Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredbiro
senior tag
válasz Zola007 #20322 üzenetére
volt a 3 bot között egy light-medium 20-50g felületi jelzéssel ellátva, szerinted az sem lenne jó választás? nem versenyszerű horgászatra kell, sima hétvégi pecára, ezek a botok tetszettek így első ránézésre webről, személyesen megnézhetném más dolog lenne , ezért gondoltam feltenni ide a kérdésem.
Zoli bácsi : átlag olyan 40 körül szoktam dobálni, de van hogy elméretezem és 50 fölé szalad vannak benne szép példányok, mult hétvégén is rohannom kellett a csónakért, mert elvitte a hal a tartóról a botomat, a szomszéd sikított , idézem " viszi a hal a botodat ! " szövegre kaptam fel a fejem, de addigra már húzta a vizfelszínen be a nádba sajnos nem lett meg, pedig még akkor is cibálta a botot ,amikor megfogtam a csonakból. egy fényképet simán megért volna
dragonfx :
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz Zola007 #20316 üzenetére
Zola007 miért nem választanád egyiket sem? valami indoklást várnék
miska17 az absf tényleg brutálnak tünik a vidi alapján, megtapogatni mint ahogy irtam az energiteamet tudom egyedul (közelsége miatt )
Zoli bácsi köszönöm az átfogó sorokat, igen, ad részben képet már önmagában a felhozatal, kíváncsi lettem volna a többi sporttárs véleményére saját tapasztalat szerint ( persze ha lehetséges és nem kép alapján ítélve )
Max 50-60 méterre horgászok, nagyobb kárászok, pontyból a 2 kg-tól a 15 kilósig "beeshet" bármi ,amúrok 2 fölött, erősen gondolkodom a light-medium boton, erre szerintem bőven megfelelne. szerk :Igen, a szállítás miatt kellen elsősorban a kompakt megoldás.Ez a telefeeder szerintem elég átgondolt ebből a szempontból.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Szeretném kipróbálni a feeder-es horgászatot,, három botot szemeltem ki.Egyik , másik illetve a harmadik szóbajöhető bot. Ki melyiket választaná és miért, jöhet pro és kontra. Az első botot meg tudom majd személyesen nézni, a második tudtommal a light kategoria, harmadiknál a videó elég meggyőző volt max 15 k-t szánok a botra, ennél drágább nem jöhet szóba.Válaszokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Üdv Urak !
Volt itt régebben egy piros telefeeder botrol szó, sajnos nem tudom a nevét, nem emlékszik rá valaki? MegköszönömGood hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz joe979 #19660 üzenetére
igen, értelek, én is elsősorban az ár miatt voltam úgy vele hogy tőlük rendelem (tf gearról jokat olvastam ), de ezek után még akkor se ha utánam dobják. Ha nem kell a pénzem nekik, akkor elköltöm máshol.
szerk : ha az elején szoltak volna hogy kell vagy 1 hónap mire tuti az érkezése, de nem. totál semmi. se email, se telefon, se húzd meg a pcsöm. nekem kellett hívnom őket hogy mi a helyzet.[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Nem igazán témába vágó amiről írni szeretnék, viszont itt volt érintve a téma többször is előttem ( boltajánló révén ). Szóval nem gondoltam volna hogy egy nagy negatív, abszolute Nem ajánlott plecsnit adok a Carpexpressnek. Rendeltem tőlük még valamikor június közepén szemüveget, ekkor szóltak hogy előreláthatólag kb 2 hét a beszerzési idő, mondom oké, semmi baj , megvárom. Az ügyintéző szerint evidenciába tartja a vevőket, ha véletlenül előbb érne be a rendelt csomagból, akkor azokat előre veszik a csomag küldésnél, akik előrendeltek. Teltek múltak a napok, immár hetek, kb most már több mint 3 hét, rákérdeztem a hét elején hogy mi a helyzet ( mivel egy nyomorék emailt sem tudtak küldeni), mikor tudják szállítani a rendelt terméket, erre azt a választ kaptam hogy a héten beérkezik raktárra és küldik a csomagot. Naivan elkönyveltem a dolgot, hogy de jó, hétvégére kézhez kapom végre a szemüveget. A mai nap merészeltem felhívni őket ( ismét ), mivel se telefon, se email , se semmi értesítő arról hogy megint csúsznak sajnálatos módon egy újabb hetet , ami így már átlépte volna az 1 hónapos várakozási időt, nem kérdéses , hogy lemondtam a rendelést. Most ezek tudatában mindenki döntse el maga, milyen véleményt tudna alkotni egy olyan boltról ,ami ennyire pozitív hozzá állást mutat a vevő felé. Lehetséges hogy a 100 vevőböl csak én jártam így, ( mondjuk ez kétes lehet, mert hallottam hogy sokak rendelése csúszik heteket megint ) de úgy gondolom a boltajánlóból ezt biztosan kihagyom.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
simán elmondtad az összes variációt kb ami átlag igaz mindenkire. sógorral mentem pecázni először jártam ott azon a vizen, ,a szembe part kb 50-60 m-re, előttem belógó fűzfák, na mondom majd én ( megmutatom hogyan kell rendeset dobni) ,persze, elsőre olyan gyönyörűen áthajítottam a szereléket a tulpartra hogy öröm volt nézni a többieknek egyébként a mező jó ötlet, végólmos szerelékem úgy tanultam meg megfelelően bedobni, mivel közelben nincs akkora vízfelület, amin gyakorolni lehetne
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz musli26 #19209 üzenetére
Pont ugyan ezt a kérdést szerettem volna feltenni a napokban ,de megelőztél. Ha minden igaz akkor kedden érkezik a szemüvegem, én ezt választottam.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Ahogy megígértem jöjjenek a képek a tegnap éjszakai horgászatól ( éjszaka sajnos csak törpét fogtam , az igazi kapás hajnali 4kor kezdődött )
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
ma éjszakára megyünk asszonnyal a viktória-tavakra, ,beszámoló holnap délután, aki a hétvégén megy pecázni annak görbüljön
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
köszi mindenkinek a választ, kipróbálok egy olcsóbb változatot és megírom majd az eredményt mire jutottam. közben visszaolvasva gban kolléga nagy vonalakban megválaszolta a miértjét a dolognak, ne keljen bámulnom a kapásjelzőt, mert közben a másik bottal úszózok.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Elektromos kapásjelzőből milyet érdemes venni ( hétvégi pecához kell, nem versenyre) ?
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
értem,elég korrektnek tűnik, ahol én lógatok ott általában nincs stég, ( néhol van, de nem használom ) egyébként lehet buta kérdés, de ezt a tartót hogy lehet beállítani spicchez? első ránézésre a hátsó villát megfordítod lefelé és előrébb tolod a súlypontig? igen , ha nem tudod a két villát közelíteni egymáshoz tuti hogy előre billenne ezért is írtam, mert ugye minden botnál az orrán van a súly
gondolkozom egy ilyen házi legyártásán saját részre, fenekező cucchoz pont jó lenne
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz aram01 #18920 üzenetére
spiccbothoz nem lesz jó a sima tartó, mert bele fog esni a vízbe a bot, inkább guglizz rá erre íves bottartó spiccbothoz
igen, ilyesmire gondoltam,ezek között keresgélj megfelelőt spiccbothoz, akár 6 méteres spicceket is megtartanak ( persze nem laza partoldalban )[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
-
dredbiro
senior tag
válasz aram01 #18916 üzenetére
így tényleg nehéz lesz a választás, ha nem tudod megfogni a kezedben a kiszemelt botokat. ha a technikai specifikáciot nem nézzük akkor szerintem elég annyi hogy a jelenlegi 430 gramm körül van, az új meg kicsivel több mint 200 gramm, ez magáért beszél ( persze 3,5 x ára van ) mivel jelen esetben a súly/érték arány a lényeg, így hosszabb távra nézve vennék egy könnyebb botot drágábban , mint egy nehezebbet olcsóért, tartó nélkül.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz aram01 #18911 üzenetére
szerintem igen, akár 2-3 órára is nehézkes lenne, a linkelt botról nincs infom, daiwarol már hallottam, viszont nem volt eddig tőlük semmilyen horgász cuccom, ha van rá lehetőséged mindenképpen probald meg boltban kinyitott állapotban is megfogdosni , megemelgetni, a bot végén minden egyes gramm számít
gban az nagyon jó vétel volt akkor, jelenleg sima tartóim vannak,egyelőre ezek is megfelelnek a célnak
vásárlás után ki kellett próbálnom egyből az uj 6 m-es botot,kb egy délután erejéig, másnap voltak bajok a víz ivással
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
-
dredbiro
senior tag
válasz dragonfx #18892 üzenetére
értem, múltkori horgászatom is ilyen volt éjszaka, ott este 8tól éjfélig aktívak voltak a halak,éjféltől hajnali 3 ig semmi nem jött és mindegy hol probáltam, messzebb - távolabb, fenéken vízközt, kukorica, giliszta, egy árva mozdítás sem volt. meg vagyok ár régóta győződve róla ,hogy ezek a hirtelen légnyomás változások is közrejátszhatnak ebben ( lásd egymást érő frontok )
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18838 üzenetére
attól függ,mennyire van nyüstölve,milyen körülmények között van használva,mennyire van vigyázva rá,ez szerintem mindenkinél váltózó, idén sajnos csak hetente/kéthetente tudok horgászni járni a sok munka miatt így részemről kitolódnak ezek a szervíz időpontok, ( minden horgászat után eltakarítom külsőleg a használt felszerelést így nagy meglepetés nem érhet akció közben - bot / orsó)
a sör pl nem a legjobb célszerszám,egy fél rekesz után azért nem tanácsos nekilátni,pláne akkor ha nincs jártassága/rá látása az ilyen kellékekre az embernek
sok sikert a javításhoz
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18836 üzenetére
persze hogy darabokra szedem,másképp jelen esetben nem működik a dolog. elég nehézkes némelyik orsó szétszedése/összerakása,nem lehetetlen feladat,kell némi vizuális képzelőerő,kézügyesség és egy kis szerencse illetve a hozzávaló célszerszámok egyébként még nincs meg az orsó,előtte kipróbálom személyesen,látatlanban nem vásárolok ilyen terméket
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18834 üzenetére
igen,nagy valószínűséggel kuka,de a szerelő majd megmondja, ha megnézeted vele,nekem nem volt lehetőségem fogaskereket cserélni akkoriban, nagyon rossz volt az alkatrész utánpótlás mire elérhető közelségbe kerültek a hozzá való alkatrészek addigra lemondtam róla és új állta helyét, most egy nevis pantera-t nézegettem 6k,nyeletőfékes,nem profi kategória,de úgy gondolom nekem elég lesz a tudása. vásárlás után egyből szétszedtem és telenyomtam a megfelelő kenési helyeket rendesen tiszta zsírral, a legfőbb helyeken alig volt kenés, a karbantartásra kell odafigyelned,bizonyos időközönként (használattól függően ) illik bezsírozni vagy a régebbit frissre cserélni,tartsd mindig tisztán,nagyjából ennyi amit megteszek saját részről
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz bandi0000 #18832 üzenetére
én hasonlóan jártam egy okuma orsóval,a használat miatt (évek alatt ) elkoptak a fogaskerekek és terhelés alatt "megugrott" a fogon,nem lehetett a megakasztott halat kicsévélni a partig a folyamatos racsnizása miatt, lehet nálad is hasonló a szitu,bár ne legyen igazam
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Tegnap éjszakai horgászat eredménye a Viktória-tavakon 3db kb 2 kg-os tükrös és pár törpe harcsa. Egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak Fényképeket nem tudtam sajnos készíteni mert beadta a kulcsot a teló kamerája
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz Bull Boss #18791 üzenetére
köszi mindenkinek a tanácsokat,jelenleg a jegelés lesz aktív mert rengeteg a meló,szerencsémre egyszer kellett csak a szereléket újra kötnöm mert olyan csomó lett rajta bedobáskor , hogy karácsonyig bogozhattam volna
másik kérdés,ha már a dobásnál tartunk,Shimano bolóra ( 4m-es ) és ENERGOTEAM Carp Hunter Feeder 3,6 m milyen orsót ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Szasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogyan lehetne ( egyáltalán ha megoldható )kikerülni a vízen az úszó nyárfa virágokat, mert elég sok bosszúságot tud okozni az embernek horgászat közben.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
-
dredbiro
senior tag
Üdv Urak!
Hétvégén sikerült eljutnom egy közeli horgász vízre ismét , kb 1,5 napot tudtam horgászni összesen. A végeredmény 8 darab ponty,1-2,5 kg-ig, pár darab tenyeres kis ponty illetve kárászok. Csalinak használtunk egy egész sor ízesített kukoricát (mézes,rumos,vaníliás,sima) spanyol csiga és giliszta.
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Sikerült megfognom az első amurom (a helyi tavon) nagy meglepetésemre spiccbottal. Hát őszintén megmondva derekasan küzdött, nem kapitális méretű, "csak" fél kg körüli, őszi telepítés,lesznek itt meglepetések a későbbiekben.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Szombaton mennénk ismét horgászni, de most a Viktória-tavak-ra, most nézem az előrejelzést, természetesen megint a hétvégére kell elromlani az időnek Egyébként nem tudja valaki közületek, hogy a szóban forgó tónál mennyi főtől engedélyezett az éjszakai horgászat?
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz forras2 #18361 üzenetére
én ugyanígy jártam szombaton,ahogy bedobtam a szereléket,még fel sem állt az úszóm,de máris elvitte. fenekezőn csinált olyan brutális kapást egy kis törpe, hogy szó szerint hanyatt vágtam magam.beszélgettem párommal,egyszer csak nagy csattanás, odakapom a tekintetem,látom hogy pattanásig van feszülve a zsinor,bot vége is beremeg,majd a csúcspontról a fűbe zuhant a kapásjelzőm,nagy bevágás után majdnem úszás lett a vége ( persze meglett a kis r*hadék )
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
válasz forras2 #18342 üzenetére
Basszus,mi történt ezzel a tóval? A kérdéses hal hasonlít egy kicsit a razbórára. A kérdéses helyen én inkább úszóznék nagyon óvatosan. Más : több ismerősömmel is beszéltem és a környező vizekben egyetlen egy darab 6 kg-os pontyot fogtak ami említésre méltó,máshol semmi fogás. Ez a jelenség betudható lenne a még melegedő víznek?
[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Végre körvonalazódni látszik egy ígéretes horgásznap szombaton, amire már régóta várok, fegyvereket beélesítem addigra és irány a vízpart
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Sziasztok !
Van valakinek tapasztalata a SHIMANO CATANA BX TE 3-400GT BOLOGNESE botról ?Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Tegnapi horgászat eredménye a viharos (zivataros )idő ellenére kb 200 törpeharcsa és kb 8 kg kárász (50-70 dkg) fénykép sajna nincs most,majd legközelebb. Itt megtalálható minden infó a tóról,képek is egy próbát mindenképpen megér,ha arra jártok.
Good hunting,STALKER !
-
dredbiro
senior tag
Üdv mindenkinek!
Csatlakozom a klubhoz.Holnap érkeznek az új botok,vasárnap hajnalban ha minden jól sikerül,bevethetem őketGood hunting,STALKER !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest