláris táp pedig különösen ritka ajándék ennyiért.
De a Chieftec Force CPS-650S ára is történelmi mélyponton van kb. 14.000 Ft. Olcsóbb is és nagyobb teret is hagyna a hatékonyságnak.
A kérdés inkább az, hogy mennyire lehet reális a 442W fogyasztás?
Illetve, hogy van-e ellenvetés a Chieftec Force CPS-650S ellen?
A kistesója bevált már. -
ló úr
őstag
válasz kolor #109522 üzenetére
Realitásnak úgy kicsivel öbb mint a felét mondanám furmark plussz prime95 alatt mikor szénné terheled a géped az a Seasonic normál kereteken belül bármit elvisz manapság
Nem rossz az a Chieftec de nem említeném 1 lapon a Seasonical. Kb mintha egy Suzukit és egy Lexust hasonlítanál össze. ASuzuki is elvisz bárhova de nahh..[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
törölt tag
Sziasztok!!
i7 4790K ,( 4600-4800Mhz ig lenne OC) és egy Msi gtx 1080TI hez keresnék tápegységet 35.000Ft ig több fajtát is írhatnátok,ha van megköszönném. Lényeg kiszolgálja a konfigot esetlegesen egy váltáskor mondjuk egy kicsivel nagyobb TDP-s processzor esetén is. Köszönöm Szépen
-
KAMELOT
titán
-
_Atesz
addikt
válasz kolor #109522 üzenetére
Mindenben jobb a Seasonic, többek közt hatékonyságban is.
A kalkulátorok sokszor bődületes marhaságot számolnak, mint most is. Ha rajtam múlna, akkor betiltanám ezeket az oldalakat. Mint ló úr írta, max. a felét fogyasztja a gép szénné terhelve, szóval a G-450 még nevezhető overkillnek is akár.
Szerintem ne habozz, nem tudni még meddig lesz ilyen jó áron a G-450.
hajni12Szia, vagy amit KAMELOT ajánlott használtan, vagy ez:
Corsair RM750X: full moduláris, 80+ Gold, halk, 10 év garancia, félpasszív (nem kapcsolható)
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Augusztusban vennék tápot, párszor írtam ide, off kicsit, lényeg: A seasonic g 450&550 szuper áron van, de eredetileg az evga g3 550-et néztem ki, mint tuti bestbuyt. Most is afelé hajlok, de közben bejelentették a seasonic focus + szériát, amiből az 550 gold számomra szintén bestbuynak tűnik (10 év gari nyami). Probléma, hogy nincs még Magyarországon, de ahogy ismerem a magyar árakat, a 80 dolcsi itthon kb 30k lesz, mint az evga g3 550.
Összefoglalva a tanácstalan helyzet: seasonic g 550 22k 5 év gari, evga g3 550 29k 7 év gari, seasonic focus+ 550 gold 30k (?) 10 év gari. Augusztusban venném, akkor lesz rá keret, ha akkor minden így áll, mit vegyek? Továbbra is legalább 2 teljes gépet kellene kiszolgálnia (6 év minimum).
Ami lesz: ryzen 1600, 16g ddr4, 1 régi wd 640 aals, késöbb + egy wd blue 1tb, 1 samu850 evo ssd, giga aorus rx 580, dvd író, prime x370 pro, 4 házventi.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
MMIX
addikt
válasz chopin42 #109530 üzenetére
Ezt Te tudod eldönteni csak, mert a Crysis ugyanúgy fut mindegyikkel.
Ha a pénztárcádat szereted: Seasonic G
Ha félpasszív kell, nem jó, mert csak a Seasonic X félpasszív most. (a gyári Seasonic esetében)A hosszú garancia meg akkor ér valamit, ha postán is képes vagy elintézni garanciát külföldre.
Na ilyenkor jön, hogy az ínyencek elkezdik nézni a tesztekben a feszültség tartást és a hullámosságot.
Legyen a szabvány fele. (3%, 5%, 25mv, 60mv)
Ventizajt is figyelembe veheted, márkát, csapágyat, kondikat, dizájnt, vezeték vége szivárvány színű-e, csatlakozók száma, vezetékek hossza, kábel hajlékonyság. Satöbbi.Egyébként jön a Focos+ Platinum, 80+Oldalára most tették ki.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Néztem teszteket, főleg techpowerup és jonnyguru, és a seasonic g annyira nem volt 100% mint pl a g3.
Ettől még szuper tápnak tűnik, cél hogy sokáig kiszolgáljon, és akár csúcs egy kártyás rendszert is elbírjon. Meg ne legyen annyira hangos 35 fokban sem.
A képet árnyalja, hogy nem tudom, megjön-e az amazonos rx hó végén, és akkor egy 100k-s kártya után kell néznem, ami 10k- a táp árából, ami max 30k. Ezért született a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz jim bcs #109533 üzenetére
Igen, de gondolom ma már a 2014-es kiadást adják, ami a seasonic g-t illeti, ami "picit" alulteljesített a régebbi kiadáshoz mérten. Kb 1-2%. Ettől függetlenül boldog lennék vele, de főleg az érdekel, jobb lesz-e a focus+, vagy marad a g3 550, esetleg vegyem ezt...Nem mindegy sajnos
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz chopin42 #109534 üzenetére
(#109534) chopin42
"focus+, vagy marad a g3 550"
Jelen esetben mindkettő új, mindkettő prémium minőség, legyen az amelyik jobban tetszik, nem tudsz mellélőni.(#109536) Laraxior
Eco üzemmódban a ventilátor leáll amíg a hőmérséklet, vagy az energiafogyasztás egy bizonyos előre meghatározott pontra emelkedik, ekkor kapcsolja a ventit = ala PWM[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Laraxior
titán
Az ECO kapcsoló mit takar ez EVGA tápon? (850W G2)
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
dag
tag
Sziasztok!
A minap tönkrement a FSP700-80GLN típusú tápegységem, ami sok év szolgálatot tett.
Először csak lekapcsolt időnként a gépem (főleg ha elindítottam egy játékot) akkor sejtettem hogy valami nincs rendjén. Majd egyik nap megtakarítottam a gépházat (pormentesítettem) majd összeszerelést követően nem akart elindulni. (próbálkozott, de nem sikerült neki és lekapcsolt automatikusan)
Szészedte testvérem (ért hozzá villamosmérnök, az összes kondija púpos volt, kicserélte őket újra de nem lett jó valszeg valami más is elromlott benne)
Sajnos nagyobb teljesítményű csere-tápom nem volt itthon, csak egy Codegen 450W-os.
Azzal ellenőriztem a gépemet (alaplap: MSI Z77A-GD65 GAMING, proci: 3770k, memóriák: 2x8Gb DDR3 1600 Geil)
Szerencsére azzal elindult rendesen.
A videókártyát nem mertem letesztelni vele: EVGA GTX 980 CLASSIFIED GAMING ACX 2.0
Ezen kívül: Samsung SM841N 512GB ssd, 2 x 2TbHitachi winchester, Creative X-Fi Fatal1ty PCI-E hangkari, Logitech 920 webkamera
Később tervezek upgradelni: vidkari: GTX 1080 vagy 1080ti ill. proci 6700k vagy 7700k
viszont maradok az 1 kártyás rendszernél szerintemEnnek tudatában, mit ajánlanátok az új ill. használtpiacról?
Elvárás: Nem gond ha moduláris de sima is jöhet
Én eddig ezeket találtam:
használt: Chieftec CFT-750-14CS ~12k
új: Chieftec CPS-750S ~ 18kÁr: 20k környéke max.
Előre is köszönöm!
-
dag
tag
Az előző hozzászólásomhoz egy kiegészítés:
új Chieftec CTG-750C: még ebben gondolkodom de más gyártó is szóba jöhet, főleg ha jobb a portékája.
Ami fontos:a tartósság, a halkság nem annyira fontos nekem.
-
KAMELOT
titán
-
_Atesz
addikt
Egy ilyen géphez ez a minimum és most még olcsó is:
Seasonic G-550: félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
-
ló úr
őstag
válasz chopin42 #109542 üzenetére
Fél milliós géphez 20 ezres max. táp Dobjon csak hozzá még Bár aki egy Codegent rá mer kötni egy ilyen gépre, h működik e........... /hosszú csend, nem személyeskedek/
Nekem egy régi i3as kis konfigom van, a táp a legdrágább eleme jelenleg"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
KAMELOT
titán
válasz chopin42 #109542 üzenetére
Amit a kolléga ír, másik meg írta 1080Ti és 7700k lesz neki a jövőben. Oda meg egy minőségi táp kell.
Azért már ne viccelődjünk itt a dolgokkal. 30k-s táp az korekt áron van főleg, hogy minőségi és majdnem új.Azt hiszem +10k már nem vágja agyon!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kissj83
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy általánosságban milyen tápokat érdemes venni és mik azok amiket kerülni kell? -
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Ez a konfigom:
Asus M5A97 Pro,
AMD Phenom x4 955 @ 3.2 GHz,
2x4GB 1333Mhz CSX,
Sapphire HD4770 512MB GDDR5 --> ő cserélődni fog GTX 1050 TI-re
2db WD10EZEX 1TB;
Chieftec 400W, --> tippeket várok a helyettesére
Aerocool AeroEngine II --> cserélődni fog Be Quiet Silent Base 600-ra
LG 24MP48HQ.
(+Razer Abyssus, Hama uRage Illuminated, ModeCom SHF80U hangfal)Az elvárások:
- keret 25 000 Ft
- rendelkezzen saját hűtéssel
- a cuccaimat rá tudjam kötni, legyen elég kábel...
- halk legyen
- tuningolva a gép sosem lesz
- passzoljon az új házba
- Chieftec, FSP előnybenKöszi!
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
mghltm
addikt
válasz Timyyy #109549 üzenetére
seasonic g 450 / 550 - 80+ gold hatasfok, halk mukodes, reszben modularis kabelezes, az egyik legjobb gyarto termeke
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest