Hirdetés
- Hogwarts Legacy teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Megtört a jég!
Kimentem a tegnapi tóra. Szinte ugyanazok az emberek ültek kint, mint tegnap.
Biztos gondolták magukban, hogy itt van megint a bolond műcsalis gyerek, aki tegnap se fogott semmit.
Lepakolok, gyors felszereltem, bedobtam, első tekerés után kapás és már tereltem is partra a csukát
A tavon egész nap nem fogott senki semmit én meg 10 másodperc alatt akasztottam egy 35 centi körüli csukát. Nem nagy szám, de nekem ez az első pergetett halam.A halat kiemeltem a stégre, nyúltam a fogóért, a hal megugrott, aztán a wobbler másik 3-as horgát sikeresen megakasztotta a cipőmben. Úgy tudtam csak kiszabadítani a halból, hogy előbb levettem a cipőm.
Utána sokáig nem volt semmi, aztán találtam egy kis öblöt. Gondoltam magamban, ha én hal lennék itt laknék. Tipikus ragadozótanya volt. Dobáltam lebegő wobblerral, dobáltam fickándozó wobblerral, de semmi. Felraktam a filléres gumihalat, aztán első bedobás után rárabolt valami. Fárasztás közben kiugrott a vízből, aztán kirázta magából a horgot
Ami viszont nagyon bosszantott: 2 tó van egymás mellett, az egyiken strand van a másik meg horgásztó. A strandos tavon reggel 9-től este 7-ig nem lehet horgászni a strandolók miatt. Múltkor 10 fokban esőben elzavartak minket a stranddal szemben lévő stégről, hogy ilyenkor nem szabad horgászni, mert zavarjuk a nemlétező strandolókat. (5 éves gyerekkel spicceztem 150 méterre a strandtól)
Most a horgászoknak szánt tavon voltam, csak stégekről lehet horgászni, amiből ~12 db van. 5 stégen horgásztak, 1 stégen voltam én, a másik 6 stégen meg vagy turisták, vagy szerelmespár, vagy uzsonnázók, családosok... voltak, a strandos tó a stégekkel együtt meg tök üres. Nagyon nem jó ez így, hogy engem elhajtanak a strandos tóról, a szerelmesek meg ívnak a horgászstégeken. Volt, hogy elment az egyik stégről egy gerlepár, gyorsan elindultam, hogy átcuccolok, de mire odaértem bestoppolta előttem egy csapat fiatal, akik úgy gondolták, hogy ott napoznak.gerii: Majd apránként vásárolgatok. Nem egyben gondoltam megvenni. 1-2 hetente veszek valamit, amit egyből tesztelek is a tavon, így nem lesz a bőség zavara...
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
vendingo
veterán
válasz dragonfx #22955 üzenetére
Azért a minőségükre kíváncsi lennék, de lehet benevezek egy nagy adag kínai wobblerra. 6-8 ezer ft nem a világvége, annyira rossz nem lehet.
Más:
Egy kicsit zavar a pergetésben, hogy zabálja a monofil zsinórt. Kéne váltanom fonottra, de nem tudom, hogy a Blue arc 40-es mennyire fonott barát. Próbálta már valaki fonottal az említett orsót?[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz dragonfx #22955 üzenetére
nem egy életre, de 10-kból azért elég sok gumit és körforgót meg lehet venni induláshoz...
Jigfejek darabja 100 Ft, a drágább, ízesített gumik darabja se több 200-nál. 15 jigfejjel (3 méret), és 30-35 gumival (5-6 csomat) simán neki lehet indulni a pergetésnek, ezeket nem egy délután szaggatod el, de nem is 5 perca alatt. Emellé simán belefér még pár körforgó is. Még pl. Meppsból is 2-3 db-al is a 10k alatt vagy, a Decathlonosokból meg marékszám vehetsz.Míg Rapalákból, vagy más márkás wobblerből alig futja 3-4 darabra ennyiből.
Just a simple Lineman...
-
nepszter1
addikt
Hali , esetleg van valami esélyem médium illetve M-H folyón horgászni ? Mert nem nagyon akar össze jönni eddig amivel próbálkoztam az egy 60-grammos etető kosár volt , vegyek nagyobbat ?
-
B4l!nt
aktív tag
válasz vendingo #22956 üzenetére
Vannak kimondottan fogós kínai woblerek, érdemes próbálkozni velük.
Alin 2$körül elég sok típus van, ha gondolod küldök pár bevált típust.Igen 40es Blue Arc-al dobáltam sokat fonottal, nem volt vele gond, jól bánik vele. Egy idő után a zsinórvezető görgő csapágya kezd gyengülni de azt ki lehet cserélni a dobban találhatóra és akkor egy darabig megint jó leszel. Fonottból mindenképp ajánlom ezeket: ez, vagy ez árban töredéke az itthon kaphatóaknak és nem sokkal marad le tudásban egy Power Pro-hoz képest. Ha utánanézel van 100, 300 és 500 méteres kiszerelés.
-
veterán
válasz vendingo #22956 üzenetére
A Blue arc konkrétan egy pergető orsó.
(#22961) tween Klassz.
A Kínai wobbler témához: Van egy ismerősöm aki csak perget, és azon belül is kimondottan harcsára megy a Dunán csónakból. Éjszakánként hatalmas a terület ahol leszoktak csorogni, és végigdobálják azt. Persze a harikon kívül más is beszokott ugrani.
Sok rapala van a birtokában, de a legfogósabb harcsás wobblere egy Kínai darab, kb 500-600 forint környékén van. Adott egyet nekem is bár én nem pergetek harcsára. Majd előkotrom és felrakom róla a képet ide.
A lényeg, hogy valóban vannak jó darabok az olcsók között is. A horgokat azért mindenképp ajánlott cserélni rajtuk.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #22963 üzenetére
Én match-en használom
A multiplikátoros pergető orsókkal van valakinek tapasztalat? Kell hozzájuk spéci bot is, vagy bármire rá tehetőek?
-
veterán
-
tepenzed
őstag
Sziasztok, szerintetek mennyire éri meg ez az akció? Néztem, hogy az orsó más helyen 17 ezer és a bot 8 körül van, szóval nekem úgy tűnik jó lenne első feeder botomnak
http://www.walterland.net/profi_pontyozo_szett_14688
Kissebb és nagy horgásztavakon használnám, feeder method technikával, elsősorban 2kg-10kg pontyokra
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Janusz001 #22968 üzenetére
köszönöm, valóban megbízhatóbbnak tűnik. És ehhez az orsóhoz mit szólsz?
http://centrumzoo.hu/spd/centumzoo_129807/Nevis-Snipe-Feeder-40-51cs-2230-640-elsofekes-feed -
joe979
aktív tag
Kimentem ma pár órára Gardenre ..26-os állás. Pickereket vittem magammal, valamint Guru szakáll nélküli horgot. Egész nap evett a kárász, ütötte a csontit, kukoricát is, valamint az epres pelletet is. Fél zacsi Dovit methood narancsossal elvoltam egy bő 6 órát. Az elején 2 botoztam, de a nyárfa virágzás valamint az előttem , mindkét oldalt akadó. Végül gumikukoricára váltottam, dobás után 5 perc elteltével, már kapásom lett a tuttifruttisra . Kb olyan 10 percet birkóztam vele, de inkább ő dominált. Az elején szépen kitört oldalra, szerencsére jó fej volt a szomszéd mert szépen összeszedtem a cuccát Aztán volt akkora mákom, hogy visszajött felém. A fárasztás nem volt vészes, a picker karikába, és pechemre, kb 4x álltam meg nyárfát szedni a gyűrűk között. Élmény volt, de inkább mák ! Olyan hatosra tippeltem a súlyát.
Szissz
-
gban
Közösségépítő
Pontyra, kárászra ki mivel perget?
Postázást nem vállalok.
-
joe979
aktív tag
válasz Steady74 #22971 üzenetére
Köszi.
Csak eltűnik addigra, viszont a másik az ívás. A sarokban szépen be voltak azért indulva. Akiket láttam halat fogni, azok is csak bele bele nyúltak egy-egy halba ... De így sem vészes, mert van benne rendesen , csak hát sokkal sokkal többet kilehet termelni.Szissz
-
Steady74
Topikgazda
-
joe979
aktív tag
válasz Steady74 #22974 üzenetére
Az ívás szerintem lemegy,utána meg szétfalják a vizet
Rákerestem erre a Concept cuccra, elég " meleg" cucc ... minden szempontból .
A mai peca után elgondolkoztam egy feszesebb " rövid " cuccon. A Trinity bejött nekem a Walterba, pedig nagyon nem tetszenek a ma kapható botok, elég nagy százalékban. Csak kérdés , hogy mennyire lennék előrébb a SpeedMaster picker után. Mert olyat keresek 3méterig, ami kicsit kraftosabb, de ne legyen buta a bot. Van valami javaslatod ilyenre ?Szissz
-
nepszter1
addikt
Hali , milyen bot táskát javasolnátok esetleg van valahol jó kis akicó vagy használtan lehet jókat találni?
-
csƵ
addikt
Ez a mai nap kritikán aluli volt. Ívnak a pontyok és az egész tavon nem volt semmi mozgás csak a keszegek voltak aktívak.
-
Steady74
Topikgazda
válasz joe979 #22975 üzenetére
Kifejezetten lágy botok miatt kerestem rá a Concept botokra, de nem a tavalyi, hanem már az idei lesz a kezeim között hamarosan. Ősszel lesz az ideje igazából, most inkább a Manta EVO-X-eket használom, feszesebb botok, erősebb kondijú halakhoz ideális.
Ha kakaó kell, akkor szerintem a Döme féle 2,7-3 méteres csónakos féderjei lehetnek jók. Sajnos a Speedmastert nem ismerem, de gondolom lágy, finom bot lehet.
-
joe979
aktív tag
válasz #46372352 #22977 üzenetére
Ebben a botban az vicces, hogy még tetszett is mikor kijött. Még mondtam is havernak milyen jó lehet oda ahova kell a kraft Meg lesem újra. ÉS még lehet ütni rúgni vágni vele.
(#22979) Steady74 :Lágynak lágy, de lehet vele határozottan bánni.Ilyen 3-as 4-es halakig lehet forgatni . Gondoltam rá, túl sok lenne nekem az a bot. Már bánom,hogy 2 éve eladtam a Shakespeare Mact 2 szettem, megvolt a sor: 2,4; 2.7 és a 3as is belőle. A 270 nagyon kézre állt de a többi nem. Hirtelen meghirdettem , és el is vitték egyből ..
Szissz
-
tepenzed
őstag
Nagyon remélem, valaki tudna segíteni, hogy minden meglegyen a hétvégi horgászathoz
Szóval method feeder horgászatot szeretném kipróbálni, megrendeltem az alábbi botot és orsót:
http://centrumzoo.hu/spd/centumzoo_129807/Nevis-Snipe-Feeder-40-51cs-2230-640-elsofekes-feed
Ebben a horgásztechnikában jártasak tudnának nekem ajánlani ehhez megfelelő alapszerelést, amivel minden adott, hogy hétvégén már igénybe vegyem? Legyen szó a kosárrol, horogról, zsinorról stb.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni, hogy ne fizessek feleslegesen a nem megfelelő felszerelésért
Egy kezdő horgász
-
Janusz001
őstag
válasz tepenzed #22986 üzenetére
Én valami jól látható zsinórt tennék rá kezdőként, mondjuk prologic xlnt yellow, én ezt tettem fel 25 -ös méretben, sokat segít, főleg éjszaka, eddig bevált. Horognak Gamakatsu a1 team feedert ajánlanám, esetleg a strong változatot 6-8 -as méretben, nekem ez nagyon bevált.
Másik kedvenc horgom a Hayabusa mutsu, de ha rosszul akad hajlamos kihajlani, viszont nagyon akadós fajta.
Kosár sima gubancgátlós deáky, mondjuk 30g -os, megtömve pont jó lesz a dobósúly.
Maga a szerelés, főzsinórra ütköző, kosár, gumigyöngy, forgó, majd ebbe mehet a fonott előke.
Talán és is ajánlottam már it a fluoro előket, de múlt hétvégén sikerült elvágatni fárasztás közben lapkás horoggal, mérges is voltam magamra, lehet nem jó helyen hoztam ki a damilt a szárról és ráfeszült a lapkára, pedig igen szép kis tőponty volt, a stég előtt történt mindez.
Én lebegő csaliknál szoktam az előkére kis ólomsúly csíptetni, hogy a horgot ne emelje el a fenékről. -
gerii
addikt
A Pecavilágos Rapala valakinek megjött már?
-
szuszinho
őstag
Regisztrálnék a helyfoglalásra, de nem kapok megerősítő levelet, már annak a Viktornak is írtam, de semmi.
Ilyen macerás ez?
-
tepenzed
őstag
mibe tudnátok ebben az öszeállításban belekötni? (method feeder)
nem szeretném elszúrni az első botom (a bot: http://keletihorgaszbolt.hu/hu/aruhaz/horgaszbot/feeder-picker/eurostar-master-class-feeder-360cm-medium-heavy-horgaszbot/ )[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz tepenzed #22993 üzenetére
Én a helyedben ezt a kosarat venném. Ilyet használok és fele annyiba került, mint a haldós. Orsónak inkább Shimano Sienna 4000FD.
-
musli26
tag
válasz tepenzed #22993 üzenetére
Én is csalitüske(7mm) +gumikuki ajánlom.
OrsóAM Quick Camaro640 FS nyeletőfékes orsó.
Damil:Trabucco T-force FeederNekem ilyen van.
[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Janusz001
őstag
Nekem csalitüskéről szákoláskor sok volt a csalivesztésem, ez 100ft/db -os haldorádós cucunál nem kellemes ha nem tudod gyorsba kipecázni a vízből.
Részemről fonott zsinórt fűzök át a gumicucun, az előke mindkét végén egy egy csomó, hogy ne csússzon le a csali, majd a horgot a fonott zsinórba tűzöm, mondjuk ez szakállas horoggal működik, arról nem csúszik le.Láttam ilyen menetes beletekerős csalitüskét, azzal nincs tapasztalatom.
-
tepenzed
őstag
jó, má rleesett, hogy gumikuki alatt gumikukoricát értettetek
-
Emu
őstag
válasz Janusz001 #22998 üzenetére
Nekem eddig 3 csalivesztésem volt csalitüskével. Egyet egy méter körüli amur vitt el mert nem fért bele a szákba, kettőt meg a szomszéd spori miután egész délelőtt nem fogott semmit
@tepenzed: bizony, ez amolyan horgász zsargon nekem eddig a fokhagymás és a chilis tintahal jött be a legjobban, de ezt szerintem vize válogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Hogwarts Legacy teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...