Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
szerintetek ez a horog jó lesz methodhoz? most kifejezetten füles horgokat nézek, hogy pontosan kövessem Döme úr method szerelékes leírását
-
MdewC
nagyúr
válasz golyós #23650 üzenetére
Kérdés.
Szombaton az egyik boton én is fermentX-el toltam egész nap a brutál melegben, lehet tényleg a tó hal állománya a gyatra, más sem fogott semmit egész nap, vagy még a front is bekavart?
Még 1 mozdítás se volt az erjesztett kukoricára sem, lebegtetve se, egész nap. Igazából 0 kapással hoztuk le a napot.
Lehet nem érdemes több időt a tóra szánni? (Miháld)praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
szuszinho
őstag
Szombaton nekem sem ment semmivel. Pár keszeg jött, illetve volt egy nagyobb kapás, amikor megszólalt a nyelető, de pont egy másik botot szereltem. Mire odaértem, és felemeltem a botot, már nem volt semmi. Éjjel meg a vihar miatt nem tudtam bedobni, így próbáltam aludni a faházban, aztán reggel pakoltam is.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Van egy dilemmám Ha pl 16 főzsinórt használok aminek pl 3 kg a szakítószilárdsága és ehhez felrakok egy 14 -es előkét aminek pl 3,4-4 kiló, mert jobb fajta akkor mivan? Úgy értem, hogy hol fog elszakadni? Bárhol a főzsinóron vagy a kötésnél vagy inkább tegyek kevesebb szak.szil. előkét, mint a főzsinór?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
tepenzed
őstag
egyébként a preston method kosarak anyira jók, hogy tényleg megér 1db 1000ft-ot? Szemben pl egy 300ft-os nevissel?
Milyen előnyei lehetnek?
-
veterán
-
veterán
válasz tepenzed #23659 üzenetére
Szerintem nem ér meg annyit, pedig én szeretek költeni .
Az biztos, hogy minőségi cucc. És az is biztos (szerintem), hogy a kialakítása révén jobban repül mint a többi. Hogy megéri-e azt mindenki maga döntse el.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Nerazim
őstag
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #23661 üzenetére
rendben köszi
Na akkor az új szerelékem :
GAMAKATSU F 22 008-ASKORUM QUICK CHANGE BEAD STANDARD CAMOU
Nevis Technology fonott előkezsinór 10m 0,12
NEVIS METHOD FLAT FEEDER KOSÁR 30 G
Nyugtassatok meg, hogy így minden szükséges dolog megvan a tökéletes method szerelékhez
-
golyós
addikt
Háááttt :-)
Nem ismerem a tavat de 2 perces honlap látogatás alatt én azt a következtetést vontam le, hogy halmentes.
Miért?
1. egyesület ahol nincs sportjegy
2. A születésnapi hír után a következő 2013!-as fogások képei.
3.telepítésrőlmegy szó nincsEzért érdemes telepített tavakon horgászni ( nyilván ha nincs a közelben akkor mindegy) mert nyomon követhető a telepítés, Facebookon követhető a beszámolókból, hogy érdemes-e menni, van hal a vízben.
Ezért szeretem Keve horgászparkot mert csak sportjegy van! Halat elvihetsz ha megveszed napi áron de egyébként nem.
Az egyesületi tavak nagy hátránya, hogy telepítéskor boldog-boldogtalan előkerűl és ha kiszámolod, hogy 1 hét alatt mindenki elviszi a napi kvótát akkor el is tünt a hal.
Telepítenek de minek?
Benta tavak: idén már 2 telepítés volt, van is hal dögivel, tényleg csak az nem fog aki nem dob be.
Itt sem lehet elhozni halat csak ha megveszed.Édemes - ha megteheti az ember- többet utazni olyan tavakra ahol tuti van hal.Valaki ezzel sem ért egyet mert ilyen helyen nem müvészet halat fogni, pedig itt is kell váltogatni a csalit, nem mindegy mikor mivel.
Meg persze a módszer, kollegám Kevén 20 óra altt közel 40 pontyot és 3namurt vett ki feederrel, míg mellette a bojlisok 2! pontyot 12 óra alatt.Reggel haza is mentek mert agyvérzést kaptak.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
musli26
tag
válasz tepenzed #23663 üzenetére
Szerintem horog ok.
Én 10-es mérettet használok.
Kosár teljesen jó én is ilyet használok (30g,40g).
Én kicsi forgókapcsot,gumiütk. használok.Csalitüske?
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
golyós
addikt
válasz tepenzed #23666 üzenetére
Szerintem is jó lesz a cucc, ha belejössz a kötésbe akkor érdemes 10-es horogra lemenni.
3,60 as bottal és a 30grammal 40-50 méter körűl lehet az ideális távolság.Ha ennél messzebb kell horgászni akkor kell egy 4,20as bot és nagyobb kosár+ távdobó orsó.
De ez még odébb van. :-)Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
MdewC
nagyúr
válasz golyós #23664 üzenetére
Az szép.
Igen, nyilván a weboldalból nem akartam kiindulni, mert hátha (nekem se volt szimpi a régi dátum), de az beszédes, hogy 5 család 8-9 óra alatt kapást se tudott felmutatni, pedig a fédertől kezdve, a bojlis módszerig, az úszózáson át minden volt... Most azt a 2-3 db keszeget nem veszem figyelembe. Tavaly Lentiben, 1-2 óra alatt már, kisebb rákészüléssel, hasonló dög melegben, már 3-4 pontynál voltunk, szal lehet új helyre megyünk next time.
Köszi a megerősítést.[ Szerkesztve ]
praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
-
MdewC
nagyúr
válasz golyós #23669 üzenetére
Ettől függetlenül jó volt a családdal együtt lenni, de persze jó ha van hal is. Közben derítettük fel a terepet.
Egyáltalán nem vagyok profi pecás, sőt, de azt a keveset, amit tudok, azt szeretem minél jobb cuccokkal és precízen végre hajtani, a hal jó visszajelzés, próbálkozunk, mindig tanulunk vmit.praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
tepenzed
őstag
egyébként a fonott szerelék zsinornál a csomóknál nem kell a nyálazással foglalkozni? csak mert olvastam Döme method szerelék lépésről lépésre történő leírását és ott nem nyálazta a zsinort
-
golyós
addikt
válasz tepenzed #23673 üzenetére
Ne parázz és pl mást szoktam nyálazni, a zsinort soha :-)
Halfogáskor kiderűl, hogy jó-e a kötés illetve a szerelék.A horgászat folyamatos tanulás, mindenki hozzáad egy keveset, ellesel technikákat.Minden víz más felszerelés-technika-etetőanyag + hőmérséklet, front.
8kg-os pontyot a 22es zsinorral könnyedén ki lehet szedni, hiába 5-6kg a szakitója.Ha a fék jól be van állítva és rendesen ki van fárasztva az a hal akkor nem szakad!
Majd ha jön az amur! Az majd szakít![ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
tepenzed
őstag
válasz golyós #23674 üzenetére
igen, a drága amúrral már találkoztam
Iszonyat könnyedén jött kifelé, aztán mikor már a merítőhálóhoz nyúltam teljesen megőrült és egy pillantás alatt el is szakadtam
Bár elég esélyes, hogy a fékrendszert sem kezelem még úgy, ahogy kéne, be van állítva egy bizonyos pontra és én fárasztás közben azon nem szoktam módosítani, nem is engedem ki, nem mozdulok el a bot mellől. -
vendingo
veterán
válasz tepenzed #23675 üzenetére
Én gyakran szoktam a féket állítani, vagy a dobot fékezem az ujjammal.
Vettem már ki 1000-es orsóval keszegező match-el 13-as tokhalat (hasba akasztva) 16-os zsinórral. Lényeg, hogy játszani kell a fékkel és kiabálni, hogy vegyétek ki a botokat, mert kell a helyMost, hogy elkezdtem UL pergetni, többnyire sügerek helyett csukák jönnek, ott meg vigyázni kell, mert elég finom a szerelék, nem lenne jó, ha törne a bot, vagy hazavágná a hal a kis orsót.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
golyós
addikt
válasz tepenzed #23675 üzenetére
Na igen, tipikus amúr :-)
Ha látom, hogy amúr akkor kinyitom a féket mert a part közelsége és a szák vízberakása megörjíti és kitör.Volt akinek a botja tört, úgy kitört.
Lehet vele szórakozni, igazi sporthal, könnyen kijön aztán megmutatja ki a főnök!Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
MdewC
nagyúr
válasz tepenzed #23673 üzenetére
Ha én meg bírom kötni, akkor bárki.
Nem is szoktam bent szakadni, de lehet azért, mert 6,5 kiló felett még nem fogtam.
Az amúr fogás pedig az egyik legnagyobb királyság. Nekem már egy 3,5 kilós is nagy élmény.[ Szerkesztve ]
praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
veterán
Az én amur rekordom 7,2 kiló. Ráadásul rakósbottal fogtam 16-os főzsinórral és előkével. Hosszú ideig tartott.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
golyós
addikt
válasz sityupityu #23679 üzenetére
Komoly lehetett! Gratulálok!
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #23679 üzenetére
Nekem kb 5 perc volt egy 6,5 amur rakóval, igaz egyszer szétkapta a rakós merítőt is annyira menekült. Fekete hydro és 20/16-ban pecáztam
-
veterán
válasz Steady74 #23681 üzenetére
Azzal a cuccal nálam nem ment volna 5 perc alatt, ráadásul nyár volt és dög meleg. Baromi erő volt benne, csoda, hogy egyáltalán meg tudtam tartani.
Viszonylag hamar tudtam bontani, de partközelben szokás szerint mint a többi ez is megbolondult. Legalább kétszer kellett visszatoldanom teljes hosszig. Szerintem 20-25 percig tuti, hogy fárasztottam, de inkább tovább. Ha jól emlékszem zöld Preston csőgumi (2,2-2,3 mm) volt a top-ban. A szerlék mint írtam korábban 16-os fő és előkezsinór volt (Antares).
Sok mindentől függ ám, szerencse kérdése is. 5-6 kilós pontyokat én is szedtem már ki "érthetetlenül" rövid idő alatt, nem mentek jobban egy 2-3 kilósnál.golyós Köszi.
-
jansky1
senior tag
Hétvégi horgászaton, szemben velünk valamilyen amatőr pecaverseny volt. Egyik tag rakóssal akasztott egy amurt, amit percek alatt szákba terelt. Mondom ez kicsit korai lesz, abban a pillanatban verte szét a hal az egész merítőt . Utána még vagy negyed órát sétáltatta, végül hoztak neki egy bojlis merítőt, azzal szedték ki
-
veterán
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #23682 üzenetére
Viszonylag lágy a gumizásom, de oldalkivezetéses topszettjeim vannak így egészen könnyű a fárasztás. Nagy találmány, imádom
Amúgy szinte minden szerelékemet 20as főzsinórral készítem, csak az előkéket cserélgetem a gumizáshoz igazítva. Így is volt, hogy akasztás után nem láttam a gumi végét a 13as bot végétől, és volt olyan hal ami a 18as előkét eltépte.
-
veterán
válasz Steady74 #23686 üzenetére
Most már én is olyat használok (Z12), de akkor még nem volt. De pl egy ilyen amurnál ezzel sem érzem magam sokkal előrébb ha nincs kifárasztva rendesen. Én úgy érzem/gondolom, hogy ilyen esetben hiába tudok a gumival variálni. Ha már az elején nagyon erőltetem a szákolást akkor vagy a szerelék szakadhat, vagy akár törés is lehet a vége. Nekem meg ennyit nem ér meg.
-
Dyde
aktív tag
Nekem utolsó kemény melóm ez volt. Eurostar MH feederbot, 20-as zsinórral... kb 25perc. Aztán jött egy 14kg-os ponty is, az még durvább volt, az volt vagy 35 perc, és vagy 7x húzott le kb 50m damilt. Azóta tervezek venni vmi erősebb botot.
ui: sajnos idén még nem sikerült amúrt fogni, és jól rémlik tavaly se nagyon. Előtte pedig volt hogy egy nap fogtam egy 11 és egy 8kg-at is. De akkor még a durung bojlis botjaim voltak
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #23687 üzenetére
Mi a botod sorozatszáma?
-
tepenzed
őstag
nincs valami jó leírásotok, videótok a hosszú fárasztásról? vagy azt csak megtapasztalni lehet? Nekem még 4kg feletti halam sem volt, szóval kíváncsi vagyok ilyenkor mit csináltok. Ha nagyon nem jön, engedtek a fékből viszi a hal így fárad továbbra is, aztán egyszer csak megszorítjátok a féket és megint elkezditek kifelé terelni?
[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz tepenzed #23692 üzenetére
Nem.
Én mégbszárazon beállítom, hogy kézzel húzva engedjen, ne legyen könnyen húzni de ne is kelljen tépni.
Aztán ha rajta a hal akkor haérzem, hogy naggyobbnak tűnik és dolgozik a bot is rendesen akkor lazítok egy kicsit a féken.Az sem jó ha nagyon laza, finoman huzogassa ha akarja.Imádom azt a hangot amikor hajlik a bot és szépen hallani ahogy dolgozik a fék.Aztán ha már nem húz és egyre többszőr felfekszik akkor érdemes szákolni.Ilyenkor is érdemes nyitni mert sokszor még megvadul ha meglátja a szákot.
Én nyeletőfékessel horgászom, bedobás után azt nyitom egyből, hogy ne a botot vigye hanem egyből húzza a zsinort.Sokszor így is ugrani kell a bot után :-)Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Nerazim
őstag
Srácok!
Segítségeteket kérném ismét. Adott a Keleti főcsatorna, amit ha jól térképeztem fel nagyjából így néz ki (persze aki jobban ismeri az szólhat, hogy nem ilyen) Hol érdemes,melyik részt megpecázni egy 6,0m bolognai bottal? Bocsi a kép minőségéért Ha az 1-es és 2-es próbálom akkor ott a kaja nem áll meg úgy gondolom a 3-as túl mélyen van nagy ereszték kellene és amúgy is messze van már nekem.[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
szuszinho
őstag
Nincs valakinek házi zig rig megoldása? 5-6 ezret nem szívesen adnék egy ilyen cumóért.
-
Zola007
veterán
válasz szuszinho #23699 üzenetére
ez mire való pontosan?
google képekből nem sikerült rájönnömMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest