Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Nintendo Switch
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zooley79
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 3 típus közül nem találom a különbséget semmilyen oldalon, kivéve a láb, de az nem számít. Kijelzőre gondolok elsősorban, nem a csatlakozásokra.55NANO793PR https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55nano753pr
55NANO803PA https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55nano803pa
55NANO813PA https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55nano813paLényeg, hogy jó legyen a kép. Elsősorban TV, másodsorban játékra kellene. A 803 és 813 között 20 ezer a különbség. Érhet annyival többet? Viszont a 793 és 813 között már 45 ezer. Itt is megérhet annyit?
A 793-as a 7-es sorozat csúcskészüléke (9-es) lehet?
Kérdés, hogy tudjátok-e, hogy mi lehet a különbség a fenti típusok között, van-e tapasztalatotok?
Köszönöm! -
rainman72
nagyúr
válasz Zooley79 #108851 üzenetére
A 803 és 813 között 20 ezer a különbség. Érhet annyival többet?
-Csak a talp a difi.
Nano793 nem csúcs ahogy a 753 se.
Az első 2020s a 2. meg 2021s model.
Inkább a régebbi,illetve annak jött nem rég 2021s változata is(itthon lehet csak 65"-ban )
Nano8 sorozatból inkább a Nano863 ami 120hz panel 2.1hdmi VRR,azért is drága,next konzolokhoz van inkább tervezve.
Nekem 65Nano753 van ami a nanocell ellenére nagyon átlagos tv az áráért.
Az jött le itt a topikban hogy a Nano793 jobban teljesit,én csak az újabb webOS meg az újabb MR miatt vettem.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Croft-21
őstag
válasz rainman72 #108852 üzenetére
Nekem is a 753 van, lehet hogy átlagos, de nekem ez az első tévém, így nincs összehasonlítási alapom, én meg vagyok vele elégedve. Arra teljesen jó, hogy a napi 8 órás munka után este nézzem 2-3 órát. Többnyire Netflixen és HBO go-n nézek HD filmeket, így a képminőségre nincs panaszom. A tv csatornák közül ami HD, az teljesen jó rajta.
-
OPiiPO
veterán
válasz Zooley79 #108851 üzenetére
Nanoból a 9-es sorozat a csúcs (pl. NANO923PB), az 8-as nem annyira ajánlott itt habár van aki megelégedéssel használja szóval ez sem 100%, 7-es sorozat szokott lenni az ár-érték optimum ebben a topicban.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Zooley79
csendes tag
Köszi mindenkinek!
Most látom, hogy nem is 793, hanem 753-at akartam írni
A direct LED vagy az Edge LED Local Dimming lehet a jobb? -
asdf_
veterán
válasz Zooley79 #108856 üzenetére
A Direct led jobb, egyenletesebb (ezért is nem komáljuk itt az edge ledes 8-as szériát kollektívan), az Edge led nem is tud rendes local dimmingelni, mert csak egy függőleges sávot tudna, de azt meg minek (na nem mintha egy belépő direct ledesnél azzal a kb. 15*10 szektorral bármit is érne a local dimming, szerintem jobban fog zavarni, mint amennyit használ, aki feliratosan néz filmeket annak meg automatikus, hogy az első másodpercben kikapcsolja a francba).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz asdf_ #108857 üzenetére
A Direct led jobb, egyenletesebb - Egyáltalán nem törvényszerű, LCD ez is az is, ha rosszul alkalmazzák a diffuzort akkor mindegyik foltos tud lenni. Többször linkeltem még évekkel ezelőtt egy SJ810-et ami EDGE LED-es és tökéletesen homogén, "foltmentes" volt, LD (helyi sötétítés) nélkül. Minden az összeszerelésen múlik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
asdf_
veterán
válasz rainman72 #108860 üzenetére
Ez mondjuk -ha élőben is ilyen, az expozíció miatt nem biztos, hogy a fényképező ugyanazt látja, mint az emberi szem- bevilágítási hibás, küldtem volna vissza egy másodperc alatt.
#108861 blakey
Igen, ha trógerül van összerakva, az ellen semmi nem véd, ott lényegtelen a háttérvilágítás típusa. -
parkr
őstag
Üdv! tavaji webos tv-m van (nano75), és egy ideje azt csinálja hogy (csatornától függetlenül) műsor közben random megjelenik egy üzenet, "besorolás zárolva" és kódot kér.
Nem zároltam semmilyen csatornát, de nem is fogad el semmit, hiába írok négy nullát vagy bármit.
Ha áramtalanítom, utána pár másodpercig újra megy a csatorna, de aztán megint zárolja.
Valakinek van erre ötlete? -
pecccccccca
őstag
-
parkr
őstag
válasz pecccccccca #108867 üzenetére
-
Batu3
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG Nano753-at, első tv-m ever, így elkél némi segítség.
Van egy soundbar-om hozzá, optikai kábellel össze dugom, de fel sem ismeri, nem értem mi lehet vele a gond, elég nyamvadt egy csatlakozó, de attól még működgetne. Bluetooth-szal működik, de így minden egyes bekapcsolásnál csatlakoztatni kell, illetve ha egyszerre megy a tv hangszórójával akkor kijön a delay. Vennék akkor egy HDMI Arc kábelt. Tudnátok segíteni, hogy honnan milyet? Ha beütöm arukereso-re mondjuk, akkor kijön egy rakat, nincs nagy igényem vele kapcsolatban csak működjön, 17e-ért mondjuk biztos, hogy nem fogok venni...Egyébként ez a Hdmi Arc használható mondjuk laptop képének kivetítésére is ha úgy van vagy csak a hangot viszi át?
Másik kérdéskör, hogy hogy tudnám tv-ként használni? Az ingyenesen fogható alap csatornákra gondolok, főleg M4Sport miatt jó lenne azért néha. Mindenképp kell valami antenna, műholdat beszerezni ehhez? Minél kevesebbet kéne fúrni-faragni annál jobb lenne. Kábel Tv-t nem tervezek beszerezni, nem fizetek a reklámok nézéséért...
Még egy kérdés a Magic Tap funkciót be kéne külön valahol kapcsolni? Hozzá érintem a telefont a távirányítóhoz ahol a videó is mutatja de semmi nem történik, nfc telefonon bekapcsolva persze.
Egyelőre elégedett vagyok vele egyébként. Persze a fekete nem egy világbajnok, meg lehetne gyorsabb is, de ha megy a kontent már akkor jól mükszik.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
Dantosz
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 49NANO803NA tévém van és az lg mobilappban van olyan lehetőség, hogy a tv hang lejátszása a mobilon... bekapcsolom, át is jön a hang, de szaggat.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Iphone-nal próbáltam... a tévé műsorok és appok hangja (pl. youtube, vagy zenelejátszó) is szaggatva jön át. Nem tudom, hgoy tévé beállítás gond, vagy pedig mobilbeállítás...
[kép] -
Dantosz
csendes tag
válasz herdsman12 #108872 üzenetére
Köszi, ezek vannak beállítva, próbáltam csatornaváltást is, de mégis szaggat... iphone van nálad is? Még arra gondolok, hogy a telefon a ludas.
-
rainman72
nagyúr
válasz Batu3 #108870 üzenetére
"Vennék akkor egy HDMI Arc kábelt"
2.0 hdmi kábel,de sztem már csak ilyet árulnak,1000-1500ft kb számtek bolt,MM.
Optikának is menni kéne pedig.
Laptoprol nem tudsz "csak" hangot vinni."Persze a fekete nem egy világbajnok, meg lehetne gyorsabb is"
Nálam is ez van,főleg a lassúsága ami bosszantó[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Croft-21
őstag
válasz Batu3 #108870 üzenetére
Szia!
Én egy szoba antennával fogom a MinDig tv 12 ingyenes csatornát. Nálam nem megoldható a kültéri antenna felszerelése, meg szerintem a társasház sem engedélyezné ahol lakok, így marad ez a megoldás. De a netflix és az HBO go mellett én elvagyok ezzel a 12 csatornával is.
-
Dantosz
csendes tag
válasz herdsman12 #108880 üzenetére
Találtam egy megoldást és így működik, át kell váltani 2,4 GHz wifire (Tévét, telefont is), így folyamatos a hang.... vajon 5 GHz-en mi a problémája vele?
-
Batu3
tag
válasz Croft-21 #108878 üzenetére
Köszi a válaszokat, reflektálnék többetekre egy hsz-ben.
@Croft-21 köszi, tudnál írni egy típusszámot, mennyiért vesztegetnek egy ilyet kb.? Mükszik amúgy rendesen, stabil a vétel, jön akár HD-ben is?@WhiteAngel89 ránézek jobban, de abba a tudatba voltam, hogy ingyenes adásokat nem lehet ott live-ba nézni.
@rainman72 köszi, abba voltam, hogy van erre egy külön HDMI Csak a soundbar-t és a TV-t akarom vele összekötni, szóval megzavarodtam kicsit.
@Dantosz, @mrptomi Nálam egy Sony XZ1-gyel megy tökéletesen, nálam adott a gigabit-es net, illetve egy Tp-link AX20-as router, arra tudok esetleg gondolni, hogy nálatok net sebesség vagy wi-fi kapacitás hibádzhat. De persze simán tévedhetek is, no offense, csak akkor mi a jó égért nem megy rendesen érdekes.
Amúgy egy jack elosztóval elvisz így két fejhallgatót is, örülök ennek az opciónak mert tartottam a tv-n a jack dugó hiányától, bár oda akkor egy jack hosszabbító kellett volna, úgyhogy jobb is ez így. Csak figyelni kell, hogy ne piszkáljuk a telefont/kábeleket, mert akkor előfordulhat, hogy megröccen a hang.
Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
mrptomi
csendes tag
válasz herdsman12 #108880 üzenetére
Nálam csak a tv műsorok hangja akad.mással nincs probléma.(ez is csak mobiltelefonon keresztül jelentkezik)
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
LG okostévé-hez melyik androidos távirányító appot ajánljátok?
-
farkas-j
őstag
válasz GEPESZ66 #108885 üzenetére
Esetleg ezt próbáld ki. A régi LA sorozatú (NetCast rendszerű) TV-mhez volt egy remek app. Annál még a TV műsor képe is megjeleníthető volt a telefonon. A technika (vissza)fejlődött, és az új LG TV-k már nem tudják a TV műsort a telefonra streamelni.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Batu3
tag
válasz Croft-21 #108884 üzenetére
Vettem egy ilyen antennát, FZ 52 típusút. Nem boldogul ok viszont a csatorna hangolással. Kiválasztottam gyakorlatilag mindent az automata hangolásnál, de nem jött semmi. Tudnál kérlek segíteni?
-
RockCNC
senior tag
Létezik, hogy HBO GO támogatás megszünt egy kb. 4 éves 3D-s LG
Webos készüléken? -
farkas-j
őstag
válasz aradebil2 #108891 üzenetére
Ennél az appnál az volt a lényeg, hogy táv-szabályozni tudtad a TV-t, mellette a TV átküldte a képet a mobilra. Tudom, hogy vannak szolgáltatói TV stream-ek, de azok nem egyenértékűek ezzel. Nálunk a kábeles szolgáltatónál 150 TV csatorna van, azokat mind tudtam nézni a távszabályzós appal.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Lahorva
tag
Sziasztok!
Használ/t valaki LG SM8610 készüléket? Tudom, nem egy friss tv, de érdekelne, hogy mennyire állja meg a helyét a mostani tv-k közt. Jöhet negatív pozitív tapasztalat is.
Előre is köszönöm! -
etejedu
őstag
Sziasztok!
Újonan vásárolt készülék esetében garanciális vagy fogyasztóvédelmi eset az, ha nem teljesítí az Lg honlapján bemutatott értékeket a készülék? Konkrétan semmilyen beállítással nem lehet elérni a kívánt és ígért képminőséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.