Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Zola007 #23350 üzenetére
Így van.
(#23348) golyós
(#23349) vendingo Itt meg kell fizetni szó szerint a lámpa tudását is amiket leírtam. Ezeket a lámpákat alapjáraton nem horgászoknak, hanem túrázóknak-hegymászóknak találták ki. Ezeken belül is olyan helyzetekre, amikor nincs szabad kezed, hogy beállítsd a lámpát az aktuális szituációnak megfelelően. Azt elvégzi ő helyetted. Ezt kell megfizetned.[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Zola007
veterán
válasz golyós #23351 üzenetére
Tudtommal neked is ugyanolyan sötét van éjszaka mint egy hegymászónak
Itt minőségi, élettartambeli, vízállósági, garancia dolgában tér el.
Egy hegymászó nem engedheti meg magának, hogy a hegy tetején vagy nagy esőben hagyja cserbe a lámpa.
Mondjuk egy egyedül horgászónak is ciki, ha egy ültő helyében kell megvárni a reggelt, mert nem lát az orráig sem, mivel tönkrement az olcsó lámpa.Ezekre 2-3-5 év gari is van esetenként.
A 3e Ft-os vaterás/ebayes lámpa garanciáját szintén a hajunkra kenhetjük.Nekem is van 2db olcsó lámpám, a kettő együtt volt 4000, de ettől még megértem a drágák létjogosultságát.
Én azzal védem ki a dolgot, hogy kettő viszek, így ha besz_rik az egyik, akkor nem gond. Ja, meg még egy zseblámpát, de 3db az már kóros[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
vendingo
veterán
válasz sityupityu #23352 üzenetére
Tudom én, rendszeresen túrázok és használok fejlámpát, de nekem a pár ezres gagyi is megteszi. Még nem tévedtem el miatta, illetve horgászatkor is nagyon jó szolgálatot tesz, amikor minden kezem foglalt.
Átlag felhasználásra szerintem teljesen mindegy, hogy 3 vagy 30 ezres lámpát vesz valaki. Aki átlagon felüli dolgokra keres, illetve sokat használja, az nyúljon a zsebébe és vegyen normálisat.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
válasz vendingo #23354 üzenetére
Szerintem nem kellenek átlagon felüli dolgok, hogy minőségi fejlámpát vegyen az ember. Én szeretem a minőségi dolgokat és meg is veszem őket addig a határig, amíg meg tudom fizetni. Ezt mindenki maga eldönti, hogy mennyit szán egy fejlámpára.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
hcs57
őstag
válasz Zola007 #23353 üzenetére
Ha valami létkérdés, hogy működjön, akkor az édes kevés, hogy 2, vagy 3 év garancia van rá... az is el tud romolni. Ilyen esetben sokkal jobb vinni még egy működő kütyüt, ha az egyik elromlik, ott a másik.
Érzem ebben is a "piac" nyomását, csak a irreálisan drága a használható, a többi semmire sem jó.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Zola007
veterán
Van ahová nem lehet mindenből kettőt vinni, mert nem fér.
Egyik ismerősöm hegymászó, mikor a Mont Blancot mászták, akkor el kellett férni 20 kilóban mindennek 4 napra.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
veterán
-
Zola007
veterán
válasz sityupityu #23358 üzenetére
azt hóból olvasztják többnyire ilyen kis tábori gázfőzőn
Ennyi cuccot visz egy ember:
Mert ilyen gerincen nem lehet 3 hátizsákkal mászni:
[ Szerkesztve ]
-
thlaca
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek hülyeség feederezéshez rod podot használni?
10-15ezerért kinéztem egy carp academy rod podot. A feederes tripodok is ennyibe kerülnek és szerintem a rod pod sokkal jobb. Mi a véleményetek? Köszönöm -
veterán
-
boken
senior tag
Holnap esetleg valaki nem jön Majosházára?
[ Szerkesztve ]
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
jansky1
senior tag
válasz Gézengúz #23366 üzenetére
Egyébként a csipesz nem lenne jobb, ami lepattan a bevágáskor? Rablózásnál használok karikát, de ott is idegesít fárasztáskor, meg mindig attól félek, hogy feltekeredik a botra bevágáskor, ha nem ilyen spanolós a kapás (mondjuk meg is feszíthetném előtte ).
[ Szerkesztve ]
-
joe979
aktív tag
Idén vettem Benzár 8mm epres valamint krilles pelletet, amit régóta szerettem volna kipróbálni, mondani sem kell , a krillesre semmi mozdításom nem volt. Az epres meg szétpüfölték a jó kis kárászok is. Sztem nincsen olyan ,. hogy mi a legtutibb. Sok múlik azon is, te melyik preferálod jobban, az édesebb vagy a büdösebb vonalat. Nálam, valamiért az édesebb illatok jobban mentek, és sokkal több halat hoztak. Haverral is mindig ezt firtatjuk, hogy hobbi pecára, 2 édes valamint 2 büdös jellegű , bőven elég, a többi pazarlás, vagy próbálkozás.
Szissz
-
csƵ
addikt
Honnan lehet venni 2 mm-es zsinórt netről ingyenes szállítással? Vettem egy wobbler szabadítót, és kellene hozzá kb. 30 méternyi és nem akarok a postaköltségre többet fizetni, mint maga a zsinór.
-
-
Zola007
veterán
akörül, de akkor vegyél 3mm-est, annak ha jól rémlik 160 körül
de jobb ha megkérded őket telefononMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
gerii
addikt
válasz joe979 #23374 üzenetére
Régebben én is kipróbáltam a pelleteket csalizni, aztán pár év után az egész csalis vödröt kidobtam, mert annyira összefolytak az aromák, löttyök.
Lehet nézek egy ananászosat, márkában van valami ajánlott, vagy esetleg olyan ami vegyes ízesítésű, mert sajnálok 1500Ft-ot pár szem ilyen cuccra, főleg ha nem is jön rá semmi?csƵ: milyet vettél?
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
-
musli26
tag
Kiszeretnék próbálni pár fajta pelletet.
De sajnálok kiadni HD-ből a 2790ft-ot.
Esetleg más márkából van valami ajánlott,bevált?
Kinek melyik ízesítés vált be legjobban?
KöszönömDell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
vendingo
veterán
válasz musli26 #23383 üzenetére
Én többnyire csak natúr halas pelletet használok. Nagyon ritkán vajasat, mert azt nem sok helyen kapni. Ha legközelebb ráakadok vajas pelletre, akkor veszek egyből 10kilót, mert nagyon fogós.
Boltban kapható ízesített, meg dip-es pelletek nekem nem váltak be.
Néha próbálkozok házi ízesítésekkel: fokhagyma, öngyújtós rápörkölés, különböző itthoni szeszes italok (jäger...)
Eddig az öngyújtós pörköléses halas pellet vált be a legjobban. Kap egy pikáns kellemes aromát, illetve kicsapódnak az olajok a pellet külsején.Holnap kávézaccos etetőanyaggal kísérletezek, illetve espressos házi DIP-el.
Érdemes kísérletezni. Egyik botra a referencia alap gyári csali, másik botra ugyanaz házi ízesítéssel.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Zoli bácsi
őstag
Én is próbálgattam pelleteket, bojlikat. Pelletből én kipróbáltam a HD oldódó-lebegő-fluo ananászos pelletet, bevált, idei év első pontyát is azzal fogtam. Igen, közel 3 db ezres, én is sokallottam. Ami olcsó pellet, és bevált, az a Maros Mix pop up extra csalizó pellet. Pelleteket legtöbbször method módszerhez használom, hagyományos feederhez illetve fenekezéshez ízesített (legtöbbször mézes) kemény kukoricát lebegtetek. Két szem kukorica közé egy midi technopufi, ez lebegteti a kukoricaszemeket hajszálelőkén, de a horog fenéken marad legtöbb esetben (kukoricaszemek méretén, horog súlyán is múlik, ki kell próbálni). Két szem kukorica+technopufi szendvicsre már ponty szokott jönni, nem veszi föl a keszeg.
Dévérkeszeg, kárász methodos horgászatához, ha valakinek ehhez lenne kedve, na erre is lenne tippem. Dovit Magic Method mini bojli. Én már hanyagolom, mert ha ezzel methodozom, pontyot nem fogok, tenyeres dévérek, meg kárászok jönnek tucatszám, persze ezt könnyen felszippantják, kicsi csali, illetve kicsi horgokat használok. (8-as körüli, a régi számozás szerint, mert már nem igazodok ki).
Etetőanyagot szoktam turbózni, a bolti etetőanyagba belegyúrok maradék kenyeret, szoktam bele tenni kevés paprikát, vagy fokhagymakrémet, esetleg fahéjat.
Minap voltam horgászboltba, rendeltem holnapra Stéges method pelletet. Van már annyiféle csali a polcokon, mindenféle oldódó, lebegő, dippelt, fluo..... Hát elgondolkodtam rajta, ezzel nemcsak bennünket hülyítenek? Nekem is van egy vödörre való csalim, pelletek, kukoricák, bojlik.... Aztán ha megy a ponty, akkor kukoricával is fogom. Ha nem megy, akkor a Döme csodapelletjét is hiába áztatom, azzal is csak keszeget fogok. -
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #23386 üzenetére
Ez nem igaz, a Döme nevével fémjelzett ananászos-bufi-fluo-oldódó-lebegő-anyámkínja mindig ad nagyhalat. Meg a kék fúzió. Még a mezőn is.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz Gézengúz #23361 üzenetére
na ez az igazi... ...nekem is van vagy 6 színű a legflashebb a karika.
na és mi lett abalos jobbos kapásból?mi holnap aranypikkelyr emegyünk szerintme ujra.
jo lenne jobb win lose rate.t generálni a multkorinál..
nem értem mér akad le amugy a 3-5ös potyka 2esről hát mekkorát rakjak fel 0ást?szerintme nyáron a mézes ukorica aranysláger csali,
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
vendingo
veterán
Mai peca: Kimegyek, felszerelek, bedobok, alapozó etetés, szélvihar, haza jövök. Tartalmas 1 óra volt. Még vettem etető csontit is, itt fog megrohadni, mert mostanság nem tudok menni
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Zola007
veterán
válasz vendingo #23391 üzenetére
Csontit fojtsd le, mikor megállt a mozgás, akkor fagyaszd le
-
Janusz001
őstag
Itt jobb ha nem esik, halászlét kell hergelnem bográcsban haveroknak, elég ha belülről elázunk délutánra
-
csƵ
addikt
Kimentem volta pergetni, de 2 órahossza után hazazavartak a szúnyogok, pedig be voltam fújva.
-
veterán
-
tween
őstag
Venni akarok még egy pergető orsót, de nem tudok dönteni.
A kiszemeltek:
Penn spinfisher ssv3500
Ryobi zauber cf 4000
Mitchell mag pro r 4000
Abu garcia revo s spin 4000
Valaki valamelyikről pro kontra? Vagy egyéb ötlet ebben az árban? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest